Beyaz eşyada marka önerisi...

Hangi marka beyaz eşya almalıyım

• Bosh

OY: 47 61,8%
  • Arçelik

OY: 17 22,4%
  • Beko

OY: 9 11,8%
  • Vestel

OY: 3 3,9%

• Ankete Katılan
    76
  • Anket Kapalı .
konu açılalı çok olmuş ankette kapanmış ama okuyan arkadaşlara tavsiyede bulunmak istedim... bosch ve arçelik den başka beyaz eşya düşünemiyorum... evimizde bosch kullanıyoruz senelerdir en ufak bir arıza yaşamadık ürünleri çok sağlam...ben çok önyargılıydım boschtan başka olmaz diye düşünüyordum ama çok ayrıntıcıyız iki markayı da en ince şekilde inceledik arçelikte karar kıldık çeyizimiz için arçelikten yaptık alışverişi sebebine gelince arçelikte sonuçta yılların markası dayanıklığı falan tartışılmaz ve bosch a göre daha fazla çeşit var renk olsun model olsun teknoloji olsun bence bosch dan daha önde arçelik... son teknolojileri daha şık görsellikte kullanmak isteyenler için kısaca arçeliği öneriyorum...

birde bosch pahalı diyen arkadaşlar olmuş arçelikten daha ucuz olduğunu söyleyebilirim bosch düşünen arkadaşlar için...sadece buzdolabı fırın çamaşır makinesi bulaşık makinesine 8bin küsür lira ödedik arçelikte bosch da aynı alışverişi 6 bine yaparsınız...

Bosch SGS46E08TR
Enerji performansı: A
Yıkama performansı: A
Kurutma performansı: A
2x4 Programlı:
yoğun 70 °C
hızlı yıkama 65 °C (Power 55')
eko 50 °C
ön yıkama
Özel fonksiyonlar: yarım yük
Auto3in1
tüketim, program eko 50 °C: 17 l su / 1.05 kWh elektrik
3 ayrı yıkama sıcaklık derecesi
Ses: 52 dB (re 1 pW)Tezgah altina gömülebilir solo
yenileme elektroniği
Katlanır raf, alt sepette: 2
LED'li program takip göstergesi
başlama zamanını erteleme özelliği: 1-19 saat
eksik tuz göstergesi
LED'li parlatıcı göstergesi
Sepet rengi: gümüş
su taşma emniyeti
kapasite: 12
kişilik
Fiyat 1,110.00 TL

ARÇELİK 6242 HI
Renk : Inox
Program sayısı : 4
1/2 Yük : Var
Parlatıcı Göstergesi : Var
Tuz Göstergesi : Var
Program Takip göstergesi : Var
Zaman Programlama : -
Kalan Zaman Göstergesi : -
Ekran : -
Çocuk Kilidi : -
Doluyken üst sepet yükseklik ayarı : Var
Üst sepet yükseklik ayarı : -
Alt sepet katlanır teller : Var
Sensör : -
Enerji Performansı : A
Yıkama Performansı : A
Kurutma perf : A
Su tüketimi (lt) : 15
Elektrik tüketimi (kWh / 24 Saat ) : 1,05
Peşin Fiyatı : 1.203,00 TL.

Karşılaştırma
Bosch'un Artıları
*Auto 3 in 1 deterjan tanıma özelliği
*Kalan zaman ve başlama zamanı erteleme özelliği
*Arçeliğe göre daha kullanışlı üst sepet
Arçeliğin Artıları
* Bosch da 52 db olan ses seviyesinin arçelikte 47 db olması , 47 db düşük ses seviyesi ile çalışan cihazlar boschun ithal üst seviye modelleridir
* 30 dakikada 35 derecede yıkayan kurutmasız program(misafir geldiğinde bulaşıkların çok acil yıkanıp kullanıma sunulması için)
*Tabanı polinox olan Boscha göre çelik tabanlıdır
Not: çelik tabanı bosch üst seviye modellerinde kullanmıştır ayrıca bir bosch bayisine gidip yan yana duran polinox tabanlı yerli üretim modelle, tabanı çelik olan ithal modelin kapaklarını açın polinox tabanlının buram buram lastik koktuğunu göreceksiniz ayrıca yerli modelin kapağı tüy gibi hafiftir boschun ithal modelinin kapağının ağırlığını hissedince ithal modelin ne kadar sağlam bir ürün olduğunu anlayacaksınız

Su ve elektrik tüketim değerleri yönünden karşılaştırma
*Yoğun 70 derece programında arçelik program süresi 115 dk olup su tüketimi 17,5 lt ve elektrik tüketimi 1,67 kwh tir aynı program ise Boschta 120 dk olup su tüketimi 21 lt ve elektrik tüketimi 2,00 kwh saattir.
* 50 derece referans ekonomi programında Arçelik 136 dk program süresi 15 lt su tüketimi ve 1,05 kwh elektrik tüketimi, Boschta ise 140 dk program süresi 17 lt su teketimi 1,05 kwh elektrik tüketimidir
* Arçeliğin 58 dakikada 60 derecede yıkayan hızlı programı vardır bu programın su tüketim değeri 11,8 lt elektrik tüketimi 1,32 kwh saat olup , Boschta 55 dakika ve 65 derecede yıkayan hızlı program vardır ve bu programın su tüketim değeri 13 lt elektrik tüketim değeri 1,44 kwh tir.

Yapmış olduğum gözlemlerim sonucunda giriş-orta seviye bulaşık makinelerinde arçeliğin kalite detay özellik tüketim değerleri yönünden daha başarılı olduğu ancak üst seviye modeller söz konusu olduğunda boschun ithal modellerine arçeliğin hiçbir modelinin kesinlikle rakip olamayacağıdır.

Bosch Arçelik

Eklentiler

• $MCSA039968_SGS46E08TR_def.eps.webp
    1,5 KB · Görüntüleme: 103
  • $6242_HI_L.webp
    1,6 KB · Görüntüleme: 112
Biz de beyaz eşyalarımızı bugün aldık. Gerçekten çok zor seçim yaptık yaklaşık 3 haftadır araştırma yapıyorduk. siemens ile bosch arasında kararsız kalmıştık. Bosch aldık :)) içimize sinerek aldık. Evlendiğimiz günü görebilecek miyim acaba :)) Çok ZORMUŞ BU İŞLER ARKADAŞLAR

Evet canım, beyaz eşya seçimi çok zor gerçekten. Araştırarak almak gerekli, bu yüzden de biraz fazla zaman ayırmak lazım. Bizde öyle yapmıştık, sonra Bosch aldık. :))

Arçelik-Beko. servis kolaylığı var. servisin size gelmesi değil küçük bir parçaya ihtiyacınız olduğu zamn sizede yakın olması gerekir bence.

Bizde tüm eşyaları bosch aldıkk, bosch'a güveniyoruz, araştırdık boch ta karar kıldık, tasarımları çok güzel çok şıklar.

siemens ve bosh aynı kalite görünümleride neredeyse aynı bence ikisinden biri arçelik kesinlikle alma

arkadaşım buzdolabı ve bulaşık makinesinde kesinlikle beko ve arçelik düşünme derim alacaksan bosh tan şaşma bence komşum arçelikten bulaşık makinesi almış 3 yıl önce çok şikayetçi cam bardak ve tabakları mahfolmuş meğer bütün arçeliklerde oluyormuş servis ağzından kaçırmış ben yaklaşık on yıl önce bosh bulaşık makinesi aldım çok memnunum inanki tabi yinede karar senin

zilan.80 komşunuza gelen arçelik servisinin dünyadan haberi yok, yukarıda bahsettiğiniz cam bardak ve tabakların mahvolma olayı sadece arçeliğe özgü bir durum değil her markada yaşanabilecek şeylerdir nedeni ise şebeke suyu az kireçli yumuşak olan bir bölgede bulaşık makinesinin tuz ayarı yüksekte veya fabrika değeri olarak ayarlıysa bu bardakların ve cam eşyaların üzerinde bembeyaz bir tabaka haline oluşmasına neden olur aynı zamanda çizilmelere neden olan toz deterjandır , yukarıdaki sorunu kendi makinesinde de yaşayanlara tavsiyem hepsi bir arada tabletlerden kullanmanız ve tuz bölmesi tuz kullanım ayarını en düşük değere getirilmesi gerekir ayrıca bardakların renginde bir değişme renklenme tortulanma gibi bir tuhaflık varsa parlatıcı ayarını da en düşük değere getirmek gerekmektedir,yeni nesil bulaşık makinelerinde en iyi performansı hepsi bir arada tabletler ve ardından sıvı jel deterjan vermektedir sıvı jel deterjanın tek eksisi
çok katı lekeli yağları çözmede tablet deterjana göre zayıf kalmasıdır , bulaşık makinesi çok programlı olup yarım 30-45 dk lık program kullananlara asla tablet deterjan önermiyorum bu kadar süre içinde tablet deterjan ana yıkama programı içerinde çözülememekte ve makinenin içinde arta kalan tabletin durulama aşamasında eriyerek bulaşıklarınızın iyi durulanmamış şekilde çıkmasına neden olur sağlık açısından son derece riskli bir durumdur ve makineyi açtığınızda alt bölümde kalan köpükler bu sebepledir

bu konuda cok fazla bilgiye sahipmissiniz gibime geldi, siz ne tavsiye edersiniz acaba merak ettim..:uhm: biz arcelik alicaz gibi gorunuyo da...

Bosch SMS53M38EU ActiveWater Eco Bulaşık Makinası 5 program ithal model1454 tl
Bosch SGS65M08TR Bulaşık Makinası 6 program 1092 tl
Arçelik 6551 HI inox Bulaşık Makinası (15 kişilik kapasite) 5 program 1019 tl
Arçelik 6242 HI inox Bulaşık Makinası 4 program 969 tl
Arçelik 6232 HS gümüş renk 3 programlı bulaşık makinesi 867 tl
Profilo BM 6283 çelik görünümlü 6 program bulaşık makinesi 950 tl

bu yazdığım ürünlerin resimlerini yukarıdaki sıraya göre ekliyorum beğendiğinizi tercih edebiliriniz (arçelik 6242 ile 6232 nin görünümleri aynı), bosch un giriş seviyesi 3 programlı bulaşık makinelerini eklemedim çünkü çalışma ses seviyeleri 50 desibelin üzerinde olduğundan çalışmaları yüksek sesli, en son yazdığım profilonun modeli ikinci sırada yazdığım boschun muadilidir ikiside 6 programlıdır aralarındaki fark boschun modelinde zaman kısaltma hızlı yıkama tuşu bulunmakta profiloda ise express program bulunmaktadır boschun ön pano tasarımı kesinlikle daha şıktır kısaca profilonun dış görünüşünü beğenirseniz 6 programlı boschun yerine onu tercih edebilirsiniz hem fiyat olarak daha uygundur,fiyat olarak en uygun olsun derseniz arçelik 6232 HS 3 programlı modeli alabilirsiniz yoğun,eko ve 58 dakika express programları mevcuttur çalışması son derece sessizdir

Eklentiler

• $MCSA044112_SMS53M38EU_def.eps.webp
    1,7 KB · Görüntüleme: 166
  • $MCSA039963_SGS65M08TR_def.eps.webp
    1,5 KB · Görüntüleme: 187
  • $6242_HI_L.webp
    1,9 KB · Görüntüleme: 148
  • $Bprofilo-bm-6283-6-program-bulasik-makinesi.webp
    1,6 KB · Görüntüleme: 335
hemen okuyorum yazdiklarinizi...kaydirigubbakcemile2

simdi soyle bosch u ben de dusunuyorum ama buzdolabi haricinde...Ancak nisanlim hepsi ayni marka olsun diye israr ediyor..Bir de ailem boscha cok on yargili, cevrelerinde buzdolabinda problem yasayan ve almayin diye israr eden en az 4 kisi var..O yuzden ne yapacagima bi turlu karar veremiyorum..
Bulasik makinasi icin tesekkurler kaydedecegim...Diger beyaz esyalardan tavsiye edebileceginiz marka ve modeller neler acaba:?opuyorumnanaktan
bi de bu kadar seyi nerden biliyorsunuz, merak ettim.:hulya:.

bende karar veremediğim için model tavsiye edemem belki canım
ama bosch alma diyebilirim ben tümünü arçelik alcam
bizimde evımızdekı buzdolabı bosch ama aldıgımızdan beri çok sorun yaşadık özellikle sebzelik kısmı kenarlıkları hep çatladı kırıldı ayrıca eskı camasır makınamızda boschtu oda kac kere tamıre gıttı en sonunda onu arçelik aldık 5 senedir çokta memnun annem
o yuzden benım eşyalarıma tercıhlerıme hıc karısmayan aılem ve çevrem kesınlıkle bocsh alma dıyor
arçelikle çoğu aynı olmasına ragmen isimden dolayı pahalıda ürünleri
bende sırf ismine para vereceğime daha güzel özellikli olana para veririm diye düşünüyorum
bu yüzden iyice araştırmanı tavsıye ederim

miss_curious hepsini aynı marka düşünüyorsanız hem bosch hemde arçelik için size seçenekler sunacağım , bosch a olumsuz bakanlar için şöyle söyleyebilirim geçmişte bosch buzdolabı kullanıp sorun yaşayanlarda boscha karşı bir önyargı oluştu haliyle boschun yerli üretim buzdolapları 2000 li yılların başında üretilen serileri çok problemliydi üretim hatalıydı halbuki aynı dönem ithal gelen buzdolaplarının herhangi bir sorunu yoktu bu yüzden şu anda oldukça kaliteli ve kullanışlı ürünleri olan boschun çok güzel ithal ürünleri vardır 2002 yılıydı sanırım kısa bir dönem bosch bayisinde satışta çalışmıştım beyaz eşyalara ilgim oradan geliyor, piyasada en kaliteli beyaz eşya markası mieledir ancak çok normal üstü fiyatlarda satıldığından hemen ardından gelen bosch/siemensin ithal ürünlerini tavsiye etmekteyim,benim için yerli üretim boschla arçelik arasında ciddi bir fark yoktur yerine göre arçelik yerine göre bosch tavsiye ediyorum, günümüz arçelik hakkında dolaşan bir ön yargı vardır ürünleri eskisi gibi değildir kalitesizdir nerde eski arçelik nerde yeni arçelik diye sözler duyabilirsiniz aynı şeyi bir siemens/bosch içinde duyabilirsiniz eski bosch kalmadı ki onlar zaten ülkemizde üretiliyor derler mesela bir ariston bayiine gitiğinizde en iyi ürün bizim derler eski boschlar kalmadı arçelik teneke oldu derler halbuki teneke kendi sattığı ürünlerdir,dediğim gibi beyaz eşyada ilk sırada tavsiyem ithal siemens/bosch ardından yerine ve modeline göre yerli bosch ve arçelik/beko gelmektedir, ülkemiz beyaz eşya sektörünü paylara ayıracak olursak %55 pay ile ilk sırayı arçelik alır geri kalan kısımda ilk sırada bosch ve ardından diğer markalar gelir

BOSCH KGN57P71NE NoFrost Inox dış yüzey kombi buzdolabı 1938 TL
BOSCH WAS24762TR Logixx 8 VarioPerfect çamaşır makinesi 1200 devir 1520 TL
Bosch SMS53M38EU ActiveWater Eco Bulaşık Makinası 5 program 1454 TL
Bosch WAE24463TR Maxx 7 Otomatik çamaşır makinesi 1200 devir 1205 TL (yerli)
Bosch SGS65M08TR Bulaşık Makinası 6 program 1092 tl (yerli)

Eklentiler

• $MCSA036233_KGN57P71NE_def.eps.webp
    976 bayt · Görüntüleme: 127
  • $MCSA043148_WAS24762TR_def.eps.webp
    2,9 KB · Görüntüleme: 122
  • $MCSA044112_SMS53M38EU_def.eps.webp
    1,7 KB · Görüntüleme: 143
  • $MCSA042448_WAE24463TR_def.eps.webp
    2,6 KB · Görüntüleme: 140
  • $MCSA039963_SGS65M08TR_def.eps.webp
    1,5 KB · Görüntüleme: 146
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…