arkadaşım buzdolabı ve bulaşık makinesinde kesinlikle beko ve arçelik düşünme derim alacaksan bosh tan şaşma bence komşum arçelikten bulaşık makinesi almış 3 yıl önce çok şikayetçi cam bardak ve tabakları mahfolmuş meğer bütün arçeliklerde oluyormuş servis ağzından kaçırmış ben yaklaşık on yıl önce bosh bulaşık makinesi aldım çok memnunum inanki tabi yinede karar senin
zilan.80 komşunuza gelen arçelik servisinin dünyadan haberi yok, yukarıda bahsettiğiniz cam bardak ve tabakların mahvolma olayı sadece arçeliğe özgü bir durum değil her markada yaşanabilecek şeylerdir nedeni ise şebeke suyu az kireçli yumuşak olan bir bölgede bulaşık makinesinin tuz ayarı yüksekte veya fabrika değeri olarak ayarlıysa bu bardakların ve cam eşyaların üzerinde bembeyaz bir tabaka haline oluşmasına neden olur aynı zamanda çizilmelere neden olan toz deterjandır , yukarıdaki sorunu kendi makinesinde de yaşayanlara tavsiyem hepsi bir arada tabletlerden kullanmanız ve tuz bölmesi tuz kullanım ayarını en düşük değere getirilmesi gerekir ayrıca bardakların renginde bir değişme renklenme tortulanma gibi bir tuhaflık varsa parlatıcı ayarını da en düşük değere getirmek gerekmektedir,yeni nesil bulaşık makinelerinde en iyi performansı hepsi bir arada tabletler ve ardından sıvı jel deterjan vermektedir sıvı jel deterjanın tek eksisi
çok katı lekeli yağları çözmede tablet deterjana göre zayıf kalmasıdır , bulaşık makinesi çok programlı olup yarım 30-45 dk lık program kullananlara asla tablet deterjan önermiyorum bu kadar süre içinde tablet deterjan ana yıkama programı içerinde çözülememekte ve makinenin içinde arta kalan tabletin durulama aşamasında eriyerek bulaşıklarınızın iyi durulanmamış şekilde çıkmasına neden olur sağlık açısından son derece riskli bir durumdur ve makineyi açtığınızda alt bölümde kalan köpükler bu sebepledir
hemen okuyorum yazdiklarinizi...kaydirigubbakcemile2Bosch SMS53M38EU ActiveWater Eco Bulaşık Makinası 5 program ithal model1454 tl
Bosch SGS65M08TR Bulaşık Makinası 6 program 1092 tl
Arçelik 6551 HI inox Bulaşık Makinası (15 kişilik kapasite) 5 program 1019 tl
Arçelik 6242 HI inox Bulaşık Makinası 4 program 969 tl
Arçelik 6232 HS gümüş renk 3 programlı bulaşık makinesi 867 tl
Profilo BM 6283 çelik görünümlü 6 program bulaşık makinesi 950 tl
bu yazdığım ürünlerin resimlerini yukarıdaki sıraya göre ekliyorum beğendiğinizi tercih edebiliriniz (arçelik 6242 ile 6232 nin görünümleri aynı), bosch un giriş seviyesi 3 programlı bulaşık makinelerini eklemedim çünkü çalışma ses seviyeleri 50 desibelin üzerinde olduğundan çalışmaları yüksek sesli, en son yazdığım profilonun modeli ikinci sırada yazdığım boschun muadilidir ikiside 6 programlıdır aralarındaki fark boschun modelinde zaman kısaltma hızlı yıkama tuşu bulunmakta profiloda ise express program bulunmaktadır boschun ön pano tasarımı kesinlikle daha şıktır kısaca profilonun dış görünüşünü beğenirseniz 6 programlı boschun yerine onu tercih edebilirsiniz hem fiyat olarak daha uygundur,fiyat olarak en uygun olsun derseniz arçelik 6232 HS 3 programlı modeli alabilirsiniz yoğun,eko ve 58 dakika express programları mevcuttur çalışması son derece sessizdir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?