- 31 Ağustos 2014
- 525
- 957
- 83
- Konu Sahibi oyaercn3434
-
Sonrasında hangi merkezi tercih ettiniz peki ? Benimde orda donmuşlarım var taşıyacağım merkez arastırıyorumda
Canım merhaba iyiyim sen nasılsın?fluuu slm, bende seni merak etmiştim. Nasılsın? Senin olumsuzdan sonra ekim kasım topiğinde olup medicanada transfer yaptıran cnmici, wishduygu ve bende negatif gördük. Sürekli araştırıyorum ama bir elin parmağını gecmedi daha pozitif görenler. Şimdi benimde donmuşlar var orada, çok ara vermeden deniyelim diyorum ama merkeze olan güvenimi yitirdim resmen. Bu donmuşları transfer işlemi nasıl oluyor fiyatlar vs ne diğer merkezlerde araştırdın mı hiç? Banada bilgi verirsen sevinirim.
Canım merhaba iyiyim sen nasılsın?
Ben ekimde taze embriyoyla negatif aldım subat ayındada donmuşlarla denedim yine negatif şimdi merkez arastırıyorum tasıma işleminde hiçbir zorluk klmuyormuş bugun bahçeci ve memorialle gorustum ve kesinlikle tasıyacağım 6 tane kaldı senin kaç tane embriyon var.
Transfer edilen embriyonun resmini gösterdim ve 4. Gun dondurulmasına sasırdılar 3. Yada5. Transfer edilir diyo gorustuğum 2 doktor ve tuhaf olan demet hanım blast demişti sma bu 2 doktor bu embriyo blast değil dedi bugun yani merkezden çok soğudum embriyolog tutarsız konuşuyor doktorda oyle en son transferimde 24 saat sonra kanama oldu ve ben yasamayan embriyoyu koyduklarını dusunuyorum yada gelişimi çok yavaş olanı ve her zamanki gibi kanamam var diye doktoru aradım acmadı her zaman bu boyle oldu ulaşamadım hiç.
Fiyatlarda bahçecide 2900 memorial 2000 tl yani medicanaya verene kadar labratuvarı iyi olan bu iki merkezden birine tasıyacağım sen kaçkez denemiştin ?
İyiyim yani öyleyim galiba :) hepimizin ortak sorunu olan kafa karışıklığım geçmiyor ne yaptıysam. Tabi donmuşlarla 2. deneme içinde bir türlü cesaretimi toparlayamayıp kasımda aldığım negatiften sonra şimdi şimdi anca harekete geçiyorum. 2 adet donmuşum kaldı benim. 1 tanesi iyi kalite diğeri orta dendi bana. 4. gün donduruldular benimkilerde. Çözdürüp 5. güne ulaşmasını bekliyor öyle transfer ediyorlar diye biliyorum. Bana da ilk transferde çok iyi durumda embriyolar sanki hiç donmamış gibi sürdürüyorlar gelişimlerini dediler. Sevinmiştim ama boşunaymış. Benide transfer sırasında Aysun hanımın tavrı rahatsız etmişti. Çok suratsızdı. Savsakladı sanki. Sonra öğrendim ki babası vefat etmiş o günlerde.Üstelik şansızlık grip olmuştum tam transfer öncesi. Birde transferi yaparken zorlandı baya bir uğraştı, yarım ağızla rahim ağzı dar biraz falan dedi. Bilmiyorum işte olmama sebebi bunlardan birimi yoksa çok başka bir nedenmi vardı? Şimdi bu ay 15'i gibi regl olacagım ama ben bu hafta için randevu aldım. Önden bir gidip muayene olmak ve gerekli test vs bir şey varmı konuşmak istedim. Benim prolaktinim çok yükseliyor hipofizdeki adenom sebebiyle onu geçen sefer çok dikkate almamıştık gibi hissediyorum onu falan iyice bir kontrol altına alıp öyle transfer isteyeyim diye düşündüm. Sonra seni gördüm işte aklıma soktun başka bir yer fikrini :) Bu arada medicana senin 2. transferin için ne kadar ücret aldı öğrenebilirmiyim?
Canım 2000 tl dediler donmuş buyıl okadarmış ama pazarlık yaptık gecen senenin fiyatından yapalım dedi 1750 verdik ilk muayene parasınıda duştuler odemeyi yaparken 140 tl eksik aldılar. Ben kesinlikle gitmeyeceğim dediğin gibi hiç hamile kalana rastlamadım bende 2 3 kişi dışında ve gayette 5. Gune gelmeden transfer yaptılar sabah çözdu oğlen koydu özellikle sordum kalitesini yeni çözüldü belli değil dedi ama biri kalitesiz dedi transfer sırasında bilgi vericez dedi bilgi vermedi tabi tekrar sordum birden çok kaliteli oldu ikiside 1. Kalite dedi tuhaf birde çeşitli bahane uydurarak emriyo resmini vermedi embriyologİyiyim yani öyleyim galiba :) hepimizin ortak sorunu olan kafa karışıklığım geçmiyor ne yaptıysam. Tabi donmuşlarla 2. deneme içinde bir türlü cesaretimi toparlayamayıp kasımda aldığım negatiften sonra şimdi şimdi anca harekete geçiyorum. 2 adet donmuşum kaldı benim. 1 tanesi iyi kalite diğeri orta dendi bana. 4. gün donduruldular benimkilerde. Çözdürüp 5. güne ulaşmasını bekliyor öyle transfer ediyorlar diye biliyorum. Bana da ilk transferde çok iyi durumda embriyolar sanki hiç donmamış gibi sürdürüyorlar gelişimlerini dediler. Sevinmiştim ama boşunaymış. Benide transfer sırasında Aysun hanımın tavrı rahatsız etmişti. Çok suratsızdı. Savsakladı sanki. Sonra öğrendim ki babası vefat etmiş o günlerde.Üstelik şansızlık grip olmuştum tam transfer öncesi. Birde transferi yaparken zorlandı baya bir uğraştı, yarım ağızla rahim ağzı dar biraz falan dedi. Bilmiyorum işte olmama sebebi bunlardan birimi yoksa çok başka bir nedenmi vardı? Şimdi bu ay 15'i gibi regl olacagım ama ben bu hafta için randevu aldım. Önden bir gidip muayene olmak ve gerekli test vs bir şey varmı konuşmak istedim. Benim prolaktinim çok yükseliyor hipofizdeki adenom sebebiyle onu geçen sefer çok dikkate almamıştık gibi hissediyorum onu falan iyice bir kontrol altına alıp öyle transfer isteyeyim diye düşündüm. Sonra seni gördüm işte aklıma soktun başka bir yer fikrini :) Bu arada medicana senin 2. transferin için ne kadar ücret aldı öğrenebilirmiyim?
Canım 2000 tl dediler donmuş buyıl okadarmış ama pazarlık yaptık gecen senenin fiyatından yapalım dedi 1750 verdik ilk muayene parasınıda duştuler odemeyi yaparken 140 tl eksik aldılar. Ben kesinlikle gitmeyeceğim dediğin gibi hiç hamile kalana rastlamadım bende 2 3 kişi dışında ve gayette 5. Gune gelmeden transfer yaptılar sabah çözdu oğlen koydu özellikle sordum kalitesini yeni çözüldü belli değil dedi ama biri kalitesiz dedi transfer sırasında bilgi vericez dedi bilgi vermedi tabi tekrar sordum birden çok kaliteli oldu ikiside 1. Kalite dedi tuhaf birde çeşitli bahane uydurarak emriyo resmini vermedi embriyolog
Hayırlı olsun bebeğiniz Allah tamamına erdirsin. Tabikide veren Allah ondan istiyoruz doktorlar sadece birer aracı. Şikayetim işlerini düzgün yapmamakarı selman beyin hastası değildim ben Dr. Demet çakmak ın hastasıydım ve hiçbir dedikleri birbirini tutmuyor söyleki dondurulmuş embriyo için 5. Gunde blast dedi embriyolog 4. Gun dedi transferde embriyolog 1. Kalite dedi sonradan başka embriyolog diyor birinci kalite değil. Negatif sonuçtan sonra demet hanımla gorustum embriyoların resmini çeşitli bahanelerle vermemişlerdi transferde telefonda dedi dosyada gelip alın gittik yok diyorlar kabolmuş herhalde bukadar sorumsuzca işini yapan yer görmddim hersey bana denk geldi beni en çok rahatsız eden bu tutarsızlıklar yoksa bebeğin olmaması değil.Bütün yorumları okudum ve çok üzüldüm çünkü herkes hastaneyi doktoru vb. suçlu görüyor halbuki öyle olmadığını doktorların hastanelerin bizler için birer vesile olduğunu vereninde vermeyeninde alanında Allah teala olduğunu bilmemiz lazım... doktorlar sadece işlerini yapıyolar gerisi takdiri ilahi hayırlısı neyse o olsun demiyoruz.... ben ilk denememi çapa koskoca üniversite hastanesinde yaptırdım az daha ölüyordum yoğun bakımda yattım 1hafta hastanede yattım resmen ölümden dönmüştüm ciğerlerime sıvı toplamış yanlış tedavi yüzünden sonuçta negatifti ama yinede şikayet etmedim demekki yaşamam gerekiyomuş dedim geçtim ikinci denememde selman beye gittim bana çok güven verdi yumurta topladıktan sonra transfer edilmemesi lazım dondurup bi sonraki ay transfer yapılırsa hiç bir sıkıntı yaşanmayacak dedi ve dediği gibi uyguladı sıkıntı olmadı çok şükür sonuç şuan Rabbimin izniyle 4 aylık olduk artık selman beyin hastası olmamama rağmen bişey olursa kafama bişey takılırsa arayıp soruyorum gayet güzel açıklamasını yapıyo içimin rahat olmasını sağlıyo herkesin hakkında hayırlısı neyse o olsun kızlar Rabbimize bol bol dua edelim ilk önce Rabbimize güvenip ondan isteyelim..
Canım nasılsın bugun gittim transferde vermedikleri emriyo fotosunu almaya veremediler halbuki Demet çakmak telefonda dosyanızda gelip alın demişti. Çok ilginç embriyolog kaybolmuş sistemde yavaş çıkaramayız çok kalabalık dedi bugun dedi içerde 2 çift vardı . Diğer gorustuğum 2 merkez 4. Gu. Dondurulmasına şalırdı 3 veya 5 dediler dondurulan gune senin kaçıncı gun donduruldu işim tuhafıda dr. Demet çakmak blast dedi ama blast değilmiş transferde çok kaliteli 2 embriyo dediler bugun dosyamdan bakıp başka embriyolog biri kalitesizmiş zaten dedi çok tuhaf bi dedikleri birini tutmuyor bu yuzden çok sinirliyim şaka gibi gerçekten sen naptın gittin mi bide senin kaçıncı gun donduruldu?Embriyo resmini veriyorlar normalde, ilginç gerçekten. insanın aklına zorla tuhaf şeyler getiriyorlar. Biz akşam konuştuk eşimle biraz. Şimdi elimizde topu topu tek transferlik embriyo var. zaten problem embriyolardaysa başka yerde olsa sonuç negatif olacak. Bu seferide sanırım orada deniyeceğim. Olmazsa o zaman memorial yada bahçeci ile görüşmeyi düşünüyorum. Birde Mustafa acet hakkında iyi yorumlar var. Bakalım hayırlısı. Senin daha 6 adet var, en az 3 deneme. Bence yeni bir yer iyi gelecek sana :)
Canım nasılsın bugun gittim transferde vermedikleri emriyo fotosunu almaya veremediler halbuki Demet çakmak telefonda dosyanızda gelip alın demişti. Çok ilginç embriyolog kaybolmuş sistemde yavaş çıkaramayız çok kalabalık dedi bugun dedi içerde 2 çift vardı . Diğer gorustuğum 2 merkez 4. Gu. Dondurulmasına şalırdı 3 veya 5 dediler dondurulan gune senin kaçıncı gun donduruldu işim tuhafıda dr. Demet çakmak blast dedi ama blast değilmiş transferde çok kaliteli 2 embriyo dediler bugun dosyamdan bakıp başka embriyolog biri kalitesizmiş zaten dedi çok tuhaf bi dedikleri birini tutmuyor bu yuzden çok sinirliyim şaka gibi gerçekten sen naptın gittin mi bide senin kaçıncı gun donduruldu?
Cumartesi saat 12.30 gibi gittik canım sadece aysun hanım ordaydı oda işlem odasındaydı birde mehmet bey ordaydı olsaydı konuşacaktık epikriz istedik pers gunune en geç hazır olur dediler bakalım. Dediğin gibi benim sinirlendiğim hamile kalmamak değil resmen aptal yerine koyuyorlar. Verdiğim parayı geçtim üzüntülerimiz ne olacak ve zamanımız buda en önemlisi . Epikrizi eşim alacak ozaman konuşcam diyor cunku oda çok sinirlendi. Profesyonellikten çok uzak o embriyologlar ve dr demet çakmak. Senin doktorun selman beymiydi? İnş tedavin hayırlı olur moralini yuksek tut en onemlisi bu çok takıyorum ben birde bu durumlar olunca doktor seçmektede zorlanıyorum guvenemiyorum kimseye Allah kimseyi bu durumlara düşürmesin inş. Normal yolla bebişlere kavuştursunSağol Fluuu, iyiyim. Umarım sende iyisindir.
Şimdi yazdıklarını okuyunca aklıma gelenler şunlar;
1. Bugün gittiğinde Demet hanımla görüştün mü?
2. Selman beyle görüşmeyi talep edip şikayetlerini dile getirdin mi? (ki benim ilk iş yapacağım bu olurdu. Hatta merkezi ayağa kaldırırdım. Tersim çok pis olabiliyor böyle konularda) Sonuçta normalin çok üstünde bir çaba ve parayla tedavi oluyoruz oralarda. İstediğimiz doğru tedavi, düzgün muamele. Sonuç tabi ki Allahtan. Hepimiz bunu bilecek kadar bilgi sahibiyiz. Doktordan beklentimiz bizi sadece hamile bırakması değil en iyi tedaviyi uygulaması ve buna bizi ikna etmesi diye düşünüyorum. Yok zaten bunları önemsemeseydik özel merkezlerde değil devlette tedavi olurduk. Ben Selman beyle görüşüp düşüncelerini ve şikayetlerini belirtmeni öneririm şiddetle. Sonucta birileri ona bunları söylemeli. Belki de olan bitenden haberi bile yoktur ve ancak böyle düzelir ters giden şeyler.
3. Sen merkezi değiştireceğin için mutlaka Epikriz raporunu almalısın. Talep ettin mi? İstemezsen vermezler. Kendiliğinden veren hastane çok az. Nedense zorlarına gidiyor. En az 3-4 gün sürer çıkması. Şu ana kadar olan tüm işlemlerinin yazıyor olması lazım ki yeni gittiğin merkez bunları dikkate alarak hareket etsin.
Ben geçen gün gittim, 2. donmuş transferi öncesi tüm genetik testleri yapalım dediler. Çok pahalı özellerde bende eğitim araştırma hastanesinden randevu aldım bu pazartesi için. Birde yeniden hipofiz mr çekileceğim. Adenomun son durumunu görmek için. Tüm testler vs en az 1-2 ay sürecek benim. Transfer ondan sonra hayırlısıyla.
Bu arada benimkilerde 4. gün dondurulmuştu. Bazı merkezler 4. gün tercih ediyor, burasıda onlardan biri sanırım.
Cumartesi saat 12.30 gibi gittik canım sadece aysun hanım ordaydı oda işlem odasındaydı birde mehmet bey ordaydı olsaydı konuşacaktık epikriz istedik pers gunune en geç hazır olur dediler bakalım. Dediğin gibi benim sinirlendiğim hamile kalmamak değil resmen aptal yerine koyuyorlar. Verdiğim parayı geçtim üzüntülerimiz ne olacak ve zamanımız buda en önemlisi . Epikrizi eşim alacak ozaman konuşcam diyor cunku oda çok sinirlendi. Profesyonellikten çok uzak o embriyologlar ve dr demet çakmak. Senin doktorun selman beymiydi? İnş tedavin hayırlı olur moralini yuksek tut en onemlisi bu çok takıyorum ben birde bu durumlar olunca doktor seçmektede zorlanıyorum guvenemiyorum kimseye Allah kimseyi bu durumlara düşürmesin inş. Normal yolla bebişlere kavuştursun
fluuu , medusa76 kızlar merhaba,
Bende medicanada 2 tüp bebek deneme sonucu negatif alanlardanım :) artık sinirlerim bozulduğu için gülüyorum. Medusanın dediği gibi merkezi ayağa kaldırmadığın sürece umurlarında değilsin. Ben 2. denememde negatif sonucu aldığım zaman aramalarını 1 hafta boyunca bekledim aramadılar ve ben arayınca aaa atlamışız gibi ilginç şeyler söylediler. Sonrasında Selman Bey ile görüşme talep ettim ve görüşmeye gideceğime bin pişman oldum. Adam o kadar rahat davrandı ki geçmiş karşıma tutmaması şaşırttı imkansız gibi bi şeydi ama napcan kısmet olmadı. pes etmeyelim vs vs bir şeyler söyledi. Eşim bir kaç soru sordu ona bile yarım ağızla cevap verdi. Ve merkezi değiştirmeye karar verdik. Bize tedaviye başlamadan önce dosyanızı alabilirsiniz demişlerdi aklımıza geldi. Gittik istedik veremeyiz diyince ben iyice dellendim ve bağırınca bana epikriz verebileceklerini ve 15 dk beklememi söylediler. veee 15 dk sonra epikriz elimdeydi. Cadılık yapmasaydım eminim uzatacaklardı. Şuan Şişli Memoriale gidiyorum. O kadar eksik tahlilim varmış ki onları yaptırıyoruz. Sonrasında da hemen tedaviye başlayacağız. Rabbim yardımcımız olsun inşallah.
Aslında onların sitesinde Onur bey Medicanada 2012 den itibaren çalışıyor yazıyormuş ama ben tedavi alırken onu hiç görmedim yani bana da yeni biri gibi gelmiş o. Ancak bazen yeni ve genç olan doktorlar yeni olduğu nedeniyle daha çok uğraşıyorlar başarılı olmak için. Bu arada ben fikrini çok merak ediyorum onun hakkında çünkü ikince denememi da orda düşünüyorum. Umarım başarılı olacaksın kavuşacaksın bebişlerinize. Ve bu Onur beyle ilgili fikrini anlatırsan çok iyi olur. Bol şanslar dilerimArtik transfer asamasina geldik son dakka hekimimi degistirmem cok etik olmaz diye dusunuyorum. Sanirim onur bey yeni oldugu icin cok hastasi yok o yuzden cok tutulmuyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?