beynimi kemiren sorular

askhicbitmez

annesinin kuzusu geliyooo
Kayıtlı Üye
3 Mart 2010
1.245
21
118
Antalya
kızlar merhaba
ben 2.5 hafta önce evlendim eşimle daha öncesinden de cinsel hayatımız vardı fakat düğün gecesi içime boşaldı ben normalde her ayın 14-15nde hasta olurdum bu arada düğünümüz 29eylüldü neyse ben bu ayın 4nde hasta oldum neden böyle erken oldu ve hamilelik riskim var mı?

Düğün koşturmacasınını, stresinin etkisiyle ya da balayına gittiyseniz hava değişikliğinden falan olabilir öyle dert etmeyin

adet olduğuna emin misin her zamanki yoğunluğunda mı? 14-15 eylülde adet olduysan 29 eylül tam yumurtlama zamanlarına denk geliyor, eğer adet olduğuna eminsen korma, ama az az lekelenme tarzındaysa yerleşme kanaması olabilir.

yok canım normal kanama oldu sadece biraz fazla uzun sürdü bugün 5.gün daha kesilmedi kafama takılan işte sadece 14nde olurken 4.olmak ve acaba hamilelik riskim var mı yok mu

stres ve sıkıntıdan olabilir benim adetim genelde 5 -6 gün önce olur doktor normal oldugunu söyledi genellikle 5 gün sürer.

evlenmeden once ılıskı yasamak evlenınce ılıskılere zarar verıyormu :26:
konuyla alakası yok kusura bakma ama cok merak edıyroum ...

canım düğünün hayırlı uğurlu olsun bu üstüne görme denilen şey de normal kanama olmaz bence, lekelenme şekline olduğunu duydum... bence düğün stresinden falan erken adet oldun..

Valla öyle bi'şey ki bu imkansız diye bi'şey yok. Bence kan testi yaptırıp rahatla

Üstüne görme halk arasında söylenen ama aslında doğru olmayan bir tabirdir,hamile olduğun halde adet görmezsin sadece bu yerleşme kanamasıdır ve lekelenme şeklinde olur,günlerce sürmez.(Ben yaşadığım ve bu konuyu doktorumla detaylı konuştuğum için bu kadar kesin söyleyebiliyorum)
Siz adet olmuşsunuz.Ama içinize sinmiyorsa hala huzursuzsanız eczaneden gebelik testi alıp yapabilirsiniz,sonuç sizi rahatlatacaktır

evlenmeden once ılıskı yasamak evlenınce ılıskılere zarar verıyormu :26:
konuyla alakası yok kusura bakma ama cok merak edıyroum ...

canım biz 16 aydır beraberliğin sonucunda evlendik yok hiçbir zarar vermedi bize aksine aslında daha da güçlendi bağlarımız daha fazla sahiplenici oldu eşim

kızlar teşekkür ederim içimi rahatlatmak için önce eczaneden test alıcam ay sonu sonrada kan testi yaptırıcam

Bu kesin olamaz ama çevremde hamileyken adet görenlerde var. Normalden daha farklı ama düzenli her ay olan:26:

Bu kesin olamaz ama çevremde hamileyken adet görenlerde var. Normalden daha farklı ama düzenli her ay olan:26:

ı ııh olamaz
Çevrenden duydukların,senin aklında kalanlardan farklı olabilir
Hadi benim söylediğim ve doktorumun dediği inandırıcı gelmedi diyelim o zaman Google sorduk bakalım ne çıktı;
HAMİLELİKTE ADET GÖRÜLÜR MÜ?

merhabalar.erkek arkdaşımla uzun süren bir ilşkim var.geçen ay 5 eylülde adet oldum ve 29 eylülde sürtünme yoluyla ilşki yaşadık.boşalma cinsel bölgemn olduğu yerin uzağında oldu onuda hemen sildik ancak zevk suyundan şüphelenioruz değmiş olabilir çarşafta ıslaklık vardır.adetm 3 gün gecikti.ve korkuyorum.bu şeklde hamile olma ihtimalim?dün test yaptım ama negatif.ancak erken yarın bi gidip bhcgye baktırcam((

Benim halamın kızının 2 çocugu var 2 hamileliginde de 9 ay boyunca adet oldu ortalam 4-5 gün sürüyordu gitmedikleri doktor kalmadı ama hiç birşey çıkmadı bu nasıl oluyor şimdi​

böyle sürekli şüpheyle yaşamaktansa korunmayı deneseniz keşke...
sadece sizin için söylemiyorum evlilik öncesi cinsel ilişki yaşayanlar ve çocuk istemeyen evli çiftler için söylüyorum.

Benim halamın kızının 2 çocugu var 2 hamileliginde de 9 ay boyunca adet oldu ortalam 4-5 gün sürüyordu gitmedikleri doktor kalmadı ama hiç birşey çıkmadı bu nasıl oluyor şimdi​

O adet kanaması değildir.Hamile kadınlarda başka nedenlerden dolayı kanama olabiliyor.

Adet kanamasının işlevi nedir?

''Adet döngüsü esnasında beyinde, yumurtalıklarda ve rahim iç tabakasında farklı olaylar meydana gelir. Beyinden salgılanan hormonların yumurtalıklardan birini uyarmasıyla başlayan süreç, uyarılan yumurtalıktan döllenmeye hazır bir yumurta hücresinin serbestleşmesine neden olur, bu esnada rahim iç tabakası da kendini muhtemel bir gebeliğe hazırlar. Döllenme gerçekleşmediğinde serbestleşen yumurta hücresinin ömrü biter ve gebelik için hazırlanmış rahim iç tabakasının adet kanamasıyla dışarı atılmasını takiben yeni bir adet döngüsü başlar. ''
(Alıntıdır)

Yani adet kanaması ''döllenmemiş'' yumurtanın vücuttan atılımıyla gerçekleşir.Döllenmiş bir yumurta gebelik demektir

Evham yapıyorsunuz,sürtünme diyorsunuz tam bir cinsel birleşme olmamış ki..
Cinsel birleşme olmadan hamile kalabiliyorsanız tarihe geçersiniz vallaa :-D
Adet görmeyi beklediğiniz ve stres yaptığınız için gecikiyor olabilir.Madem bhcg yaptırmaya karar verdiniz,negatifinizi alır hemen adet olursunuz genelde böyle olur çünkü

Son düzenleme:

böyle olması için yyalvarıorum allahıma bana öyle bi ders olduki.bundan sonra binlerce kez töbe diorum.yarın gidip baktırcam çünkü böle kafayı yicem artık.bi tane bile aceba insanı resmen çıldırtıo.

kanda bhcg sonucum 0 çıktı.adetim 4 gün geçti. yalnız tetkik adında 900.650 bhcg yazıo sonuç kızmındada 0 yazıo o 900.650nin sonuçla bi ilgisi yok dimii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…