• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Bezi bırakmam lazım ama olmuyor yardım:(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

elifmehmedbusra58

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2016
7
1
1
S.a arkadaşlar ya benim derdim kızım 2.5 yaşında ve ne yaptıysam bir türlü tuvalete alistiramadim aklınıza gelen herseyi denedim denemedigimiz bir yol kalmadı gibi siz Çocuklarınızı nasıl alistirdi niz ya çıldırmak üzereyim kızma bağırmak istemiyorum ama artık sabrim kalmadı lütfen bir akıl verin.
Bu arada kızım çok konuşur herseye de bir cevabı vardır tuvalet mevzu olduğunda işine gelmediği için cevap vermez kendisi oylece akıllıyiz yani neyse yardım edin lütfen

S.a arkadaşlar ya benim derdim kızım 2.5 yaşında ve ne yaptıysam bir türlü tuvalete alistiramadim aklınıza gelen herseyi denedim denemedigimiz bir yol kalmadı gibi siz Çocuklarınızı nasıl alistirdi niz ya çıldırmak üzereyim kızma bağırmak istemiyorum ama artık sabrim kalmadı lütfen bir akıl verin.
Bu arada kızım çok konuşur herseye de bir cevabı vardır tuvalet mevzu olduğunda işine gelmediği için cevap vermez kendisi oylece akıllıyiz yani neyse yardım edin lütfen
Bağlanaya devam et bir süre sonra tekrar deneyin.ters etkı yapıyor zorlamak.doktora gln sorsanız zamanı var daha der zaten

As Bence de üstüne gitmeyin. Kakasını yada çişini ilk tuvalete yaptığında kendinden bir parça kopup gittiğini düşündükleri için onlar için bu zor bir deneyim. Kardeşimin oğlu 3-4 yaşına kadar bağlattı. Son zamanlarda artık kakası geldiğinde kapının arkasına geçip yüzüne yastık kapıyordu. Bir de gelmeyin kokuyor diyordu. en sonunda da ben bezi isteimyorum ayıp. Abi oldum ben dedi bıraktı. Ne kadar çok zorlarsanız o kadar çok geri tepecek.

Birlikte tuvalete girip siz tuvalete oturun onu da oturağa oturması için teklif edin. Siz küçük tuvaletinizi yaparken sessiz olmasını sağlayabilirseniz, sizin çişinizin sesini duysun yada yaptığınız kakanızı gösterip bak tatlım bizde kaka yapıyoruz sende bunu yapabilirsin başarabilirsin diye teşvik edin. Bir oturak bir de çocuk için tuvalet adaptörü edinin. Siz oturduktan sonra, aynısını onunda yapabileceğini söyleyip adaptörü kullanabilirsiniz. Ama asla zorlamayın çok kötü geri tepiyor. Kendi altını açıp sağa sola yapmaya başlayabiliyorlar. Bir de kabız çocuklar pek tuvalete oturmak istemiyorlar. Çiş kolay oluyor, çişi yapıp hemen kalkıyorlar; ama kaka da beklemek zorunda olduğu için bu da onun işine gelmiyor iş zorlaşıyor

niye mecbursunuz onu anlamadim
israr etmeyin , hazir olsa siz istemesenizde birakirdi zaten bezi çocuk
çok ustune giderseniz ileri yaslarda gece islatmadan tutun kaka kaçirmaya kadr turlu turlu sorunlar yasayabilirsiniz
ona biraz daha zaman verin sadece

Yani artık zamana bıraktım 3 gündür bez baglamadim ama bugun bezini tekrar bağladım artık kendisine kaldı ne zaman isterse bıraksın bakalım hayırlısı olsun teşekkür ediyorum herkese

Back
X