canım doktorlar gerçekten bu konuda hiç birşey önermiyorlar, çünkü istatistikler dinlenme veya normal hayata devam etme arasında embriyoların tutunması açısından fark omadığını gösteriyormuş. benim ilk denememde doktor ilk gün fazla yorulma sonra günlük hayata devam edebilirsin dediği için ben de salak gibi doktorumu dinledim. oysa ben de senin gibi çok hareket eden biriyimdir, bu ayrıntıyı hesaba katmamıştım. transferden sonraki günler hiç kendime dikkat etmedim, 5. gün yolculuk yaptım uçakla, laptop çantası taşıdım, hattta misafir geldi yemeğe, onları ağırladım. bu arada vaktinden bir hafta öncesi idrar testi yapmaya başadım, tabiki çıkmayınca hep ağladım, kendimi perişan ettim. diyeceğim, ilk IVF denememin başarısız olmasında benim hem fiziksel hem de psikolojik olarak çoook büyük katkım oldu. ama ikincisinde, dondurulmuşlar transfer edildiğinde artık tecrübelenmiştim, nerdeyse test günüme kadar evden çıkmadım diyebilirim, mümkün oduğunca uzandım canım ve çok şükür bugün transferimin 27. günü ve hamileyim.
benim sana tavsiyem, işi şansa bırakma, dinlenmekten zarar gelmez, bir de gününden önce test yapıp kendini boşuna üzme canım. inş. sen de başarırsın...