benden sana bir tavsiyeBiri bana abin ne yapıyor? soracak diye korkuyorum.Kısaca anlatmaya çalışacağım kızlar belki bana bi akıl veren veya benim gibi bir abisi olan vardır.
annemle babam ayrılar biz annemle bilikte yaşıyoruz,babamla görüşmüyoruz yıllarca zaten bize hiçbir şekilde maddi ve manevi desteği kesinlikle olmamıştır.annem ben ve ablam çalışıp kendimize bir yuva kurduk herşeye sıfırdan başladık ama abim hiç desteği olmadı her girdiği işte 2-3 ay çalışıp çıktı kısacası çalışmayı sevmeyen biri,bu dönemde ablamın görüştüğü biri vardı çokta iyi insanlardı ailesi falan neyse hayırlısıyla başladı bizim düğün telaşelerimiz bi şekilde allah c.c yardımıyla evlendirdik canım ablamı ama abimin bi kuruş katkısı bile olmadı,daha sonra ablamdan 2 sene sonra ben evlenmeye kalktım tüm çeyizlerimi düğün masraflarımı hep kendim hallettim tabi annemin katkısıda vardı elinden geldiğince canım annem hem evi geçindiriyor hem bana yardımcı olmaya çalışıyordu inanın bana abim hala işsizdi hep annemi oyalıyordu şurdan burdan çağıracaklar diye...sonuçta ele karışıyorsun ve herkezin dikkatini çekiyordu abimin işsiz olması,bunca yükün altından sadece benim kalkmam ve mücadele etmem eşimin ailesinin zoruna gidiyordu,inanın bana abimin konusu açılacak diye içim içimi yiyordu abin ne yapıyor? işe başladımı? vs vs.derken evlendim ve abim hala işsiz buyüzden ablamda bende ona tepkiliyiz konuşmuyoruz yani
anneme gittiğim zaman bi hoşgeldin bile demez,eşimle giittğim zaman odun gibi oturuyor karşısında doğru düzgün mmuhabbet bile etmiyor allah razı olsun eşimde çok çok anlayışlı biri bu durumdan dolayı abimin sözünü edip hiç incitmemiştir beni velhasıl oda farkında herşeyin,eniştemde aynı eşim gibi sağolsun
ne yapmalıyım bilmiyorum kızlar nasıl davranmalıyım ona karşı hiç sevgim yok
annemin parasıyla geçinip gidiyor ve bu böyle oldukça ben daha çok nefret ediyorum ondan,canım anneme kıyamıyorum dayanamıyorum annemi kullanmasına,onun çalışıp anneme bakması gerekirken annem ona bakıyor
tabiki bana bakmak zorunda değil ama sonuçta kız kardeşleri evleniyor çalışıp benım ufakta olsa çeyizime bir katkısı olsa veya eve bir katkısı olması lazımdı kızlar haksızmıyım,peki ben abimi bakmak zorundamıydım? benim çalışıp eve getirdiklerimi yerken hiç utanmadımı?
annem çok iyi biri yada şöyle söylim çok saf kalpli,defalarca söyledik anneme sakın yüz verme harçlık verme ama inanın dayanılacak gibi değil annem para vermediği zaman öyle bir yapışıyorki kurtulmak imkansız,bunuda biz varken yapamıyor zaten çünkü ablamda bende tepki göstereceğimizi biliyorSiz eşinize karşı ezilip büzülmeyin zaten. Kardeşsiniz diye onun ahlakından siz sorumlu değilsiniz.
Anneniz kendini kullandırmasın, cep harçlığı vermesin bari. Hadi evde ne pişiyorsa bir tabak yerde, özel ihtiyaçları için çalışması gerektiğini hissetsin biraz.
Yahu olmuş bitmiş.Ne sen ona birşey yapmak zorunda değilsin,ne o sana.Utanmadı yedi diyelim nolacak.Unut gitsin.Yediyse,kendi öz abin yedi.O da öyle.Beterin beteri var.Evlenmişsin.Bırak varsa sorunu annen tavrını koysun.tabiki bana bakmak zorunda değil ama sonuçta kız kardeşleri evleniyor çalışıp benım ufakta olsa çeyizime bir katkısı olsa veya eve bir katkısı olması lazımdı kızlar haksızmıyım,peki ben abimi bakmak zorundamıydım? benim çalışıp eve getirdiklerimi yerken hiç utanmadımı?
Sizi anlıyorum ama 'Bir abim olduğu için utanıyorum'demeniz anlattıklarınızın akabinde çok makul gelmedi bana.Biri bana abin ne yapıyor? soracak diye korkuyorum.Kısaca anlatmaya çalışacağım kızlar belki bana bi akıl veren veya benim gibi bir abisi olan vardır.
annemle babam ayrılar biz annemle bilikte yaşıyoruz,babamla görüşmüyoruz yıllarca zaten bize hiçbir şekilde maddi ve manevi desteği kesinlikle olmamıştır.annem ben ve ablam çalışıp kendimize bir yuva kurduk herşeye sıfırdan başladık ama abim hiç desteği olmadı her girdiği işte 2-3 ay çalışıp çıktı kısacası çalışmayı sevmeyen biri,bu dönemde ablamın görüştüğü biri vardı çokta iyi insanlardı ailesi falan neyse hayırlısıyla başladı bizim düğün telaşelerimiz bi şekilde allah c.c yardımıyla evlendirdik canım ablamı ama abimin bi kuruş katkısı bile olmadı,daha sonra ablamdan 2 sene sonra ben evlenmeye kalktım tüm çeyizlerimi düğün masraflarımı hep kendim hallettim tabi annemin katkısıda vardı elinden geldiğince canım annem hem evi geçindiriyor hem bana yardımcı olmaya çalışıyordu inanın bana abim hala işsizdi hep annemi oyalıyordu şurdan burdan çağıracaklar diye...sonuçta ele karışıyorsun ve herkezin dikkatini çekiyordu abimin işsiz olması,bunca yükün altından sadece benim kalkmam ve mücadele etmem eşimin ailesinin zoruna gidiyordu,inanın bana abimin konusu açılacak diye içim içimi yiyordu abin ne yapıyor? işe başladımı? vs vs.derken evlendim ve abim hala işsiz buyüzden ablamda bende ona tepkiliyiz konuşmuyoruz yani
anneme gittiğim zaman bi hoşgeldin bile demez,eşimle giittğim zaman odun gibi oturuyor karşısında doğru düzgün mmuhabbet bile etmiyor allah razı olsun eşimde çok çok anlayışlı biri bu durumdan dolayı abimin sözünü edip hiç incitmemiştir beni velhasıl oda farkında herşeyin,eniştemde aynı eşim gibi sağolsun
annemin parasıyla geçinip gidiyor ve bu böyle oldukça ben daha çok nefret ediyorum ondan,canım anneme kıyamıyorum dayanamıyorum annemi kullanmasına,onun çalışıp anneme bakması gerekirken annem ona bakıyor
canım eğer abimin bir hastalığı varsa yada ne bilim iş arıyodur tırım tırım fakat bulamıyordur heh işte ozaman anlarımÇeyizinize katkısı olmak zorunda değil.
Eve katkısı olmalı mıydı evet.
Yalnız eve getirdiklerinizi yerken utanmasını beklemeniz çok ayıp.
Hiç mi merhametiniz sevginiz yok kardeşinize..
krallığı annen(Allah uzun ömür versin) ölene kadar siz dert etmeyin ve bi arkadaşında dediği gibi ne kadar sorunlu olursa olsun eşine ve ailesine abini kötülemeyin..Gün gelir abiliğine ihtiyaç duyarsınız.Biri bana abin ne yapıyor? soracak diye korkuyorum.Kısaca anlatmaya çalışacağım kızlar belki bana bi akıl veren veya benim gibi bir abisi olan vardır.
tabiki bana bakmak zorunda değil ama sonuçta kız kardeşleri evleniyor çalışıp benım ufakta olsa çeyizime bir katkısı olsa veya eve bir katkısı olması lazımdı kızlar haksızmıyım,peki ben abimi bakmak zorundamıydım? benim çalışıp eve getirdiklerimi yerken hiç utanmadımı?
haklısın canım ama inan bana yaşamayan bilmez? yedirip içirtme konusu ise bunu hep kendi içimde yaşadım niye sen çalışmıyorsun nasıl yiyip içiyorsun demedim.abimle kötü olmamak için hep anneemi attım araya anne şöyle yapma ,bunu verme diyeBence bunu utanç meselesi hâline getirmek yersiz. Kızların hiç çalışmadığı ve erkek çocukların kız kardeşlere baktığı aileler de var; burada bu kızlar 'utanmalı' mı? Sonuçta siz bir ailesiniz. Bunu bakıp bakmamak ekseninde düşünmemek lazım, belki de çözemediği sorunları vardır. Kocaman bir insanın çalışıp kendine bakabiliyor olması lazım ama "Erkek o, nasıl bizim paramızı yer?" diye düşünmeyin ve hatta "Yedirip içirdik" muamelesi de yapmayın lütfen.
anlattığın gibi bir abi kendi karnını doyursa yani kendi geçimini sağlayabilse kafi.tabiki bana bakmak zorunda değil ama sonuçta kız kardeşleri evleniyor çalışıp benım ufakta olsa çeyizime bir katkısı olsa veya eve bir katkısı olması lazımdı kızlar haksızmıyım,peki ben abimi bakmak zorundamıydım? benim çalışıp eve getirdiklerimi yerken hiç utanmadımı?
inanın bane içimde hiç kötülük yok biliyorum burda annemde çok hata var biraz otoriter ol senden korksun diyorum ama sonuç;...ben sana hak verdim canım benim ama yapcak bişe yok onu da öyle kabullenceksin
kim ne derse desin o da öyle napabilirim der susturursun insanları
eminim abin konu geçti mi erkekliğine toz kondurmuyodur konu para olunca da kardeşinden annesinden istemeye de utanmaz çok iyi biliyorum böyle tipleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?