Bi abim olduğu için utanıyorum:(

erva_

HER KARANLIK GECENİN BİR SABAHI VARDIR...
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2014
196
62
38
36
Biri bana abin ne yapıyor? soracak diye korkuyorum.Kısaca anlatmaya çalışacağım kızlar belki bana bi akıl veren veya benim gibi bir abisi olan vardır.
annemle babam ayrılar biz annemle bilikte yaşıyoruz,babamla görüşmüyoruz yıllarca zaten bize hiçbir şekilde maddi ve manevi desteği kesinlikle olmamıştır.annem ben ve ablam çalışıp kendimize bir yuva kurduk herşeye sıfırdan başladık ama abim hiç desteği olmadı her girdiği işte 2-3 ay çalışıp çıktı kısacası çalışmayı sevmeyen biri,bu dönemde ablamın görüştüğü biri vardı çokta iyi insanlardı ailesi falan neyse hayırlısıyla başladı bizim düğün telaşelerimiz bi şekilde allah c.c yardımıyla evlendirdik canım ablamı ama abimin bi kuruş katkısı bile olmadı,daha sonra ablamdan 2 sene sonra ben evlenmeye kalktım tüm çeyizlerimi düğün masraflarımı hep kendim hallettim tabi annemin katkısıda vardı elinden geldiğince canım annem hem evi geçindiriyor hem bana yardımcı olmaya çalışıyordu inanın bana abim hala işsizdi hep annemi oyalıyordu şurdan burdan çağıracaklar diye...sonuçta ele karışıyorsun ve herkezin dikkatini çekiyordu abimin işsiz olması,bunca yükün altından sadece benim kalkmam ve mücadele etmem eşimin ailesinin zoruna gidiyordu,inanın bana abimin konusu açılacak diye içim içimi yiyordu abin ne yapıyor? işe başladımı? vs vs.derken evlendim ve abim hala işsiz buyüzden ablamda bende ona tepkiliyiz konuşmuyoruz yani
anneme gittiğim zaman bi hoşgeldin bile demez,eşimle giittğim zaman odun gibi oturuyor karşısında doğru düzgün mmuhabbet bile etmiyor allah razı olsun eşimde çok çok anlayışlı biri bu durumdan dolayı abimin sözünü edip hiç incitmemiştir beni velhasıl oda farkında herşeyin,eniştemde aynı eşim gibi sağolsun
ne yapmalıyım bilmiyorum kızlar nasıl davranmalıyım ona karşı hiç sevgim yok
annemin parasıyla geçinip gidiyor ve bu böyle oldukça ben daha çok nefret ediyorum ondan,canım anneme kıyamıyorum dayanamıyorum annemi kullanmasına,onun çalışıp anneme bakması gerekirken annem ona bakıyor

benden sana
benden sana bir tavsiye
asla ve asla
abinin yanlışını,açığını kocanın-kocalarınız yanında konuşmayın ablanla
eleştirmeyin,laf vermeyin kimsenin agzına özelliklede eşinin ailesine
döner dolaşır yine en iyi elden en kötü abin iyidir...
devran döner dizinde aglarsın...

Sen babanın yapması gereken şeyleri abinden bekliyorsun.Babana göstermen gereken sitemi abine gösteriyorsun.Evet erkek olarak çalışması,kendine bakması lazım.Ama yapmıyorsa bu onun sorunu.Herkesin bir hayatı var.Eşinin seni,abinden dolayı incitme gibi bir hakkı olamaz.Eşini de ilgilendirmez abinin çalışıp çalışmadığı.Hee senin kapına gelip senden para istiyorsa veremem dersin geçersin.Ama tepki verecek biri varsa,tavır koyacak biri varsa,söz sahibi annendir.Onun da evladı sonuçta.Atsa atamaz.Sen kendine dert etme bence abini.

Abiniz gurur duyulacak biri değil tamam ama size katkısı olmak zorunda değil.
Ayrıca işinin olup olmaması kimseyi ilgilendirmez..
Abinizin ciddi sorunları var atlatamadığı bence..

Siz eşinize karşı ezilip büzülmeyin zaten. Kardeşsiniz diye onun ahlakından siz sorumlu değilsiniz.
Anneniz kendini kullandırmasın, cep harçlığı vermesin bari. Hadi evde ne pişiyorsa bir tabak yerde, özel ihtiyaçları için çalışması gerektiğini hissetsin biraz.

Annenizi kullanılmak rahatsız etse şimdiye dek tepkisini ortaya koyardı. Bence hiç karışmayın, kafanızada takmayın, ve kesinlikle eşinizin yanında abinizi eleştirmeyin.

tabiki bana bakmak zorunda değil ama sonuçta kız kardeşleri evleniyor çalışıp benım ufakta olsa çeyizime bir katkısı olsa veya eve bir katkısı olması lazımdı kızlar haksızmıyım,peki ben abimi bakmak zorundamıydım? benim çalışıp eve getirdiklerimi yerken hiç utanmadımı?

Çeyizinize katkısı olmak zorunda değil.
Eve katkısı olmalı mıydı evet.
Yalnız eve getirdiklerinizi yerken utanmasını beklemeniz çok ayıp.
Hiç mi merhametiniz sevginiz yok kardeşinize..

annem çok iyi biri yada şöyle söylim çok saf kalpli,defalarca söyledik anneme sakın yüz verme harçlık verme ama inanın dayanılacak gibi değil annem para vermediği zaman öyle bir yapışıyorki kurtulmak imkansız,bunuda biz varken yapamıyor zaten çünkü ablamda bende tepki göstereceğimizi biliyor

Yahu olmuş bitmiş.Ne sen ona birşey yapmak zorunda değilsin,ne o sana.Utanmadı yedi diyelim nolacak.Unut gitsin.Yediyse,kendi öz abin yedi.O da öyle.Beterin beteri var.Evlenmişsin.Bırak varsa sorunu annen tavrını koysun.

Sizi anlıyorum ama 'Bir abim olduğu için utanıyorum'demeniz anlattıklarınızın akabinde çok makul gelmedi bana.
Çalışmıyor annenize yük oluyor evet ama maalesef anneler biraz oğullarına toz kondurmuyorlar genelde (kendi annemden biliyorum) sonuç böyle oluyor.
Babanızla yaşanan sıkıntılardan dolayı ablanız ve siz evin yükünü üstlenmiş bir nevi evin erkeği olmuşsunuz bu sebeple abiniz biraz rahat davranmış ve davranıyor. Belki gerçekten iş yerinde sorun yaşıyordur, mutlu olamamıştır vs. Haklı yapmaz bu abinizi ama baştada soylediğim gibi annelerimiz sebep oluyor zaman zaman bu rahatlığa.
Eşiniz konusunda da şunu söyleyebilirim, zaten yorum yapmaması ve abinizi olduğu gibi kabul etmesi gerekiyor. Doğru olanı yapmış.

Bence bunu utanç meselesi hâline getirmek yersiz. Kızların hiç çalışmadığı ve erkek çocukların kız kardeşlere baktığı aileler de var; burada bu kızlar 'utanmalı' mı? Sonuçta siz bir ailesiniz. Bunu bakıp bakmamak ekseninde düşünmemek lazım, belki de çözemediği sorunları vardır. Kocaman bir insanın çalışıp kendine bakabiliyor olması lazım ama "Erkek o, nasıl bizim paramızı yer?" diye düşünmeyin ve hatta "Yedirip içirdik" muamelesi de yapmayın lütfen.

Çeyizinize katkısı olmak zorunda değil.
Eve katkısı olmalı mıydı evet.
Yalnız eve getirdiklerinizi yerken utanmasını beklemeniz çok ayıp.
Hiç mi merhametiniz sevginiz yok kardeşinize..
canım eğer abimin bir hastalığı varsa yada ne bilim iş arıyodur tırım tırım fakat bulamıyordur heh işte ozaman anlarım
ama ben o sıkıntının içinde hem çeyizimi hazırlayıp hem eve bi katskım oluyosa ve o hiçbir zevkinden geri kalmayıp hergün bi sigara yakıyosa evet düşünürüm ve merhametimde olmaz

krallığı annen(Allah uzun ömür versin) ölene kadar siz dert etmeyin ve bi arkadaşında dediği gibi ne kadar sorunlu olursa olsun eşine ve ailesine abini kötülemeyin..Gün gelir abiliğine ihtiyaç duyarsınız.

ben sana hak verdim canım benim ama yapcak bişe yok onu da öyle kabullenceksin

kim ne derse desin o da öyle napabilirim der susturursun insanları

eminim abin konu geçti mi erkekliğine toz kondurmuyodur konu para olunca da kardeşinden annesinden istemeye de utanmaz çok iyi biliyorum böyle tipleri

haklısın canım ama inan bana yaşamayan bilmez? yedirip içirtme konusu ise bunu hep kendi içimde yaşadım niye sen çalışmıyorsun nasıl yiyip içiyorsun demedim.abimle kötü olmamak için hep anneemi attım araya anne şöyle yapma ,bunu verme diye

anlattığın gibi bir abi kendi karnını doyursa yani kendi geçimini sağlayabilse kafi.
sizlerin çalışıp onun yatması kesinlikle çok yanlış.
çeyizi karıştırma gerek yok.
eve ekmek getirmiyormuş en basitinden.
ayrıca benim abim olsa ,annem çalışsa o yatsa-sebepsiz yere tabi,hastalık vs. haricinde-yapmadığımı bırakmazdım ona.

inanın bane içimde hiç kötülük yok biliyorum burda annemde çok hata var biraz otoriter ol senden korksun diyorum ama sonuç;...

abin rahata alışmış..
ama rahata alıştıran da annen olmuş gibi..
sizin yapabileceğiniz bir şey yok gibi duruyor..
annenin karşısına alıp konuşması lazım.. "bak oğlum kaç yaşına geldin, ben daha kaç sene çalışıp sana bakabilirim" diye..

tabii ki çalışıp çeyizinize katkısı olsa güzel olurdu, gurur duyardın belki ama yapmak zorunda değil..
bence esas kendi ayakları üzerinde durmalı..

yoksa iş bulamıyorsa elbet sizin paranızla alınan şeyleri yiyecek/içecek bu ayıp bir şey değil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…