• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi abim olduğu için utanıyorum:(

Her evden bır tane cıkıyor canım malesef yappacak bırsey yok et tırnakktan ayrılırmı ? ayrılmaz ..

Annenizi kullanılmak rahatsız etse şimdiye dek tepkisini ortaya koyardı. Bence hiç karışmayın, kafanızada takmayın, ve kesinlikle eşinizin yanında abinizi eleştirmeyin.
hiçbirzaman eşime ve ailesine abimi kötülemedim her zaman korumuşumdur,aynı şekilde babam ne kadar kötüde olsa onuda korumuşumdur,ben ailem hakkında ne söylersem söylim belki canım çok acımıştır o an ağzımdan bi laf çıkmıstır ama benim ağzımdan çıkmıştır ,başkasına çıkartmam

Nasil aile yapilariniz var anlamiyorum ki kardes yahu kardes bu. Yok sana katkisi olmak zorunda degil falan. Anlamiyorum boyle dusunenleri. Kardes dedigin en buyuk destekcidir, her anlamda. Benim kardesim okuyor. Ve kendisine her ay yardimda bulunuyorum. Bunu yapmak zorundayim ve seve seve yapiyorum. Zorunda oldugumu dusundugum icin istemeye istemeye yapiyor degilim yani. Ayni zamanda esimin de yegenleri okudugunda yardim etmeyi cok cok istiyorum cunku bu hem gorev hem de istegim.
Ailelerinizi kendinizden bu kadar soyutlamayin. Onu yapmak zorunda degil, bunu yapmak zorunda degil. Soylenmek zorunda degilsin. Gayet de zorundayiz.

Arkadasim abinin cok degisecegini sanmiyorum. Hicbir sey olmamis yokmus gibi davranin, ne gelir elden.

cevrenizin aile hayatiniza , abinin yasamına karısmasını sorgulamasını nasıl hazmediyorsunuz , kimseyi ilgilendirmez , soranada agzının payını verirsin , ayrıca aile acıgınızı herkesle paylasırsanız illaki soran olur , hata sende .

abin rahata alışmış..
ama rahata alıştıran da annen olmuş gibi..
sizin yapabileceğiniz bir şey yok gibi duruyor..
annenin karşısına alıp konuşması lazım.. "bak oğlum kaç yaşına geldin, ben daha kaç sene çalışıp sana bakabilirim" diye..

tabii ki çalışıp çeyizinize katkısı olsa güzel olurdu, gurur duyardın belki ama yapmak zorunda değil..
bence esas kendi ayakları üzerinde durmalı..

yoksa iş bulamıyorsa elbet sizin paranızla alınan şeyleri yiyecek/içecek bu ayıp bir şey değil...
bulduğu işlerden hep kendisi çıktı hiç kovulmuş değil yani,annem onun için çok mücadele etti ama olmadı defalarca konuştu ama faydası olmadı

inanın bane içimde hiç kötülük yok biliyorum burda annemde çok hata var biraz otoriter ol senden korksun diyorum ama sonuç;...

annelerin erkek çocuğa olan aşkı dönüp dolaşıp kendine zarar veriyo

bizimde bir akrabamız var aynı sizin gibi 2 kız 1 erkek kardeşler babadan yıllardır ayrılar

bu teyzemiz hayatı boyunca oğlum dedi başka bişe demedi

kızlar köle oğlu paşaydı

çocuklar küçükken muz alırdım kızlardan gizli oğluma yedirirdim bile demişliği var

şimdi oğlu evlendi çalışmıyo gelinde çalışmıyo üstünee 2 çocuk yaptılar teyzenin emekli maaşını içki masalarında yiyolar

kızlarda eşlerinden gizli gizli annelerinin pazar masrafını görüyo sırayla gelip evini temizliyolar daha bir sürü şey

kız evlat başkaymış bu oğlan benim ömrümü yedi diye herkese anlatıyo şimdi

cevrenizin aile hayatiniza , abinin yasamına karısmasını sorgulamasını nasıl hazmediyorsunuz , kimseyi ilgilendirmez , soranada agzının payını verirsin , ayrıca aile acıgınızı herkesle paylasırsanız illaki soran olur , hata sende .
yok canım ben kimseyle paylaşmadım ,illaki kayınpederi falan soruyo annen nasıl abin falan derken napıyor çalışıyormu diye hatta kayınpederim abime çok iyi bir iş bulmuştu ona bile gitmedi
ben sorduklarında hayır çalışmıyor diyorum kısa ve net

inanın bane içimde hiç kötülük yok biliyorum burda annemde çok hata var biraz otoriter ol senden korksun diyorum ama sonuç;...
canım bende seni çok iyi anlıyorum, benim de bir abim var, şu an 4 yıl okuyacağı ünivin 8. senesinde :KK57: ve annem, canım annem, tam 8 yıldır evlere temizliğe gidiyor bulaşıkçılık yapıyor vs.. abimi okutabilmek için ! abim bazen anne farkındayım sen benim için çalışıyorsun diyor, annem de abim üzülmesin diye yok oğlum sen okulu bitirsen de ben çalışırım evde oturmayı sevmiyorum diyor ! bazen anneme o kadar kızıyorum ki.. geçen gün acile kaldırmışlar annemi fenalaşmış, ben başka şehirde evliyim bu arada, konuştuk annemle de, benim bünyem artık dayanmıyor ama abine birşey diyemiyorrum biliyorum o da okulu uzadığı için bunalımda mecburum çalışmaya diyor. ben çözümü buldum. eşimden allah razı olsun, bir çocuğum var normalde 1 yaşına gelince işe başlayacaktım ama şu an 8 aylık ve sırf annemi kurtarabilmek için evladımdan vazgeçiyorum ne üzücü :KK61: anneme gel bizimle yaşa çocuğuma bak ben sana çalıştığının parasını veririm dedim, bakıcı bulamıyorum diye de yalan söyledim daha 8 aylık bebeğimi bırakıp çalışacam, nasıl dayanacam bilmiyorum daha çok küçük yavrum ama annemin durumuna da dayanamıyorum elimden bu kadarı geliyor...

Nasil aile yapilariniz var anlamiyorum ki kardes yahu kardes bu. Yok sana katkisi olmak zorunda degil falan. Anlamiyorum boyle dusunenleri. Kardes dedigin en buyuk destekcidir, her anlamda. Benim kardesim okuyor. Ve kendisine her ay yardimda bulunuyorum. Bunu yapmak zorundayim ve seve seve yapiyorum. Zorunda oldugumu dusundugum icin istemeye istemeye yapiyor degilim yani. Ayni zamanda esimin de yegenleri okudugunda yardim etmeyi cok cok istiyorum cunku bu hem gorev hem de istegim.
Ailelerinizi kendinizden bu kadar soyutlamayin. Onu yapmak zorunda degil, bunu yapmak zorunda degil. Soylenmek zorunda degilsin. Gayet de zorundayiz.

Arkadasim abinin cok degisecegini sanmiyorum. Hicbir sey olmamis yokmus gibi davranin, ne gelir elden.
beni anladığın için sağol canım anlatmaak istediğimde bu işte ben olsam abime katkıda bulunurdum sonuçta başımızda babamız yok ve annemle babam ayrılırken abim ben kardeşlerime anneme bakarım demişti ama tam tersi oldu

abiniz yuz kizartici agir bir suc vs birsey yapmamis, sizin utaniyorum demenizi ve bu kadar asagilarcasina konusmanizi haketmiyor bence.

ayrica kk.da evi abisi gecindiren bircok kadina soralim, kendileri calismadiklari icin evdeki yemekten yemeleri ayipmiymis...

Abiniz her ne yapiyorsa aslinda kendine zarari var...
Onun icin uzulmek yerine evden kovulsa bir oh cekecekmis gibi dusmanca tavriniz asil ayip olan.

Annenize kiyamamanizi anliyorum fakat abiniz siddet mi uyguluyor veya o evde eziyet mi ediyor?
Onun sorunu tembellik veya dikis tutturamama.
Bunlarin da psikolojik oldugnu dusunuyorum ve bu konuda annenizin de yetistirme bicimi onemli...
Kadin "oglu" ile bir sekilde yasayip gidiyor. Tam tersi bir durumu goze alamiyor demek ki...

beni anladığın için sağol canım anlatmaak istediğimde bu işte ben olsam abime katkıda bulunurdum sonuçta başımızda babamız yok ve annemle babam ayrılırken abim ben kardeşlerime anneme bakarım demişti ama tam tersi oldu
Benim komsularima karsi bile yukumlulugum, zorunlulugum var iken kardesime elbette var. Anliyorum seni, cok incitici bir durum. Ama boyle kabul etmekten baska da yapacak bir seyiniz yok maalesef.

abiniz yuz kizartici agir bir suc vs birsey yapmamis, sizin utaniyorum demenizi ve bu kadar asagilarcasina konusmanizi haketmiyor bence.

ayrica kk.da evi abisi gecindiren bircok kadina soralim, kendileri calismadiklari icin evdeki yemekten yemeleri ayipmiymis...

Abiniz her ne yapiyorsa aslinda kendine zarari var...
Onun icin uzulmek yerine evden kovulsa bir oh cekecekmis gibi dusmanca tavriniz asil ayip olan.

Annenize kiyamamanizi anliyorum fakat abiniz siddet mi uyguluyor veya o evde eziyet mi ediyor?
Onun sorunu tembellik veya dikis tutturamama.
Bunlarin da psikolojik oldugnu dusunuyorum ve bu konuda annenizin de yetistirme bicimi onemli...
Kadin "oglu" ile bir sekilde yasayip gidiyor. Tam tersi bir durumu goze alamiyor demek ki...
ağır bir suç işlemedi ama yüzümüzü fazlasıyla kızarttı;çevremizde borç istemediği kişi kalmadı ama biz hep sonradan öğrendik
biz birşeylerin mücadelesini verirken 3 kuruşun hesabını yaparken o sürekli cep telefonu modelini yükseltti
annem isa eve haciz gelecek diye onun borçlarını ödedi
bunları biz hep sonradan öğrendik annemdem kızmadıkmı kızdık
annem ise napıyım atsan atılmaz satsan satılmaz diyerek teselli etti kendini
bende bir anne adayıyım o yüzden anneme kızamam benimde çocuğum olacak
ben sizlerden sadece yaptıklarımın veya düşüncelerimin doğruluğunu sormak istedim teşekkür diyorum yorumlarınız için

ağır bir suç işlemedi ama yüzümüzü fazlasıyla kızarttı;çevremizde borç istemediği kişi kalmadı ama biz hep sonradan öğrendik
biz birşeylerin mücadelesini verirken 3 kuruşun hesabını yaparken o sürekli cep telefonu modelini yükseltti
ben sizlerden sadece yaptıklarımın veya düşüncelerimin doğruluğunu sormak istedim teşekkür diyorum yorumlarınız için

keske konunuzu acarken "ceyizime katkisi olmadi, ben calistim o yedi, utaniyorum" demek yerine bunlari yazip anneniz icin nasil bir cozum bulabileceginizi sorsaydiniz...

burdan da onceliklerinizin farkli oldugu anlami cikiyor maalesef.
hacizlerden cok ceyize takilmissiniz.

son yazdiklariniza gore haklisiniz aslinda ama utanmak kinamak yine cozum getirmez...

Birdahakine borclarini odemeyin, boyle bir zorunlulugunuz yok, o da hatalarinin sonuclarina katlanmayi bedel odemeyi ogrensin...

sonuna kadar doğrusun çalışmayan bir erkek benim gözümde sadece bir asalaktır..asalakların bile belli başlı görevleri var yapıştıkları yerde..yarın bir gün kendisi gibi sorumsuz bir kız bulup getirir anneni kanser eder bu tipler..aşağılanmayı fazlaca hakkediyorlar..konu sahibinin derdi kendisine yapılmayan çeyiz yardımı değil ben çok net anladım Allah yardımsınız olsun

O
canım bende seni çok iyi anlıyorum, benim de bir abim var, şu an 4 yıl okuyacağı ünivin 8. senesinde :KK57: ve annem, canım annem, tam 8 yıldır evlere temizliğe gidiyor bulaşıkçılık yapıyor vs.. abimi okutabilmek için ! abim bazen anne farkındayım sen benim için çalışıyorsun diyor, annem de abim üzülmesin diye yok oğlum sen okulu bitirsen de ben çalışırım evde oturmayı sevmiyorum diyor ! bazen anneme o kadar kızıyorum ki.. geçen gün acile kaldırmışlar annemi fenalaşmış, ben başka şehirde evliyim bu arada, konuştuk annemle de, benim bünyem artık dayanmıyor ama abine birşey diyemiyorrum biliyorum o da okulu uzadığı için bunalımda mecburum çalışmaya diyor. ben çözümü buldum. eşimden allah razı olsun, bir çocuğum var normalde 1 yaşına gelince işe başlayacaktım ama şu an 8 aylık ve sırf annemi kurtarabilmek için evladımdan vazgeçiyorum ne üzücü :KK61: anneme gel bizimle yaşa çocuğuma bak ben sana çalıştığının parasını veririm dedim, bakıcı bulamıyorum diye de yalan söyledim daha 8 aylık bebeğimi bırakıp çalışacam, nasıl dayanacam bilmiyorum daha çok küçük yavrum ama annemin durumuna da dayanamıyorum elimden bu kadarı geliyor...
iyi ama zevkinden uzatmamistir siz de demissiniz bunalimda diye evet bunlar hic hos degil ama onu da suclmayin bazi bolumler zor ozellikle mimarlik makine muhendisligi gibi bolumler..

O
iyi ama zevkinden uzatmamistir siz de demissiniz bunalimda diye evet bunlar hic hos degil ama onu da suclmayin bazi bolumler zor ozellikle mimarlik makine muhendisligi gibi bolumler..
bizim kızdığımız uzatmasının sebebinin kız meselesi olması ve bu 8 yıl içinde en azından ara ara, tatillerrde falan çalışabilirdi ama çalışmak istememesi canım. yaş geldi 29 a ama 55 yaşındaki kadın hala onun için çalışıyor

bizim kızdığımız uzatmasının sebebinin kız meselesi olması ve bu 8 yıl içinde en azından ara ara, tatillerrde falan çalışabilirdi ama çalışmak istememesi canım. yaş geldi 29 a ama 55 yaşındaki kadın hala onun için çalışıyor
işte tek sorun bu değilmi çalışmaması için hiçbir engeli olmayan erkeklerin çalışmayıp ailesinin ona bakması

valla kimse kimseye yardım etmek zorunda değil...
kaldı ki anne babalar bile evlatlarına yardım etmiyorken...
vardır onunda mutlaka biyerlerde bi kısmeti iş konusunda...
bu kadar takıntı haline getirmeniz tepkili olmanız fln bence yersiz..

Back
X