Bi adım attım ve eşime mesaj yazdım. Fakat pek oluru yok gibi..

Hamilesiniz umarım kızınız sağlıkla doğar..
Eski konunuzu da biliyorum.
Ve siz haksızsınız.
Işin buralara gelmesi sizin yüzünüzden olmuş.
Evinize neden gitmediniz ?
Kırgınlığınız geçmedi diyelim evinize giderdiniz orada konuyu masaya yatırırdınız.
Şimdi attığınız mesaj tam fiyasko.
Yani eşiniz gene üsluplu yazmış.
Bir bayram kahvaltısını büyütüp evi terk ettin.Senin kapına gelip adım attım ona rağmen dönmedin.Şimdi benden ne eşliği bekliyorsun yazabilirdi.Size ve kızına kıyamamış yazmamış.
Size nacizane tavsiyem artık laf sokmayı bırakın ve adım atın.
Evinize gidin.Eşinizin gönlünü alın.
Yoksa kızınızın ayrılmış bir ailesi olacak.
 
Son düzenleme:
Ya ben sunu anlamıyorum 13 gündür konuşmadan nasıl duruyorsunuz ben varya sayar soverim içimi dökerim ama konuşmadan yapamam yapıma ters...13 gündür sadece bu mesaj mı ?ikinizde aşırı inatsınız...sizin ki ondan bundan değil,sırf inat ve iletişimsizlşkten bitecek...artık sayıp sövüyor musunuz napıyorsanız yapın sonuçlandırın Bence
 
Daha çok şunu yazmalıydın.
"Bugün babalar günü
Ama senin günün değil
13 gündür kızını ve onu taşıyanı, ömürlük söz verdiğin kişiyi merak edip sormadın ya
Bugün senin günün değil
Kendini iyi bir baba sanma."
O bu mesajı hakediyor
Ay aynen atacagım mesaj böyle bişey olurdu bu duruma
Sperm vermekle baba olunmuyor malesef
Keşke konu sahibi hic mesaj atmasaydınız o bunu hak etmiyor ve belliki sizide
 
geçen bayramda gitmediğini nerden çıkardınız kaçtır yazıyorsunuz?
diğer konunun ilk mesajında yazmış, ilk bayramlarıymış zaten ve toplanıp kahvaltıya gitmişler sonra kendi ailesine geçmiş.
bu da ikinci bayrammış

aralarda mi yazıldı?
Evet konu sahibi arada yazmıştı . Adamın ailesinin bayramını kutlamamış.
 
1- siz adım atmışsınız ama eşiniz karşılık vermemiş gibi duruyor, en azından o noktada sizin içiniz rahat olsun biraz çaba göstermişsiniz
2- hamile olduğunuz için normalden çok daha farklı düşünüp duygusal davranabilirsiniz, yavrunuz doğana kadar ailenizin yanında kalın, eşinizin tavrına göre kesin kararınızı verin
3- kpss ye hazırlanın tabi doğumdan sonra 3 aydan 1 yasa kadar olan zaman kismen daha kolay, sonra hareketlenmeye başladıkça biraz da zor oluyor gibi birde bebekken daha çok uyurlar filan vaktiniz kalır tabi
Hakkınızda hayırlısı kardeşim
 
Evet konu sahibi arada yazmıştı . Adamın ailesinin bayramını kutlamamış.
Yok geçen bayramda gitmiş Bayram kahvaltısı edip ailesine geçmiş. Eşi daha sonra yalnız tekrar ailesinin yanına gidip kurbana yardım edip geç dönmüş. Onu diyor arkadaş. Bu bayramda eşi geliyor ama evde kimseyi bulamıyor konu sahibi de eşiyle gitmek yerine evde kalıyor ve kayınvalidesine bu Bayram hiç gitmiyor.
 
Bayram bitti gitti ama,üzerine yapılan kavgaların etkisi geçmedi maalesef.
Bu arada,her iki tarafta kendi köşesine çekilip,nasıl hareket etmesi gerektiğini düşünmeli.Yalnız,aile üyelerinin dolduruşa getirmeleri söz konusu olursa,kimse sağlıklı düşünemez.Eşiniz, ben mi O mu gelin geldi?dediğine göre,ailesi bu konuda tamda bu dediği lafı etmiş.Sizin bir şekilde bir araya gelip,başbaşa konuşmanız låzım.Yoksa,uzayıp gidecek bu konu ve daha da soğukluk artacak.Siz eşinizden,eşiniz sizden adım atmayı bekleyip duracaksınız.Allah hakkınızda hayırlı bir çıkış kapısı göstersin.O aile büyüklerinede,sizelerede sağduyulu davranmayı nasip etsin.
 
Hanımlar merhaba. Hem dertleşmeye hem de akıl almaya ihtiyacım var. Yardımcı olursanız Ve fikirlerinizi söylerseniz eğer mutlu olurum.
Bir yıllık evliyim. Yedi aylık hamileyim. İsteyerek ve severek evlendik ancak çok zor geçti ilk yılımız. Sürekli kavga gürültü. Altı ay bir görüşme sonunda evliliğe karar verdik bu arada. Yani öyle yıllarca bir tanışma dönemimiz olmadı. Ne cicim ayımdan ne balayımdan ne de hamileliğimden hiçbir şey anlamadım desem yalan söylemiş olmam gerçekten. Bir sürü büyük küçük problem oldu ama ben sizlere en son yaşadığımız sıkıntıyı anlatacağım.
Geçen Ramazan bayramında nişanlı idik. Aileler küs oldukları için bayramıma gelen olmamıştı, yuttum. Daha sonra yine Geçen sene kurban bayramında yeni evliydik. Önce eşimin ailesine gittik. Onların bi bayram kahvaltısı ritueli varmış anneannesinde herkes toplanır mutlaka sucuklu yumurta yerlermiş. Neyse bizde dediğim gibi gittik elbette.
Sonra benim aileme geldik. Biraz kaldı bizde bayramlaştık ardından da telefon geldi kurban kesmeye gitti öğleden sonra.
Ben annemle kaldım.
Gece bire kadar gelmedi. İlk bayramımız Ve Yen'i evliyiz düşünün. Dedim nerdesin bu kadar saat. Eee et doğradım. Sanki doğrayacak adam kalmadı. Ailesinde altı tane kadın var bunu yapabilecek. Benim bildiğim kurbanda erkek parçalar etleri geri kalanı kadın halleder. Birde dediğim gibi kalabalık ailesi kadın sayısı açısından. Yani buna sıra gelene kadar bi dolu insan var. Neyse bunu da yuttum.
Şimdi gelelim bu sene Ramazan bayramımıza. Bu bizim üçüncü bayramımız olacak yani nişanı da sayarsak.
Arife akşamı dedi ki bana sabah erken uyandırmayı unutma ben namaza giderim sende hazırlanırsın sonra bizimkilere gider bayramlaşır kahvaltı ederiz.
Bende gayet sakin bi ses tonu ile bu bayram da mı ilk sizinkilere gideceğiz dedim.
Evet anneannem hayatta olduğu sürece bayram kahvaltıları yapılacak Ve ilk bize gideceğiz dedi eşimde.
Bende bozuldum evet ama bağırmadım asla dedim ki sakinliğimi koruyarak e benimde anneannem hayatta, bende ailemle bayram kahvaltısı yapmak isterim, üstelik benim babamda hayatta. Eşimin babası vefat etmiş bu arada. Yani iki aile büyüğüm de var benim. Anneannem seksen yaşında Allah uzun ömür versin ona. Onun ki altmışbeşinde. Yani kıyas yapmıyorum ama onun verdiği cevaba karşılık benimde söyleyebileceğim şeyler bunlar elbette ve kendimce haklıyım.
Tabii bozuldu kendisi ve agresifleşti. Bağırıştık. Gelmiyorum dedim. Benimde bir ailem var sokaktan bulmadın beni. Bende isterim ailemle bayram kahvaltısı etmek falan dedim yine. Ne yani diyor siz biraraya gelip kahvaltı mı ediyorsunuz. Yani hemen çamur atma derdine düşüyor üste çıkmak için. Ki soframıza oturmuşluğu çoktur. Dedim ne saçmalıyorsun, sen ne zannediyorsun ki ailemi? Tamam dedi gelme ben kendi aileme giderim sen kendi ailene git. Öylelikle ben uyudum. Hiç
Konuşmadık. O da oyun başında sabahladı. Güya küs ya.. Her ne kadar küs olsakta sabah bi daha sorar diye düşünüyorum ben. Hani sen bi daha sor ha ben yine gelmezsem o zaman hata bende kalsın değil mi ama? Ki gidecektim de ilk onlara. Baktım uyandırmıyor, o evden çıkarken ben kalktım hazırlanacağım. Fakat ne o ne ben konuşmadık yine birbirimizle. Ama diyorum namazdan sonra gelir kesin. Ben hazırlandım namaz bitti ve gelmedi eve beni almaya. Aramadı da. Bende aramadım. Bekledim taa ki dokuza kadar baktım gelen giden Yok bende kalktım anneme geldim. Fakat ne aradı ne sordu. Hiçbir şey Yok. Bende aramadım. Akşama doğru annemlerin bayramını kutlamaya uğradı. Tabii tavırlı. Yoktu kimse evde. Oturmadı Ve gitti. Ben şok oldum. Yani hiç demedi ki hadi gidelim ya da konuşalım vs. On gündür ben ailemin evindeyim. Bende o son hareketinden sonra inat ettim aramadım. Onun de Aradığı sorduğu da yok. Böyle saçma sapan günler geçiriyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum hiç. Resmen Yok sayıyor beni. Babam aradı iki gün evvel yine gelen giden arayan soran olmadı. Resmen hayal kırıklığı içindeyim şu an.
Çok uzattım hakkınızı helal edin. Ama nasıl yapsam da bu yangını söndürsem bilemedim. Şu an sadece beklemedeyim.
Evet konu sahibi arada yazmıştı . Adamın ailesinin bayramını kutlamamış.
Burda bir karışıklık yok mu?
Basından beri olay zaten geçen bayram ilk oraya gitmelerinden olay çıkmış diye biliyorum.
 
Burda bir karışıklık yok mu?
Basından beri olay zaten geçen bayram ilk oraya gitmelerinden olay çıkmış diye biliyorum.
Hayır olay ikinci bayramda da ilk oraya gitmelerinden cıkmış .
Adam demişki bizim geleneksel bayram kahvaltımız var her bayram sabahı orada olacağız . Kadında bizimde var demis kavga öyle çıkmış.
 
Onu alamaz işte vermezler ona hamileyken boşadı demesinler diye bekler
Haberlerde neler okuyoruz. Böyle tiplerin evlatları, doğunca kıymetli olur. Almak için uğraşırlar. Önemli olan evlat da değildir de neyse. Anneyi üzmek için uğraşan çok kişi gördüm. Umarım konu sahibi akıllı davranır
 
Hayır olay ikinci bayramda da ilk oraya gitmelerinden cıkmış .
Adam demişki bizim geleneksel bayram kahvaltımız var her bayram sabahı orada olacağız . Kadında bizimde var demis kavga öyle çıkmış.
tamam işte aynı şeyi diyoruz.
geçen bayram size gittik bu sefer de ilk bize gidelim demiş.

geçen bayram gidip bayramlasmamis demeniz garip geldi. Kırmızıyla boyadigimdan baska önceki bayramla ilgili mesaj görmedim de Ben, arada yazdı deyince ona şaşırdım
 
Konu sahibi arkadaşım kusura bakmayın ama siz hep testiyi kırdıktan sonra ne yapsam?
Diye soruyorsunuz.
Madem iletişime geçmeye karar verdiniz,
eşinize mesaj yazmadan burdan fikir alabilirdiniz.

İletişim,insan psikolojisi ve ben diliyle ilgilenen biri olarak eşinize gönderdiğiniz mesajı tek kelimeyle 'facia' olarak değerlendiriyorum.
Edebiyat öğretmeni misiniz bilmiyorum ama
bu kadar edebiyat parçalamak niye?
Tohum,toprak muhabbeti niye?
Adamın villası,parası yokmuş,
bunu gündeme getirmek niye?
Mesaji doğmamış çocuğunuzun ağzından yazmak niye?
Daha soracak çok niye?Sorum var da bu kadarı yetsin.

Konularınızdan ve verdiğiniz cevaplardan az çok şunu çıkardım.
Ne yazık ki olayları çok yönlü değerlendiremiyorsunuz.
Söylediğiniz lafların altında yatan anlamların farkında değilsiniz,ne var bu dediğimde?
Diye soruyorsunuz.
Kaş yapayım derken göz çıkarıyorsunuz ve
hiç özeleştiri yapmıyorsunuz.

Yerinizde olsaydım,niyetim barışmaksa,
evime geçer,bir de sofra hazırlardım.
Eşime şöyle bir mesaj yazardım.
Evdeyim,seni bekliyorum.
Bu kadar.
Gerisini gelince yüzyüze konuşurdum.

İnsanlar konuşa konuşa anlaşır.
Trip,blöf,sudan sebeplerle evi terk etmek,nazlanmak,imalı sms göndermek sorunları çözmüyor görüldüğü üzere.
 
Hayır olay ikinci bayramda da ilk oraya gitmelerinden cıkmış .
Adam demişki bizim geleneksel bayram kahvaltımız var her bayram sabahı orada olacağız . Kadında bizimde var demis kavga öyle çıkmış.
Aynen. Konu sahibi geleneksel kahvaltıysa bizimki de geleneksel demiş. Ama olmayan şeyi söylemiş. Bayram ziyaretine gelen eş de evde aileden kimseyi görmeyince, aileyi aramışlar aile biz yokuz yemek yiyecekseniz yiyin bizi beklemeyin demiş. Konu sahibi eşinin Bayram ziyaretine gelmesini fırsat bilip konuşmaya çalışmaktansa yüz yapmış eş de evden ayrılmış. Konu sahibi ne eşiyle evden çıkmış ne de aynı şehirdeki kendi evine dönmüş.
 
Konu sahibi arkadaşım kusura bakmayın ama siz hep testiyi kırdıktan sonra ne yapsam?
Diye soruyorsunuz.
Madem iletişime geçmeye karar verdiniz,
eşinize mesaj yazmadan burdan fikir alabilirdiniz.

İletişim,insan psikolojisi ve ben diliyle ilgilenen biri olarak eşinize gönderdiğiniz mesajı tek kelimeyle 'facia' olarak değerlendiriyorum.
Edebiyat öğretmeni misiniz bilmiyorum ama
bu kadar edebiyat parçalamak niye?
Tohum,toprak muhabbeti niye?
Adamın villası,parası yokmuş,
bunu gündeme getirmek niye?
Mesaji doğmamış çocuğunuzun ağzından yazmak niye?
Daha soracak çok niye?Sorum var da bu kadarı yetsin.

Konularınızdan ve verdiğiniz cevaplardan az çok şunu çıkardım.
Ne yazık ki olayları çok yönlü değerlendiremiyorsunuz.
Söylediğiniz lafların altında yatan anlamların farkında değilsiniz,ne var bu dediğimde?
Diye soruyorsunuz.
Kaş yapayım derken göz çıkarıyorsunuz ve
hiç özeleştiri yapmıyorsunuz.

Yerinizde olsaydım,niyetim barışmaksa,
evime geçer,bir de sofra hazırlardım.
Eşime şöyle bir mesaj yazardım.
Evdeyim,seni bekliyorum.
Gerisini gelince yüzyüze konuşurdum.

İnsanlar konuşa konuşa anlaşır.
Trip,blöf,sudan sebeplerle evi terk etmek,nazlanmak,imalı sms göndermek sorunları çözmüyor görüldüğü üzere.
Dedigin gibi eve gider bi sofra kurarım
 
Saçma sapan bi sebepten evliliğinizi bitirmeyin. Adam dövmemiş sövmemiş. Herkesin istediği olmuş bayramda ikinizde ailenize gitmişsiniz niye bu kadar uzadı ki bu mevzuu? Eşin kalkıp evine dönüyor sen niye hala babanın evindesin? Eşin sana evi terk et mi dedi ne için gelip özür dileyecek? Bence kalk evine git. Tavır yapıyosan da evinde yap. Ailene bayramlaşmaya geldiğinde o giderken sen de dur hazırlanayım deseydin konu şimdiye çoktan kapanmıştı. bazen erkeklerden çok fazla şey mi bekliyoruz acaba diyorum.
 
Back
X