bi akıl verin lütfen...=(

ikieylul1989

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2011
10
0
36
Ankara
mrb kızlar.uzun zamandır burada konularınızı okuyorum verdiğiniz mantıklı,anlayışlı cevaplardan dolayı ben de sorunumu burada sizinle paylaşmak istedim.2 aydır görüştüğüm biri var.seviyorum çok iyi biri ama şöyle bi sorunumuz var.kendisi aşiret çocuğu ve o istanbuldayken biriyle nişanlamışlar.aileler karar vermiş bunların birlikteliğine.o kesinlikle böyle bişey istemiyo baskılardan dolayı ne haliniz varsa görün demiş ailesi de bunu tersinden anlayıp gidip kızı isteyip nişan takmışlar.saçmalığın daniskası evet bende doğuluyum ama annem babam gayet modern görüşlü insanlar.bu birlikteliğimi babama söyledim.babamda araştırmaya başladı haliyle.ve onun bu nişan durumunu öğrenmiş.tabi ben bunu hiçbir şekilde bilmyorum.ailemde bana nasl söyleyeceğini bilemedi.bide baktm ondan msj geldi o anda.böyle böyle bi durum var fln diye.bende sakın beni arama yüzünü bile görmek istemiyorum dedim o sinirle.sonra aradan bikaç gün geçti 15 tatile girecez nedir ne değildir diye yüz yüze konuşmak istedim.konuştuk bana herşeyi anlattı.sonra araya tatil girdi.bana söyleyecekmiş aslında ama 15 tatilde gidip halledip öyle söyleyecekmiş bana öyle dedi.artk ne kadar doğru yanlış bilmiyorm.neyse ben tatilde ailemle tekrar konuştum onlarda kararı bana bıraltılar ama böyle bi aileye gelin olmayı gerçekten istiyo musun kaldırabilecek misin diye sordular.bende bilmiyorum dedim.o da ailesyle konuştu bazı şeyler halletti.kızla da konuşup yüzüğünü almış.kızın ailesinin başında başka bi problem olduğu için ablası haricinde başka birine söyleyememiş.15 tatil bitti döndük görüşmemem kararı almıştm ama dayanamadım.görüştük tabi bu süreçte ben ona daha çok bağlandım.ama babam beni aradı bazı şeyleri kesin olarak halledinceye kadar görüşmeni istemiyorum dedi.haklı çünkü bağlanıp üzülmemi istemiyo.bende tamam babacım dedim onunla da konuştum o da gayet olumlu karşıladı.tamam karşına herşeyi halledip öyle çıkacam dedi.tamam dedim bende ama başka bi aptallık yaptı.bunun faceden başka kızlarla konuşmalarına rastladım.bel altı muhabbet yok ama çok çok kızdım.çünkü ben onunla görüşmeyelim kararını almadan önce konuşmuş bu kızlarla.neyse aradım bayağı bi saydım.kapattım şimdi çok pişman ne yaptığımı bilemedim aptallık yaptım beni affet beni affet diye mesaj atıp duruyo.ama ben affetmeyeceğimi buu kendime yediremeyeceğimi söyledim.sürünsün biraz ama sonunda ne yapacağımı bilmiyorum.bana yardım edin siz olsaydınız ne yapardınız?? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..

kaç yaşındasın
baban haklı
aşiret diyosun yapabilir misin
kızlarla ne konuşmuş

kaç yaşındasın
baban haklı
aşiret diyosun yapabilir misin
kızlarla ne konuşmuş

24 yaşındayım.aşiret problem değil aslında zaten ailelerimizden uzakta çalışıyoruz ikimizde ve memleketlere dönmeyi düşünmüyoruz.kızlarla mrb nasılsın neler yapıyosun gibisinden muhabbet etmiş.ama yine de çok sinir bozucu

sinir bozucu evet ama herşeyi yıkıp geçmeye gerek yok bence

Daha şimdiden gereksiz olaylar olmuş pek güvenilir değil gibime geldi
Sevginizde değişme var mı siz ne düşünüyorsunuz

Açıkçası bana pek güven vermedi.

Aşiret bile olsa bir erkekten habersiz o erkeği nasıl nişanlayabilir ailesi?

Aile baskısıyla olmuş olsa bile siz tanıştığınızda ve birlikteyken erkek arkadaşın başkasıyla nişanlıydı yani ben yanlış anlamıyorum değil mi?

Zoraki nişanlanmış belli ki nişanlısını sevmiyor ve o yüzden başka kızlarla konuşuyor izlenimi verdi bana.

Sanırım ben bu kaosu kaldıramazdım.

Seni çok seven biri gibi göremedim ben onu.

Yol verirdim ben ama en doğru kararı sen bilirsin.

Hayırlısı olsun.

Bence uzak durmaya çalış. Olumsuzluklar olucak ama kızlarla konuşması falan nasıl güveniceksin ki. Nişanlanıp ayrılması çok normal ama başkasıyla nişanlıyken seninle konuşması ve daha sonra kızdan ayrılması hiç doğru olmamış.

Bu insan nişanlanmış ama sana 2 ay söylememiş sonra baban araştırıyor öğreniyor o söylemeden öğrenmişsin zaten bir de önemli bir konu bu telefonda söylüyor nişanlı olduğunu kaldı ki yüzüğü almış kızın ailesinin haberi yok kendi ailesinin de haberi yoktur bu iş böyle olmaz ki aileler duyunca sakin mi karşılıcak ailesine söyler kabul ederler kızın ailesiyle konuşulur resmi olarak biter nasıl güveniyorsunuz belki size öyle diyor ayrıca face de kız arkadaşı olabilir normal konuşmuş bunca sorun varken ona mı taktınuz memleketler ayrı da olsa aile ile görüşeceksiniz bi şekilde ben asıl nişanlandığı kıza acıdım yüzüğü almış çocuk gitmiş kız yapcak açıklamayı nasıl zor bir durum gururu ayaklar altına alındı adamsa ailelerle kendi konuşacaktı sizin içimiz rahat görüşüyorsunuz yani

ben ona git her şeyi hallet gel dedim o buna rağmen benimle birlikteyken başka kızlarla konuşmuş faceden.bende güvenmiyorum bundan sonra da nasıl güveneceğimi bilmiyorum.benim babamla da tanıştı onu yazmayı unuttum.seviyorum evet ama sevgi her şey değil.en iyisi hiç görüşmemek sanırım.teşekkür ederim.

doğru söze ne denir
ben bu kısımı kaçırmışım ,şimdi tekrar konuya bakınca kesinlikle haklı arkadaş
karar senin

babasıyla konuşmuş istemiyorum baba diye ama anlamıyolar.ne deriz millete diye düşünüyolar.bi de nişanlandığı kız akraba o yüzden daha da zorlaştırıyo olayı.mesaj atıyo arıyo ama ben istemiyorum sana inanmıyorum diyip duruyorum. o da ben senden vazgeçmeyecem fln diyo.ama yol vermek en iyisi çünkü ben artık ona güvenemeyecem haklısınız

aynen öyle güvenimi ikinci kez kırdı.ben bunu kendime yapamam ilerde şüpheyle mutsuzlukla yaşamaktansa şimdi bitirmek en iyisi

nişanlandığını saklıyor ya ayrıca insan zorla nişanlanır mı hadi nişanlandı sizden saklıyo
güvenin olmadığı yerde bi ilişki olamaz
şimdi bunu saklamış
ilerde başka şeyler saklamayacağı ne malum

Daha evli nişanlı sözlü bile değilsiniz 2 kocaman hata var
Şimdi böyleyse nişanlı evliyken neler yapar acaba diye de düşünmüyor değilim
Bile bile lades demeyin yaşınız daha çok genç
Güven olmadıktan sonra sevginizinde anlamı kalmıcak zamanla

çok haklısınız.daha yeni bi ilişki ama olmaması gereken 2 büyük hata var.bende öyle dedim zaten bundan sonra böyle bişey olmayacağını nerden bileyim dedim.ben o kadar şey söylüyorum aptallık yaptım diyo başka bi açıklama yapamıyo.dediğiniz gibi güven olmadıktan sonra sevginin hiçbir anlamı yok..

evet güven sıfır artık bu yüzden tam anlamıyla bitirmek en iyisi teşekkür ederim..

canım bende benzer seyler yasadım. bnc asiret zorunlu nısanlılıga pek ınanma. nekdr asırette olsa ısteseler laf gecirebilirler. banada sevgılım aynısını soylemıstı eskıden. ıstemeden zorla evlendırıceklermıs onlarda bu sekılde olurmus ama bnmkı mucadele edıcekmıs yalan...! kuzenı gocmen bır kızla evlendı aılesıle cok zıttı herseylerı. madem asıret aralarında alıpverıorlar bu nasıl oldu.. ımez. bnc nan ıstemese kesınlıkle ne nısanlanır ne ısler bu raddeye geelır basından kabul mez. bnc kendıde ıstemıstır aılemıze layık bızden esas kadın esım olsun. ben ıstanbulda hayatımı yasarım bıyandan. bu baskalarıla konusmasındanda bellı. zaten dogu erkeklerı cokcok capkın oluo. tecrubeyle sabıt

evet o orda hazırda olsun ben istanbulda hayatımı yaşayayım diye düşünmüştür.nasıl olsa dönüp dolaşıp gideceği yer orası.haklısın diğer kızlarla konuşmasından da belli haklısın

En doğru kararı siz vericeksiniz bana çok uyanık geldi erkek arkadaşınız
O aptallıklarını kabul edicek aptal arıyor
Devam etseniz bile çok büyük bir yüzde de hata yapma ihtimali
Kendinizi ailenizi yıpratmayın üzmeyin çok gençsiniz
Şimdi o kızda sizi duyduysa yapışmayacağı varsada yapışır adama
Daha kıymetli olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…