• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi akil verin. Ne demem dogru.

Krizant

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2018
92
60
3
36
Merhaba. Tam olarak sorun degil ama size danismak istiyorum. Benim universiteye giden erkek kardesim var. Annemden yetim ayligi aliyor ama net miktari bilmiyorum. Ben ise baslamadan once ablamdan para aliyordu. Ben ise basladigimdan beri benden duzenli 250 aliyor arada da ablamdan almaya devam ediyor. 15 gun once aylik miktari verdim. Simdi tekrar istedi. Universiteyi babamin yaninda okuyor. Ayri evde yada yurtta kalmiyor. Babamdan da aliyor ama kimden ne kadar aliyor maasi ne kadar bilmiyorum. Ben universiteyi cok zor okudugum icin mi bilmem ama o bana gore luks yasiyor. Marka giyinir hep. Arkadaslariyla icmeye giderler mesela arada bir.

Sizce kardesime bu destek normal mi cunku en nihayetinde canim o benim. Ama ben iyilik yapiyim derken kotuluk mu yapiyorum. Cunku ben zorluk cektigim icin is sahibi oldum. Rahata kavusabilmek icin. Ne dusunuyorsunuz. Yaptigim yanlis bisey var mi.

Merhaba. Tam olarak sorun degil ama size danismak istiyorum. Benim universiteye giden erkek kardesim var. Annemden yetim ayligi aliyor ama net miktari bilmiyorum. Ben ise baslamadan once ablamdan para aliyordu. Ben ise basladigimdan beri benden duzenli 250 aliyor arada da ablamdan almaya devam ediyor. 15 gun once aylik miktari verdim. Simdi tekrar istedi. Universiteyi babamin yaninda okuyor. Ayri evde yada yurtta kalmiyor. Babamdan da aliyor ama kimden ne kadar aliyor maasi ne kadar bilmiyorum. Ben universiteyi cok zor okudugum icin mi bilmem ama o bana gore luks yasiyor. Marka giyinir hep. Arkadaslariyla icmeye giderler mesela arada bir.

Sizce kardesime bu destek normal mi cunku en nihayetinde canim o benim. Ama ben iyilik yapiyim derken kotuluk mu yapiyorum. Cunku ben zorluk cektigim icin is sahibi oldum. Rahata kavusabilmek icin. Ne dusunuyorsunuz. Yaptigim yanlis bisey var mi.
yetim aylıkları 100 tl üstü benim bildiğim...sana dokunmuyorsa ver...

Dikkat etmesini ve daha tutumlu olması gerektiğini söyleyebilirsiniz kibarca.
Bir yılda bile herşey değişiyor. Size göre daha fazla harcaması normal.
Anca bile yetiştiriyordur..
Size dokunmuyorsa; vermeye devam edin.

Babama ve tek kardesime paylastiriliyor. Tam miktari bilmiyorum ama fazla oldugunu tahmin ediyorum ben de.
Ozaman babanız yarısından fazlasını alıyordur kalanıda kardeşinize veriliyordur .Ozaman en az 500 diye düşünürsek ,sizlerdende aldıklarıyla 1000 tl falan oluyordur elinde

Annenizin maaşı ne kadardı? Babanız %50 kardeşiniz %25 alıyor olmalı, misal ben 530 lira gibi bir para alıyorum. Asgari ücret üzerinden. 2 kardeşiniz olsa tamamını alıyor olacaklardı. Ama ekstra üç kişiden daha para alıyorsa 1000'in üzerindedir, yol parası yemeği şusu busu bile yarısını geçiyor her şekilde zaten. Lüks yaşıyor diyorsanız dahasını bile harcıyordur muhtemelen. Ablanızla babanızla konuşun en basit çözüm bu gibi.

Babama ve tek kardesime paylastiriliyor. Tam miktari bilmiyorum ama fazla oldugunu tahmin ediyorum ben de.
Anneniz neyden emekli ve maasi ne kadar maaşın %30 kesilip %70 maas olarak alirlar ben böyle biliyorum tabi hangi kurumdan emekli olduguda onemli.

Anneniz neyden emekli ve maasi ne kadar maaşın %30 kesilip %70 maas olarak alirlar ben böyle biliyorum tabi hangi kurumdan emekli olduguda onemli.
Disaridan para yatirarak emekli olmustu. En az 500 aldigini tahmin ediyorum ama dahasini bilmiyorum. Benim tutumum yanlis mi acaba. Asil ogrenmek istedigim bu.

Disaridan para yatirarak emekli olmustu. En az 500 aldigini tahmin ediyorum ama dahasini bilmiyorum. Benim tutumum yanlis mi acaba. Asil ogrenmek istedigim bu.
tutumunuz çok doğru hepinizin para vermesi çok fazla değil mi?
3 ondan beş sizden baya parası oluyordur :kahve:

ne kadar aldığını öğrenin. ona göre verin. ben aile yanında okudum. burs ile geçiniyordum. çok gezmediğim için allkol sigara vs olmadığı için yetiyordu. şimdi ortalama öğrenci ihtiyacını belirleyin, ne kadar alıyor öğrenin, ona göre verin.

göndermeyin.. marka giyiniyor demişsiniz, ben çalışıyorum giyinmiyorum marka :KK57: iyi niyeti sömürüyor. yiyip içip geziyordur...bir öğrenciye o kadar para gereksiz.. bir de hazır paraya alışmış bence iyilik değil bu

Back
X