O kadar şaşırdım kiYaa arkadasim ben sizesunu diyim : bu is olmaz. Ayni durumu benim kuzenim yasadi. 4yil aradan sonra cocugu ile birlikte geri geldi. Kuzenimin dedigi dinini yasamaya çalışan herkese küfür ediyorlar hakaret ediyorlar artik onlarin bi tane lafina tahammul edemeyecek dereceye geldim diye ayrildi kuzenim. Kuzenim de tam dindar değil ama sizin gibi bi sekilde dinini yasama saygili bi kız. Ve dusunun kocasinin ailesi bu laflari ederken kocasi hicbisi demiyor karismiyor. Sonucta kuzenim ezildi lafin icinde.
Aşk 2kisilik yasaniyor ama evlilik de onlarca insan var herseye karisan..
bu sözün havada kalacağına eminim
kararını verirken sakın buna bel bağlama
ama karar verirken şuna bak
bu insan iyi bir insanmı kötü bir insanmı
seni mutlu edermi etmezmi
sen ona karışmadan durabilrmisin
o da seni istediğin şekilde ibadet etmene müsade edecekmi
gerisi boş
her koyun kendi bacağından asılır
gayrimüslim bile olsa
önemli olan insani değerlerdir
Merhaba arkadaşlar Daha önce bu konuda çok konu açtım Benim 3,5 yıllık bi ilişkim var. 27 yaşındayım. Ancak ilk erkek arkadaşım ilk ciddi ilişkim. Çok da aşık oldum. Herkesin parmakla gösterdiği bi çifttik Insan aşık olunca bazı şeyleri göremiyormuş. Onun uğrunda çok sıkıntı çektim. 3 yıl boyunca aileme kabul ettiremedim. Bu yüzden ailem de bana eziyet etti. O kadar küçük şeylere kusur buldularki benim artık psikolojim alt üst oldu. Sonunda babam ailenin dini görüşlerini beğenmedi. Onlarla mezhep farklılığımız var ve dinle aralarının bu kadar hoş olmamasını kendi mezheplerine bağlıyorlar. Bu mesele ortaya çıkmadan önce ben bizim ibadetlerimize bu kadar küçümseyerek baktıklarını bilmiyordum Biz asla namaz kılmayız oruç tutmayız çünkü x mezhebindeniz Eğer yaparsak asimile oluruz gibi düşünceleri olduklarını bilmiyordum Daha önce sevgilim yanıma gelmişti Otele gittiğinde ben namaz kıldım biliyor musun demişti Sen hayatımdasın diye teşekkür ettim Daha ilk yılımızdı ozaman. Buna benzer şeyler olunca önyargılarını hiç hissetmedim Son aşamada söylenenlerle çıktı ortaya Ailem asla kabul etmez söylediklerini Ayrılmıştık Sonra dün akşam bana mesaj attı Ben ailemden görmedim Bana sen öğretirsin herşeyi Beraber okuruz Hemen olmaz ama öğrenirim Beraber inanırız dedi Napayım ben Çok arada kaldım O olmazsa ben naparım diyorum Başka birini onun yerine nasıl koyarım Ya ilerde dediklerini yapmazsa çocuğumu nasıl öyle bi ortamda yetiştiririm Aklım çok karışık Psikolojim çok kötü Fikirlerinize ihtiyacım var Bu süreçte aramızda cinsel ilişki değil ama bazı şeyler yaşandı Bundan sonra evlenmekten başka şeyi de yakıştıramıyorum kendime
Ailenle gelip konuşsun bence.Seninde elinden gelen bir yere kadar.Ama ileride aşk yerini sevgiye bıraktığında ve her şey normale döndüğünde özüne yönelirse ne yapacaksın kabullenebilecek misin onu düşün bence.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kendi ailemi örnek vereyim, annem sunni babam alevi. Babam oruç tutmaz,namaz kılmaz ama çok iyi kalpli melek gibi bir adamdır inancı tamdır.Ailesinden dolayı böyle yetişmiş.Evlenirken anneme söz vermiş ama yine de yapmamış. Evlilikten sonra sizin sevgiliniz de belki değişir belki değişmez bilemiyorum ama büyük ihtimal değişmez. Diğer konu çocuklarım nasıl olur gibi bir soru sormuşsun, ben annem gibi oldum kardeşim de. Yani eşiniz namaza oruca çabalamış ama becerememiş olursa çocukların sizin gibi yetişmesi için elinden geleni yapacaktır
Babanız çabalamış da yapamamış mı Anneniz nasıl üstesinden geldi acaba Biz evlenirsek onun memleketinde onun ailesinin yanında yaşayacaz Eğer eşim de bana destek olmazsa çocuklarımı nasıl istediğim gibi yetiştiririm
ben hiçbir şekilde tavsiyede bulunmayacağım sadece ata sözü gibi her yerde karşımıza çıkan her koyun kendi bacağından asılır sözüne bir cümlede ben eklemek istedim.
her koyun kendi bacağından asılır ama üçbeş gün geçince mahalleyi koku sarar
Yorumları falan okudum ama anladığıma göre müslüman karşı taraf ama ibadetlerini yerine getirmiyorlar.Bu mu sorun ? Eğer buysa çoğu kişi böyle zaten...Bu biraz da kişinin kendisine bağlı. Zamanla olur namaz kılar,oruç tutar ne bileyim...
baştan verilen sözler tutulmayınca çok yıpranıyorsun dikkat et, örneğin verilen sözler tutulmadığı için boşanıyoruz eşimle.
Hayır tam olarak öyle değil Yani yaklaşımları daha çok biz x mezhebine ait olduğumuz için oruç namaz yok bizde diyolar Bu ibadetlerden adeta nefret ediyolar Mesela konu açılsın ilk söyledikleri şey ibadet eden biri için hemen her şeyleri gösteriş onların şafıdır Yani sanki ibadet edenlerden nefret ediyolar Ailesi böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?