aileleri es geçebilecekseniz deneyin bence ortada sorun yok, benim için kişinin karakteri önemli dini değil ama sen dersen ki ben çocuğumu onun mezhebşne göre yetiştiremem arada bir sürü probem olur en iyisi ayrılmak zaman. bunu da göz önünde bulundur. alevi olduğunu tahmin ediyorum, atıyorum sen çocuğum camiye gidecek diyeceksin kocan cemevine gitsin diyecek sen oruç tutsun diyeceksin kocan tutturmayacak ailesi çocuğuna karışacak senin ailen bi söz söyleyecek çok yıpranırsın o zaman.
Öyle değil Hiçbir şey yok onlarda Din adına Bişey yok Her şeye karşılar
Bence önemli olan din değil. Eğer sizin için de önemli değilse önemsemeyin. Ha tabi aileleri es geçebilecekseniz...
senin için sorun olmayacaksa evlen o zaman.
onun mezhebı o..senınkı bu..
ınsan köklerınden kurtulamaz kolay kolay..
senın ıcın mezhebını mı degıstırecek yani?
o degıstırse,gun gelıp aılesınden yıne etkilenecek..
etkı altında kalmayan ve ınsanları özgür tercıhlerıyle kabul edebılen bı yapıda olabılıyrsanız devam edın..
zıra doğacak cocugunuzuda ıkıleme sokarsınız..
onun mezhebı o..senınkı bu..
ınsan köklerınden kurtulamaz kolay kolay..
senın ıcın mezhebını mı degıstırecek yani?
o degıstırse,gun gelıp aılesınden yıne etkilenecek..
etkı altında kalmayan ve ınsanları özgür tercıhlerıyle kabul edebılen bı yapıda olabılıyrsanız devam edın..
zıra doğacak cocugunuzuda ıkıleme sokarsınız..
Onların bakış açılarını benim kabul etmem imkansız Son duyduklarımla bile çok yaralandım Mesela benim çevremde çoğunlukla yaşlılar hacca gider Onları küçümsemeler Neymiş aç insanlar varken hacca gidilmezmiş Bunlar gösteriş yapıyormuştamam da her yaz tatile gidip 5 yıldızlı otelde kalmak kabahat değil ama benim annannemin dedemin bi ömür 3 kuruş biriktirip hacca gitmesi en büyük kabahat Çok zoruma giden şeyler duydum Bu sadece bir örnek Ben de koyu bi dindar değilim ama bu kadarını hiç düşünememiştim
Onların bakış açılarını benim kabul etmem imkansız Son duyduklarımla bile çok yaralandım Mesela benim çevremde çoğunlukla yaşlılar hacca gider Onları küçümsemeler Neymiş aç insanlar varken hacca gidilmezmiş Bunlar gösteriş yapıyormuştamam da her yaz tatile gidip 5 yıldızlı otelde kalmak kabahat değil ama benim annannemin dedemin bi ömür 3 kuruş biriktirip hacca gitmesi en büyük kabahat Çok zoruma giden şeyler duydum Bu sadece bir örnek Ben de koyu bi dindar değilim ama bu kadarını hiç düşünememiştim
zaten sız onları elestırıyorsunuz..onlar sizi (dusunceler zıt)
onemlı olan saygı duymaktır..ınsan kendı ıcınde yasamalı inançlarını..
onların dusuncesıde sana ters geliyor mısal..
ben mısal,hem hacca gıdene saygı duyarım,hem gıtmeyıp,o parayla sevap ısleyene..
ıkısıde allah ıcın..
pekı allaha ınancları varmı?
Söylem olarak var Ben de sizin dediğiniz gibi ikisine de saygı duyarım O ayrı Bişey
yani onlar musluman ama ıbadetlerını sallayan türden..
sızde namazlı nıyazlı..öyle mı?
böyleyse,her aıle böyle zaten..
Merhaba arkadaşlar Daha önce bu konuda çok konu açtım Benim 3,5 yıllık bi ilişkim var. 27 yaşındayım. Ancak ilk erkek arkadaşım ilk ciddi ilişkim. Çok da aşık oldum. Herkesin parmakla gösterdiği bi çifttik Insan aşık olunca bazı şeyleri göremiyormuş. Onun uğrunda çok sıkıntı çektim. 3 yıl boyunca aileme kabul ettiremedim. Bu yüzden ailem de bana eziyet etti. O kadar küçük şeylere kusur buldularki benim artık psikolojim alt üst oldu. Sonunda babam ailenin dini görüşlerini beğenmedi. Onlarla mezhep farklılığımız var ve dinle aralarının bu kadar hoş olmamasını kendi mezheplerine bağlıyorlar. Bu mesele ortaya çıkmadan önce ben bizim ibadetlerimize bu kadar küçümseyerek baktıklarını bilmiyordum Biz asla namaz kılmayız oruç tutmayız çünkü x mezhebindeniz Eğer yaparsak asimile oluruz gibi düşünceleri olduklarını bilmiyordum Daha önce sevgilim yanıma gelmişti Otele gittiğinde ben namaz kıldım biliyor musun demişti Sen hayatımdasın diye teşekkür ettim Daha ilk yılımızdı ozaman. Buna benzer şeyler olunca önyargılarını hiç hissetmedim Son aşamada söylenenlerle çıktı ortaya Ailem asla kabul etmez söylediklerini Ayrılmıştık Sonra dün akşam bana mesaj attı Ben ailemden görmedim Bana sen öğretirsin herşeyi Beraber okuruz Hemen olmaz ama öğrenirim Beraber inanırız dedi Napayım ben Çok arada kaldım O olmazsa ben naparım diyorum Başka birini onun yerine nasıl koyarım Ya ilerde dediklerini yapmazsa çocuğumu nasıl öyle bi ortamda yetiştiririm Aklım çok karışık Psikolojim çok kötü Fikirlerinize ihtiyacım var Bu süreçte aramızda cinsel ilişki değil ama bazı şeyler yaşandı Bundan sonra evlenmekten başka şeyi de yakıştıramıyorum kendime
herkes dinini mezhebini istediği gibi yaşasın, farklı yaşamak için birbirinizi zorlamanız çok büyük hata olur. Normalde namaz kılmıyorsa kıl diye zorlamamalısın, onun sana namaz kılma diyemeyeceği gibi
açıkcası kendi aranızda bile mezhep sorun olacaksa ayrılın bence, çünkü seven insanlar için mezhep sorun olmaz, kimse kimsenin mezhebine karışmaz
farklı dinden olanlar bile evleniyor
ailelere gelince zaten istemediklerinden bu konuyu bahane etmişler
Merhaba arkadaşlar Daha önce bu konuda çok konu açtım Benim 3,5 yıllık bi ilişkim var. 27 yaşındayım. Ancak ilk erkek arkadaşım ilk ciddi ilişkim. Çok da aşık oldum. Herkesin parmakla gösterdiği bi çifttik Insan aşık olunca bazı şeyleri göremiyormuş. Onun uğrunda çok sıkıntı çektim. 3 yıl boyunca aileme kabul ettiremedim. Bu yüzden ailem de bana eziyet etti. O kadar küçük şeylere kusur buldularki benim artık psikolojim alt üst oldu. Sonunda babam ailenin dini görüşlerini beğenmedi. Onlarla mezhep farklılığımız var ve dinle aralarının bu kadar hoş olmamasını kendi mezheplerine bağlıyorlar. Bu mesele ortaya çıkmadan önce ben bizim ibadetlerimize bu kadar küçümseyerek baktıklarını bilmiyordum Biz asla namaz kılmayız oruç tutmayız çünkü x mezhebindeniz Eğer yaparsak asimile oluruz gibi düşünceleri olduklarını bilmiyordum Daha önce sevgilim yanıma gelmişti Otele gittiğinde ben namaz kıldım biliyor musun demişti Sen hayatımdasın diye teşekkür ettim Daha ilk yılımızdı ozaman. Buna benzer şeyler olunca önyargılarını hiç hissetmedim Son aşamada söylenenlerle çıktı ortaya Ailem asla kabul etmez söylediklerini Ayrılmıştık Sonra dün akşam bana mesaj attı Ben ailemden görmedim Bana sen öğretirsin herşeyi Beraber okuruz Hemen olmaz ama öğrenirim Beraber inanırız dedi Napayım ben Çok arada kaldım O olmazsa ben naparım diyorum Başka birini onun yerine nasıl koyarım Ya ilerde dediklerini yapmazsa çocuğumu nasıl öyle bi ortamda yetiştiririm Aklım çok karışık Psikolojim çok kötü Fikirlerinize ihtiyacım var Bu süreçte aramızda cinsel ilişki değil ama bazı şeyler yaşandı Bundan sonra evlenmekten başka şeyi de yakıştıramıyorum kendime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?