Bi akla ihtiyacım var :(

Krblk

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
704
174
323
35
Ağrı
Merhaba arkadaşlar Daha önce bu konuda çok konu açtım Benim 3,5 yıllık bi ilişkim var. 27 yaşındayım. Ancak ilk erkek arkadaşım ilk ciddi ilişkim. Çok da aşık oldum. Herkesin parmakla gösterdiği bi çifttik Insan aşık olunca bazı şeyleri göremiyormuş. Onun uğrunda çok sıkıntı çektim. 3 yıl boyunca aileme kabul ettiremedim. Bu yüzden ailem de bana eziyet etti. O kadar küçük şeylere kusur buldularki benim artık psikolojim alt üst oldu. Sonunda babam ailenin dini görüşlerini beğenmedi. Onlarla mezhep farklılığımız var ve dinle aralarının bu kadar hoş olmamasını kendi mezheplerine bağlıyorlar. Bu mesele ortaya çıkmadan önce ben bizim ibadetlerimize bu kadar küçümseyerek baktıklarını bilmiyordum Biz asla namaz kılmayız oruç tutmayız çünkü x mezhebindeniz Eğer yaparsak asimile oluruz gibi düşünceleri olduklarını bilmiyordum Daha önce sevgilim yanıma gelmişti Otele gittiğinde ben namaz kıldım biliyor musun demişti Sen hayatımdasın diye teşekkür ettim Daha ilk yılımızdı ozaman. Buna benzer şeyler olunca önyargılarını hiç hissetmedim Son aşamada söylenenlerle çıktı ortaya Ailem asla kabul etmez söylediklerini Ayrılmıştık Sonra dün akşam bana mesaj attı Ben ailemden görmedim Bana sen öğretirsin herşeyi Beraber okuruz Hemen olmaz ama öğrenirim Beraber inanırız dedi Napayım ben Çok arada kaldım O olmazsa ben naparım diyorum Başka birini onun yerine nasıl koyarım Ya ilerde dediklerini yapmazsa çocuğumu nasıl öyle bi ortamda yetiştiririm Aklım çok karışık Psikolojim çok kötü Fikirlerinize ihtiyacım var Bu süreçte aramızda cinsel ilişki değil ama bazı şeyler yaşandı Bundan sonra evlenmekten başka şeyi de yakıştıramıyorum kendime

aileleri es geçebilecekseniz deneyin bence ortada sorun yok, benim için kişinin karakteri önemli dini değil ama sen dersen ki ben çocuğumu onun mezhebşne göre yetiştiremem arada bir sürü probem olur en iyisi ayrılmak zaman. bunu da göz önünde bulundur. alevi olduğunu tahmin ediyorum, atıyorum sen çocuğum camiye gidecek diyeceksin kocan cemevine gitsin diyecek sen oruç tutsun diyeceksin kocan tutturmayacak ailesi çocuğuna karışacak senin ailen bi söz söyleyecek çok yıpranırsın o zaman.

gerçekten ona güveniyosan sözünü tutacağına inanıyosan kendini bu jadar üzme aileni ikna etmeye bak tam tersi şeyler söylemiş olsaydı ilerde çocuk yetiştirme konusu vs. çok sıkıntı çıkardı yani.

Öyle değil Hiçbir şey yok onlarda Din adına Bişey yok Her şeye karşılar

onun mezhebı o..senınkı bu..

ınsan köklerınden kurtulamaz kolay kolay..

senın ıcın mezhebını mı degıstırecek yani?

o degıstırse,gun gelıp aılesınden yıne etkilenecek..

etkı altında kalmayan ve ınsanları özgür tercıhlerıyle kabul edebılen bı yapıda olabılıyrsanız devam edın..

zıra doğacak cocugunuzuda ıkıleme sokarsınız..

Bence önemli olan din değil. Eğer sizin için de önemli değilse önemsemeyin. Ha tabi aileleri es geçebilecekseniz...

Bence önemli olan din değil. Eğer sizin için de önemli değilse önemsemeyin. Ha tabi aileleri es geçebilecekseniz...

senin için sorun olmayacaksa evlen o zaman.

Onların bakış açılarını benim kabul etmem imkansız Son duyduklarımla bile çok yaralandım Mesela benim çevremde çoğunlukla yaşlılar hacca gider Onları küçümsemeler Neymiş aç insanlar varken hacca gidilmezmiş Bunlar gösteriş yapıyormuş tamam da her yaz tatile gidip 5 yıldızlı otelde kalmak kabahat değil ama benim annannemin dedemin bi ömür 3 kuruş biriktirip hacca gitmesi en büyük kabahat Çok zoruma giden şeyler duydum Bu sadece bir örnek Ben de koyu bi dindar değilim ama bu kadarını hiç düşünememiştim

Bu sözlerde zorunuza gidecek hiçbir şey yok. Ailenizin etkisi altında büyütüyorsunuz kafanızda bence. Ama yok illa size ters geliyor ve zorunuza gidiyorsa zaten hayata bakış açılarınız ve değer yargılarınız farklı demektir. Bu sağlıklı bir evlilik doğurmaz. Bence onun düşüncelerini yanlışlamayıp saygı duymayı ve neden öyle düşündüğünü anlamaya çalışın. Sonuç olarak yine anlaşamazsanız 'benim düşüncem bu, seninki de bu, farklı düşünüyoruz' diyip konuyu kapatma olgunluğunu göstermek de zor değil.

Bence aile istemiyorsa %90 birşey hissediyorlar.

İnsan çok seviyorken karşı tarafın kusurlarını tam göremiyor, yada zamanla değişeceğine, onu farklı kalıplara sokabileceğine inanıyor. Dışardan bir gözün fikri bu yüzden önemli.

Kimse başkası için değişmez, kaldıki insan kendini bile istediği halde değiştiremezken....Alışkanları bırakmak, düşünce yapısını yeniden biçimlendirmeye hazır olmak her yiğidin harcı değil.

.

zaten sız onları elestırıyorsunuz..onlar sizi (dusunceler zıt)

onemlı olan saygı duymaktır..ınsan kendı ıcınde yasamalı inançlarını..

onların dusuncesıde sana ters geliyor mısal..

ben mısal,hem hacca gıdene saygı duyarım,hem gıtmeyıp,o parayla sevap ısleyene..

ıkısıde allah ıcın..

pekı allaha ınancları varmı?

Söylem olarak var Ben de sizin dediğiniz gibi ikisine de saygı duyarım O ayrı Bişey

Söylem olarak var Ben de sizin dediğiniz gibi ikisine de saygı duyarım O ayrı Bişey

yani onlar musluman ama ıbadetlerını sallayan türden..

sızde namazlı nıyazlı..öyle mı?

böyleyse,her aıle böyle zaten..

yani onlar musluman ama ıbadetlerını sallayan türden..

sızde namazlı nıyazlı..öyle mı?

böyleyse,her aıle böyle zaten..

O kadar karışık geliyorki Evet müslümanız diyolar ama işte sadece kendileri ibadet yapmıyor değiller Bu beni ilgilendirmiyor zaten Ama dini olaylara kötü bakıyolar Kuran'a bile kötü bakıyolar Benim babam dedi kızım dini ibadetini yapmamak başka şey ama reddetmek başka şey dedi Böyle Olmaz dedi Annem babam namaz kılarlar Ben açık bi bayanım Henüz devamlı olarak kılmıyorum Ancak inşallah bir gün Allah nasip eder kılarım diye bakıyorum Onlar böyle değil Umarım anlatabildim

Tutarsızlık içindesiniz bana kalırsa. Önce kendinizi bulmanızı öneririm.

Sizin icin mezhep degistirmez aileside degismez
Aileniz hakli gorusleriniz dunyalariniz cok farkli uyum saglamakta zorlanacaksiniz en basiti imam nikahinda bile ayriliklara dusersiniz
Cocugunuzun yetistirilmesinde o x mezhebe gore yetistirecek sen kendine gore hele aileler bu kadar zitken isler sarpa sarar her seyde satasma var diye alinganliklar bas gosterir o yuce sevginiz zarar gorur

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

herkes dinini mezhebini istediği gibi yaşasın, farklı yaşamak için birbirinizi zorlamanız çok büyük hata olur. Normalde namaz kılmıyorsa kıl diye zorlamamalısın, onun sana namaz kılma diyemeyeceği gibi
açıkcası kendi aranızda bile mezhep sorun olacaksa ayrılın bence, çünkü seven insanlar için mezhep sorun olmaz, kimse kimsenin mezhebine karışmaz
farklı dinden olanlar bile evleniyor
ailelere gelince zaten istemediklerinden bu konuyu bahane etmişler

Son düzenleme:

Zorlamıyorum Zaten o yüzden ayrılmıştık Ama şimdi dün böyle mesaj attı Şaşırdım kaldım

Yaa arkadasim ben sizesunu diyim : bu is olmaz. Ayni durumu benim kuzenim yasadi. 4yil aradan sonra cocugu ile birlikte geri geldi. Kuzenimin dedigi dinini yasamaya çalışan herkese küfür ediyorlar hakaret ediyorlar artik onlarin bi tane lafina tahammul edemeyecek dereceye geldim diye ayrildi kuzenim. Kuzenim de tam dindar değil ama sizin gibi bi sekilde dinini yasama saygili bi kız. Ve dusunun kocasinin ailesi bu laflari ederken kocasi hicbisi demiyor karismiyor. Sonucta kuzenim ezildi lafin icinde.
Aşk 2kisilik yasaniyor ama evlilik de onlarca insan var herseye karisan..

Son düzenleme:

bu sözün havada kalacağına eminim
kararını verirken sakın buna bel bağlama
ama karar verirken şuna bak
bu insan iyi bir insanmı kötü bir insanmı
seni mutlu edermi etmezmi
sen ona karışmadan durabilrmisin
o da seni istediğin şekilde ibadet etmene müsade edecekmi

gerisi boş
her koyun kendi bacağından asılır
gayrimüslim bile olsa
önemli olan insani değerlerdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…