- 31 Mayıs 2022
- 365
- 215
- 33
- Konu Sahibi bendiyebiri1
-
Ne değişik hayatlar var bee
Taraflardan biri imzalarsa diğer tarafa tebligat gidiyo.Merhabalar umarım benim soruma yanıt verecek bir avukat arkadaş vardır. Şimdi anlaşmalı boşanma oldu. Hakim boşadı karar çıktı. 15 gün içerisinde karar çıkacak her iki taraftan biri gelip imza atıp tevliğatı teslim alırsa biter nüfusa düşer denildi. Mahkemeden 2 gün sonra tekrardan barışıldı… kağıt alınmaya gidilmedi… aradan bir sene geçti ve kredi ile ev alındı kocanın üstüne.. şimdi bu boşanma geçerli mi ? Asıl sormak istediğim bu evde kadının hakkı oluyor mu herhangi bir ayrılmada ???
Ne bu yargı ? Büyük konuşmayın derim kul kınadığını yaşamadan ölmezValla hakkınız var mı yok mu bilmem ama yoksa da üzülmem.
Boşanmak için mahkemeleri meşgul edip boşandıktan sonra kararınızın arkasında durmazsanız, sonucunda mağdur olunca hukuk hukuk diye ağlamanın anlamı yok.
Evet evli yasıyor e devlette biz mesela adres değişikliği yaptık orda da elim nüfusa gittiğin de ben göründümTaraflardan biri imzalarsa diğer tarafa tebligat gidiyo.
Tebligatın gittiği tarafın iki hafta itiraz süresi var o sürede itiraz etmezse imzasına falan gerek olmadan boşanmış oluyosunuz.
Bi kaç güne soyadınız değişiyo.
Şuan e devlettende kontrol ederseniz hala evli yazıyodur.
Evli olduğunuz içinde ortak.
Kendi mahkemenin olduğu kalemi aradık avukat bize dedi ki bazı kalemler dizin gelmenizi ister bazıları teblipat yollar bizde aradık dediler ki sizin gelmeniz gerekiyor. Bizim de ciddi anlamda söylüyorum çay kaşığı alacak paramız yoktu bir ton borç eşyalarımız evimiz herşeyimiz gitti nikah işlemleri evraklar bi ton para olmuş askıda evli kalırsınız diyimce bizde bıraktık öyle ama şimdi bu ev muhabbeti canımı sıjuyor çünkü eşim Bugün evle ilgili olumsuz konuştu şaşırdım kaldımE devlete baksanız anlarsınız aslında ama.
İmza kısmında tek kişinin imzası yetmiyor ikinizin de imzası gerek.
İki tarafa da istinaf yolu açık çünkü davalı veya davacı fark etmez.
Bir sene geçip imza atmamanız da ilginç kalemden falan biri arardı sanki normalde.
İki taraf da takmayınca mı böyle oldu?
Deve kuşu gibi saklanırsak es geçer mi sandınız?
Şimdi birinizin itiraz etmesi gerek.
Sonra kabul görürse ikinizin de ekonomik durumunu, mal varlığını öğrenmek için çağırırlar zaten.
O ev de eşinizin gibi görünür o zaman sanki.
Bilemedim evlisiniz mantıken ama eşiniz ikinizin anlaştığı durumdan sonra almış.
Sizin de imza attığınız.
Ona bakıyorlar yani itiraz sürecinde.
Ettik tabi hanımefendi yargılamayın bileğiniz yoksa da yorum yapmayın boş boş anca atıp tutuyorsunuz insanların ne yaşadığını düşünmeden yazık ya insanların kalbi ne kadar kararmış Allah’a havale ediyorum şöyle konuşanları1 senedir nikah ne oldu hiç mi merak etmediniz?
Kınama neresinde? Kurumları meşgul etmişsiniz boş yere. Azıcık mahcubiyet taşıyın. Aynısını yaşamam size ne kazandırır?Ne bu yargı ? Büyük konuşmayın derim kul kınadığını yaşamadan ölmez
E devlette evli görünüyoruz ama sonuç olarak karara çukmış yazıyor hakim boşadıEvli olup olmadığınızı bilmiyormusunuz yani
Ne bu yargı ? Büyük konuşmayın derim kul kınadığını yaşamadan ölmez
Yok kalbimiz kararmamış. O az kalır. Şeytan olmuşuz biz şeytan.Ettik tabi hanımefendi yargılamayın bileğiniz yoksa da yorum yapmayın boş boş anca atıp tutuyorsunuz insanların ne yaşadığını düşünmeden yazık ya insanların kalbi ne kadar kararmış Allah’a havale ediyorum şöyle konuşanları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?