- 7 Ocak 2016
- 10.350
- 49.944
- 598
- Konu Sahibi bendiyebiri1
-
Kredi ile ev alınırken eş muvafakatnameye imza atar. 1 koca yıl boyunca bunlar nasıl araştırılmaz hayret ediyorumMerhabalar umarım benim soruma yanıt verecek bir avukat arkadaş vardır. Şimdi anlaşmalı boşanma oldu. Hakim boşadı karar çıktı. 15 gün içerisinde karar çıkacak her iki taraftan biri gelip imza atıp tevliğatı teslim alırsa biter nüfusa düşer denildi. Mahkemeden 2 gün sonra tekrardan barışıldı… kağıt alınmaya gidilmedi… aradan bir sene geçti ve kredi ile ev alındı kocanın üstüne.. şimdi bu boşanma geçerli mi ? Asıl sormak istediğim bu evde kadının hakkı oluyor mu herhangi bir ayrılmada ???
Bu iş öyle değil yalnız. Anlaşmalı boşanmalarda farklı maddeler var 2 taraftan biri 1 yil içerisinde anlaşmalı boşanma yaptım ama vazgeçtim derse boşanma yok sayılır,evlik devam eder. Farklı maddeler var yasada sizin bilmediğiniz,o yüzden soruyor büyük ihtimal, avukata danışırsa daha net öğrenecektir ya da direkt mahkemeden öğrenmesi gerekiyornasıl hayatlar yaşıyorsunuz çok şaşırıyorum... evli olup olmadığını bilmiyor
boşandıysanız- evliyseniz nüfus bilgilerinizde yazar bakmayı akıl ettiniz mi ? kendiniz bakmayı bilmiyorsanız avukata da verecek paranız yoksa nüfusa gidin öğrenin ...
ne öyle değil anlamadım ? boşanma varsa boşanmıştır boşanma yoksa evlidir ve nüfusda bu bilgi yazar dedim nüfustan öğrenebilirsiniz dedim ? ne öyle değil tam olarak ...Bu iş öyle değil yalnız. Anlaşmalı boşanmalarda farklı maddeler var 2 taraftan biri 1 yil içerisinde anlaşmalı boşanma yaptım ama vazgeçtim derse boşanma yok sayılır,evlik devam eder. Farklı maddeler var yasada sizin bilmediğiniz,o yüzden soruyor büyük ihtimal, avukata danışırsa daha net öğrenecektir ya da direkt mahkemeden öğrenmesi gerekiyor
Hayatimda daha saçma bir şey duymadım. Böyle bir kanun varsa büyük hata.Bu iş öyle değil yalnız. Anlaşmalı boşanmalarda farklı maddeler var 2 taraftan biri 1 yil içerisinde anlaşmalı boşanma yaptım ama vazgeçtim derse boşanma yok sayılır,evlik devam eder. Farklı maddeler var yasada sizin bilmediğiniz,o yüzden soruyor büyük ihtimal, avukata danışırsa daha net öğrenecektir ya da direkt mahkemeden öğrenmesi gerekiyor
Süresini net olarak bilmiyorum fakat böyle bir durum var 2 taraf anlasmali bosanma protokolu onaylasa dahi dava somut olarak sonuçlanana kadar taraflardan biri vazgecerse boşanma iptal olur, büyük ihtimal cekismeliye döner,çekişmeli için de diğer taraf adım atmazsa düşer . Avukat varsa aramizda netlestirsin:)Hayatimda daha saçma bir şey duymadım. Böyle bir kanun varsa büyük hata.
Diğer taraf adım atmazsa sıfır çaba ile yine boşanıyor demektir. Saçma sapan bir uygulama o zaman. Boşuna kağıt, zaman israfı.Süresini net olarak bilmiyorum fakat böyle bir durum var 2 taraf anlasmali bosanma protokolu onaylasa dahi dava somut olarak sonuçlanana kadar taraflardan biri vazgecerse boşanma iptal olur, büyük ihtimal cekismeliye döner,çekişmeli için de diğer taraf adım atmazsa düşer . Avukat varsa aramizda netlestirsin:)
Boşanamıyor işte otomatik olarak açılan çekişmeli dava da düşüyor, evlilik devam ediyor, tebliğ onaylanır ve nüfusa bildirimize iş değişebilir belki epey ayrıntılı tabi avukat değilim,her şekilde konu sahibi bir avukattan destek almaliDiğer taraf adım atmazsa sıfır çaba ile yine boşanıyor demektir. Saçma sapan bir uygulama o zaman. Boşuna kağıt, zaman israfı.
Bir yıl olur mu hiç?Süresini net olarak bilmiyorum fakat böyle bir durum var 2 taraf anlasmali bosanma protokolu onaylasa dahi dava somut olarak sonuçlanana kadar taraflardan biri vazgecerse boşanma iptal olur, büyük ihtimal cekismeliye döner,çekişmeli için de diğer taraf adım atmazsa düşer . Avukat varsa aramizda netlestirsin:)
Boşanma arefesinden döndüğünüz adama bunu niye dostsunuz birde her olayda evden mi çıkarsınız çocuğu alıpBugün sadece merak amaçlı sordum elime Allah morusun yarın bir gün biterse evi bana verir miydin oda evde sen yalardın o ev oğlumun ama senin üstüne yapmazdım ya gidip başkasıyla evlenirsen dedi şok oldum çoktım gittim evden çocuğuda alıp parka
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?