Bi bakar mısınız ??

Siz evli olup olmadığınızı bilmiyorsunuz biz nasıl bilelim? Okuduğum en absürt konulardan biri gerçekten. Nikah işlemleri evraklar bir ton para olmuş diyerek nikaha yanaşmamak üstüne gidip ev almak... Nikah kıymaya para yok ev almaya para var o da ilginçmiş. Ha bu arada eşiniz söylediğinde haklı neden evi tümden size bıraksın?

nasıl hayatlar yaşıyorsunuz çok şaşırıyorum... evli olup olmadığını bilmiyor
boşandıysanız- evliyseniz nüfus bilgilerinizde yazar bakmayı akıl ettiniz mi ? kendiniz bakmayı bilmiyorsanız avukata da verecek paranız yoksa nüfusa gidin öğrenin ...

Kredi ile ev alınırken eş muvafakatnameye imza atar. 1 koca yıl boyunca bunlar nasıl araştırılmaz hayret ediyorum

Bildigim kadariyla anlasmali bosanmalarda 2 taraftan biri 1 yil icerisinde itiraz ederse boşanma yok sayılıyor,evlilik devam ediyor böyle bir durum var,ondan soruyor bence. Tam olarak itiraz etildi mi yoksa anlaşmalı boşanma gerçekleşti mi bilmiyorum. Itiraz eden taraf olmadıysa boşanma gerçekleşmiştir 1 yıl itiraz süresi

Bu iş öyle değil yalnız. Anlaşmalı boşanmalarda farklı maddeler var 2 taraftan biri 1 yil içerisinde anlaşmalı boşanma yaptım ama vazgeçtim derse boşanma yok sayılır,evlik devam eder. Farklı maddeler var yasada sizin bilmediğiniz,o yüzden soruyor büyük ihtimal, avukata danışırsa daha net öğrenecektir ya da direkt mahkemeden öğrenmesi gerekiyor

ne öyle değil anlamadım ? boşanma varsa boşanmıştır boşanma yoksa evlidir ve nüfusda bu bilgi yazar dedim nüfustan öğrenebilirsiniz dedim ? ne öyle değil tam olarak ...

büyük ihtimal şuan evliler zaten karar açıklandıktan 15 günlük sürede geri vazgeçip hayatına devam eden var ama konu sahibi kendinden o kadar bi haber ki belki de bir yere imza mimza attı boşandı haberi yok o yüzden sordurması gerekir .

Hayatimda daha saçma bir şey duymadım. Böyle bir kanun varsa büyük hata.

Hayatimda daha saçma bir şey duymadım. Böyle bir kanun varsa büyük hata.
Süresini net olarak bilmiyorum fakat böyle bir durum var 2 taraf anlasmali bosanma protokolu onaylasa dahi dava somut olarak sonuçlanana kadar taraflardan biri vazgecerse boşanma iptal olur, büyük ihtimal cekismeliye döner,çekişmeli için de diğer taraf adım atmazsa düşer . Avukat varsa aramizda netlestirsin:)

Diğer taraf adım atmazsa sıfır çaba ile yine boşanıyor demektir. Saçma sapan bir uygulama o zaman. Boşuna kağıt, zaman israfı.

Diğer taraf adım atmazsa sıfır çaba ile yine boşanıyor demektir. Saçma sapan bir uygulama o zaman. Boşuna kağıt, zaman israfı.
Boşanamıyor işte otomatik olarak açılan çekişmeli dava da düşüyor, evlilik devam ediyor, tebliğ onaylanır ve nüfusa bildirimize iş değişebilir belki epey ayrıntılı tabi avukat değilim,her şekilde konu sahibi bir avukattan destek almali

Zaten bosanma nedeniniz parasal konularmis. 1/3 unu ailenizin verdigi parayla evin esinizin ustune olmasina nasil razi oldunuz? Bu adam krediler bitince hadi yallah derse ya? Nasil guvendiniz? Bence once bir adliyeye gidip evli misiniz once onu ogrenin. Krediyi siz oduyorsaniz eger, ihtiyac degil de ev kredisi ise cektiginiz kredi, evin ipotegi krediyi cekenin uzerine olur, dolayisiyla bildigim kadariyla tapuda da o kisinin uzerine oluyor. Eger resmi olarak bosandi iseniz evde hakkiniz olmuyor.

Bir yıl olur mu hiç?
Karar tebliğ edildikten sonra 15 gün.
Ama konu sahibi de eşi de kararı almamış ki.
Herhalde taşındılar sonrasında ondan gelmemiş.

Boşanma arefesinden döndüğünüz adama bunu niye dostsunuz birde her olayda evden mi çıkarsınız çocuğu alıp

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…