Bi bakarmısınız sizce haksısmıyım?

mayabu

Guru
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2015
189
223
303
47
Merhaba kk.üyeleri
Öncelikle fikriniz almak istiyorum.
Baba,dan bizlere
kalan hisseli 1 evimiz var.
Tarlalar var.vs.Yine bunlar da hisseli
Annem ben hakkımı oğluma vericem
diyor.
Maalesef kardeşimiz sorumsuz şimdi
ye kadar annemi bizleri maddi manevi
çok sömürdü.
Bunları bilmezmiş gibi kız
kardeşim de ev hissesini erkek kardeşe
vereceğini söylüyor.
Annemi ve kız kardeşimi nasıl vazgeçirebilirim.
Olaki annem de kız kardeşim de verdi.
Hakkımı hukiki yönden nasıl alabilirim.
Aramız da varsa avukat arkadaşlar bi yardımcı olurmusunuz.

Hiçbirşey yapamazsınız kendi hisselerini veriyorlar lar bu sizi ilgilendirmez...sizin payınız saklı kalır...onlarin kendi paylarını ne yaptığına niye karisiyorsunuz kendi tercihleri

Kendi payını alırsın annen veremez ama kardeşin ve annene karışamazsın onlar kendi haklarını isterse verir isterse kendileri kullanır.

Kusura bakmayın ama böyle bir soru bana çok normal gelmedi.
Siz bir ailesiniz. Söz konusu kişiler anneniz ve kardeşleriniz. Biz olayları ve huylarını bilemeyiz.
3'e karşı birsiniz. Durumu anne ve kız kardeşinize anlatırsınız, ikna olursa hallolur,olmazlarsa herkesin mülkiyet hakkı kendi tasarrufunda. Onlar ister hisselerini alırlar, isterlerse bağış yaparlar. Siz de hissenize razı olmak durumundasınız.

Maddi gücünüz varsa ve diğerleri de hisselerini satmayı düşünüyorlarsa alırsınız.

Mirasa söz konusumalların (örneğin; tarla demişsiniz) Onlar satmak istemiyor,siz satılmasını istiyorsanız,ifrazı da mümkün değilsebildiğim şekliyle İzaleyi Şuyu davası açabilirsiniz en çok. Ama bu durumda hepiniz zarar edersiniz,bilginiz olsun.

Ha şimdi anladım, annenin malı üzerinde hak istiyor? Öyle mi?
Tabi.baba vefat etmiş.mallar annenin üzerinde mi yoksa paylaşıldı mı(ki bu kadar korkulduğuna göre annede muhtemelen)belli değil.arkadaş anne öldükten sonra annenin hissesinin kardeşine vereceğini kafaya takmış.insan bu duruma içerleyebilir yani çocuk ayrımı yapılıyor diye ama davranışa içerler.nasıl vazgeçirebilirim yaklaşımını aklım almıyor.

Detayı girmek istemiyordum,ama erkek
Kardeşim maalesef her türlü pisliğe bulaşmış durum da.
Ben annem hayatta iken mal davasına düşmedim.
Benim korkum kardeşim bu gün bulduğunu bu gün tüketen biri her türlü maddeyi kullandı ve kullanıyor.
Annem kız kardeşim hepimiz bir de bu yönden mağdur olmayalım istiyorum.
Bunun için konu açtım.

Benim korkum kardeşim bu gün bulduğunu bu gün tüketen biri her türlü maddeyi kullandı ve kullanıyor.
Bunun için konu açtım.
Yanlış anladığım için özür diliyorum sizden.babanızdan kalanlar aranızda paylaşılmadı annenizin üzerine mi?eğer öyleyse vefat ettikten sonra(böyle yazınca da bi tuhaf hissettim kendimi)üç kardeş arasında ortak paylaştırılır.

Mallar hisseli 4 kardeş ve anne üzerine
Üstelik erkek kardeş çalışmıyor.
Sorumsuz ne yapacağı belli olmaz.
Annem kız kardeşim maddi manevi çok
fedakarlık yaptılar.
Yeri geldi yeter artık dediler.
Ama yine de böyle saçma fikirleri var.
Biz ablamla olumlu bakmıyoruz.

Acaba annenizin payini sizi hice sayarak tamamen kardesinize birakmasina mi bozuldunuz?
Sonucta annenizin payindan da 3te 1 hisse alacaksiniz.
Kendileri bilir. Siz kendi hakkinizi aldiktan sonra kim kime verirse versin

fedakarlık yaptılar.
Bu durumda çok haklısınız olumsuz bakmakta ama madde kullanan bi kardeşten bahsediyorsunuz.yani sıkıntı çıkaracaksa anneniz ve kardeşiniz malları bıraksada bırakmasada çıkarır.onların kararlarına saygı duymaktan başka çareniz yok.erkek kardeşinizde umarım tedavi olup kurtulur.umarım herşey gönlünüzce olur

Babadan kalan mallar, baba vefat ettiğinde sadece eşe değil,çocuklara da paylaştırılır, kanun böyle. Annenin malı ise tabii ki tapular da , tasarruf hakkı da annededir. Elbette adaletsizlik hiç bir durumda güzel değil,evlatlar arasında hiç güzel değil,ama dediğim gibi geçmişte neler oldu bilemeyiz.

Bu durumda çok haklısınız olumsuz bakmakta ama madde kullanan bi kardeşten bahsediyorsunuz.yani sıkıntı çıkaracaksa anneniz ve kardeşiniz malları bıraksada bırakmasada çıkarır.onların kararlarına saygı duymaktan başka çareniz yok.erkek kardeşinizde umarım tedavi olup kurtulur.umarım herşey gönlünüzce olur

Kardeş madde mi kullanıyormuş? Konu sahibi o yüzden tedirgin olmuş olabilir.

Umarım anneniz sonunda ortada evsiz barksız kalabileceği şekilde hareket etmiyordur

Bunun için konu açtım.

Kardeş madde mi kullanıyormuş? Konu sahibi o yüzden tedirgin olmuş olabilir.
Aynen madde kullanıyormuş öyle yazmış.

fedakarlık yaptılar.
Mallar paylaşılır ve anneniz de ablanız da mallarını istedikleri gibi kullanırlar. Bende hakkımın bir kısmını kardeşime verdim. Diğeri neden diye sormadı bile.
Bence sizin de böyle bir hakkınız yok. Hukuken de yapabilecek bir şeyiniz yok.

Back
X