bi bakarmısınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

limoncu28

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2013
7.132
4.597
398
kızlar sorum zekaat vermek le ilgili simdi ben zekaat vermek istiyorum nisap miktarını geciyo haliyle ama cevremde 3 kisi var vermek istedigim eger parayı 3 e bölersem pek bisey kalmıyo ama 1 ine verirsem 1 ay rahat yeter

sizce hangisi daha mantıklı

bide az önce zekaatle ilgili ayetlere baktım diyoki borcunuda cıkar öyle hesapla ee benim borcum hic bitmezki bide diyo 1 yıllık yeme icme paranı ayır gibi bisey yazıyo tam yazamadım simdi 1 yıllık ihtiyacını karsılayan parayı ayırın falan diyo

bu işten anlayanlar konuya bi el altınlar.....

Hoca değilim hatta bilgim de yok ama
Borçsuz pek kimseye rastlamadım, borcun bitmesini bekleme
Bence ver ve tek kişiye ver hayrını görsün 1 ay

Kendini sıkıntıya sokmayacak şekilde gönlünden kopanı ver bence.

Bölme ya da tek kişiye verme işini bilemedim.

Tek kişiye vermen daha mantıklı,1 ay rahat geçinir diyorsun hem de.

Ben tek kişiye veriyorum, 100 100 dağitmaktansa topluca birine ver hora geçsin, arada eline para geçtikçe 50 100 sadaka niyetine gene ver sevaptır

tek kişiye vermek mantıklı

fazlası hesabında da tabii borçlarını ve geçimin için gerekli olanı çıkaracaksın ki senin tasarrufun olacak

yani eşimin 20000 borcu var benim de 25000 im var dersen onu bilemem

bu 3 kisi arasındada karasız kaldım biri kuzenım kirada oturuyo esi sigara iciyo cok kızıyo ve 1 kızı var okula gidiyo ama kuzenımın nisap miktarını gecen altını var ona zekkat düsermi cünkü allah katında oda zengin gözüküyo nisap miktaro kadar altını olugu icin

diger bi komsu 2 cocugu var esi 1400 alıyo kiracı

digeride uzaktan akrabamız daha öncede buna verirdik annesi öldü babasıda kalp rahatsızı calısamıyo 2 kız bunlar annesi 10 yasındayken öldü kirada oturuyolar annesinde emekli maası baasıda emekli maası alıyo o kadar kiradalar 2 kızda okuyo büyük olan üni kücük olan orta okul

gönlüm buna vermekten yana ama

kuzenimede üzülüyorum karasızım

Bence en sağlıklı bilgiyi Kur'an kursu hocası ya da bir Camii hocası verebilir. Buradan edindiğiniz bilgiler ışığında, bir de Hoca'ya sorun derim.

Bana kalırsa son seçenek

Birincisine zekat düşüyo diyosun, ona verilmez o zaman ( ki sigara parası da fena para değil, var demek ki paraları )
2.si de eh işte ama gönlüm 3 ten yana

Zekatini bolme. Bu kisilere ver bence. Anne de yokmus baslarinda uzuldum.

Dalga geçiyorum ciddi söylüyorum sokağınizda bi cami vardır mutlaka oraya git imam bilir hesap yapmayi. Ona sor. Burdan olmaz o iş. Bi sürü hükmü, detayı var. Eğer niyetin hakkiyla zekat vermekse kafana göre iş yapma, yerini bulsun.

Konuya bir el atında diyememişsin altınlar demişsin
Elleriniz titremeden nasıl zekaat verceksiniz merak ettim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…