bi bilen olur dedim...

cikolatakizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
1.934
152
73
Tokat
Kizlar gunaydin.. bu eve tasinali oldu baya ama binadaki kadinlardan biri geldii sana kahve icmeye gelucez dedi.. ben de yeni evliyim daha once hic misafir agorlamadim evimde.. ama calisiyorum da yogin sekilde. Bilemedim yamam gelin yarin dedim ama napicam hicbirini tanimiyorum hepsi ev hanimi sadece ben calisiyorum simdi agir hazirlik yapamadim ayip olur mu. Bide ne ikram edeyim nasi agirlayayim bi akil verin rezil olmayayim.

canım çok çeşitle uğraşma ama yaptıklarını fazla yap doyurucu olsun.bence bir çeşit börek,salata ve tatlı yeterli gelir bence.ama fazla yap tabaklara çok koy

Bi kek yap yufka al birde börek yap yanına kısır sonra çay demle bu kadar işte öyle korkulcak bişey yok canım..

Kasma canım kendini sana hosgeldin demek istemişler iste sadece kahve icmekse yanına bı tatli yapsan yeterli belki ama çay ikram edilirse tabi daha bir ağır oluyor uzuyor bence bı çeşit salata yap basit kısır yada mantarları başlayıp icine misir dereotu kırmızı biber falan koyup pratik bir salata pofuduk poğaca tarifi var benim sayfamda İnan cok basit ve yumusaacik oluyor bayılırlar ondan yap bide altında tiramisu var tiramisu kahveye cok guzel olur ve oda pratik muhallebisini yapıyorsun sadece gir bak derim yanına bide bı çeşit kurabiye yeterli olur bence zaten bunları canım salata hariç aksamdan yap koy dolaba pogacalari misafirlerin gelince isitiverirsin kolayca gecer gider canm bı sorun olursa msj at istersen

tava böğreği yap çıtır çıtır yufkadan yap oldukça basit zaten.
tuzlu çörek otlu mini kurabiyelerden yap ki inanılmaz doyurucu oluyorlar
yanına bir pasta veya tatlı yap
tiramisu yapabilirsin oda zahmetsiz bir pasta.
sonra bide mercimek köftesi yaptın mı oldu bitti ne yapacaksın başka çalışıyorsun neticede.

Bence ilk misafirini öyle geçiştirme. 2 tuzlu, 1 tatlı 2 salata yapabilirsin. Yufka alıp böreklerini akşamdan sararsın, bir de akşamdan mayalanıp dolaba atılan poğaçalar var ondan yapıp dolaba at. Tabi içlerini farklı hazırlarsın mesela börek kıymalı, poğaça peynirli olabilir. Sabah börekleri fırına atarsın onlar pişerken poğaçanı yuvarlarsın hop o da pişer. Tatlı zaten akşamdan hazırlanır. Islak kek, browni, mesela mevsimiyken balkabağı olabilir. Vaktin olursa salatanın yeşilliklerini de akşamdan yıkayıp güzelce kurutup doğrarsan sabah sana bir tek karıştırması kalır. Patates salatası olabilir, kısır olabilir, mercimek köftesi olabilir, şehriye salatası olabilir. İstersen salatayı 1 çeşit de tutabilirsin. Akşamdan hazırlayabildiğini hazırlarsan misafirin geleceği gün rahat edersin. Rahat rahat evini toparlar, masanı ve kendini hazırlarsın.

Çok aceleci davranmışlar
Sende keşke bir iki denemeden sonra çağırsaydın
Artık olan olmuş ama bi daha gelmek isteyene hemen yarın deme, haftasonuna filan çağır akşamdan hazırlık yaparsın

Milföy al, kes, içini doldur, kapat fırına at
Pasta tabanı al, içine krem şanti meyve koy, üstünü de çikolata sosuyla kapla
Patates haşla, kıvırcık taze soğan filan doğra salatasını yap
Yanına da çay ikram edersin, oh mis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…