Bi çay ver la

O ne öyle mağaradan dün çıkmış gibi.

Hiç hoşlanmam.Asla sevimli görmem normalleştirmem.

Böyle şeylere "ay sevimli","ay karizma" diye diye erkeklerde beyefendilik bitti resmen.Bir polat alemdar bir behsat ç gibi dolanıyor hepsi.Yazık.

Çok sevimsiz ya.
Bahşişte bırakmıyordur bu tip. Garson olsam o çayın içine tükürür öyle veririm. Lan yerine la deyince anlamı değişmiyor,elin adamına neden öyle konuşuyor ki,babasının oğlu değil en nihayetinde.
Asla asla asla diyorum.

Son düzenleme:
Evet tam da bu. Garsona bu şekilde hitap eden biriyle duygusal anlamda birşey yaşar mıydınız? Garsonu tanımıyor;ortam çok elit değil normal bir yer.

2 kelime ile nasıl bir insanı değerlendirebiliyorsunuz? bu nasıl bir şekilcilik ya? elit ortam derken Buckingham sarayı zaar..

burda ayı, öküz diye yorum yapan kadınların kocaları/sevgilileri de sorsan prens. dayak yiyen mi ararsın küfürün bini bir para olanı mı yoksa anasına babasına karısını ezdiren mi?? şekilcilik yapıyorsunuz hanımlar.. okumuş muhteşem elit adamların hayvan gibi aldattığını okuduk burda sayenizde. içini nereden bilebiliyorsunuz iki kelime ile bu kadarına pes gerçekten.
bu tarz konuşmaya taraftar değilim sadece 1 cümle ile insanın yargılanmasına karşıyım.

Senin yaninda daha dikkatli konuşabilirdi.. Ama sonuçta her anlamda iyiyse..birtek konuşmasına takılma.. belki dogalligindan böyledir.. önemli olan sana değer veriyor mu?bunu hissetttiyorsa sorun yok

Evet tam da bu. Garsona bu şekilde hitap eden biriyle duygusal anlamda birşey yaşar mıydınız? Garsonu tanımıyor;ortam çok elit değil normal bir yer.

Hayir. Eski erkek arkadasimla ne kadar kavga etmisligim vardir bu konu icin. Soguma sebebim bile oldu.Duzgun davran garsonlara insanlara kimse senin usagin degil diye.

Bir insan bir cumle ile yargilanamaz. O yuzden empati kurup kendimi dusunuyorum ne yaparim diye. Once bir bozardim. O nasil hitap ya kibar ol biraz karsinda ki de insan evladinderdim. Baktim hala ayni kaba uslup yol verirdim gider.

ben de çayı sizden o şekilde istiyor sandım.
garsondan istiyor olması da çok şaşırtıcı
la !?! recep ivedik gibi bişey olsa gerek

Ya da "La bi çay ver bebe "de diyebilir:KK53:
Aynen aynen çok doğru:KK70:

benim eşim Ankaralı memleketine gittiğimizde herkez öyle konuşur

Biz istanbulda yaşıyoruz ama
Memleketine gidince eşim hemen değişiyor konuşması felan alıştım ben artık rahatsız olmuyorum

Sanada ilerde canim cay koyar misin yerine cay ver la diyebilir.Cok kaba ve kendini bilmez bi uslup ona gore dusununn

evet insanları asla bir cümleyle yargılamam ama bu cümlenin altından çok fazla anlam çıkarırım.
bir kere mekanın nasıl olduğu önemli değil.elit ya da değil.
garson sabırlıymış ona cevap vermemiş.
çok ayıp.
bilinçaltında şu var emin olabilirsiniz.o burada çalışan bir garson ve zaten bana karşılık veremez.
eğer bunu düşünmese asla bu şekilde konuşamaz.samimiyetmiş ,şirinlikmiş ,doğallıkmış.ne alakası var Allah aşkına.
50 li 60 lı yıllara bir bakın araştırın.İstanbul beyefendisi diye bir tabirimiz vardır bizim.bunu herkes bilir.
bir de bu konuşmalara bakın.karşısındaki insana asla saygısı yoktur bu adamın.bu kadar net.her insan saygıyı hakeder ama benim için işletme sahibinden bir adım önde olan garsondur,fabrika da patrondan bir adım önde olan üretim de çalışandır.
milletçe saygıyı öğrenemedik.
tabi bunlar benim fikirlerim karar sizin.

Back
X