Bi çay ver la

Su katılmamış keko, bugün garsona böyle seslenen yarın sana da seslenir.

Bu cümleden rahatsız olduysan başlamadan yol ver gitsin...

Iyi ki garsonu tanımıyormuş, o cümleden sonra koşarak uzaklaşmadıysanız cesaretinize sağlık valla

Kim la bu benim eski sevgilime benziyor tarzı, adı k'yla mı başlıyor gerçio garsona değil arkadaşlarına filan la derdi

Daha once biriyle ilk bulusmamda orta halli bir restorana gitmistik garsona seslenirken 'ahmet abi bi baksana ' dedi dalga gecer gibi bu adam bu sehre ilk defa gelen ve garsonu tanimayan bir adamdi bi kac defa uyardim yapma diye . Zaten bana uygun bi insan degildi ama hersey mukemmel olsaydida bu davranisindan sonra gorusmezdim o aksam ordan ciktik ve bidaha cevap bile vermedim

Katılıyorum.Ben abla,,dayı yenge hitaplarını da sevmiyorum,bazılarına samimi gelse de.Hadi çocuklar amca filan diyebilir de,kimisi samimiyet sayar ya,alışverişte filan esnaf müşteri arasında bu muhabbet olur.Bakarmısınız derim en fazla,dayı bu kaça diye sormaktansa.Yaşlı da olsa, bir kadına abla demek istemem,belki hoşlanmayacaktır,hanımefendi derim sesleneceksem.Samimiyetle laubaliliği ayırmak gerek...

ben de siz demekten çok hoşlanırım.hanımefendi demek ,beyefendi demek çok önemli benim için ve çok sık kullanırım.
bende sevmem abla,dayı hitaplarını.dediğiniz gibi samimiyet başka bir şey ama bu konu çok başka bir şey.

Üslup insanın saygısını konuşturur.
Bu duruma göre bayağı saygısız, bildiğiniz gevşek.
Kişi bir kelimeye göre yargılanmaz, bir bocalama yaşadı diyeceğim ama karşısında patronu olsa böyle bir bocalama yaşayamazdı.
Bilinçaltı ele vermiş kendisini.

Babam şakadan "la" kelimesini kullandığında bile uyarılırdım, sana yakışmıyor öyle deme diye. Hiç sevmem bunlarca konuşmaları. Ben ısrarla siz dememe rağmen insanların sen diye atlaması da bir garip. Bu samimiyettik değil bence, kendini bir şey sanmak. Ben tercih etmezdim :/

Evet tam da bu. Garsona bu şekilde hitap eden biriyle duygusal anlamda birşey yaşar mıydınız? Garsonu tanımıyor;ortam çok elit değil normal bir yer.
Ankaralı ise normaldir Ankaranin kızları bile böyle konuşuyor:) tatlı duruyor Ankaralılarda ama diğer hareketlerine de bakın normalde de kaba bir insan mi yoksa tek bu kelime mi diline dolanmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…