Bi fikir verin lütfen:( gitmek istiyorum artık!

Kocayaslisiskodunya

Who are you when no one's watching?
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
1.356
1.126
133
Herkese merhaba,
Bu aralar yatıyorum kalkıyorum nasıl yurtdışına gidebilirim onu araştırıyorum. Özel bi kurumda çalışıyorum, aynı anda yükseklisans yapıyorum. Ama ben burda bi gelecek kurmak istemiyorum. Devlete atanma şansım çok az, başvurdugum kurumsal bi yer var ordan sonuç bekliyorum eğer o da olmazsa burda yaşamak istemiyorum artık. Biliyorum fazla hayalperest görünebilirim ama en azından geçici olsa da bi ülkeye gidip orda kalmanın yollarını bulmak istiyorum.
Yükseklisans yaptıgım için belki öğrenci olarak gidebilirim diye araştırdım ama burs veren kurumlar not ortalaması şartı arıyolar. Ve benim de o kadar yüksek değil :(
Bu arada eğer gidebilirsem yurtdışında yalnız olmayacağım, akrabalarım çok fazla var. Ailemde sıkıntı yapmıyor, tek sorun gidememek. Bi miktar birikmiş param da var ama nasıl bi yol izlemeliyim bilmiyorum:( tecrübesi olanlar ya da bu konu da fikir verebilecek arkadaşlardan yorum istiyorum. :(

Aklında sanırım gitmek istediğin bir ülke var akrabalarım var dediğine göre?
Şöyle bişey var ki yurt dışında yaşamak o kadar da kolay değil ilk başka sıkıntı çekebilirsin iş bulana kadar eğer çalışmayı düşünüyorsan akrabalarının yanina git orda kal bir süre imkanım varsa tabi...
Kendinide toparlayınca bu sürede ne yapacağına karar verirsin.
Ben olsam yüksek lisansı bitirir dim bu sürede yurt dışında da iş yapan bir firma ile çalışmaya bakardım turkiyede ondan sonra basarili oldun mu ve patronlarina böyle bir fikir fırlattın mi yurt dışına da gonderilebilirsin.

Biz de arastiriyoruz. Isinizde uzmansaniz biraz daha kolay. Esim linkedinn uzerinden basvurularda bulunuyor. Ama avrupadan neredeyse hic donus alamiyor alsa dahi meslegiyle biraz uzak oluyor daha cok arap ve turki cumhuriyetlerden cevap geliyor basvuru olmamasina ragmen. Eee onlarin da hali ortada. Biz de kaldik burada... ama onemli olan yola cikmak.

Yüksek lisans/doktora öğrencisi olarak gitmek en mantıklısı. Belli bir süre sonra iş izni seçeneği sunuluyor ve çalışma şansı doğuyor. Başka türlü iş arayıp gitmek çok zor, gerçekten çok iyi olmanız lazım çalıştığınız alanda.

Hangi ülkeye gitmek istediğinizi söylerseniz belki daha çok yardımcı olabiliriz.(izlenmesi gereken yol hakkında)

Bahsettiğiniz herhangi bir ülke ise ;
Önereceğim ülke ; montenegro (Karadağ ).
Yeni kurulmuş bir Balkan ülkesi . Henüz ab birliğinde değil ama yakın bir zamanda girecek . Ondan sonra oraya da gitmek hayal olacak. İsterseniz biraz araştırabilirsiniz . Tanıdığım bir arkadaşım ben söyledikten sonra turist olarak gidip , biraz araştırma yapmaya karar verdi ;)
Bildiğim kadarıyla , o kadar zorlamıyorlar oturum vs . Ben orda ne yapacağım derseniz en azından ab girene kadar köprü ülke olarak kullanabilir , daha sonra istediğiniz ab ülkesine geçiş yapabilirsiniz .
Bol şans ! :KK55:

Aklında sanırım gitmek istediğin bir ülke var akrabalarım var dediğine göre?
Şöyle bişey var ki yurt dışında yaşamak o kadar da kolay değil ilk başka sıkıntı çekebilirsin iş bulana kadar eğer çalışmayı düşünüyorsan akrabalarının yanina git orda kal bir süre imkanım varsa tabi...
Kendinide toparlayınca bu sürede ne yapacağına karar verirsin.
Ben olsam yüksek lisansı bitirir dim bu sürede yurt dışında da iş yapan bir firma ile çalışmaya bakardım turkiyede ondan sonra basarili oldun mu ve patronlarina böyle bir fikir fırlattın mi yurt dışına da gonderilebilirsin.
Çalışmayı düşünüyorum ama çalışma iznim olmayacağı için pek mümkün gözükmüyo o seçenek. Yüksek lisansı bitirdikten sonra gidersem eğer yaşım geçiyo diye düşünğyorum orda herşeye yeniden başlamam gerekecek iş hayatına vs

Akrabalarinin yaninda kalabileceksen burssuz da olsa bir yuksek lisans programina girmeye çalış. Avrupada cogu ulkede egitim ucretsiz ya da ücretleri çok fazla degil. Belirli saat calisma iznin de olur kendi ihtiyaclarini karsilarsin.
Hepsine baktım en az 2 bin eurodan başlıyo yıllık. Bu da beni baya aşıyo

Biz de arastiriyoruz. Isinizde uzmansaniz biraz daha kolay. Esim linkedinn uzerinden basvurularda bulunuyor. Ama avrupadan neredeyse hic donus alamiyor alsa dahi meslegiyle biraz uzak oluyor daha cok arap ve turki cumhuriyetlerden cevap geliyor basvuru olmamasina ragmen. Eee onlarin da hali ortada. Biz de kaldik burada... ama onemli olan yola cikmak.
Evet çok zor farkındayım ama eğer gidersem çalışmayı zaten çok istiyorum kendi alanımda ya da değil

Yüksek lisans/doktora öğrencisi olarak gitmek en mantıklısı. Belli bir süre sonra iş izni seçeneği sunuluyor ve çalışma şansı doğuyor. Başka türlü iş arayıp gitmek çok zor, gerçekten çok iyi olmanız lazım çalıştığınız alanda.
Öğrenci olarak gitmek için çok yüksek ortalamalar istiyolar malesef :( hala araştırıyorum belki daha uygun yerler vardır

Back
X