Bi fikir verin lütfen:( gitmek istiyorum artık!

Hangi ülkeye gitmek istediğinizi söylerseniz belki daha çok yardımcı olabiliriz.(izlenmesi gereken yol hakkında)

Bahsettiğiniz herhangi bir ülke ise ;
Önereceğim ülke ; montenegro (Karadağ ).
Yeni kurulmuş bir Balkan ülkesi . Henüz ab birliğinde değil ama yakın bir zamanda girecek . Ondan sonra oraya da gitmek hayal olacak. İsterseniz biraz araştırabilirsiniz . Tanıdığım bir arkadaşım ben söyledikten sonra turist olarak gidip , biraz araştırma yapmaya karar verdi :KK66:
Bildiğim kadarıyla , o kadar zorlamıyorlar oturum vs . Ben orda ne yapacağım derseniz en azından ab girene kadar köprü ülke olarak kullanabilir , daha sonra istediğiniz ab ülkesine geçiş yapabilirsiniz .
Bol şans ! :KK55:
Çook teşekkür ederim :KK15: bu söylediklerini araştırcam mutlaka :)​

Çalışmayı düşünüyorum ama çalışma iznim olmayacağı için pek mümkün gözükmüyo o seçenek. Yüksek lisansı bitirdikten sonra gidersem eğer yaşım geçiyo diye düşünğyorum orda herşeye yeniden başlamam gerekecek iş hayatına vs
Belki size izin sağlayacak bi yer bulursunuz belli olmaz
Yaş kaç neden geç olsun ?
Herşeye yeniden basliycaksin ama bir yüksek lisans mezunu olarak daha iyi bir fırsat yakalarsın belki

Öğrenci olarak gitmek için çok yüksek ortalamalar istiyolar malesef :KK43: hala araştırıyorum belki daha uygun yerler vardır

Amac sadece yurt dışına gitmekse yuksek ortalama istemeyen okullara bakmalısınız. Eğer isim yapmış okullara bakarsanız tabii yüksek ortalama isteyecekler. Tavsiyem, dil kursuyla başlayıp çevredeki küçük üniversitelere bakmak olacak.

Amac sadece yurt dışına gitmekse yuksek ortalama istemeyen okullara bakmalısınız. Eğer isim yapmış okullara bakarsanız tabii yüksek ortalama isteyecekler. Tavsiyem, dil kursuyla başlayıp çevredeki küçük üniversitelere bakmak olacak.
Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için :) ingilterdeki dil kurslarına bakıyorum birkaç gündür, derin araştırma içindeyim:) :) fiyatları daha yüksektir diye düşünmüştüm ama korktuğum gibi değilmiş :)

Sadece Amerika için biraz bilgim var. Araştırarak bulamayacağınız şeyler :)
Yüksek lisans öğrencisi iseniz Work and travel yapabiliyorsunuz.
Bu bir geçiş adımı olur, alışıp alışamayacagınıza bakmış olursunuz.
Peki alıştınız diyelim, bu sizin ne işinize yarar?
Social security Number elde etmiş olursunuz. Bir çeşit kimlik kartı.
Bu numara çalışma izniniz olmadan çalışmanızı sağlar.
Legal mi? Hayır
İllegal mi? Eh.
Sistem açığı diyelim.
Orada olduğunuz surede ehliyet almayı başarırsanız, kimlik problemini de ortadan kaldırmış olursunuz.
Ehliyet varken size kimse pasaport sormaz.
Ehliyet eyaletten eyalete değişir ama genelde 2-5 yılda bir yenilenmesi gerekir, yenilenirken kimse size pasaport sormaz. Hatta sitesindekine benziyorsanız tamam der verirler yenisini :)
Bu Arada gider konsolosluktan öğrenci vizesine başvurursunuz. Okulları da araştırma fırsatınız olur. Ama öğrenci olmasanız bile ülkeden çıkmadığınız takdirde kimse size ilişmez, para kazanabilir ve yaşayabilirsiniz.
Tabi düşük standartlı işleriniz olur.
Bir firmada mühendislik yapamazsınız.
Ama bir spor salonunda trainer yada mağazada tezgahlar olabilirsiniz... gibi.

Çoook teşekkür ederiim ❤️❤️ Böyle bilgilere imternette ulaşamamıştım ❤️
Sadece Amerika için biraz bilgim var. Araştırarak bulamayacağınız şeyler :)
Yüksek lisans öğrencisi iseniz Work and travel yapabiliyorsunuz.
Bu bir geçiş adımı olur, alışıp alışamayacagınıza bakmış olursunuz.
Peki alıştınız diyelim, bu sizin ne işinize yarar?
Social security Number elde etmiş olursunuz. Bir çeşit kimlik kartı.
Bu numara çalışma izniniz olmadan çalışmanızı sağlar.
Legal mi? Hayır
İllegal mi? Eh.
Sistem açığı diyelim.
Orada olduğunuz surede ehliyet almayı başarırsanız, kimlik problemini de ortadan kaldırmış olursunuz.
Ehliyet varken size kimse pasaport sormaz.
Ehliyet eyaletten eyalete değişir ama genelde 2-5 yılda bir yenilenmesi gerekir, yenilenirken kimse size pasaport sormaz. Hatta sitesindekine benziyorsanız tamam der verirler yenisini :)
Bu Arada gider konsolosluktan öğrenci vizesine başvurursunuz. Okulları da araştırma fırsatınız olur. Ama öğrenci olmasanız bile ülkeden çıkmadığınız takdirde kimse size ilişmez, para kazanabilir ve yaşayabilirsiniz.
Tabi düşük standartlı işleriniz olur.
Bir firmada mühendislik yapamazsınız.
Ama bir spor salonunda trainer yada mağazada tezgahlar olabilirsiniz... gibi.

Hala "gitmek icin evlen" diye akıl verenler var ya. Kaç kızın ve erkeğin başı yandı öyle haberiniz var mı?
Asla böyle bir düşüncede değilim. Ben kendi gelişimim ve geleceğim için gitmek istiyorum. Hem evlilik hem yurtdışında yalnız olmak çok çok zorlayıcı..

Back
X