Bi kaç aya evleneceğim ama temizlikte ince detayları göremiyorum

şunları bunları unutuyorum diye ne güzel yazmışşsın işte..onları yapacaksın zaten..:)

yani abartacak bişey yok..bir odanın içinde silinecek yerler zaten gözünün önündeki yerler..

bunun için herkes özel bir eğitim almıyor..temizlik yani...yapabildiğin kadar yap..

tecrübelendikçe sonra ince detayları gözden kaçırmazsın ...
başkalarına da ben temizlik yapamıyorum diye ellerine koz verme..

kendine güvenin olsun..çünkü sen kendini nasıl lanse edersen

başkaları da seni öyle algılar...

haklısın koz vermemek lazım..ben kendimi nasıl görürsem öyle algılanırım sanırım dediğiniz gibi...iyiyim diyimde iyi olsun bari:)evlenicek olmanın verdiği bir telaş da var işte hepsi bir araya gelince karman çorman oldu psikolojim çöktü iyice...

benim sorunum şu ki genel temizlik yapıyorum yani süpürge tutma yer silme falan ama toz alırken falan ince detaylar aklıma gelmiyor..mesela aynanın üstü ya da ne biliyim sehpanın yan çıkıntı tarafları..mutfakta mesela kaşıklar sararınca onları çamaşır suyuna koymak yada mutfak dolaplarının içinin düzenli olması gibi şeyler..mesela lavaboları silerim fakat fayanslarını silmek aklıma gelmez mutfaktada öyle..kapıların kirlendiği silinmesi gerektiğini farketmem..fayanslarda oluşan su damlalarının lekeleri dikkatimi çekmez..benim ablam çok temiz o söyleyince farkına varıyorum hadi ya diyorum..ablam evli ve başka şehirde yaşıyor hiç ona çekmemişim o nekadar temizse ben okadar temizlikte kötüyüm..yeni evleniceğim için de korkuyorum..kayınvalidem çok tatlı çok seviyorum onu ama o da titiz temiz biri..bu ayrıntılar bize geldiğinde dikkatini çekti belki bilmiyorum..ya sonrası diyorum..evlenince napıcam evime geldiklerinde ya pis bulurlarsa beni ya rezil olursam..annem de ben gibi hiç dikkat etmez..offf offf galiba rezil oluıcam ben ya da çoktan rezil oldum:(napmam gerekir bu durumdan nasıl kurtulabilirim sizce...?:(

evlenince kendine not yapabilirsin mesela temizlige baslamadan önce nereleri silecegini. yada banyoda görebilecegin bir yere kagir koy fayanslari silmeyi unutma diye, madem korkuyorsun rezil olmaktan baska yapabilecegin sey yok bence :) ama üzülme bende senin gibi dikkat etmem :1: üzülme yani

öncelikle kimseye ben temizlikten anlamıyorum bu işi beceremiyorum gibisinden konuşma.şuna buna rezil olurum diye hiç düşünme :50:kaldı ki kimse dört dörtlük değil herkesin evinde bir sehpa kenarı tozlu kalabilir yada kapı kolu kirli olabilir bu dünyanın sonu değil canım:40:evlenince zamanla herşeye dikkat edersin iş başa düşünce ve tecrübe edindikçe daha dikkatli olursun ama şu da var canım herkes aynı derecede titiz olacak diye bir kaide yok bu nedenle kimsenin seni eleştirmesine izin verme:45:temizlik hastası insanlarda var kendimizi başkalarına göre ayarlayamayız senin için rahat etsin yeter:31:

başlarda bende böyleydim.. yavaş yavaş insan bakmaya başlıyo evine.
bende mesela başkalarının evini gördükten sonra bazı şeylere dikkat etmeye başladım
yavaş yavaş neler yapmam gerektiğini gördüm böylece
hala eksiklerim var ama bekarlıktaki gibi olmuyo hiç birşey geliştiriyosun temizlik konusundada kendini

öncelikle kimseye ben temizlikten anlamıyorum bu işi beceremiyorum gibisinden konuşma.şuna buna rezil olurum diye hiç düşünme :50:kaldı ki kimse dört dörtlük değil herkesin evinde bir sehpa kenarı tozlu kalabilir yada kapı kolu kirli olabilir bu dünyanın sonu değil canım:40:evlenince zamanla herşeye dikkat edersin iş başa düşünce ve tecrübe edindikçe daha dikkatli olursun ama şu da var canım herkes aynı derecede titiz olacak diye bir kaide yok bu nedenle kimsenin seni eleştirmesine izin verme:45:temizlik hastası insanlarda var kendimizi başkalarına göre ayarlayamayız senin için rahat etsin yeter:31:

sanırım haklısın..kendimi başkalarına göre ayarlıcam onların kriterlerine uyucam derken benim kendime güvenim azalıyor psikolojim bozuluyor:( sanırım çok eleştirilmek ve kendi kendimi de bu eleştiriler neticesinde haksız görmem sonucu bu duruma geldim...hiç evlenmesem mi durumuna kadar geldi psikolojim..neyse çalışıyorum da bu durumdan birazda olsa uzaklaşıyorum..

öncelikle başkaları için değil kendin için temiz olma mantığıyla bak olaya ....
her şeyi bir kendin için yapmak başka bir de başkaları için zoraki yapmak nasıl da başkadır insanı
yorar,yıpratır...önce kim ne der,nereye bakar diye düşünme ,önceliğin sen ve eşin olsun
sonuçta o evde yaşayacak olan sizsiniz,temiz mis gibi bir yerde yaşamayı kim istemez.
belirli bir proram yaparsın düzen kendiliğinden gelir istedikten sonra her şey yapılır,içten gelmeli.

merak etme canım senin gibiler herkesden titiz oluyor zamanla. bence sen biraz becerikli kadınlarla vakit geçir napıyorlar nelere dikkat ediyorlar. o zaman daha çok eksiklerini farkedersin. bir de insan evlenince sağa sola oturmata gidince de kendinde olmayanları farkediyor. hımm bende böyle yaomalıyım diye düşünüyorsun.

vallahi benim ev arkasim vardi üniversiteden. Cok kez evin temizligi icin kural koyduk ve hic birzaman kendiliginden yapmamisdir, hep benim dememle olmustur. bende biraz titizim, hemen hersey gözüme carpiyor ve hic rahat edemiyorum. Arkadasla bir kac kez de kavga etmisitk temizlik konusu yüzünden. ben ona ilerde evlendiginde ne yapacaksin dedigimde, ablamda evlenmeden önce hicbirsey yapmazdi ama kendi evi olduktan sonra hergün temizlik yapiyor demisti.
eski ev arkadasim su an 2 sene yakin evli ve her evine gittigimde, kesinlikle gözüme carpan kir, leke ve tozlar var. ve bunlar gercekten cok fazla göze carpiyordu... aynada krem lekesi, caydanligin yaglanmasi, mutfak dolaplarinin lekeli olmasi, tuzluklarin bile üzerinde toz toplanmasi, ben yemek yerken zorlandim...
Evlenince kendi evin olunca temizligini daha dikkatli yaparsin düsüncesinden nefret ediyorum.
Temizlik imandan gelir. ailenin evi senin evin olmuyormu, orada neden temiz olamiyorsunda evlenince kendi evinde temiz oluyosun...
benim düsüncem bunlardir...

vallahi benim ev arkasim vardi üniversiteden. Cok kez evin temizligi icin kural koyduk ve hic birzaman kendiliginden yapmamisdir, hep benim dememle olmustur. bende biraz titizim, hemen hersey gözüme carpiyor ve hic rahat edemiyorum. Arkadasla bir kac kez de kavga etmisitk temizlik konusu yüzünden. ben ona ilerde evlendiginde ne yapacaksin dedigimde, ablamda evlenmeden önce hicbirsey yapmazdi ama kendi evi olduktan sonra hergün temizlik yapiyor demisti.
eski ev arkadasim su an 2 sene yakin evli ve her evine gittigimde, kesinlikle gözüme carpan kir, leke ve tozlar var. ve bunlar gercekten cok fazla göze carpiyordu... aynada krem lekesi, caydanligin yaglanmasi, mutfak dolaplarinin lekeli olmasi, tuzluklarin bile üzerinde toz toplanmasi, ben yemek yerken zorlandim...
Evlenince kendi evin olunca temizligini daha dikkatli yaparsin düsüncesinden nefret ediyorum.
Temizlik imandan gelir. ailenin evi senin evin olmuyormu, orada neden temiz olamiyorsunda evlenince kendi evinde temiz oluyosun...
benim düsüncem bunlardir...

bu senin düşüncen tabi ki saygı duyarım...fakat şöyle bir durum var ben pisim demedim temizlik yapmıyorum da demedim ince ayrıntıları göremiyorum dedim..bazı şeylerin neler olduğunu öğrendim artık onlara daha dikkat edicem okadar..bunu da başarabilirim diye düşünüyorum ki inş. öyle olur..

Temizlikte ince detaylar olduğunu biliyorsun ya, bu sana evlendikten sonra yetecektir...
Hiç merak etme... Sen bunu dert ettiğine göre, ben dahil pek çoklarından daha iyi temizlik yapacaksındır..

Allah mutlu mesud, uzun ömürlü ve imrenilecek bir evlilik versin sana,
gece gece tebessüm ettirdin beni,
Selamlar

Temizlikte ince detaylar olduğunu biliyorsun ya, bu sana evlendikten sonra yetecektir...
Hiç merak etme... Sen bunu dert ettiğine göre, ben dahil pek çoklarından daha iyi temizlik yapacaksındır..

Allah mutlu mesud, uzun ömürlü ve imrenilecek bir evlilik versin sana,
gece gece tebessüm ettirdin beni,
Selamlar

çok teşekkür ederim..iyi dileklerinin kat kat fazlasını dilerim senin için..sen de gece gece beni mutlu ettin:)

ev sana kalınca anlıyosun bacım. ben de çakallamam temizlik falan hiç, zaten anam Allaha şükür genç, hep işleri de o yapar.

fakat uzun süreliğine annemler biyere gitti, evde tek başıma kalınca o zamana kadar annemin sürekli ciyakladığı banyodaki saçları, lavabodaki kiri, sehpanın tozunu görür oldum. :9: zamanla olur boşver.

ayol evlencek adam bulmuşun kafaya taktığın şeye bak :27: salla kaynana falan, evin krali sen olcaksın kimse karışamaz.

Allah iyiliğini versin arkadaşım valla bu saatte iyi güldürdün beni :9:

canim, ben zaten öyle oldugunu düsünmüyorum, öylede demek istemedim, yanlis anlasilmak istemem, yalniz arkadaslar "insanin kendi evi olunca ister istemez yapiyor" düsünceleri bana pek uymadi, cünkü dedigim gibi ailemizin yaninda oturdugumuzda orasida bizim evimiz oluyor, analarimiza yazik degilmi onlarin evinde dikkatli olmuyoruzda kendi evimizde oluyoruz, o yüzden böyle demistim ben :)

ya şöyle bir durum var galiba ben biraz da anneme güveniyorum sorumluluğu ona atıyorum sanırım o psikolojideyim heralde..bir de evin içini kontrol edemiyorum..hani şöyle kendi kurallarım olmalı..bir şeyi bir yere koydum mu hep orada durmalı kendi düzenime oturtmalıyım..benden habersiz bişeyler değişmemeli kirlenmemeli hemen ..galiba böyle bişey...

boşver canım tek derdin temizlik olsun,ZATEN HERŞEYİN MÜKEMMEL OLMASINADA GEREK YOK,AZCIK TOZDAN,SU LEKESİNDEN KİMSE ÖLMEZ.
SENİ SEVEN İNSAN HER HALİNLE SEVER,SEHPAN TOZLUDA OLSA EVİN BATIKDA OLSA SEVER.
AMA ELEŞTİREN İNSAN,AĞZINLA KUŞDA TUTSAN, EVİNİ YALAYIP YUTSANDA BULUR Bİ KUSURUNU,O YÜZDEN TAKILMA BU KADAR TEMİZLİK KONUSUNA,
BENCE İNSAN TEMİZLİK DİYEDE KENDİNİ HARAP ETMEMELİ,ÖMÜR KISA YAPACAK DAHA GÜZEL ŞEYLER VARKEN BEN NİYE TEMİZLK DERDİ İLE STRESE GİRİM.
YAP GENEL TEMİZLİĞİNİ TEFERRRUATIDA GÖRMEYİVER.
TEMİZ OLMAK GÜZEL ŞEY,AMA HİÇBİR İNSANDA SEHPASINDAKİ TOZU İLE DEĞERLENDİRİLMEMELİ,ZATEN BENİM KUSURUMA BAKACAK İNSAN YAKINIMDA OLMASIN Bİ ZAHMET.

Bu arada yorum yazan herkesin evleri pırıl pırıl heralde,yokmu azcık pasaklımız yavv,kendimi yalnız hissettim,yorumları okuyunca:))

bence temizliği yemeği falan hiç dert etme ve bu güzel günlerinin tadını çıkar canım....
evlilikte çok güzel elbette ama bu ilk heyecanları tadında yaşamalı...

temizliğe gelince de kendi evine girince zamanla görüyorsun yapıyorsun canım merak etme hiç..
hem sürekli pırıl pırıl olacak diye bi kuralda yok...
herkesin evi zaman zaman dağınık vede kirli olur..temizlenir kirlenir önemli değil..
sevgi saygı mutluluk olsun gerisi hallolur:34:

seninki de ilginç bir durum :)
farketmem dediğin şeyleri bile bir farkındalıkla yazmışsın.
bu da bir şeydir ;)
herkesin temizlik anlayışı farklı oluyor. kayınvaliden çok titiz diye kendini kasıp duracaksan işin iş.
bir de, kendi evine geçince annenin evindeki dikkatsizliğin kalkıyor biraz.
çünkü her şey sana kalıyor. bu yüzden bence ister istemez gözüne çarpacaktır eksikler
hala olmazsa, arada bi kontrol zamanı belirlersin kendine. detayla incelersin evi ne var ne yok :)

Back
X