Bi kaç aya evleneceğim ama temizlikte ince detayları göremiyorum

sende kendine bir program oluşturursun ablana sorarak..
her ay veya 2 ayda bir kapılar silinecek..
her 20 günde 1 ayda camlar silinecek,tüller yıkanacak
herhafta mutfak fayansları silinecek..ocak hergün vs.gibi..

sanırım haklısın..sanırım benim bir plan falan yapmam lazım dediğin gibi...yoksa işin içinden çıkılmaz...

canım benzerini yazıcaktım bende..
gerçi bu titizlik içten gelen bir şey..
banyo örneğin ayda bir boşaltıp fayanslarıda komple ciflersin her yeri lavabo altına dek yerleri duşa kabin vs..duşla durularsın..suyu vileda ile alırsın..kurumaya bırakırsın..2 günde birde tuvalet lavabo ciflersin..
camları tülleri ayda bir..kapılar senede 3-4 kez silinebilir..tüm evi önce süpür ..ince detayına kadar koltuk altı vs..yatağın altı..sonra vileda.yaparsın..mutfak dolabinın iç dış fayans ayda bir silebilirsin..sık sık kapak dışlarını fayansları ocağı aspiratörü silersin..

hmmm evet sanırım öyle yapıcam..kendi evimde olunca daha bir özen gösteririm heralde..ee bir de rezil olma korkusu var..inş yaparım öyle ümit ediyorum..

senden kötüleri de var merak etme canım. mesela ben; evde bayan olarak annem,kız kardeşim ve ben varım. ben abla olmama rağmen bildiğin asalak gibi yaşıyorum,ne yemek yapasım ne temizlik ne bir şey geliyor içimden :S sofra kurarlarsa yiyorum, kurmazlarsa üşengeçlikten yemiyorum okadar yani :D üstelik 4-5 ay sonra düğünüm var. arada geliyorlar bana,korkuyorum, bukadar sorumluluğu almak istemiyorum filan hatta. öğrenci evi gibi serseri bir yaşama alıştım ben, işte ayna kenarı bilmem ne tarafı silmek filan bana insanın kendisini gereksiz yorması gibi geliyor. hayatta takılacak daha önemli şeyler varken ayna üstü tozu,bilmem ne kenarı lekesi filan hikaye. anın tadını çıkararak yaşamana bak bence. iş başa düşünce elinden geldiğince yapacaksın zaten. ben öyle yapcam şahsen :) ben mesela bildigin içimden gelmedigi için yapamıyormuşum gibi bilmiyormuşum ayağına yatıyorum :) kayınvaldemler geldiğinde beceriksizliğimi espriye vuruyorum,kendimi espri malzemesi yapıyorum, güldürüyorum filan, öyle olunca senin farkında olduğun ve kendini olduğun gibi kabullendiğin için, karşındakinin gözüne çok batmıyorsun. batamıyorsun istesende, pişkinlik iyidir. üzme kendini :) benim gibi işi beceriksizliğe,unutkanlığa,espriye kısacası pişkinliğe vur :D

Son düzenleme:
senden kötüleri de var merak etme canım. mesela ben; evde bayan olarak annem,kız kardeşim ve ben varım. ben abla olmama rağmen bildiğin asalak gibi yaşıyorum,ne yemek yapasım ne temizlik ne bir şey geliyor içimden :S sofra kurarlarsa yiyorum, kurmazlarsa üşengeçlikten yemiyorum okadar yani :D üstelik 4-5 ay sonra düğünüm var. arada geliyorlar bana,korkuyorum, bukadar sorumluluğu almak istemiyorum filan hatta. öğrenci evi gibi serseri bir yaşama alıştım ben, işte ayna kenarı bilmem ne tarafı silmek filan bana insanın kendisini gereksiz yorması gibi geliyor. hayatta takılacak daha önemli şeyler varken ayna üstü tozu,bilmem ne kenarı lekesi filan hikaye. anın tadını çıkararak yaşamana bak bence. iş başa düşünce elinden geldiğince yapacaksın zaten. ben öyle yapcam şahsen :) ben mesela bildigin içimden gelmedigi için yapamıyormuşum gibi bilmiyormuşum ayağına yatıyorum :) kayınvaldemler geldiğinde beceriksizliğimi espriye vuruyorum,kendimi espri malzemesi yapıyorum, güldürüyorum filan, öyle olunca senin farkında olduğun ve kendini olduğun gibi kabullendiğin için, karşındakinin gözüne çok batmıyorsun. batamıyorsun istesende, pişkinlik iyidir. üzme kendini :) benim gibi işi beceriksizliğe,unutkanlığa,espriye kısacası pişkinliğe vur :D

canım nacizhane fikrim biraz annenize yardımcı olun yazık günah,bende ev hanımıyım evde 3 kişiyiz ama bazen her gün yemek yapmak rutin işler insanı sıkıyor annem rahmetli oldu yıllar önce evlenince annenize çok yardım edemezsiniz zaten..

bır lıste hazırlayabılırsın.. sılınecek, kontrol edılecek yerler dıye.. her temızlıkte alırsın elıne lıstegı bır kontrol edersın.. böyle yapa yapada bır gün beynıne kazırsın, lıstesız yoluna devam edersın.. ama nasııııııııııııl fıkır :23:

valla bende evde çok pisim ama ev dışında gayet temiz oluyorum. nedenini bilmiyorum ama evde temizlik yapmasını sevmiyorum. ama kendi evine çıktığında temiz düzenli birisi olursun kesinlikle çünkü senin evin ,sen yöneticeksin ve herşey senin kontrolün altında olacak :))

bır lıste hazırlayabılırsın.. sılınecek, kontrol edılecek yerler dıye.. her temızlıkte alırsın elıne lıstegı bır kontrol edersın.. böyle yapa yapada bır gün beynıne kazırsın, lıstesız yoluna devam edersın.. ama nasııııııııııııl fıkır :23:

bu biraz abartı yahuuu. hem kim bakar ki sehpanın orasına burasına. annem anlatmıştı bi kere. annemi istemeye gelen bi kadın ayağının ucuyla halının altını kaldırıp toz varmı diye bakmış. yere bişi düşürür gibi yapıp kanepe altına falan bakmış:1: çok eski şeyler bunlar. göze batacak kadar pis bi ev olmazsa sorun olmaz bence. hem ilerde çocuk olunca evin temiz olmasıda zor olur:44: diye düşünüyorum

Evet ama senede iki kez bile boşaltığımda mutfak dolaplarının içi tertemiz oluyor.:34:

doğrudur canım kullanmadan kullanmaya fark var örneğin görümceme bir ay zor gider....:27:

doğrudur canım kullanmadan kullanmaya fark var örneğin görümceme bir ay zor gider....:27:

Ben hiç ıslak tabak bardak koymam mutfak dolaplarına makinadan zaten kuru çıkıyor eldede yıkasam mutlaka kurular öyle yerleştiririm.Kapaklar evet sık kirleniyor ama içi bende uzun sürüyor kirlenmesi.Her ay silsem ölürüm ben çok yorucu oluyor çünkü içindeki bir sürü ıvır zıvırı boşalt sil kurula yerleştir.

Zannımca fazla abartmıssın bu ev ısını..bence senın oncelıgın evlendıgımde esım bana nasıl davranacak,nasıl gecınırız elektrık su dogalgaz,mutlu guzel bır yuvam olurmu,yada en basıt ı esınle evınde yasayacagın o guzellıklerı dusun..evlılık temızlıkten ıbaret degılkı,kendı evın oldumu yaparsın,hersey gozune batar,tv ızlerken unıtedekı toz mesala,naparsın hooop kalkıp alırsın o tozu..tek derdın bu olsun ,ne sorunlar var su topıklerde..

benim sorunum şu ki genel temizlik yapıyorum yani süpürge tutma yer silme falan ama toz alırken falan ince detaylar aklıma gelmiyor..mesela aynanın üstü ya da ne biliyim sehpanın yan çıkıntı tarafları..mutfakta mesela kaşıklar sararınca onları çamaşır suyuna koymak yada mutfak dolaplarının içinin düzenli olması gibi şeyler..mesela lavaboları silerim fakat fayanslarını silmek aklıma gelmez mutfaktada öyle..kapıların kirlendiği silinmesi gerektiğini farketmem..fayanslarda oluşan su damlalarının lekeleri dikkatimi çekmez..benim ablam çok temiz o söyleyince farkına varıyorum hadi ya diyorum..ablam evli ve başka şehirde yaşıyor hiç ona çekmemişim o nekadar temizse ben okadar temizlikte kötüyüm..yeni evleniceğim için de korkuyorum..kayınvalidem çok tatlı çok seviyorum onu ama o da titiz temiz biri..bu ayrıntılar bize geldiğinde dikkatini çekti belki bilmiyorum..ya sonrası diyorum..evlenince napıcam evime geldiklerinde ya pis bulurlarsa beni ya rezil olursam..annem de ben gibi hiç dikkat etmez..offf offf galiba rezil oluıcam ben ya da çoktan rezil oldum:(napmam gerekir bu durumdan nasıl kurtulabilirim sizce...?:(

Ben 19 yaşında evlendim şuan 26 yaşındayım ve 7 yıllık evliyim.Evlenmeden önce hiç ev iş, yemek ütü vs. yapmamıştım.Ama annem yaparken izlerdim.Evlendim iş başa düşünce kirli olan yerleRide görür oldum hiç zorlanmadan temizlik yemek her türlü ev işinide yaptım.Sende hiç zorlanmadan yaparsın hepsini emin ol gözünde bukar büyütme.Sen evlenince mutlu olacağın günleri düşün nişanlınla kendini düşün:16::16::16:

ay bir an kizkardesimdemi uye kk ya diye gecti icimden :1:
bizim evdeki titiz ablada ben oluyorum malesef
inan abla olmak cok zor
annemde titiz bi kadindir ama kendi evine kardesiminkine hic karismaz
kardesim 3 yildir evli
ilk zaman kayinvalidesiyle oturdu 8 ay kadar anlasamadilar
cunku bizimki hem tembel hemde paspal (kendisi kendisini oyle tanimliyor :1: )
evi ayrildi
ben yurt disinda evliyim senede iki uc defa giderim turkiyeye
her gidisimde kardesimdede kalirim
fayanslardaki kirec lekeleri gozume carpar
kapilardaki el izleri
yatak odasi koyu renk uzerindeki tozlar
o isteyken evi siler supurur parlatir derler toplarim
eve gelir farketmez bile
cunku dikkatini oyle seylere hic vermez
anlatirim bak sunu soyle yap bunu boyle yap
yapamiyorum icimden gelmiyor der
liste yap gerekirse diyorum
iki kisisiniz aksama kadarda istesiniz
ayda bir buyuk temizlik yapsan haftada iki kezde detayli bi temizlik yapsan yeter diyorum
deniyorum olmuyor, ruhum daraliyor diyor
dedim temizlikci cagir baska yolu ve cozumu yok

gercekten bu huy meselesi.. icten gelmeli temizlik istegi zorlamayla olmuyor
ben hamileyken ve dogumdan sonra ara ara temizlikci cagirdim evime
temizlikci gelmeden evi derleyip toplayip normal temizlik yapiyordum kadina ayip olmasin diye
takintili titizlikte gercekten cok zor
bazen cildirma noktasina getiriyor insani :25:

Valla hele bir evlen evinle başbaşa kal acaba nereyi temizlesem diye temizleyecek yer ararsın :1:

Benim kayınvalidem de titizlik abidesidir.Ben de kendi çapımda titiz biriyimdir,herkes çok hijyenik bulur evimi,ama kayınvalidem bize geleceği zaman allahhhhh daha da bi dip bucak giriyorum.

Emin ol sende öyle olacaksın canım..

Mutluluklar dilerim...:34:

benim de yeğenim geldi aklıma....

birgün (bekar)bende bulaşık yıkadı,ocağı sildin mi dedim cevap;dün silmiştim ya teyze :53: hergün mü silinir?:37: ne her günü, her kullanımdan sonra günde 2-3 kez dedim,inanamadı...

şimdi evli ve küçük bebeği var...süt,mama,çorba derken günde 5 kez siliyormuş ocağını :52:

Son düzenleme:
şunları bunları unutuyorum diye ne güzel yazmışşsın işte..onları yapacaksın zaten..:)

yani abartacak bişey yok..bir odanın içinde silinecek yerler zaten gözünün önündeki yerler..

bunun için herkes özel bir eğitim almıyor..temizlik yani...yapabildiğin kadar yap..

tecrübelendikçe sonra ince detayları gözden kaçırmazsın ...
başkalarına da ben temizlik yapamıyorum diye ellerine koz verme..

kendine güvenin olsun..çünkü sen kendini nasıl lanse edersen

başkaları da seni öyle algılar...

Ben var ya kek karıştırmayı bilmiyodum evlendiğimde.20 yaşındaydım.Senin gibi temizlik yaparken evi süpürür.YERLERi siler.toa alır bırakırdım.Ne zaman ki evlendim 40 yıllık ev hanımı gibi oldum.Kayınvalidem bir titiz ki sormayın.Onun sayesinda temizlik öğrendim.
Htta bir gün evlenmeden önce arkadaşlarla pikniğe gittik.Kadeşime ıslak kek yaptırmıştım<ben bilmiyorum yapmayı>

KIZLAR DEDİLER Kİ
-Keki nasıl yaptın nasıl ıslattın
-kakao var içinde
kek zaten kakaolu bu arada
-kakaoyu neyle ıslattın
-yumurta kako felan işte
Diyememiştim kardeşim yaptı diye kızlar da bir daha sormamıştı anladıla r herhalde

Ama şimdi elimden her iş gelir.Herşeyi yaparım.Zamanla öyle güzel yaparsın ki

Aynen benim kardeşim de sanki doğuştan herşeyi öğrenmiş öyle gelmiş mutfakta harika, kuaför halt etmiş yanında ama gel gelelim bir temizlik yapar herşey yerde olduğu yerde kalır etrafından süpürür geçer ben koca gün uğraşırım temizlik yapıcam diye onun ki 2 saattte biter sonra arkasından tekrar elden geçir:)

evet dediğiniz gibi olucak sanırım ben bu işlere ancak kendi evimde tam anlamıyla sorumluluk bendeyken adapte olucam..şimdi onun bunun korkusuyla ne derler diye düşünerekten de sanırım daha iyi yaparım..dün psikolojim öyle çok bozulmuştuki şimdi biraz daha iyiyim..nişanlımada temizlik olmasada endişelerimden bahsettim ...sağolsun yaparsın herkes çok mu iyi biliyo sanki diyo..sen olduğun gibi kal bırak ona buna uymaya çalışmayı kafana göre takıl işte falan diye destek olunca bir de sizin yazdıklarınızı okuduktan sonra daha çok iyileştim..ama gece ne rüyalar gördüm uyuyamadım iş olmasına rağmen 4 gibi kalktım falan..sanırım ben kafamda çok büyütüyorum..bir arkadaşın dediği gibi eşimle olan ilişkilerim daha önemli..ablam temiz titiz olunca herkes de benden o derece onun gibi iyi olmamı bekliyo..ama napıyım işte evlenince öğrenicem yapıcam artık...liste falan da yaparım olmazsa idare ederim sanırım..

Back
X