Bi pantalon vakaasi

elaide

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2014
4.277
12.429
208
Meraba hanimlar,

Dert degil kesinlikle. Biraz salak yerine mi koyuldum desem, bilemiyorum. Iki gundur ne sinirleniyorum, nede 'hazmedebiliyorum' olani. Boyle arada tuhaf hissediyorum aklima geldikce. Uc dort ay once bir arkadasim (yakin bir arkadasim degil, senede uc dort kez gorusur bulusuruz) aradi, bi 'white' parti var bu aksam, beyaz kiyafetler giymemiz gerekiyor, dolabimda bisey yok, sende varmi?' diye. Geldi, beyaz bir skinny jean, arti birkac parca daha verdim. Kizlarla pazar aksami bulustuk, ve bana bi canta dolusu kiyafetimi geri verdi. Ufak birer hediye almis yaninda her birimize, goodie-baglerimizle gulustuk eglendik filan. Sonraki gun cantadaki kiyafetleri yerlerine asayim dedim, verdigim skinny'nin uzerinde bi ton leke var. Yikamis, cikarmaya calismis birkac ilacla, siyah lekelerden biri buyuk oldugu icin etrafi sararmis ama cikmamis leke. Dizleri lekeli.
Inanin, umrumda bile degil jean'in ne durumda oldugu. Ama bana birsey soylememesi bana okadar tuhaf geldi ki! Pantalonu toplasaniz en fazla 5 kez giymisimdir, zaten alti ustu parasi nekadar ki, kaale alinacak bisey bile degil. Bana dese ki 'ya eeyla, gecesinde corbaciya gittik, corba dokuldu!' desin, canimi yesin yaa. 'Canin sagolsun yemisim pantalonunu, partiyi anlat nasildi??' diyecek biri oldugumu cok iyi biliyo. Hic odunc kiyafet almam, sevmem, ihtiyac duymam. Arasira bir iki arkadas benden bisey rica ettiginde gel dolaplardan istedigini al derim, onemli degil. Ama boyle lekeli bi sekilde geri verip bisii soylememesi..

Icim icimi yedi iki gundur. Soylesem utanacak, anliyorum, soylemesem kendimi salak yerine koyulmus hissim gecmek bilmiyo. Ne desem, veya demesem mi bisey, bilemedim! Laf sokma/tartismaya filan girmem elbette. Fikirleri olan, ne yapsam?

mubarek gunde dedikodu sayilmaz bu konu dimi..

Meraba hanimlar,

Dert degil kesinlikle. Biraz salak yerine mi koyuldum desem, bilemiyorum. Iki gundur ne sinirleniyorum, nede 'hazmedebiliyorum' olani. Boyle arada tuhaf hissediyorum aklima geldikce. Uc dort ay once bir arkadasim (yakin bir arkadasim degil, senede uc dort kez gorusur bulusuruz) aradi, bi 'white' parti var bu aksam, beyaz kiyafetler giymemiz gerekiyor, dolabimda bisey yok, sende varmi?' diye. Geldi, beyaz bir skinny jean, arti birkac parca daha verdim. Kizlarla pazar aksami bulustuk, ve bana bi canta dolusu kiyafetimi geri verdi. Ufak birer hediye almis yaninda her birimize, goodie-baglerimizle gulustuk eglendik filan. Sonraki gun cantadaki kiyafetleri yerlerine asayim dedim, verdigim skinny'nin uzerinde bi ton leke var. Yikamis, cikarmaya calismis birkac ilacla, siyah lekelerden biri buyuk oldugu icin etrafi sararmis ama cikmamis leke. Dizleri lekeli.
Inanin, umrumda bile degil jean'in ne durumda oldugu. Ama bana birsey soylememesi bana okadar tuhaf geldi ki! Pantalonu toplasaniz en fazla 5 kez giymisimdir, zaten alti ustu parasi nekadar ki, kaale alinacak bisey bile degil. Bana dese ki 'ya eeyla, gecesinde corbaciya gittik, corba dokuldu!' desin, canimi yesin yaa. 'Canin sagolsun yemisim pantalonunu, partiyi anlat nasildi??' diyecek biri oldugumu cok iyi biliyo. Hic odunc kiyafet almam, sevmem, ihtiyac duymam. Arasira bir iki arkadas benden bisey rica ettiginde gel dolaplardan istedigini al derim, onemli degil. Ama boyle lekeli bi sekilde geri verip bisii soylememesi..

Icim icimi yedi iki gundur. Soylesem utanacak, anliyorum, soylemesem kendimi salak yerine koyulmus hissim gecmek bilmiyo. Ne desem, veya demesem mi bisey, bilemedim! Laf sokma/tartismaya filan girmem elbette. Fikirleri olan, ne yapsam?

Soylemeye cekinmistir belki
Hatasinida ufak bir hediye ile telafi etmeye calismis bosverin bence. :)

Bunun sizi salak yerine koymakla alakasi yok ki.Belli ki mahcup oldugu icin bir sey söyleyememis
tertemiz vede bembeyaz verilen birseyi okadar lekeli getirirken beni onu farketmeyecegimi dusunmus olamaz elbette, o yuzden 'salak yerinemi koydu beni' diye dusundum.

ama haklisiniz, mahcup oldugundan diyemedi bisey sanirim.

Bence de temizlemek için soruyorum ne dokuldu filan gibi birsey derseniz anlar. Tepkisine göre keske verdigin gun soyleseydin ben yeni farkettim leke oldugunu baya beklemis oldu filan derdim ben olsaydim.

açıklama beklemekte haklısın. gercekten mahcup olsaydı üzgün oldugunu belirtir, yenisini alacağını ya da temizleteceğini söylerdi sen de cevabını verirdin kapatırdınız. ama arkadaşın ölü taklidi yapmış resmen, bu yuzden de ayıbının örtülmesini haketmiyor. arayıp ne oldugunu sormalısın bana kalırsa.

Ben olsam onun da bulundugu bir ortamda, ortaya beyaz pantolonum lekelenmis ne yaptiysam çıkmadı, oneriniz var mi diye sorardim.

Ne kadar uzatmışsınız. Bir daha vermeyin kimseye bir şey. Leke olmuşsa arayın sorun ne lekesi kuru temizlemeye göndereceğim diye.
Aşırı gereksiz triplere girmişsiniz kusura bakmayın.
Ayrıca o tarz partilere ortamlara giren birisi neden kendine almaz da başkasının kıyafetini alır? Saçma.

Pantolonun yenisini almalıydı. Öyle önemsemem, ay altı üstü kaç para demeyin. Bu saygısızlıktır. Mahçup olduysa yenisini alcaktı. Durumu yoksa size olayı açıklayıp yenisini alacağını söyleyecekti ve siz kabul etmesenizde o pantolonu yinede müsait olduğunda alıp getirecekti. Bence söyleyin derim.

hiç hoşlanmam. ödünç birşey almışsın ve mahvetmişsin. mahçup olma söyleyememeyle alakası yok bence. mahçup olan zaten karşısına alır düzgünce söyler. ya da gider yenisini alır o çantaya onu koyar. böyle böyle oldu diye. earth_angel9 earth_angel9 dediği gibi ne lekesi oldu söyle de çıkarıyim de. salak olmadığını bilsin. sen ses etmezsin nasılsa diye birşey dememiş bence

Emanet bilinci ile alakalı bir konu, hassasiyetinizi çok iyi anlıyorum.
Aynı şekilde emaneten siz bir pantolon vb. bir şey almış olsaydınız, gözünüz gibi bakar, geri verirdiniz ya da kazadır bir lekelenme olduğu taktirde bunu söyler, mahcubiyetinizi dile getirir, yenisini almayı teklif edebilirdiniz, sanırım bu noktada mideniz bulandı bu arkadaşınızdan, sinek küçük misali.

İlk sayfada hoş tavsiyeler gelmiş, "Ne lekesi bu, söylersen ona göre çıkarmayı deneyeceğim" babında ufak bi laf dokundurmak, içinizi rahatlatır muhtemelen.

mahcup olmuş ve birşey diyememistir. ben asla donupte birsey demezdim sonuçta o da biliyor ne olduğunu hediyeyle de telafi etmeye çalışmış kendince. kusurunu görme ve yüzüne çarpma bence

Arayıp canım ne dokulmusse bı turlu çıkaramadım ne olduğunu bilirsem ona göre kuru temizlemeye vericem derdim

Meraba hanimlar,

Gulumseyerek sorabilirsiniz ne lekesi oldugunu cikartmaya calistiginizi cikaramadiginizi soylersiniz.

Back
X