Bi pantalon vakaasi

Sanirim ben yaşlanmışım.soydigin kelimelerden birşey anlamadım.white party ı anladım bi tek ama oda yaşlandığimi işaret ediyor.bizim zamanımız da böyle partiler yoktu

Oda bişeymi
Benim okul arkadaşım geldi, sevgilimle ilk kez buluşucam kıyafet verirmisin dedi.
Dedim al istediğini dolabı açtım.
Kaşe kabanım 2 kez giymiştim çok pahalıya almıştım.aker esarbım oda yeniydi.
Eteğim armine, ve bir gömlek. Hepsi kaliteli.birde etekte bir yırtmaç vardı, diktiremedim sen diktirirsin diye para verdim. 1 hafta sonra almaya gittim, memlekete taşımışlar. Hepsi gitti en çok para vermem koydu valla. Geçen yıl gördüm evlenmiş vss. Diycektim ben utandım yine. Yaptığı çok terbiyesizlik,ihtiyatlı olduğunda yardımcı olmuşsun, diyebilirdi yenisini alayım yada kurutemizlemeye vereyim. Bence söyleyin. Sustukça başka insanları da kullanıyorlar.

Meraba hanimlar,

Dert degil kesinlikle. Biraz salak yerine mi koyuldum desem, bilemiyorum. Iki gundur ne sinirleniyorum, nede 'hazmedebiliyorum' olani. Boyle arada tuhaf hissediyorum aklima geldikce. Uc dort ay once bir arkadasim (yakin bir arkadasim degil, senede uc dort kez gorusur bulusuruz) aradi, bi 'white' parti var bu aksam, beyaz kiyafetler giymemiz gerekiyor, dolabimda bisey yok, sende varmi?' diye. Geldi, beyaz bir skinny jean, arti birkac parca daha verdim. Kizlarla pazar aksami bulustuk, ve bana bi canta dolusu kiyafetimi geri verdi. Ufak birer hediye almis yaninda her birimize, goodie-baglerimizle gulustuk eglendik filan. Sonraki gun cantadaki kiyafetleri yerlerine asayim dedim, verdigim skinny'nin uzerinde bi ton leke var. Yikamis, cikarmaya calismis birkac ilacla, siyah lekelerden biri buyuk oldugu icin etrafi sararmis ama cikmamis leke. Dizleri lekeli.
Inanin, umrumda bile degil jean'in ne durumda oldugu. Ama bana birsey soylememesi bana okadar tuhaf geldi ki! Pantalonu toplasaniz en fazla 5 kez giymisimdir, zaten alti ustu parasi nekadar ki, kaale alinacak bisey bile degil. Bana dese ki 'ya eeyla, gecesinde corbaciya gittik, corba dokuldu!' desin, canimi yesin yaa. 'Canin sagolsun yemisim pantalonunu, partiyi anlat nasildi??' diyecek biri oldugumu cok iyi biliyo. Hic odunc kiyafet almam, sevmem, ihtiyac duymam. Arasira bir iki arkadas benden bisey rica ettiginde gel dolaplardan istedigini al derim, onemli degil. Ama boyle lekeli bi sekilde geri verip bisii soylememesi..

Icim icimi yedi iki gundur. Soylesem utanacak, anliyorum, soylemesem kendimi salak yerine koyulmus hissim gecmek bilmiyo. Ne desem, veya demesem mi bisey, bilemedim! Laf sokma/tartismaya filan girmem elbette. Fikirleri olan, ne yapsam?

mubarek gunde dedikodu sayilmaz bu konu dimi..
White party'yi, skinny'yi, goodiebag'i, jean'i biliyorsunuz da pantAlonu bilmiyordunuz yalniz.. icler acisi!

Kiyafetlerimi paylasmiyorum bi arkadasima cok guzel bir hirkami verdim geri gelmedi bi salaklik daha yapip pahaliya aldigim hirkami arkadasima verdim lafta yikamis kac derecede yikadi anlamadim o gunden beridir asla kimseye kiyafet vermem isteyene de acik bi sekilde baskasinin tenine degen seyi ben bi daha kullanamiyorum der gecerim arada annemle paslasiriz okadar anneme sikinti yok herseyim onun olsun

Madem lekelendi,oda gayet farkındaymış ki temizlemeye çalışmış,onu öylece verip yanına hediye ekleyeceğine,hediye almayıp yeni pantalon alsaydı"seninki lekelendi ben çıkaramadım yerine bunu aldım"demek çok zor olmamalı.
Bilemiyorum,ödünç almayı sevmiyorum hicbirşeyi,alsamda kazara herhalde aman kirlenecek aman kırılacak diye diye başına kesin bir iş getiririm,bu sebeple elimde ne varsa onu kullanmayı yeğlerim her zaman. Ki ablam dışında kimsenin bir parça eşyasını alıp giymedim bu yaşıma kadar.
Benden isteyen olursa veririm ama bu şekilde gelirse ,üzerine açıklama da yapılmazsa bir dahada vermem kusura bakmasın. Banada salak yerine konulmak gibi gelirdi diye düşünüyorum. Nasıl görmeyeceğim ki öyle bir lekeyi? Ayrıca giysi istemekten utanmayacak samimiyette bir insan neden utansın ki üzerine birşey döktüğünü söylemeye anlamadım.

Başkasının giydiği pantolonu tekrar giymeyin yaa :kusmuk:mikrop kaparsiniz. T-shirt falan neyse de pantolon ı ıh . Arkadasa gelince arayıp çok begenmissin heralde imzani bile atmissin senin olabilir derdim.

benim ödünç aldıgım bişeyin başına bi hal gelse napardım diye düşündüm. güzelce arkadaşıma durumu anlatırdım böyle böyle oldu diye. defalarca özür dilerdim bikere. sonrada ne kadara aldıgını sorar parasını misliyle verirdim. kabul etmesen de parayı gider bi hediye bi pantolon daha bişeyler daha alırdım. olmamış canım bu utansa böyle yapardı. sen bence al doğru düzgün konuş laf sokmak yerine. laf sokmak konuyu uzatabilir. problemin lekelenmesi olmadıgını söyle. neden sana söylemediğini sor.

pantolon kaç kuruşluk şey ki ödünç isteniyor yahu? kıyafet ödünç vermem, istemem. vermişsin artık olan olmuş, at gitsin pantolonu konuyu da kapat

Cok utanmis ve soyleyememis gbi hissettim bosverin yuzune vurmayin oda muhtemelen sizden bidaha istemeyecektir.

Demek ki çıkartamadı ee kalabalıkta herkesin içinde vermiş demek ki söyleyemedi ayrıca o kadar siyah siyah olacak kadar ne lekesi olmuş onu da anlamadım ben. Ama yanında hediye de almış demek ki gönül almak istedi, Salak yerine falan koyulmuş değilsiniz. Bir partide o kadar ne lekesi olur ki.

Türkiye menşeli bi sitede olmanıza rağmen ve kullanabileceğiniz Türkçe alternatifler de varken bu tip kalıpları kullanmanıza anlam veremedim. kaldı ki burada ingilizce bilmeyen veya ne bileyim belli eğitim seviyesini alamamış insanlar var. garip geldi. çok daha sade bi biçimde anlatabilirdiniz.

konuya cevap;
bi daha kimseye kıyafetinizi vermezsiniz olur biter. arkadaşınız ayıp etmiş.

benimde vardi boyle bir arkadasim sizinki yine lekelide olsa getirmis benimki goturuyordu arayip istiyordum yinede getirmiyordu gercekten enayi yerine konmak onemli olan tabiki parasi degil ama kullanildigini hissetmek farkli bir duygu en azindan soylemeliydi ne lekesi oldu kuru temizlemeye verecegim fikri iyi bir fikir zaten birdaha bir sey istemeye yuzu olmaz diye dusunuyorum

Türkiye menşeli bi sitede olmanıza rağmen ve kullanabileceğiniz Türkçe alternatifler de varken bu tip kalıpları kullanmanıza anlam veremedim. kaldı ki burada ingilizce bilmeyen veya ne bileyim belli eğitim seviyesini alamamış insanlar var. garip geldi. çok daha sade bi biçimde anlatabilirdiniz.

konuya cevap;
bi daha kimseye kıyafetinizi vermezsiniz olur biter. arkadaşınız ayıp etmiş.
sevgili captain price, N nscckts cok guzel birsey soylemis bu ilk soylediginiz ingilizce kelimelerle alakali. uzerine bisii deme ihtiyaci duymadim.

Offff takıla takıla kelimelere takılanlar...

Üstelik nick Türkçe olmayan mı dersin , kaç kere yabancı kelime kullandigini görmemiz mı dersin...

Arkadaşınızla konustunuz mu konu sahibi
hayir, 'white party'de basina ne geldi, o pantalonun hali ne! :D ' diye bir mesaj atmak uzereyim yeterince cesaret toplayabilirsem!

Üstünden zaman geçti ...bence en guzeli o an sıcağı sıcağına konuşmakti veya üstüne cizik çekip birdaha birşey paylaşmamak . Yüzsüz bı arkadaşmıs çünkü... Verdigimde pantolonda birşey yoktu bile diyebilir...

Back
X