Bi salsak mı ya?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hgjkl1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2019
90
308
8
Kadınlara dırdırcı, detaycı, tripli , sabırsız oldukları söylenir hep erkekler tarafından. Gerçekten de sizce çok mu zorlaştırıyoruz hayatı? Herhangi olumsuz bir durumda daha çok kafa yoruyoruz, daha çok üzülüyoruz sanki. Eşimle tartıştığımda yemek yemek bile bana zor geliyor, iştahım gidiyor. Ama adam gayet güzel yemeğini yiyip karnını doyuruyor, maçını izliyor keyifle. Sakinleştiğimizde konuşmayı tercih ediyor, benim de o an tam tersi. Kafası burnu bile gözüme kocaaaman geliyor. Yada bir olumsuz durum oluştuğunda ben hemen terelelli.. o gayet sakin, anlayışlı, soğukkanlı. Allahım yarabbim diyorum mis gibi yaşıyorlar, dümdüz. Hiç eşimin ağzından "arkadaşım bana böyle dedi, niye dedi ki.. şu şunun arkasından şunu dedi" gibi cümleler duymadım mesela. Burada da okuyoruz, şu şunu dedi, kayınvalidem naptı böyle, kocam şunu yaptı niye yaptı.. Allahım bi salsak mı her şeyi? Bi bıraksak mı acaba? Daha da mı çıkmaza girer acaba.. Bazen çok konuştuğumu, sorguladığımı hissettiğimden şööööyle bi bayılasım uyanmayasım geliyor. Kadınlar diye genelledim ama belki de kafasına takmayan, çok sorgulamayan bir kesim de vardır. Öyle bunaldım kii konuşmaktan, sormaktan, neden demekten.. fikirlerinizi merak ediyorum..

Ruh halim..

Genelleme yapacak olursak evet erkekler bu konuda bizlerden daha farklı. Hem biz onların bu yönlerini biraz örnek almalıyız hemde onlar bizim daha duygusal oluşumuzu örnek almalılar diye düşünüyorum. Tek bir kalıba girmemeliyiz.

Boş vakti olan boş şeyler düşünüyor kadınlar olarak insan ilişkilerinden sıyrılıp kişisel gelişimimize odaklanmalıyız. Fazla trip atmak çok düşünmek ilişkiyi berbat hale getiriyor. Hani klasik bir laf vardır ya sevse gitmezdi diye biz kadınlar o kadar kurcalıyoruz ki bazı şeyleri seveni de bezdiriyoruz gitmeyip ne yapacak.

Hayat çok zor ,akıllı ve politik olacaksınız,fevri olursanız hep kayıp ...
Yemek yememek nesi esas o yemeği ben pişirdim tabi ki yiyicem ,fazla hassas olmayın ...
Umursamaz görünmek karşı tarafı daha çok sinir ediyor

Biz kadınlar ince eleyip sık dokumayı severiz, erkekler bu konuda daha duz. (istisnalar mutlaka vardır)

Ben saldım dersem yalan söylemis olurum, hala takıntılıyım uykumu kacıracak istahımi kesecek derecede.
Bu sanırım yapı meselesi biraz da.
Keske salak ve bitse.

Evliligimin 3.senesinden sonra biraktigim olay. Sacini basini da yolsan karsindaki cok rahat nasilsa bariscaz havalarinda. Sonra bir iki bende yaptim gercekten insan daha iyi hissediyo. Takmamak dunyanin en guzel olayi

Hayatta kendinize dair uğraşlarınız varsa,
Gelişmek,ilerlemek için gayretiniz olduğunda,
Böyle küçük ayrıntıların boş olduğunu,
Bunlarla bir yere varamayıp,
Hayatı kendinize zindan edeceğinizi düşündüğünüzde,
Ufak ufak bu tarz şeylerden kaçıyorsunuz.

Eşimin kendince doğrularını asla sorgulamam.
Bu beni boşu boşuna yorar. (Kimseyi değiştiremem)

Bir konuda anlaşamadığımda,
Anlasın diye kendimi hırpalamam. (Eğer görmek isterse benim bir bakışım bile yetebilir aslında)

Bişeyleri yapması için baskı uygulamam.(yapılması gereken bişey varsa,içinden gelerek yapsın. Diğer türlüsü beni tatmin etmez)

Yani,sabah uyandığımdan, gece uyuyana kadar kizaman dilimini, kendime ve çocuklarıma yoğunlaşarak geçiriyorum.

Evliliğimin ilk 2 yılı,kıskançlık,diretme,ısrarla üzerine gitme gibi Şeylerle geçti.
Ben bir daha kendimi o denli yorar,üzer miyim. Asla!

Eşin sana düşkün ve seni dinleyen biri diyorlar.
Hayır.
Benim kendimce huzurlu,neşeli,geleceğe dair yaşadığım küçük bir dünyam var.
O bunu gördükçe dahil olmak istediği için benimle.
Ve anlaşabiliyoruz.

Neyse canım sonuçta geçenlerde kavga etmedik değil tabi
Böyle anlattım diye,mıç mıç bir ilişkimiz var demiş olmuyorum.

Çok doğru .

Çok haklısınız.Biz hayatı zorlaştırıoruz.Erkekler çok düzler.Kadınlar çok düşünüyo.Buda bize zarar veriyo.Kadınlar daha çok sorumluluk sahibi oluyolar bence.

Son düzenleme:
Bu neydi şimdi?
Erkekler çok düz diyorum.Kadınlar her şeyi ebine boyuna düşünüyo.Kadının kadına yaptığınıda kimse yapmıyo.Erkekler karnı doysun rahatı yerınde olsun kım ne yapmış umurlarında değil.Hiç bir şeyi kafaya takmayanlar kazanıcak.

Evliliğin ilk zamanlarında kadınlar herşeye takıyor, mükemmele yakın adam arıyor ,yoruluyor.sonra bir salıyor. Oh dünya varmış. Adam şaşkın. Niye aramiyosun,niye kiskanmiyosun,niye beni merak etmiyosun niye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…