Biber Dolması

NickimTam13Harf

...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
10.610
6.974
248
Merhaba hanımlar,

biber dolması doldurup (pirinç) ile, dondurucuya atmak istiyorum. Daha önce de yaptım, ancak hem pirinçleri kırıldı lapa gibi oldu, hem de biberin tadı acılaştı lezzeti bozuldu.

Çalışan biri olduğum için eve gelince hemen ocağa koyabileceğim birşeyler hazırlamak istiyorum, biberlerin tadının acılaşmaması için ve de pirinçlerini lapa olmaktan kurtarmak adına önerebileceğiniz birşey var mı?

İnternetten baktım bir sonuca ulaşamadım. Bunun yanında önerebileceğiniz başka yemekler var mı çiğden dondurucuya atabileceğim?

Yaprak dolmasını attım dolaba ama biberi hiç denememiştim
Biberleri yağda hafif kızartsanız ve pirinci çiğden mi koyuyorsunuz bilmiyorum ama soğanını kıymasını felan ateşte pişirdikten sonra princi içine atın o sısıyla bir kaç defa çevirin hafif pişsinler birde öyle koyun.Belki sorun çiğden koyulmasıdır malzemelerin

pişmiş olarak koyun.çiğden olunca pirinçler kırılıyor.biberin acıması konusunda bir şey diyemeyeceğim:34:

arkadaşım aynı sey benimde başıma geldi ben hazır bi şekilde koymanın çözümünü bulamadım...:50:
o yüzden ayrı ayrı hazırlayıp koyuyorum..
biberlerimi hazırlayıp kurulayıp atıyorum buzluğa..
içimide bi güzel hazırlayıp hafif pişirip soguyunca atıyorum yapacagım gün çıkartıp en geç yarım satte yapıyorum..
bide çiğ soğan koyulduktan sonra piştiginde ben ondan rahatsız oluyorum o da acı bi tat veriyor ben bu şekilde yapıyorum..kolay gelsin..

Biber dolmasını bende çok atıyorum buzluğa. Ben pirinçleri suda haşlıyorum 5 dakika kadar. Sonra hazırlıyorum içini. Öyle hiç birşey olmuyor. Ben normal dolma yaparkende pirincini haşlarım biraz.

Mesela geçen gün etleri doğrayıp haşladım düdüklüde. Buzluğa attım. Çok kolay oluyor. Hemen çıkarıp kavurma yapabilirim. Ya da yahni yapabilirim. Köfteleri de hazırlayıp koyabilirsin. Bu arada yeni bir köfte keşfettim. Bim de kasap köftesi oluyor tadı çok güzel. Bildiğimiz evde yapılan köftelerden içinde epeyce var. Kıyma alıp yapmaya değmez :1:

Evet hepsini direkt çiğden hazırlayıp koyuyordum, bugün de kavurup deneyeceğim bakalım. Ama biberler büyük olduğu için kızartmak sorun olacak, bibere de bi çözüm bulmam lazım fırınlasam mı acaba ? Çok zahmetli olacak böyle de :)

@Egem ; yemek pişince mi atayım buzluğa anlamadım? Gerçi pişmiş gıdanın tadına bişey olmuyor ama, nedense öyle yaparsam da ilk lezzetini bulamam gibi geliyor.

Evet hepsini direkt çiğden hazırlayıp koyuyordum, bugün de kavurup deneyeceğim bakalım. Ama biberler büyük olduğu için kızartmak sorun olacak, bibere de bi çözüm bulmam lazım fırınlasam mı acaba ? Çok zahmetli olacak böyle de :)

@Egem ; yemek pişince mi atayım buzluğa anlamadım? Gerçi pişmiş gıdanın tadına bişey olmuyor ama, nedense öyle yaparsam da ilk lezzetini bulamam gibi geliyor.

canım ben özellikle dolap için yapmıyorum..elim aza gitmiyor.çok yapıyorum.kalanları atıyorum.pirinçler kırılmıyor.mikro dalgada ısıtıyorum.tat olarak pek fark yok.

biberleri niye kızartacaksınki onu çiğden atıyorum ben..:26:

benimde hala alışamadığım bir konu ,insanlar işini o kadar pratikleştiriyor ki

geçen gün taze fasülye yapmıştım o günde dışarıda yedik yemeği fasülyeyi attım buzluğa 2-3 hafta sonra ısıttım yedim tadında da bi değişiklik yoktu , birde sigara böreği sarıp atıyorum ben aylarca dursa bişi olmuyo şimdilik bunları yapıyorum ilerleticem sanırım yavaş yavaş

dün melekmis hepimizi gaza getirdi galiba,ben de sarma yapıcam buzluğa atıcam bugün:60:
pirinci biraz pişirirseniz kırılmaz
ama biberin acısı uzun süre malzemeler içinde kaldığı için onlara geçiyo bence
o yüzden ona çare bulamazsınız galiba...

Son düzenleme:
dolma içini pişirerek hazırla
biberini doldur domatesini kapa at
ben sürekli oyle yapıyorum ama senin biber acıyomuş
hiç karşılaşmadım bu durumla
ben dediğim gibi yapıp atıyorum buzluğa hatta artan içimi bile koyuyorum buzluğa
bir dahaki bibere çıkarıpp dolduruyorum tadı aynı değişmiyor bile

dün melekmis hepimizi gaza getirdi galiba,ben de sarma yapıcam buzluğa atıcam bugün:60:
pirinci biraz pişirirseniz kırılmaz
ama biberin acısı uzun süre malzemeler içinde kaldığı için onlara geçiyo bence
o yüzden ona çare bulamazsınız galiba...

kızlar hareketlenmeye başlamış galiba
loliss ama inan çok dua etcen :1:
o arada fasülye nohut ıslat akşama at düdüklüye
sıvayın kızlar kolları :1:

Dolmayı pişirin ama tam olarak değil. Hafif çiğ kalsın.. Sonra buzluğa atın. Çıkarınca da çözdürüp borcama koyun fırına verin çok lezzetli oluyo biber dolması fırına girince..

biberleri niye kızartacaksınki onu çiğden atıyorum ben..:26:
Biberlerin tadı acılaşıyor, belki de içi çiğ olduğu için bana öyle geliyor.
Dolmayı pişirin ama tam olarak değil. Hafif çiğ kalsın.. Sonra buzluğa atın. Çıkarınca da çözdürüp borcama koyun fırına verin çok lezzetli oluyo biber dolması fırına girince..

Güzel bir yöntem, ya bunu deneyeceğim bugün ya da içini önceden kavurup atacağım buzluğa.

kızlar hareketlenmeye başlamış galiba
loliss ama inan çok dua etcen :1:
o arada fasülye nohut ıslat akşama at düdüklüye
sıvayın kızlar kolları :1:

:60:
ben yazın baklagil pek sevmem,sadece soğuk ayran çorbasında kullanırım:56:
kışa hazırlarım onları
ayrıca evde nohut yok:27::27:

Merhaba hanımlar,

biber dolması doldurup (pirinç) ile, dondurucuya atmak istiyorum. Daha önce de yaptım, ancak hem pirinçleri kırıldı lapa gibi oldu, hem de biberin tadı acılaştı lezzeti bozuldu.

Çalışan biri olduğum için eve gelince hemen ocağa koyabileceğim birşeyler hazırlamak istiyorum, biberlerin tadının acılaşmaması için ve de pirinçlerini lapa olmaktan kurtarmak adına önerebileceğiniz birşey var mı?

İnternetten baktım bir sonuca ulaşamadım. Bunun yanında önerebileceğiniz başka yemekler var mı çiğden dondurucuya atabileceğim?

bence bu yöntem başlı başına yanlış
biberi doldurcak gibi başını kesin buzdolabı poşetine koyun buzluğa atın
dolmalık içide hazırlayıp bir poşete koyun buzluğa atın
işten gelir gelmez dolma yapacağınız gün sabahtan içi çıkarın buzluktan aşağı dolaba koyun
5 dkdada hazırlar pişirirsiniz
yada ben dolmayı yedikten sonra kalanlarını buzluğa koyuyorum taze yapmışsam buzluğa koymadan bikaç hafta sonra yiyorum
siz bilirsiniz

Biberlerin tadı acılaşıyor, belki de içi çiğ olduğu için bana öyle geliyor.

Güzel bir yöntem, ya bunu deneyeceğim bugün ya da içini önceden kavurup atacağım buzluğa.
Bizde misafire çok önem verilir. Çeşit çeşit yemek yapılır. Öyle olunca yetişmesi zor oluyo. Annem de bu şekilde bi iki gün önceden en azından tek çeşidini hazırlamış oluyo.. Bir de fırına vermeden önce salçalı bi sos yapıp biberin üzerine dökerseniz o da ayrı bi lezzet katıyo..
Patlıcanı da aynı şekilde yapabilirsiniz. Kızartıp üzerinin kıymasını pişirip borcama yerleştirin. Dolaba atın. (Buzluğa değil ama aşağıya) yemek saatinde de yine bi salçalı sosla fırına verin. Bu da çok lezzetli olur.

Back
X