Bebek Beslenmesi Biberon bırakma

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

pembebattaniyeli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2018
1.049
2.989
133
Merhaba
Haziran 2016 doğumlu bir çocuğum var. Uzun bir süredir normal inek sütü içiyor. Biberonla içiyor. Sabah uyanıyor ilk öğünü 100-120 cc süt içiyor. Bir de gece uyumadan aynı miktar sütü içiyor. Henüz bezi bırakmadı ama bırakınca gece çişi sorun olur diye uyumadan önce olan sütü, kahvaltısı geç saate kaldığı için de sabah uyanınca olan sütü de iptal etmek istiyorum. Biberon zaten başlı başına istemediğim bir şey. Hatta bazen gece uyanıp süt istiyor son bir kaç keredir.

Dün biberon vermeyelim dedik. Biberon kayıp dedik bulamadık dedik. Ama unutmadı sürekli aklındaydı gözleri doldu ama ağlayamadı. Sonra dayanamadık hüzünlenmesine verdik. Bulduk dedik çok sevindi. Gece tekrar süt istedi yok dedik vermedik çılgınca ağladı. İstikrarlı bir şekilde vermedik ağladı gene sonra ben artık ağlamayım sonra ağlayım dedi uyudu.

Biberonu ve sütü nasıl bırakabilirim? Bir çözümü olan var mı?

Benim kızım Ekim 2015 doğumlu ve hala biberonla uyur. Şimdilik bir sakınca görmüyorum. Tuvalete de yazın alıştırdım. Yatmadan önce süt içmesine rağmen gece kaçırmaları olmuyor.

Sütü neden bıraktırmak istiyorsunuz anlamadim

Sabah uyanıp süt içince kahvaltısı çok geç saate kalıyor, zaten sabah geç uyanıyor. Gece de uyumadan önce süt içince tuvalete alıştırırken gece çiş kaçırma olur mu diye endişe ediyorum. Bir de gözlemlediğim kadarı ile süt diğer besinlere karşı iştahını kapatıyor.

Benim kızım Ekim 2015 doğumlu ve hala biberonla uyur. Şimdilik bir sakınca görmüyorum. Tuvalete de yazın alıştırdım. Yatmadan önce süt içmesine rağmen gece kaçırmaları olmuyor.

Tuvalete alışması ayrı bir sorun. Uyku öncesi sütünde tek endişem gece kaçırmaları olur mu zaten. Sizde olmuyorsa belki benimkinde de olmaz, teşekkür ederim

Tuvalete alışması ayrı bir sorun. Uyku öncesi sütünde tek endişem gece kaçırmaları olur mu zaten. Sizde olmuyorsa belki benimkinde de olmaz, teşekkür ederim
Bende tuvalete alıştırırken sütü bıraktırmak istiyordum, ama çok seviyor sütü. Hem büyüyünce istesen de içmezler bence, o yüzden şimdi ne kadar içerse kardır. Geceleri bez bağlıyordum, ama baktım bez kuru kalıyor gece de bağlamıyorum. Sende geceleri bağla, baktın kuru sende bırakırsın.

Back
X