Bebek Beslenmesi Biberon temizligi

• Konu Sahibi Konu Sahibi nezorbirsefreeee
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ben siterilazatör alacağım tavsiye ediyorlar kaynatmadan daha iyi diyorlar.

biberonu her kullanımdan sonra önce çeşme suyuyla sonra kaynar suyla çalkalıyorum
arada bir deterjanla yıkıyorum ve 2-3günde 1 de steril mak. kouyorum ben

internette bebek biberon temizliyeci gordum hem bebek bulaciklar icin hem de meyve sebzeleri yikamak icin mis ondan almayi dusunuyorum kulanan varmi bundan doktorunuz ne dedi

hergün steril ediyorum makineyle içim rahat ediyor .

Canım bende kaynatıyorum biberon fırçasıyla temizliyorum bidaha kaynatıyorum.Hiç bişey kalmıyo.ama biberonların yanında verdikleri ince fırçalardan değil.Marketlerde satılan büyük fırçalar varya.hem biberonun heryerine giriyo hem tertemiz yapıyo

haftada 3 defa kaynat onun dışında biberon fırçası ile

peki arkadaşlar biberonları kullanacağınız zaman mı steril ediyonuz.işimiz bitip yıkayıp steril edip koysak olur mu.

ben üçüzlerime 2 saatte bir mama verdiğimden normal su ile yıkayıp fırçayla sonra steril aletine atıyorum 2 saatte bir bu böyle !!!

çamaşır suyu bulaşık deterjanı amanın dikkat sadece çalkalayıp vermeniz daha hayırlıdır biberon deliklerinden çıkmaz orada kalırsa bebek ilk ağzına aldıgında o çamaşır suyunu yada deterjanı çekecektir.. ayrıca illa köpüklücem diyorsanız en güzel temizleyici sabundur ....

amwayin organik deterjanı var onunla sıcak su hazırlıyorum biberonları ve emziklerini içine atıyorum su soğuyana kadar bekletip biberon fırçası ile güzelce temizliyorum

Bıberona sırkeyı dÖkÜp Çalkalıyorum ardında bulaŞık deterjanı ıle bolsuyla yıkıyorum tertemız oluyor.

kızlar benim bildiğim kadarıyla biberonlar deterjanla yıkanmaz ben her gün kaynatıyorum kesinlikle deterjan kullanmıyorum.ayrıca mika olan biberonlar hiç iyi değil cam kullanıyorum bende

arkadaşlar bende 2-3 günde bir bulaşık deterjanı ile yıkıyorum. genelde hep sade suyla yıkarım.
deterjan kullandığımda biberonun içine su doldurup emziğini takıp iyice çalkalayıp sıkıp sıkıp fışkırtıyorum emzik ucundaki delikler iyice durulansın diye..
arada bir deterjan yapmazsam yağlı yağlı kalıyor.
her kullanımdan önce mutlakasteril makinasında steril ediyorum.

Son düzenleme:
ozaman arkadaşlar deterjanla yıkasanız bıle hemen bı kaba su koyup kaynatın beş dk nızı alır... bebeklerimiziçin değer bırde mutlaka cam biberon...

kızlar deterjan kullanmayın bence bende cicibebe verdiğimde biberon yağlı yağlı oluyor durulayıp kaynatınca o yağlanma gidiyor

ben makinede yıkıyorum sonra sterilizasyon aleti ile sterizlize ediyorum.

Ben kızıma polikarbonat, silikon ve cam biberon kullanıyorum. hiçbirinde leke sorunu olmadı. kullandıktan sonra sıvı sabun ve suyla yıkamanız yeterli, tabi bebeğiniz 6 aydan büyükse, küçükse yıkadıktan sonra mutkala kaynatın.
bir de biberon fırçası kullanmanızı tavsiye ederim. Bu şekilde yıkarsanız ne koku olur ne leke...

sevgiler...:ecrin_bebek:

Polikarbonat biberonlar da bpa maddesi var sakın kullanmayın.En iyisi cam biberon kullanın.

ARKADASLAR OGLUMUN BIBERONLARI SARARIR GIBI OLDU DOMESTOS YADA BENZERI ILAC KULLANMADIM BIRSEY OLUR DIYE NEYLE TEMIZLIYORSUNUZ BILGILENDIRIRSENIZ SEVINIRIM YANLIS SEYLER KULLANMAK ISTEMIYORUM ŞİMDİDEN COK TESEKKUR EDRIM a.s.:uhm:

ben domestos kullanıyorum. sonra da iyice duruluyorum.Ayrıca kimyasalların en az etki ettiği madde plastiktir.

Back
X