Tatlı Tarifi Bicibici (Adanaya özgü, sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi)

adı hep bana komik gelmiştir fakat daha öncede duymuştum denemeyi düşünüyorum teşekkür ederim..

harika bisey gibi paylasim icin tskkr
peki bu gul suyu hazir yediklerinizde varmi ona gore koyalim

hazır yediklerimizde var canım ama ben beğenmediğim için yaparken kullanmıyorum. aslında aroma verende gülsuyu ama damak tadına kalmış artık.

Bu yil ramazanda Türkiye´de izinde yemistim. Evet gercekten serinleten bir tadi var ama ben o üzerindeki pudra sekeri tadini pek begenmedim belkide cok fazla koymustur satici pudra sekerini.

Az önce arkadaşımın bahsetmesi ile varlığını öğrenmiş oldum bu güzel gıdanın..Ve ilk fırsatta deneyecem.Teşekkürler paylaşım için :)

keşke alınabilecek güzel yer olsa istanbulda ama hiç denk gelmedim.
Ramazanda feshane dışında oda şans eseri...

canım çekti ama menderese inmeye üşeniyorum sempatiksalakcinni

evet bende feshanede yemistim. Farkli bir tadi var dogrusu. Ben tadindan cok cubukla yemege bayildim..

bende yedim feshanede ama tadı değişikti bicibiciyi adanalı biri yapacak hazır satılan yerlerde adana dışında hazır yemek yerine kendim yapmayı tercih ediyorum.

Bu yil ramazanda Türkiye´de izinde yemistim. Evet gercekten serinleten bir tadi var ama ben o üzerindeki pudra sekeri tadini pek begenmedim belkide cok fazla koymustur satici pudra sekerini.

ben üzerine pudra şekeri koymuyorum suyunu bol şekerli yapınca gerek kalmıyor

bende bu bici biciyi Bursa ya has zannederdim sempatiksalakcinni annem çok yapar bunu bir paket nişastayla bolca yapar suyu kendi ayarlar ama siizinki daha değişik bizde pudra şekeri olmaz bir de muhallebisininde tadı olsun diye bir bardak şeker ve 2 paket vanilya katar hee bide şerbeti kaynatır sonra soğutur.Bir de böyle deneyin sıcak yaz günlerinde buz gibi canım çekti ama yersem kesin hasta oluurum :1ninca:

canım ama senin anlattığının bici biciyle alakası yok. nişastaya 1 2 kaşık şeker koyulabilir ama vanilya falan sonra suyu şerbet gibi yapıyo sanırım annen oda olmaz yani tadını değiştirir, bence o bici değil nişastayla yapılan bir muhallebidir. bici bici adanaya özgü, bursada olduğunu yine burda bir arkadaştan öğrendim bende. ben bunu tavsiye ediyorum farklı bir tat anneye söyle bakalım bide böyle yapsın.

yok canım bu bic bici tarifi çünkü annem bu tarifi burda bici bici satan bi ustadan öğrendi.Dışarda yapılan bici bicleirn tadı her zman daha güzel daha tatlı oluyodu işin sırrı içine şeker ve vanilya katmaktaymış hatta nişastalı suya bir bardak süt katan bile var zaten tatlı olmuyo bir paket nişastaya bir bardak şeker katınca şekerli olmuyorr.Şerbeti kaynatıyo çünkü gıda boyasının kokusu oluyo gibi geliyo kaynatıp soğuutnca süper oluyo tabi her yörede farklı olabilir biizm burda da pudra şekerlisi olmuyo demekki siz üstüne döküyonuz burda içine konuluyo bu tarifi de deneriz sende anlattığım tarifi dene istersen kaydirigubbakcemile2

canım bicinin kökeni adana olduğu için adanalı bir bici ustasın yersen asıl biciyi yemiş olursun. senin anlattıkların adaada yapılmıyor. belliki asıl bicicyi bilmeyen bir usta o. bide pudra şekerini üzerine döküyolar ama suyundada oluyor. ben tercih etmiyorum suyuna bol şeker koyuyorum pudra şekerine gerek kalmıyor. ama inan bana o gerçek bici değil. biciyi adanada öğrenip orda yapan bir ustadır o.

canım ben buzu poşetin içine koyup dövüyorum tam kar hlinde olmuyor ama idare ediyor, rondodada çekebilirsin o zaman kar haline geliyor ama ben korkuyorum rondoya zarar vermesinden.

akıllıca zemuszemus akşam yapıcam kaç gündür napabilirim diyordum. rendelemeyi düşündüm ama olmadı yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…