bık-tım ! :(

hissoul

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
33
0
16
İstanbul
kızlar merhaba.. benim sorunum kiloomm diyet gruplarına falan baktım çok karışıktı aslında ben şöyle açıklıyayımmm yaklaşık 7 8 senedir hep kiloluyumm ben. hep kendi kendime bşeyler yapmaya çalıştım ama olmadı eve koşu bandı aldım olmadı yok öyle duruyo köşede istemiyo canım hiç. haftasonu gittim spora yazıldım pazartesi günü başladım spora 1 saat koşu bandıdır bisiklettir falan spor yapıyorum sonra da hocayla beraber step aerobik yapıyoruz yine 1 saat.. sabahları evde kahvaltı yapamıyorum dışarda da yemedim mesela bugün saat 4e geliyodu bişeyler yediğimde. biraz tavuk, haşlanmış makarna (yağsız yani) yine yağsız salata yedim makarna en fazla 4 kaşıktı.. bundan sonrasında nasıl davranmam gerekiyo bana yardım edin lütfenn uzun süre görüşmediğm insanların hala zayıflamadın mı ooo kilo almışsın falan demelerinden gerçekten bıktım ben de giydiklerim yakışsın istiyorumm

canım yaa...canının epeyce sıkılmış belli
spor = yağsız şekersiz az kalorili besleneceksin bundan ala yol yok
yeşil çay tüket su iç hepsi bu
ama spor yap mutlaka...

Oncelikle bir doktora gitmeni tavsiye ederim.Kilon yemekten icmekten mi kaynaklaniyor yoksa hormonal bir rahatsizliginiz varmi mesela tiroit rahatsizligi olan kisilerde hormonlar az calisiyorsa kilo yapar mesela eger diyet yapiyorsaniz kahvaltiyi ihmal etmeyin sabah hicbir sey yemeyerek aksam 4_5 kadar ac kalinarak diyet olmaz uzmanlar sabah kahvaltisini ihmal etmeyin diyor.

3 beyazdan uzak durucaksın makarnalar pilavlar ekmek tatlılar.. sana tavsiyem dukan diyeti kilo vermede en etkili diyet yazda geliyor gerçekten istiyosan verirsin :)

ne kadar az kalori aldığından öte dengeli alman ve vucudu başı boş bırakmaman önemli. yani kalorisi düşük ama besleyici şeyler yiyerek mideyi meşgul etmelisin. metabolizma durmamalı.Yani sabahtan beri bir şey yememek çözüm olmuyor inan bak.. sık ama az yiyin diyorlar ya çok doğru bir de öyle dene bak.

Bende aynı durumdayım ortalama 20 kilo vermem lazım :) Bugün spora başladım bir saat cnm cıktı çıkıp geldim üstünede pizza :) offfffffffffff midem her an kazınıyor her an Ne yapmalıyım bilmiyorum

Canım ,önce br doktoa gözükmelisin ,hormonlarına ve şekerine baksınlar ,ayrıca açlık şekrin normal çıksa bile şeker yükleme testi talep et .....

bunların dışında da öyle maknayla felan diyet olmuyor ,

diyabet sorunum var ve aldığım 10 kiloyu hiç spora bile gitmeden sadece rejimle 1 ayda vermişliğim var ....

durumuna göre uzman tarafınan verilen rejimler daha çok işe yarar.......

Arkadaşlar az önce konu actım ama sanırım yanlıs yere açtım :S Birsey sormak istiyorum spor ve diyetten önce yaptırmamız gereken kontroller neler troid fln ? Hangi alana görünmeliyiz

Kahvaltı çok önemli kesinlikle yapmalısınız ve bol bol su için bunlar en büyük ve en önemli kurallar.
Öğün atlamayın azar azar sık sık yiyin. Bir anda yüklenmeniz metabolizmada ciddi sorunlara yol açar bu da kilo demek
Bir anda bütün yemeği kesip aç kalmak çok çok yanlış. Hızlı kilo verir 2 katı fazla alırsınız

Bunlar başlıca tavsiyeler. Spormuş, diyetmiş bunlar olmadan bir hiç hatta zararlı

kızlar 4 e 5e kadar bilerek aç kalmadım ya hu sabah evden apar topar çıkınca öyle oldu yoksa sabah kahvaltısı yapmam gerekiyor evet. doktora da gittim ama önce dahiliye ye gidiliyor sonra diyetisteye yönlendiriyor sonraki gün işim oluyo mutlaka tahliller için hastaneye gidebilmek sıkıntı oluyo yarın sabah kahvaltımı yapmaya çalışacağım porsiyonları küçültmeye çalışıyorum ya gerçekten bıktımm oo kilo almışsın kaç kilosun ya deyip duruyolar.. 1,65im 75,6 kiloyum :'( spora da başladım umudum az ama umarım başarabilrim

hepinize teşekkürler bu arada. su içmekte sıkıntı yok çok seviyorum çünkü. elimden şişe düşmez yani. mesela canım şuan dolaptaki dilim meyveli pastayı deli gibi istiyoo :'(

Bir diyetisyenle görüşseniz?

Kendinizce perhiz yapayım derken bir de sağlığınıza zarar vermeyesiniz diye kesinlikle bir diyetisyen eşliğinde kilo vermenizi tavsiye ederim.

pek bir diyet tecrübem olmadı ama bildigim kadarıyla "kibrit kutusu kadar peynir ye başka bişey yeme" dönemi kapandı.artık diyetisyenlik yayıldı .Kişiye özel diyetler yapılıyor artık.Siz de önce bir diyetisyene gidin onun yönlendirmeleri doğrusunda diyete başlayın.spor için de artık illa spor salonlarına da gerek yok parklara konulan aletler var.Ama durumunuz ve zamanınız varsa en iyisi spor salonu. benim de bir arkadaşım bu şekilde 20 kiloya yakın verdi neredeyse 1 senede.

Son düzenleme:
hepinize teşekkürler bu arada. su içmekte sıkıntı yok çok seviyorum çünkü. elimden şişe düşmez yani. mesela canım şuan dolaptaki dilim meyveli pastayı deli gibi istiyoo :'(

Ve şu an o pastanın içinizde kilo olarak birikeceğini düşünün.yapabilirsiniz hiç gerek yok o pastaya

Bende aynı şekilde katılıyorum Yemeklerden önce bol bol su için ki erkenden doyun
Birde spora gidiyorsanız onu eğlenceli şekle getirirseniz motivasyonunuz yükselebilir. Mesela ben arkadaş grubuyla gidiyorum sizde grup oluşturabilirsiniz. Bunun dışında derslere de katılıyormuşsunuz. Grup halinde yaptığınız şeyler bireysellikten daha eğlenceli ve daha fazla motivasyon olacağını görebilirsiniz.
Umarım istediğiniz kiloya ulaşırsınız umutsuzluk yok çalışıp azimle üstesinden gelemeyeceğin hiç birşey yoktur.

benim en büyük sorunum bu, hemen yıkılıveriyorum olmuyo deyip üzülüyorum

şişemi aldım odaya geçtim canım. mutfaktan ne kadar uzzak o kadar iyi valla yemicem seni işte pis pasta

pasta yerine kalorisi düşük tatlı şeyler yiyebilirsiniz. önümüz de bahar artık düşük kalorili meyveler de çıkacak yakında. dediginiz gibi pis pasta :)
En azından zafere ulaşana kadar o pasta pis olacak

Son düzenleme:
Arkadaşlar az önce konu actım ama sanırım yanlıs yere açtım :S Birsey sormak istiyorum spor ve diyetten önce yaptırmamız gereken kontroller neler troid fln ? Hangi alana görünmeliyiz

Dahiliye doktoruna gidin tiroit ve sekerine bakarlar ayrica tum hormon tahlillerine bakarlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…