Bıkan gelin vakasi

Gelinlerce

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
3.065
3.397
63
Kızlar cok kötüyüm.
Bu kadar çaresiz hissetmemiştim kendimi.
Esim olacak öküzle mutlu huzurlu evimizde oturuyorduk ablasi mesaj atti annemlere geceden mi geleceksiniz sabahtan mi diye. Daha once de konu acmistim iftara gittigimizde küçük ablası beni insan yerine koymamıştı herkese ne icersin ne yersin diye sorarken ben yokmuşum gibi davranmıştı. Bu olaydan sonra ben bi daha gitmeme kararı aldım.
Ablasi bugün meaaj atınca esim bana sordu gelecekmisin diye bende hayir dedim
Bi gitti geldi oturma odasina yüzünden düşen bin parça. Noldu ne dedi ablan dedim.
Olur mu oyle şey bi şekilde ikna et annemin ne olacağını hiç dusunmuyormusun gibi sadece kendilerini düşünen biseyler yazmış ablası. Bizimki de sadece iste abla napayım herkes bana tavır alacak yazmış.
Yani demiyo ki ya abla bu kız geldi hepiniz gördünüz diger ablamın yaptığını şimdi ne yüzle hadi gel gidelim diyecem.
Annemlere gittim kavga edip orda da abim tutturmasin mi çocuk ne yapsın ne diyebilir diye. Annem de yurtdisinda
Kaldım öyle mal gibi eve de gidemiyorum. Annemlerden de ciktim

Keskin sirke küpüne zarar, yahu seni Yok sayanı sen de yok say, çok basit öyle süs biberi gibi masada oturup sana servis yapılmasını beklemeyeceksin, birşeyin servisi yap herkese sor onu da es geç. Basit bitti gitti.
Kocanı da silah gibi kullanırsan böyle mal gibi kaldım diye çok konu açarsın kendi işini kendin hallet

Biraz sert olmus,ama aslinda bu. Konu sahibi biraz pasif rolünden cikmasi lazim. Zayif olani ezerler yoksa. Ablanin hatasini esinin annesinden neden cikartiyor orasini anlamadim

Annelerden niye çıkıyorsun. Bırak abin konuşsun dursun. Yaşayan o değil. Git hemen annenlere. Zorla kapıya koyacak hali yok abinin.

Esini dusun. Cok da onemli bir olay yok ortada. Sen ne zaman dersen gideriz de. Git.
Sofra kurulurken yardim edersin, bisey mi dediler etmez oturursun. Kendi servisini kendin yaparsin. Katlanacagin alt tarafı bir gun.

Sorun cikarsa da dersin esine bak canim bundan sonra ben bayramdan bayrama giderim. Sen istedigin zaman git. Kurbana kadar bana bu konuyu acma. Bitti gitti...

Niye boyle kucuk olaylari savas sebebi olarak aliyorsunuz da evinizde huzursuzluk cikariyorsunuz salak sacma insanlar yuzunden anlamiyorum...

Ahh masadan kalkabilecek olsam zaten kalkip kendim alırdım. Ama maalesef ki yanimda insanlar oturuyordu.

Biraz sert olmus,ama aslinda bu. Konu sahibi biraz pasif rolünden cikmasi lazim. Zayif olani ezerler yoksa. Ablanin hatasini esinin annesinden neden cikartiyor orasini anlamadim

Annesinden çıkarmıyorum aslında olay ne biliyomusunuz. Lafa gelince sen biizm şöyle kızımızsın böyle kızımızsın deyip en ufak olayda bna haddini bil diyen bi anne var. Kv ile hic bi sorunum yoktu görümcem bi yazi paylasti arkasindan ben paylastim kv hemen bana haddini bil yazdı. Yani kendini ortaya getirdi kızını savunmak adına.
Veyaa hic olmadı ertesi gün arayıp annem bosver takma kafana diyebilirdi ortayi bulmak isteseydi

Annelerden niye çıkıyorsun. Bırak abin konuşsun dursun. Yaşayan o değil. Git hemen annenlere. Zorla kapıya koyacak hali yok abinin.

Hayır sanki bugüne kadar olanları görmedi. Ya inanin suan o aileye mesajlar atmak istiyorum cekin su ellerinizi evliligimin ustunden diye kendime yakıştıramıyorum.
1 saat önce planlar yapan insanlari ne hale getirdiler

belki yasiniz ayniysa o nasilsa bizden istedigini alir diye düsünmüstür. kardesimin hanimi olsa derim kalk kiz beraber hazirlayalim diye oda buraya konu acar artik

Aramızda 6 yas var. Öncesinden bana bozuk. Hikayelerinden engelleyip duruyodu bende en sonunda çıkardım arkadas listemden. Hayir engelliyo ama ben silince de bozuluyo.

Zaten öyle oluyo ama su politik davranmayi öğrenemedim. Ha bide bdv de meshur olan cinnet olayını

Yemin ederim 2 yıldır yaşadığım her olayda aynısını yaptım. Eşimin hatri dedim gittim. Çalışmadığım dönemlerde sabah giderdim misafir falan varsa her turlu hizmet ederdim bulasiklari yikardim çogu zaman yemeğe kalin demezlerdi kalkip eve gelip yemek yapardım. Ama düşünün bi eve gidiyosunuz ve orda size resmen niye geldin sen deniliyo hal ve hareketlerle. E ben insan değilmiyim. Daha kac defa kendimi küçük düşürmem lazım? Daha lac defa yüzüme tukurduklerinde yarabbi şükür diyeyim. Ne kınamda huzur verdiler ne düğünümde ne de evliliğimde.
Arkamda ailem var sanıyodum baktim ki onlarda yokmuş

Bu kucuk dusme degil. Olaylari farkli yonlere cekmeyin.

Esinizle sorununuz yok, ailesiyle yasanan sorunlar ise size zarar verecek. Bunlar aşikar..
Size gidin evde hizmetçilik yapin demiyorum. Bayram sabahi gider bir kahvalti eder bayramlasir donersiniz. zaten senede 2 bayram var.. Cok da cekilmez degil yani.

Yaninda esin olmadan gitmezsin. Kimseyle bir yerde yalniz kalmazsin. Boylece yasanan her turlu olumsuzluga esin de sahit olur.

Sakin kal, kimseyle polemige girme. Guzel seyler dusun. Bir kac saat...

Ayni düşüncelerle gittim en son. Fakat herkese ne içeceği tek tek soruldu bana sorulmadı bardağımı en son eşim uzatti. Yemekler de aynı. Herkese tatli verildi bana verilmedi mesela. Ben evime gelen insana nefrette ediyo olsam boyle davranamam. Bu defa gidersem yine aynı şeyler yaşanacak. Hatta diyecekler ki bu her defasında geliyo ne yaparsak biz devam edelim

Iyi o zaman gitmeyin. Esiniz de gitmesin. Bir daha asla gorusmeyin. Ayni ortamlarda hic bir zaman bulunmayin. Semtlerine bile ugramayin.

Baktiniz esiniz gitmek istiyor. Hemen bosayin. Hic zaman kaybetmeyin.

Hizmet eden kişi sizden büyük mü küçük mü? Neden masadan kalkamayacak şekilde oturdunuz? Belki karşı taraf da yardim edersiniz diye beklemiştir ama sizin bunu bilinçli yaptığınızı düşünüp servis vermemiştir. Şimdi de bayramda gitmek istemiyorsunuz. Boş yere eşiniz ile aranız açılıyor. Kendinizi rezil ediyorsunuz. Gidin şöyle kendi işinizi yapacak şekilde bir yere oturun. Hizmet etmeyen yaşlılar arkaya oturur bizde. Gelinler gençler önlere oturur ki kalksınlar. İftarda yengem bana yardim etmese bozulurdum. Empati yapmanız için dedim. Karar yine sizin.. nasıl istiyorsanız öyle yapın.

söyle kendimdem örnek veriyim esinde sahit olur diyosun yaa esin dese peki yo o yle demek istemedi sen söyle anladın yada kavga etsenizde ama sende sunu dedin annem o yuzdne bunu dedi derse benimki öyle bi öküzde o yuzden yazıyorum bide bayramlarda 4 gun kalmka isteyen var benimki gibi onu napıcaz bende gitmedim esim gitti sayılmadıgı esim gördügü halde susuuyo ee 8 sene olmus artık her geldigimde bırak yemeyi yemek yapmaz utanmaz kaynanna ama kızlar gelsin ooooooooooooooo damatlarına neler nefret ediyorum yaa ondan zavallı esim kafasını calıstıramadı

diger erkek kardesleri bosandı sanırım bizde bosanıcaz adam simdidem kurbandad agitcem 1 hafta kalcam diyo dedim hic gelme o zaman

Şimdi şöyle bi durum var. Görümcem beni instagram hikayelerinden engelleyip dger gorumcemle fotograf paylaşınca engeli kaldiriyodu bu ve buna benzer seylrr yapiyordu. Aslında kiskanacagim bi durum degil ama sanirim o kiskandigimi düşünüyor. Bu defalarca yaptı bende sonunda sildim çünkü artik esimle aramda sorun olacakti. Bunun üstüne evlerine gittim biraz oturduktan sonra mutfaga gidip yardim edeyim mi dedim. Ki mutfakları cok küçük iki kişi zor sığıyor bide ben öyle becerikli eli hızlı birisi değilim. Sen geç iceri dediler.
Eğer yardımsa mesele bende evimde yardım beklerim. Her agirladigimda hic birisi kalkipta yardim edelim demezler yer içer giderler. Ama bu benim için sorun değil cokta yorulsam cok sukur kendim hallediyorum.
Bide sofrada herkese hersey verilirken bana verilmiyorsa bence bu durumda ben kendimi rezil etmiyorum o kendisini rezil ediyo.

Suan ki konumuzda o değil zaten yani bu sadece gitmeme nedenim. Diger ablası eşime mesaj atıp gitmen gerekiyo bayram namazına annem ne yapar hic dusundun mu diyo. Ama aynı zamanda kendisi eşinin annesiyle görüşmüyor.
Esim bir evin bir ogluysa ben deli de olsam ruh hastasi da olsam manyakta olsam ayda yilda bir geliyo idare edelim demeliler. En azından benim evime geldiklerinde ben idare ediyorum

Alemsin.. Ama ıyısın:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…