Bıkmak, usanmak

Deeprise

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2018
128
67
48
34
Merhabalar hanımlar, yazacaklarım iş hayatında hemen hepimizin şahit olduğu konular fakat artık tıkandığım noktadayım, o yüzden size danışmak istedim.
Öncelikle 3,5 yıldır bir firmada beyaz yakalı çalışanım. Geldim geleli, firmada takibi yapılmayan bir çok konunun takibini yapıp, sonuçlandırdım (yöneticiler de bunu biliyor ) fakat sanki her işi yarım bırakıyormuşum yada sorgulamıyormuşum gibi, bugün yaptığımız bölüm içi toplantıda bir adet çirkef bir kadının yöneticiyi doldura doldura üzerime salması, benim bütün iş enerjimi aldı götürdü. Bildiğiniz üzerime tezgah kurulmuş, kadın ben burda çalışmıyorken yapılmış bir işle ilgili bir eksiklik bulmuş özellikle altını çizdim. 5 yıl kadar önce ben firmada çalışmıyorken yapılan işle ilgili bir eksiklik olmuş fakat bunu bile bile benim üstüme kitlemeye çalıştı yöneticim olan şahıs. Ben yokken yapılmış diyorum 'sen yokken de sen yapıyordun' dedi, verdiği cevap aynen bu.
Kısaltarak anlatıyorum, toplantıda yaklaşık 20 25 kişinin içinde, beni sevmeyen kadın bir de sinsi sinsi gülüyor. Zaten yöneticimizle araları çok iyi, bütün gün iş yapmadan duruyor, benim gibi çalışan insanların ekmeğiyle oynayıp moral bozmaktan zevk alıyorlar. Sonra başka bi konu üzerinden de yine eksik aramaya kalkıyor(eksik olmamasına rağmen) ve bunu hep yapıyor. Bazen şaşıyorum sordukları sorulara, kendileri işlerini düzgün yapıyormuş gibi. Artık aynı şeyler yüzünden hesap verip sorgulanmaktan yoruldum, ya yöneticinin kendisine mail atacağım sebebini soracağım yada beni çıkartmalarını isteyeceğim. Lütfen bana bir yol gösterin. Teşekkürler şimdiden herkese.

Sizde onların sağlam bir açığını bularak ve öncesinde kendinize başka bir iş bulup garantiye aldıktan sonra gemileri yakmanızı öneririm.Kamu özel farketmiyor bu zamanda,herkes sırtını sağlam bir yere dayamadıysa şayet sizin yaşadıklarınızı hep yaşıyor maalesef.O yüzden relax olun,sizi kimsenin negatif etkilemesine izin vermeyin.İş bilmeyen insanların bir çoğunluğu,ya laf cambazlığı yaparak durumu götürmeye çalışır yada ezecek birilerini kendilerine hedef seçip sürekli onunla uğraşarak kendini ispatlamaya çalışır durur.Sinirinizi bozmaya değmez.

iş hayatında şikayet etmemeyi öğrendim...çünkü boşa kürek çekmekmiş...moral bozukluğu dağları devirsede karşıdaki gamsız olunca kar etmiyor!
ama çirkefleşmek var ya gözünü sevdiğim...azıcık ucundan göster.yoksa kıbarlık,naıflıkten bunlar anlamaz.

Sizde onların sağlam bir açığını bularak ve öncesinde kendinize başka bir iş bulup garantiye aldıktan sonra gemileri yakmanızı öneririm.Kamu özel farketmiyor bu zamanda,herkes sırtını sağlam bir yere dayamadıysa şayet sizin yaşadıklarınızı hep yaşıyor maalesef.O yüzden relax olun,sizi kimsenin negatif etkilemesine izin vermeyin.İş bilmeyen insanların bir çoğunluğu,ya laf cambazlığı yaparak durumu götürmeye çalışır yada ezecek birilerini kendilerine hedef seçip sürekli onunla uğraşarak kendini ispatlamaya çalışır durur.Sinirinizi bozmaya değmez.
Onların açıkları hemen kapatılıyor, malesef bunu yaptığımızda karşılıklı olarak sürüyor, sonra onlar ben de bulmaya çalışıyor vs vs. İşiyle değil kişiyle uğraşan kesim bunlar.. İşimi doğru yaptığıma inanıyorum ama ağzım laf yapmıyor malesefki..

Bence de sabret, bekle, hicbir sey ekmeğinden olmaya değmez. Zaten o kadının da isteği bu. Sen umursamayip isine gücüne bakarsan, o da pesedecektir. Her işyerinde sorunlar ve sorunlu insanlar oluyor. Başka yerler gulluk gülistanlık olacak diye bişey yok. Benim de farkli sıkıntilarim ve hedeflerim var sabirla beklediğim. Herkes sabrederek çalışıyo. Tek değilsin...

İster yönetici olsun ister normal çalışan,sağduyu sahibi insanlarla karşılaştırsın Allah hepimizi.Bilerek böyle sıkıntı yapanlarıda layık olduklarıyla karşılaştırsın.Ne denir ki başka.

İster yönetici olsun ister normal çalışan,sağduyu sahibi insanlarla karşılaştırsın Allah hepimizi.Bilerek böyle sıkıntı yapanlarıda layık olduklarıyla karşılaştırsın.Ne denir ki başka

iş hayatında şikayet etmemeyi öğrendim...çünkü boşa kürek çekmekmiş...moral bozukluğu dağları devirsede karşıdaki gamsız olunca kar etmiyor!
ama çirkefleşmek var ya gözünü sevdiğim...azıcık ucundan göster.yoksa kıbarlık,naıflıkten bunlar anlamaz.
Aynen kibarlık, naiflikten anlamıyorlar. Çirkefleşmek için onlar gibi olmak lazım, Ama olmayınca da olmuyor işte.. Karakter meselesi sanırım. Çirkefliği kullanmak için arkanda da seni savunacak birileri olmalı ama malesef yok. Gerçekten yoruldum, çıkartsalar nefes alıcam..

Bence de sabret, bekle, hicbir sey ekmeğinden olmaya değmez. Zaten o kadının da isteği bu. Sen umursamayip isine gücüne bakarsan, o da pesedecektir. Her işyerinde sorunlar ve sorunlu insanlar oluyor. Başka yerler gulluk gülistanlık olacak diye bişey yok. Benim de farkli sıkıntilarim ve hedeflerim var sabirla beklediğim. Herkes sabrederek çalışıyo. Tek değilsin...
Ben kavga da ediyorum ama iş için, yalaka olmadığımdan da kaybediyorum onlara göre, hazımsızlık da var sanırım. Üzerime oynanan oyunlar bi bitmedi. Sabrediyorum ama aynı şeyler dönüp dolaşınca bunaldım artık, hiç bişey gözümde yok. Mail atıp yazmak içimden geçiyor..

İster yönetici olsun ister normal çalışan,sağduyu sahibi insanlarla karşılaştırsın Allah hepimizi.Bilerek böyle sıkıntı yapanlarıda layık olduklarıyla karşılaştırsın.Ne denir ki başka
Amin inşallah, hep şey diyorum Allah ayağıma taş dolamaya çalışanların ayaklarını taş etsin diye. Gerçekten verdiğim emeklere yazık..

Back
X