Canım benim önünde upuzun bir ömür var allahın izniyle, kendi başına karar verebileceğin zamanlarda gelicek elbette ama şimdilik ailene göre hareket edersen iyi olur. Kimse hatta sen bile kendini ailen kadar düşünemezsin vardır bi bildikleri diye düşün. Bak lise 3 müşsün mesela iyi bir üniversite kazanmaya bak insanın ilk sorumluluk aldığı ve hayatını kendisinin yönlendirdiği dönem üniversite yıllarıdır evde geçirdiğin vakitte ders çalış üzme kendini ve aileni tatlım
Ahh canım benim ben 24 yaşındayım ve inan bende geçtim aynı yollardan.. Ama bazı şeylere son vermek için çalıştım çabaladım üniversite kazandım ayrı bir şehirde gayet rahattım karışan yok eden yok ama ilk bi kaç ay!! Onlaarın yol göstermesine varlığına hata evde otur demesine bile o kadar ihtiyaç duyuyorki insan. Şimdilik sadece derslerinle ilgilen gerisi kendiliğinden gelecek emin ol. Hayatta herşey ha deyince olmuyor emek vermek lazım tatlım
ailen sana zarar gelmesinden korkuyordur canım.çünkü o yaşlarda arkadaş seçimleri pek sağlam olmuyor.arkadaşlarını ailenle tanıştır.kiminle görüştüğünü bilsinler.o zaman izin verirler belki
ailne uyugun bir dilee aynene böyle anlatt haftada olsaa çıkıp hava alımak istiyorum hem ders çalışmam için motiveyede ihtiyacım var de gitigin yerin telfonunu ver yerini söylee izin vercekelrdirrr
Ne yazıkki kabul etmiyolar, haftada 1 dışarı çıkılmazmış onlarında arkadaşları varmış samimi oldukları ama sürekli görüşüyolarmıymış falan. 1-2 ay en normali o
nlara göre dışarı çıkmak için .s
nebiim çok fazlaa 2 ay bide genç bir kızsın sonuçta sıkıcı olurr hem sosyelşemesin yarın biğün okul iş hayatında pasif üerkek olursun nediyim ailenn karar onlara aittt
Aynı yaştayız ve anadolu lisesinde okuduğum için "ders çalış" baskısı bende de var. Ve seni çok iyi anlayabiliyorum. Bir ara benim ailemde de vardı. Arkadaşlarını her gün görüyorsun, dışarda görüşünce nolacak vs vs. Bence büyüdüğümüz için ailemizin aldığı bir önlem bu. Bu yaşta sağlıklı arkadaş seçimi yapamayacağımızı düşnüyor olabilrler. Sonuçta her gün tvlerde cinayet, uyuştucu gibi haberler görüyorlar. Her aile çocuğunu koruma altına almak ister. Hani derler ya "Ben sana güveniyorum ama çevreye güvenmiyorum." diye.. Aynen öyle işte.Onlar bizim bu deli dolu yaşlarda yanlıs kararlar almamızdan ve dersleri aksatmamızdan korkuyorlar. Kafamızı başka şeylere verirsek derslerimizin kötü olacağını düşünüyorlar. Öğrenci de olsak biz de insanız canım ama.
Ben bu durumu ailemle konuşarak hallettim. Ailenden kimi yakın görüyorsan anne yada baban... Biriyle otur konuş. Sosyal bir çevre edinmek istediğini söyle, biraz dışarda arkadaşlarınla vakit geçirirsen senin için ve derslerin için iyi olacağını, eğlenip stres atacağını anlat. Kabul ederlerse (ki inşallah ederler, denemekten bir şey çıkmaz) Haftada 1 gün belirleyin. Derslerinin yoğun olmadığı bir gün yada hafta sonu mesela. O gün belirli saatler arasında dışarı çıkmak istediğini söyle. Arkadaşlarınla planını yaparsan, ailen kiminle,nerde dolaşacağını bilirse ve zamanında eve dönersen ailenin sana güveni gelişecektir. Haftada yada iki haftada bir 3-4 saatten bir şey olacağını sanmıyorum. Bu senin için zaten gerekli. Sürekli ders çalışarak bir şey elde edemzsin ki. Biraz da moral depolamaya, eğlenmeye ihtiyacın var. Elbet bizim de kendi başımıza kararlar alacağımız günler gelecek ama o zaman kadar ailemizin sözünü dinlememiz en doğrusu. Bence dediklerimi yap ve ailenle sakince bir konuş. Konuşmaktan ve demekten bir sorun çıkmaz. Umarım istediğin izini alırsın.
Canım ilk olarak teşekkürler yorumun için. Konuşmayı deniyorum ama fırsat vermiyolar ki bağırıp çağırıp kestirip atıyorlar malesef. Bu yeni olan bişey değil kendimi bildim bileli böyle ve bizimle yaşadığın sürece bu evin kurallarına uymak zorundasın diyolar. İşte oldukları süre içinde saat başı evi arıyolar napıyosun diye. Okul zamanı okuldan çıkar çıkmaz 5 dakika geçmeden arıyolar eve git hemen diye. Bıktım artık bunaldım iyicee..
Acaba güvenlerini sarsacak bir şey mi yaptın da bu kadar süpheci ve baskıcı yaklaşıyorlar ? :26:
Hayır, herzaman böyleydiler malesef .s
Hmm. Sen büyüdükçe düzelirler gibi geliyor. Ama bu yaşta da gezip dolaşmaya ihtiyacın var her insan gibi.
Ailenin sebepsiz yere bu kadar baskıcı olması garip. :26:
Tahminim, büyüme döneminde olman ve ailenin seni korumak istemesi. Derslerine yoğunlaşıp iyi bir geleceğin olsun istiyorlardır.
Eminim kötülüğün için değildir. Vardır bi bildikleri. Zamanla düzelir diye düşünüyorum..
Umarım ailenle bu sorununu atlatırsın.
Kendileri böyle görmüşler benimde onlar gibi olmamı istiyolar. İyiliğimi istiyolardı ama bu yaptıkları kesinlikle gerikafalılıktan başka bişey değil. Kız çocuğu öyle sürekli dışarı çıkmazmış.
Kendileri böyle görmüşler benimde onlar gibi olmamı istiyolar. İyiliğimi istiyolardı ama bu yaptıkları kesinlikle gerikafalılıktan başka bişey değil. Kız çocuğu öyle sürekli dışarı çıkmazmış.
Ailenin yetişme tarzından gelen bir şey demekki.
Kız çocuğu dışarı çıkmaz, kız çocuğu şunu yapamaz, bunu giyemez, şunu söyleyemez..
Şu ülkedeki kız-erkek ayrımından nefret ediyorum.:95:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?