- 22 Aralık 2018
- 2.997
- 2.643
- 53
- 36
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Iste olsun olmasin, evet bu söyledikleriniz doğru zaten. Ama benim hayalim camide nişan degil.Cami gerek peygamber efendimiz ve ashap gerek geçmiş müslüman topluluklarda sadece ibadet yeri olarak kullanılmamış yeri gelmiş toplantı yapılmıs yeri gelmiş taziye yeri olmuş yeri gelmis devlet işleri orada konusulmus yeri gelmis dugünler orda yapilmıs suan gunumuzde pek yapılmiyor ama yapılabilir tabiki de ama bu sizin isteginizle olmalı annenizin degil kırmadan kendi isteginiz icin konusun
zor kadınmış vesselam zorrrrMesela evlenince kedi sahiplenicem. Nişanlımla da anlaştım.
Hakkımı helal etmem diyor.
Yeni eşyalarına zarar verecek diyor.
Yahu benim evim, sanane? Hak nedir?
Bu bir değil bin değil, sabır kalmadıbir yasima daha girdim camide nisani diretecek kadar israrciysa vay halinize...karsiniza alip guzelce sakin bi sekilde anlatin seni seviyorum benim icin degerlisin ama nolur boyle yapma diyin
Evet suan bütün yaptiklarini dusunup, aglayarak yazıyorum.zor kadınmış vesselam zorrrr
Zaten sonunda onun dediği olmayacak . Ama olsun veya olmasin ya da konu kapansın hatta abartmıyorum üzerinden yıl geçsin susmuyor. Bu o kadar yorucu ki...Yapabileceğin birşey yok artık huylu huyundan vazgeçmez o illaki ısrar edecek :) bir kere al karşına konuş hayalin isteklerini anlat kırgın ayrılmak istemediğini içindede istediklerinin kalmamasını ağlamaklı ağlamaklı anlatki yapmışsındır sanıyorum.. olmadıysa Sen sakin sakin annenin iki katı ısrar et
sık dişini kırma gene de evlenince az görüşürsün olur biterEvet suan bütün yaptiklarini dusunup, aglayarak yazıyorum.
Boyle diyerek sabretmek istiyorum ama öyle dolmuşum ki aileme...sık dişini kırma gene de evlenince az görüşürsün olur biter
ovvvv büyümemiş bir kadın annenizMesela küçükken ( henüz okul cağında bile değilim ) babannem beni kandırdı ve köye götürdü. Bana o yasımda öyle bir kin tuttu ki. Geldim okula başlıycam. Ablama ve bana kırtasiye malzemeleri alınmış. Sen köye gittin sana yok gibi laflar ediyor, soğuk davranıyor, bir daha oyle yapmazsan vericem vs diyor.
Veya ablamla birlikte anneme gidiyorlar
Yine ben babanmemi seçtim diyelim. Ona oyuncak alınıyor. Bana alınmıyor ve benim o oyuncakla oynamam yasaklanıyor. Hepsini gectim, yıllar yıllar sonra yetişkin olmuşum hala çocukken babannemle gitmemin tribini yapıyor. Oyle susmayan biri işte.
Camide nisan mi ?Ilk defa duyuyorum mevlut tarzi galiba .Sizin hayaliniz neyse onu yapin bnce icinizde kalmasin her zaman yapilan birsey degil cunku.Merhaba arkadaşlar
Konu annem ve israrciligi..
Her konuda o kadar ısrarcı ki artık dayanamıyorum. Bir şeyde direttiyse asla susmuyor da. Insanın başının etini yiyor.
Bu kez de tutturmuş " camide nişan" ben istemiyorum dedikce öyle bir diretiyor ki çileden çıkıyorum.
Ben camide nişan falan istemiyorum. Bana göre değil. Herkesin bir hayali var. Hayır, hayalim olmasa bile camide istemiyorum ya istemiyorum, istemiyorum!!!!
Istemiyorum diye haykırasım var.
Mesela eski püskü iğrenç bir caydanlik var. Al bunu ceyizine koy der. Istemeyince kizar, uzatır. Konu kapansa bile birkaç gün hatta ertesi gün hiç açmamış gibi tekrar o konuyu acar .
Annemdir diyorum, sabretmek istiyorum, kırmayayım diyorum, anne baba rızası onemli diyorum ama bazen sabredemiyorum.
Annesinin bu veya herhangi bir rahatsiz edici davranışına karşı sabırlı olabilen,evlat gibi evlatlar, bunu nasıl başarıyorsunuz?
Allaha hep duam: Ana babamin rızasını almadan canımi alma.
Ama olmuyor iste o beni deli edince ben de onu kırıyorum.
Cami kelimesi '' cem'' kökeninden gelir yani toplanmak manasında. Ve camiler sırf ibadet yerleri değil özel günler için toplanma yeridir. Tabi camide düğün nişan gibi toplantılar cami adabına göre yapılır. Kişi ister ya da istemez onun tercihi ama camide olmasında bir mahsur yoktur.Camide nişan mı? İlk defa duydum. Cami ibadet yeridir. Anneniz cidden sağlıklı düşünemiyor sanırım
Mevlütlü düğünler var mesela ama oda camide yapılmazki.
Zaten sonunda onun dediği olmayacak . Ama olsun veya olmasin ya da konu kapansın hatta abartmıyorum üzerinden yıl geçsin susmuyor. Bu o kadar yorucu ki...
Hayır demem mi, diyorum bolcaÇok keskin bir dille hayır demeyi 24 yasimda ogrendim. Sadece anneme degil bunun birde inatci kayinvalide versiyonu var :) sen hayir demezsen onlara elini verip kolunu kaptirirsin. En son tartismamizda anneme benim artik çocuk olmadigimi uzun uzun anlattim. Hatalarla buyuyecegimi, kendilerininde zamaninda hatalar yaptigini. Senide bu sekilde her konuda yanlismissin gibi gosteriyorsa acikca konus. Ve her zaman kararindan emin olarak hayir de
Allah korusun. Iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Allah razı olsun :)Oluyor işte ama atsan atılmıyor anne yanı. Dilerim en büyük imtihanın bu olsun allah başka dert vermesin. Evliliğin eşinin ailesi hepsi iyi çıksın çünkü aksi çok zor oluyor annem olsada ısrar etse deme sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?