Biktim artik yaa

Maddi durumunuz iyi mi? Yada ilk fırsatta pro bakıcı tut. Hem onlarla uğraşmamış olursun hem bu sayede sadece sen gittiğinde ziyarete bebeğinizi görürler .

Maddi durumumuz pek iyi degil ama eylülde kizim anaokuluna basliycak o zaman rahatlarim insallah

Valla benim kayinvalidem ilk baslarda her pazar e napiyorsunuz? Ben geliyim , siz gelin , ya da bir yere gideceksek beni de alın modundaydi. Yeni gelinim ya sesimi çıkarmıyordum ,bir kaç ay devam etti , sonunda rahatsiz olduğumu belli etmeye başladım , ama baktım bana misin demiyor , sen misin anlamayan , bir gün yine aynı muhabbet , aradı pazar e ne yapıyorsunuz? Napacaksiniz?
Valla anne dedim , pazar günü geldi diye seviniyorum napayım, kocamla başbaşa bütün gün yatakta keyif yapcaz, sonra başbaşa akşam yemeğe gideceğiz. Karar verdik pazar günleri birbirimize vakit ayıracağız dedim . Sonra da ee sen napıyorsun?

Ben yazmadan konusulmus aslinda da yazayim. Siz kolay kolay hayir diyemeyen, yemektir, temizliktir ev duzenini bilen, insan iliskileri duzgun birisiniz ve onlar da siz de cook RAHAT.

Guzel bir sey aslinda. Ne guzel iyi gecinmek. Yasli yasliligini, genc gencligini bilse, nezaket kurallari isletilse, evladin evi kendi evinin bir odasi bir uzantisi gibi dusunulmeden empati kurulabilse...

Tecrubeyle sabittir ki boyle olmuyor iste. Sinirlar asildi mi bir taraf hep magdur. Bir de elin yaslisi memleket memleket gezer bizimkiler cocuklar evlenince kimin yanina siginsam derdine dusuyor. Hastalik cagirmalar. Sosyal hayattan geri cekilme.

Psikolojide delilik zirhina burunme diye bir sey var. Lohusaliktir, maddiyattir bir vesileyle bir patla bir delir en iyisi sen bir agzina geleni soyle. Depresyona gir. Kendini bile cekeme. Bir geri dursunlar.

Cok dogru tespit kizim benim sözümü dinlemiyo onlarla olunca arsiz degilde degisik huylari oluyo benim elimden degil mesela halasinin elinden tutuyo halasinin baktigi günler isten geliyorum yanima gelmiyo sarilmiyo eve gelmek istemiyo... cok üzülüyorum 4 yasinda kizim

Cat kapi geliyolar gelin oturun demedikmide küsüyo mesela kizim daha kücük

Vallaha bende cok laflarla belli etmeye calistim istemedigimi aksam gideriz ailecek ne güzel filmler izleriz disari cikar dondurma yeriz bilmem vs ama anlamiyolar suratimi asiyorum geldimi ettimi ama tik yok inada yapar gibi

Evet ben istiyorumki mesela emri vaki degilde ben gel bizde kal dedigim zaman kalsin yoksa tabikide gelcek etcek ama iyi niyeti su istimal ediyolar sonra onlar degil sen kötü oluyosun

Bence belli etmeye çalışmayın direkt apacik söyleyin. Küserse de küssünler.Dışardan konuşması kolay bazen ama yapmak zorundasınız. Kocanıza söyleyin , eğer bir daha olursa çocuğumu alıp evden çıkacağım aaa ben de tam şuraya gidiyordum diyeceğim bilgin olsun diyin . Belki durumun ciddiyetini anlar ?

hahahaha
benimkide her pazar gelin gelelim yapıyodu
bende artık her geldiklerinde veya gittiğimizde ya bende çok yoruluyorum
bir pazar günü evdeyim ondada iti çamaşır bulaşık kendime hiç vakit ayıramıyorum diye laf soka sokaaa anlattım durumu.
önceden haftaiçi bile akşamları pat diye kızıyla çıkar gelirdi.
bide sofraya oturamıyomuş hanfendi sehpaya çayını kahvesini koymamı beklerdi tabi bende yapmazdım.
bide çalışıyorum bi pazar evdeyim bi gün beni aradı sen nasıl insansın diye ağlıyo telefonda noldu ya naptım ben sana dedim arkadaşlarım gelinini ne zaman görücez diyolar bana yerin dibine girdim dedi.
eee dügünde gördüler ya dedim.
yok işte sen benle koluma girip mevlütlere düğünlere gelmiyosun dedi.
bende attı şalterler dedim benim bi pazar günüm var senin dengesiz arkadaşlarınla mı uğraşıcam ya kafayımı yediniz siz, kocamla evde vakit geçirmek varken ne işim var senin kolunda dedim. ozaman gel temizle hafta içi evimi dedim sustu kaldı.yani aklı sıra benden tam bi gelinlik bekliyo.şimdiki aklım olsa ilk evlendiğimizden beri sesimi çıkarırdım.valla konu sahibi sende sessiz kalma onlar bir diyosa sen yüz söyle bunlar bu dilden anlıyo.

iyi yapmışsın .
Bende yaptım, şimdi rahatım

Haklisin bende sessiz kalmiycam vallaha söylüycem artik istemedigimi bakalim ne tepki vercekler

Süper

Geçenlerde bir programda çocuk tacizleri konuşuluyordu. Bir psikolog şunu söyledi: Bizim ülkemizde kişisel sınırlarla ilgili eğitim verilmiyor. Ülkenin sorunlarına (bireysel. toplumsal, ekonomik, siyasi, dinî, ailevi vb.) bakarsanız yüzde 99’u insanların sınırlarını, özgürlük alanlarını bilmemesinden kaynaklanıyor.

Aile içinde de kaynanalar, görümceler, eltiler, kardeşler, ana-babalar, eşler, çocuklar vb. sınırlarını bilseler gerçekten bu sorunlar olmazdı.

Haklisiniz...

sen nasıl alttan larak söylesende laf olacak
en iyisi dümdüz söyle istemiyorum herkes evinde kalsın de
böylelikle küsüp süreklide gelip gitmezler
dümdüz söylediğinde eşin ilkden bir iki gün surat asar aman sakın geri adım atma
evladının annesinden uzaklaşması demek ne demek boşver çocuğunu düşün onlar zaten kimseyi düşünme onlar için üzülmesinler diye düşünme

Evet kizim benden gittikce uzaklasiyo elimi bile tutmuyo gidiyo halasinin elini tutuyo sürekli ona agliyo artik susmuycam bende yoksa kendime etcem kendim üzülcem ben üzülcegime baskasalari üzülsün....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…