• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bıktım artık yaaaa :(((

belginakskl

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2014
54
1
6
35
Konya
arkadaslar kepek ve sac dökülmesinden bıktım artık ya sacı sıfıra vurcam o olcak :14: saclarım cok asırı dokuluyor kepeklenme asırı su sıralar bide yara cıkmaya basladı ya 6 aydır var geciremedim acaba kapandım ondan olabilirmi dedim ama gecmek bilmiyor sizin önereceginiz biseyler varmı :5:

CAnım saç dökülmesinın nedenini tam bilmiyorum ama bende demir ve b12 eksikliği vardı bu da saç dökülmesi yapıyordu doktorum söylemişti istersen bir kan sayımı yaptır normal değil çünkü. Kepek içinde zeytinyağlı sabun kullanabilirsin

Saçlarınızı kaç günde bir yıkıyorsunuz ? Çok sık yıkamayın.Ve aşırı sıcak su kullanmayın..

Hangi tarak çeşidini kullanıyorsunuz ? Saçlarınızı tararken dikkat edin , yatarken saçlarınızı salık bırakın.Saçınıza uygun tarak modelini seçin..

Sık şampuan değiştirir misiniz ? Sık şampuan değiştirmeyin,kepeğe karşı etkili olan şampuanları kullanmayı deneyin..

Bu rahatsızlığınızdan dolayı doktora gittiniz mi ?

Birde saçlarınız çok uzun ise, saçlarınızı kısa güzel bir model seçip kestirmeye deneyin..

bahar aylarında benimde çok dökülür sonra yenileri çıkar bu dökülme döneminde kepekte olur. değişim yaşıyo vücüdumuz. birde yeni çıkan o küçük saçların sıkıntısı var. gerç çımasa daha kötü allah korusun. sürekli bir durumsa kansızlıktan da olabiliyomuş.

Canım öncelikle çok geçmiş olsun.
Kepeklenmeyi bilemiyorum ama o kafadaki yara olayı lisede benim de başıma gelmişti ve kuaförüme danıştım artık dayanamamıştım.
Saçlarını yıkadıktan sonra kurutmadan topluyosan o ıslaklığın hapsolduğu saç kökleri rahatsızlığını bu şekildeki bi tepkimeyle dışarı vuruyo. Muhakkak ki kurut demişti.
Dediğini yaptım, gerçekten de yaralardan ve dökülen kabuklarından kurtulmuştum.

arkadaslar kepek ve sac dökülmesinden bıktım artık ya sacı sıfıra vurcam o olcak :14: saclarım cok asırı dokuluyor kepeklenme asırı su sıralar bide yara cıkmaya basladı ya 6 aydır var geciremedim acaba kapandım ondan olabilirmi dedim ama gecmek bilmiyor sizin önereceginiz biseyler varmı :5:

Öncelikle bu şikayetiniz için bir doktora gidin kan tahlili yaptırın,b12,demir eksikligi ve tiroitlerinize baktırın ona göre önleminizi alırsınız özellikle tiroit rahatsızlıgı aşırı derecede saç döker.

Eğer hergün banyo yapıyorsanız saçlarınızı her gün yıkamayın gün aşırı yıkayın ve saçlarınız ıslak vaziyette gezmeyin saçları hergün yıkamak saç diplerine zarar verir aşırı sıcak suda saçları yıpratır.

Kapanma ile bir alakası yoktur saç dökülmesinin benim saç dökülmem açıkkende vardı hem de ciddi bir dökülme(tiroit hastasıyım) kapandıktan sonra da devem etti ama ilaçlar sayesinde azaldı artık dökülmem.

CAnım saç dökülmesinın nedenini tam bilmiyorum ama bende demir ve b12 eksikliği vardı bu da saç dökülmesi yapıyordu doktorum söylemişti istersen bir kan sayımı yaptır normal değil çünkü. Kepek içinde zeytinyağlı sabun kullanabilirsin

evet demir eksikligim var zatn doktora gittigimde degisik pis kokulu sampuanlardan vermişti

Saçlarınızı kaç günde bir yıkıyorsunuz ? Çok sık yıkamayın.Ve aşırı sıcak su kullanmayın..

Hangi tarak çeşidini kullanıyorsunuz ? Saçlarınızı tararken dikkat edin , yatarken saçlarınızı salık bırakın.Saçınıza uygun tarak modelini seçin..

Sık şampuan değiştirir misiniz ? Sık şampuan değiştirmeyin,kepeğe karşı etkili olan şampuanları kullanmayı deneyin..

Bu rahatsızlığınızdan dolayı doktora gittiniz mi ?

Birde saçlarınız çok uzun ise, saçlarınızı kısa güzel bir model seçip kestirmeye deneyin..

sacım uzun iık güne bir ılık suyla yıkarım haftada bir bal maskesi yaparım taragım fırca ve doktora gittim gecmedi boyalı sacları ama 6 aydır boya yapmıyorum ondanmıdır ki

bahar aylarında benimde çok dökülür sonra yenileri çıkar bu dökülme döneminde kepekte olur. değişim yaşıyo vücüdumuz. birde yeni çıkan o küçük saçların sıkıntısı var. gerç çımasa daha kötü allah korusun. sürekli bir durumsa kansızlıktan da olabiliyomuş.

tesekkür edrim bidaha gidiyim bakalım doktora

Canım öncelikle çok geçmiş olsun.
Kepeklenmeyi bilemiyorum ama o kafadaki yara olayı lisede benim de başıma gelmişti ve kuaförüme danıştım artık dayanamamıştım.
Saçlarını yıkadıktan sonra kurutmadan topluyosan o ıslaklığın hapsolduğu saç kökleri rahatsızlığını bu şekildeki bi tepkimeyle dışarı vuruyo. Muhakkak ki kurut demişti.
Dediğini yaptım, gerçekten de yaralardan ve dökülen kabuklarından kurtulmuştum.

ayneenn kurutmadan havluya sarar bi saat oyle beklerim bundan sonra kurutuyum teskkürlerr:))

Öncelikle bu şikayetiniz için bir doktora gidin kan tahlili yaptırın,b12,demir eksikligi ve tiroitlerinize baktırın ona göre önleminizi alırsınız özellikle tiroit rahatsızlıgı aşırı derecede saç döker.

Eğer hergün banyo yapıyorsanız saçlarınızı her gün yıkamayın gün aşırı yıkayın ve saçlarınız ıslak vaziyette gezmeyin saçları hergün yıkamak saç diplerine zarar verir aşırı sıcak suda saçları yıpratır.

Kapanma ile bir alakası yoktur saç dökülmesinin benim saç dökülmem açıkkende vardı hem de ciddi bir dökülme(tiroit hastasıyım) kapandıktan sonra da devem etti ama ilaçlar sayesinde azaldı artık dökülmem.

ne biliyim öyle derler ya sac kapandıgında havasız kalır dıye

mantarmı varki canım yaradan kepekten falan bahsettinya yarayı bilemiyrum ama head&sholders kepeğe birebir tavsiye ederim güzel şampuan ama doktora git bence sende saç mantarı var büyük ihtimal losyon ve fungoral şampuan vercek :34:

evet demir eksikligim var zatn doktora gittigimde degisik pis kokulu sampuanlardan vermişti

DEmir ilacı kullanmıyor musunuz ? BEn kullandıktan sonra saç dökülmesi de azalmıştı ayrıca demir eksikliği b12 eksikliği de yapıyor bu da ileride alzheimer a kadar gidiyormuş hamilelikte bile büyük sorunlar yaşatır eğer demir ilacı kullanmıyorsanız bir an önce tedaviye başlayın derim ki saç dökülmenizde azalacaktır

Yasadigin durum muhtemelen seberoid dermatit denen yari genetik mantar. bende cok sık yasiyorum kepek yara ve dokulme ozellikle stresli donemlerimde aninda fark ediyor. Ben marketlerde satilan sampuanlari kullanmiyorum, bitkisel sampuanlari en fazla 2 ser kutu kullaniyorum cunku sac alisiyor ve basa donuyorum, tresan otaci sebamed ilk aklima gelenler kepekli saclar icin olan cesitleri. hafta da iki-uc kere kepekli saclar icin olan bakim yaglari ile yaglayip 1 saat kdr beklerim, yumusatiyor parlatiyor sac derisi besleniyor. Asiri kepek varsa doktorun onerdigi bir damla var ismini yazamam istersen bir doktora gozukup sorabilirsin yine onun onerdgi sampuanlarida kullandim ve sonuc aldim. ama kesin cozumu olan bsy deil stres ardina surekli tekrarliyor bende alistim artik.

Back
X