bıktım artık..!

Pirayeeeee

..
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.297
3.424
358
Kızlar bilenler bilir 4 yıllık bir ilişkim var.

Askerlik bittikten sonra yine İstanbul'da kendi işini kurucaktı.
Memleketi doğuda bu arada. Kasım başında İstanbul 'da ki evini kapattı eşyalarını sattı memlekete döndü askere gidicem diye..
Şimdi bedelli askerlik çıkınca bu fikir aklına yattı ve ben gitmiycem ödiycem parayı demeye başladı. Buraya kadar sorun yok..
Biz sevgilimle daha öncelerde evlendikten sonra yaşayacağımız yer konusunda tartısmlar yasadk. O memleketınde yaşamak istemişti bense batıda yaşıyorum kabul etmemiştim. O kadar uzakta yapamam İstanbul ikimiz içinde daha iyi ailelerimiz bi uçak mesafesi yakınımızda olur ben daha rahat iş bulabilirim diye kabul etmişti ve bu konu kapandı sanıyodum.
Şimdi ise memlekette ailesinin yanında tutturdu askerede gitmiyceksem daha yeni kapattım evimi eşyalarımı sattım bır daha donmıycem ıstabula burda kurucam işimi demeye..
dünden beri tartışıyoruz..

Son düzenleme:
Erkek arkadaşın önce yaşayacağınız yer konusunda anlaşmış, sonra memleketini istemiş. Biraz tutarsız davranmış. O memleketinde yaşamak istiyor, hemde sana söz verdiği hale. Unutma ki evlendikten sonra aileler işin içine girince asıl o yüzden problemler başlıyor. Bence kararını iyi ver.

Erkek arkadaşın önce yaşayacağınız yer konusunda anlaşmış, sonra memleketini istemiş. Biraz tutarsız davranmış. O memleketinde yaşamak istiyor, hemde sana söz verdiği hale. Unutma ki evlendikten sonra aileler işin içine girince asıl o yüzden problemler başlıyor. Bence kararını iyi ver.

İlişkimizin en basında o bana demişti aslında böyle bısey olursa yasar mısın dedı. Bende senın meslegın her yerde iş yapar ama cok mecbur bı durum olursa yasarım ama onun dışında farklı bı sehırde yasamak ısterım o kadar uzağa gıdemem demiştim dedım. Ama o da sımdı sen bastan bana olur emıstın ben senın ısteklerın ıcın kabul ettım ıstanbulu ama evımı daha yenı kapatmışken eşyalarımı satmışken hem bedellı parasını odıyıp hemde nasıl düzen kurucam benı düşünmüyorsun dıyor. Bende basında bıraz zorlanırsın ama sonra rahat ederız dedım ne yanı sırf borçlar yüzünden kı 5-6 ayda kapatır borçları omrumun sonuna kadar memleketınde mı yasayalım dedım. bilmiyorum işte cok canım sıkıldı kı aılesınden cıddı anlamda urkuyorum cunku kulturler cok ayrı.

İnan bu o kadar büyük bir problem ki...Denge kuramayan bir insan gerçekten fazlasıyla yıpratıyor.Çözüm basit aslında...Ya kabul edeceksin ya da bitireceksin.Sizinki de aile sonuçta...

kabul etmıyorum..Çünkü bende kendımı tanıyorum mutsuz olurum, mutsuz ederım...Ama o kabul etsın ıstıyorum yada hayırlısı olsun ama işte insan sevınce bı yol arıyor..

Kültür farkı bi evlilikte büyük yer kaplıyor ne kadar önemsiz gibi görünse de...
Bi aileye ayak uydurmak, düzenlerine adapte olmak çok zor.
Ya evlendiğinizde eşinle ayrı bi düzenin olacak ya da eşinin ailesine göre yaşayaksınız.
Bu kararı ikiniz vermelisiniz, sadece sevgilinin vereceği bi karar değil bu.

Sakınnnn ben yaptim o hatayi. Çok pişmanim şu an hatta tedavi goruyorum psikolojim alt üst oldu.

bende biliyorum kendımı cok hassasım, gelemem bu kadar farklılığa sırf onu cok sevıyorum dıye ama eger kabul etmesse bıtırmek çok ağır geliyor seviyorum çünkü onu :(

Kültür farkı bi evlilikte büyük yer kaplıyor ne kadar önemsiz gibi görünse de...
Bi aileye ayak uydurmak, düzenlerine adapte olmak çok zor.
Ya evlendiğinizde eşinle ayrı bi düzenin olacak ya da eşinin ailesine göre yaşayaksınız.
Bu kararı ikiniz vermelisiniz, sadece sevgilinin vereceği bi karar değil bu.

Bende ona bunu söylüyorum .
Bu kararı sen tek basına veremessın madem benı sevıyorsun ikimiz içinde ortak yolu bulacaksın dıyorum..
Ki aileni at demiyorum sonuçta sağlıklılar elden ayaktan dusmedıler ki oyle bile olsa 3 bekar ablası var evde.gelmek ıstesınler gelsinler ama dıp dıbe yapamıycagımı düşünüyorum..

bende biliyorum kendımı cok hassasım, gelemem bu kadar farklılığa sırf onu cok sevıyorum dıye ama eger kabul etmesse bıtırmek çok ağır geliyor seviyorum çünkü onu :KK43:

Bak ben evliyim bende seviyorum esimi ama olmuyor ailesi yasadigin sehir o kadar onemliymis ki. Simdi ki aklim olsa evlenmezdim ne onu ne kendimi yakmazdim

O ne istiyorsa o olacak sende onun ailesinin yükünü çekeceksin maddi ve manevi epey kalabalık sülaleye şimdiden alış ailesi yönlendirici olacak her konuda sana zaten söz hakkı olmayacak
epeyde kültür farkı var yanacaksın gibi

kabul etmıyorum..Çünkü bende kendımı tanıyorum mutsuz olurum, mutsuz ederım...Ama o kabul etsın ıstıyorum yada hayırlısı olsun ama işte insan sevınce bı yol arıyor..

Seni birkaç konundan hatırlıyorum almadal.Yapıcı birisin aslında ama inan bu konu çok fena.İnşallah orta bir yol bulursun.:KK37:

Bak ben evliyim bende seviyorum esimi ama olmuyor ailesi yasadigin sehir o kadar onemliymis ki. Simdi ki aklim olsa evlenmezdim ne onu ne kendimi yakmazdim

Haklısınız. İnsan her anlamda mutlu olmalı ki evliliğine de yansıtsın.İşte ben bunu anlatamıyorum ki.
Onun memleketı sonuçta anlam veremıyo neden ıstemedıgıme seversın dıyor.
Herkes evlenip uzağa gıdıyor dıyor.Nasıl anlatıyım ona kendımı ?

İlişkimizin en basında o bana demişti aslında böyle bısey olursa yasar mısın dedı. Bende senın meslegın her yerde iş yapar ama cok mecbur bı durum olursa yasarım ama onun dışında farklı bı sehırde yasamak ısterım o kadar uzağa gıdemem demiştim dedım. Ama o da sımdı sen bastan bana olur emıstın ben senın ısteklerın ıcın kabul ettım ıstanbulu ama evımı daha yenı kapatmışken eşyalarımı satmışken hem bedellı parasını odıyıp hemde nasıl düzen kurucam benı düşünmüyorsun dıyor. Bende basında bıraz zorlanırsın ama sonra rahat ederız dedım ne yanı sırf borçlar yüzünden kı 5-6 ayda kapatır borçları omrumun sonuna kadar memleketınde mı yasayalım dedım. bilmiyorum işte cok canım sıkıldı kı aılesınden cıddı anlamda urkuyorum cunku kulturler cok ayrı.

Zaten asıl mesele kültür farklılığı. Birde hiç bilmediğin bir şehir. Bizimde kültürler çok farklı, eşimin ailesinin olduğu yerde yaşamıyoruz, uzaktayken bunca şey yaptılar birde yakın olsa aman Allahım... Şöyle sor, onca zaman İstanbulda yaşadın orada sende rahat edemezsin falan filan de... Yada bedellinin parasını ödeyip bir iki yıl çalışsın ara biriktirsin. İlla kendi işini kuracaksa, ve memleketinde kuracaksa orada kalıcı olur. Sen canını sıkma, bence onca zaman tek yaşamış biri ailesinin yanında rahat edemez zaten.

Haklısınız. İnsan her anlamda mutlu olmalı ki evliliğine de yansıtsın.İşte ben bunu anlatamıyorum ki.
Onun memleketı sonuçta anlam veremıyo neden ıstemedıgıme seversın dıyor.
Herkes evlenip uzağa gıdıyor dıyor.Nasıl anlatıyım ona kendımı ?

Mesela şunu söyle ailenle yakin olursak kultur uyuşmazligimizdan dolayi sorunlar yasariz ama uzakta olursak ayda yilda bir gorustugumuz icin onlar bana ben onlara sabirli ve kibar oluruz de. Yüz göz olmazsınız yani. Ben asla o şehirde yapamam de. Kesin kararli oldugunu görsün

Kızlar bilenler bilir 4 yıllık bir ilişkim var.
Sevgilim diş hekimi İstanbul da çalışıyordu askere gidene kadar geçici birinin yanında.
Askerlik bittikten sonra yine İstanbul'da kendi işini kurucaktı.
Memleketi doğuda bu arada. Kasım başında İstanbul 'da ki evini kapattı eşyalarını sattı memlekete döndü askere gidicem diye..
Şimdi bedelli askerlik çıkınca bu fikir aklına yattı ve ben gitmiycem ödiycem parayı demeye başladı. Buraya kadar sorun yok..
Biz sevgilimle daha öncelerde evlendikten sonra yaşayacağımız yer konusunda tartısmlar yasadk. O memleketınde yaşamak istemişti bense batıda yaşıyorum kabul etmemiştim. O kadar uzakta yapamam İstanbul ikimiz içinde daha iyi ailelerimiz bi uçak mesafesi yakınımızda olur ben daha rahat iş bulabilirim diye kabul etmişti ve bu konu kapandı sanıyodum.
Şimdi ise memlekette ailesinin yanında tutturdu askerede gitmiyceksem daha yeni kapattım evimi eşyalarımı sattım bır daha donmıycem ıstabula burda kurucam işimi demeye..
dünden beri tartışıyoruz..
Ailesi çok kalabalık 3 ablası var bekar ve ben hıc bılmedıgım kulturlerıne alışık olmadığım bı sehıre gıdemem kendımde o cesaretı bulamıyorum..Gözlemlediğim kadarıyla uzunca kalmayı seven insanlar ailesi..bi ablası evlendıgınde uzunca sure yanında kaldırlar sasırmıstım hemde yenı evlılerdı.
Bi abisi var ankarada yasıyor hıc umrunda değil ailesi karısı pek yanaşmıyor zaten anladığım kadarıyla ona gıdıp uzun uzadıya kalamıyolar..
ama sevgilim ailesine çok bağlı anenm babam yaslı onları bırakamam dıyor..
ya cıldırıcam kızlar kım aılesını bırakır zaten bende bişey demiyorum zaten..Hasta olurlar gelirler ama bı ıhtıyacları olduğunda bız gıderız tatıle gelırler ama dip dibe olmak ıstemıyorum.
zaten babamla aram erkek arkadaşımı ogrendıgınden berı bozuk annem o kadar uzağa gıtmeme basından berı karsı bı kızım var sen yapamassın rahata alışıksın ben senı tanıyorum dıyor..
Bı yandan sevgılımle bunun dışında hıc bı problemiz yok ufak tefek anlaşmazlıklar dışında sırf bu yüzden aramızın bozulmasını da ıstemıyorum ama kesın tavrımı kavga etmeden koymam lazım nasıl yapıyım bı akıl verın bana..

anlattıklarınız canan tan ın piraye adlı romanına benziyor.okuyun tavsiye ederim.ordan net bi cevap bulabilisiniz.

Back
X