• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bıktım artık!

yahu şu erkeklere başbaşa olalım demeyin
adamların alerjisi var bu sözlere
abartılı düşünceler
abartılı hayaller kuruyorlar

Boşamazsan ş.refsizsin deyip gitmek var.
Nedir bu her kavgada boşama hevesi.
Dışardan ahkam kesmesi kolay belki ama yenilecek laf değil.
Bu laflara son versin , ya boşansın. Ya da bir daha ağzına almasın bu kelimeyi. Bunu eşinize söyleyin .

Tartışma konunuzdan önemli bu durum.
Eşiniz evlendiğinin farkında mı?
Durumunuz, inancınız nedir bilmem ama bu "defol git, boşarım" gibi kelimeler dini nikahınıza zarar verir.
Herşeye zarar verir kısaca.
Böyle ilişki olmaz , olmamalı.

hanımlar ben sunu düşünüyorum,
siz ne dersiniz bilmiyorum ama
bir arkadasımın annesine konusturtsam , hani büyük görmüş gecirmiş bir kadın.
konuyu acsalar da eşimle konussalar olur mu sizce ne dersiniz????
hani şu üslubla;
oğlum bak bu kızı üzme , yapma, siz çift oldunuz senin ailen o.
kalmasınlar buraya tabi evine gelsinler ziyarete annendir vs vs

Bunların da favori lafı yılan gibisin:işsiz:Maşallah anaları melek karılar hep yılan zaten.

hani şu üslubla;

Kendinizi yalnız hissettiğiniz için başınızda aileniz olsa daha farklı davranacaktı sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Araya büyük sokmak evliliği yoluna koymaz. Anası babası olup da aynı şeyleri yaşayan bir sürü kadın var.

Mesele ailenizin olmaması, yalnız olmanız değil sizin eşinize karşı dik duramamanız. Onu kaybetmekten, gitmesinden, boşanmaktan ölesiye korktuğunuz için ipleriniz eşinizin elinde. Sizi istediği gibi yönlendiriyor, korkunuzu bildiği için boşanmakla tehdit ediyor.

Araya sokacağınız teyze bir işe yaramayacak. Siz ne zaman ki eşinizin karşısında dik durmaya başlayacaksınız eşiniz o zaman yola gelecek. Ya da hiç yola gelmeyecek ve evliliğiniz bitecek. Bu şekilde, bu düşüncelerle bir yere varamazsınız.

hani şu üslubla;
Yok canım ya sen sanıyor musun ki adam aydınlanacak aa canım karım fedakar karım çilekeş karım diyecek. :işsiz:
Sen o laftan sonra restini çek.
Oldu ki gitmedi aranız düzeldi vs, annene daha dikkatli davranıcam sanırım o gün hata yaptım de ve bundan sonra dikkatli davran. Mesela ben olsam arkadan fon yapacağıma kvyi arayıp "senin içine doğmuş ama umutlanmanı istemem gelemycez başbaşa geçireceğiz malum ilk yılbaşımız. X'e de bekliyorum falan deme üzülüyor" derdim. Kv eşime yetiştirirse de "yok hayatım yanlış anlamış öyle demedim. Anne fazla hazırlık yapıp yorulma çalışıyorum gelemeyebiliriz, olsun seneye kutlarız gönüller beraber olsun" dedim derdim. Bundan anlıyor bunlar. :KK59:

Onu bunu araya sokmakla olmaz düşünce lerinde kararlı ol. İyisi bile illa bi laf sokuyor. İııyyy. Bu konuyu takip ediyorum.

Mesele çok daha derinmiş bu herif adam olur mu buyrun sohpete..:işsiz:

acaba biz niye ailelerimize karşı böyle değiliz diye düşünüyorum. annelerimizi bu kadar çok sevmiyormuyuz? neden onlar daha üstün tutuyo? merak ettim

Eşinizin karşısında dik olun, araya birilerini sokmak sizi iyi etmeyecektir.
Dik olmak . . .
Diklenmek değil. .
Karşı gelin , dinlemeyin tartışın, zıt gidin demiyorum .
Dik olun, fikrinizi beklentinizi söylemekten çekinmeyin, kendinizi ezdirmeyin, tehditlere, hakaretlere pabuç bırakmayın.

bu dedikleriniz güzel ve her bayanın yapması gereken şeyler,
ancak, olmuyor. ben ağzımı açtıgımda beni öldürecek diye korkuyorum ya ! deliriyor resmen.
evde bişeylere zarar veriyor. konusmak bi çözüm olsa deniyeceğim olmuyor :(
cok zor durumdayım

günde 10 defa neyin kritiği bu . anneci adammıs . buladar lafı yettirseydin

daha önceki konularımdan da bilirsiniz. kayınvalidem bana kalmaya gelicekti.
bende artık iyice sogudum ettim.
hergün farklı bir olay oluyor calısan bir bayanım ve artık dayanamıyorum.
yıpranıp için içini yiyor ama gülmek zorundasın iş yernde. cok zor.
olay şu özet gecmek gerekirse.
yılbası için, ben cumartesi günü calıstıgımdan, eşimin memleketine gitmeyecektik. artık oyle planladık ve bende zaten gitmek istemiyordum.
evliyiz.
evli olarak bu ilk yılbasımız.

neyse eşimin memlketine gidicektik ama engel olan benim çalışmam oldu. birgün için yol yapamazdık.
planladık ben de diyorum bak beraber gecrecegimiz ilk yılbasımız. cok mutluyum vsvs. başbaşa olmak iyi olucak falan.
dün yemekten once kv aradı eşimi. (hergün nerdeyse 10 kere konusurlar işiyle ilgili gelişmeleri annesine bildirir eşim. sonra da ne yicez vs vs. benle bu kadr konusmaz.)
kv demiş ki : içimden bi ses geliceğinizi söylüyor, insallah gelirsiniz içime dogdu ozledim sizi vs vs.
bende yemek yaparken konusmaları duyuyorum.
eşim dedi ki: anne gelmek isteriz aslında ama allys calısıyor, çalışmasa belki geliriz,hıhı evet daha belli değil,
bende ordan seslendim ufak bi sesle birlikte plan yaptık ama diye.
başbaşa gecircektik diye.

neyse konustular.
konustuktan sonra eşim telefonu kapattı,özellikle yaptın dimi dedi kadın bizi özlemiş, cok kötüsün sen , yılan gibisin dedi.! şok oldum.
ben duyurmak için özellikle yapmısım da bagırmısım da. içim pismiş benm, benden boşanacakmış da yılbasına oraya gidicekmiş. sen evde kutla dedi, senden de boşanıcam dedi.

bıktım artık!!!!!

Kaynanalar artık rahat bırakın bu gençleri,bekarken yüzlerine bakmazlar evlenince kıymete binerler..

bak canım sürekli ailem yok diyorsun da evli olsan da hala bir ailen yok. bu koca görünümlü yılanla evli kalmaya devam ettikçe ne huzurun ne yuvan olur. o kv er geç sana yerleşecek. bu çok belli. itiraz edersen kocan yine kapıyı gösterir o da belli. hele çocuk olursa dayak da yersin küfür de.
böyle yılan insanlar özellikle ezebilecekleri insanla formalite evliliği yapar. toplumda evli, koca,baba tilti bekar olmaktan önemli çünkü.
sen onun eşi olamazsın asla. sadece paravan eş, anne, gerçekte doğurgan kadın, evinin temizlikçisi, anasının bakıcısı olur vasfın.

günde 10 defa neyin kritiği bu . anneci adammıs . buladar lafı yettirseydin

anneci ztn, evlenmeden böyle degildi.
herşeyi bilmek zorunda sanki.
evindeki karısı ben bile bircok seyini bilmem.
yani bilmem derken anlat diye sıkboğaz etmem. anlatırsa dinlerim.
ama herşeyi anlatıyor ya ,anne şöyle oldu böyle oldu. iş yerinde su is var olursa güzel olucak bakalım bilmem ne.
bizim müdür şuna şunu dedi bunu dedi.

valla ben dinlerken içim daralıyor napacagımı bilmiyorum.
askerdeyken de eşimin asker oldugu yerde evde kalıyordu, o zaman da annesi gelseydi yanına o zaman bakmaya?

ayrıca ana babası sağ olup da, kabul edilmeyen, kocasına mahkum olduğunu zanneden nice kadın var.

ayrıca ana babası sağ olup da, kabul edilmeyen, kocasına mahkum olduğunu zanneden nice kadın var.
bana her kavga da gecmişimi öne sürüyor.
yani aile büyüklerin bile sana sırt cevirdi bilmem ne ordan vurmaya calısıyor.

bu dedikleriniz güzel ve her bayanın yapması gereken şeyler,
ancak, olmuyor. ben ağzımı açtıgımda beni öldürecek diye korkuyorum ya ! deliriyor resmen.
evde bişeylere zarar veriyor. konusmak bi çözüm olsa deniyeceğim olmuyor :KK43:
cok zor durumdayım
ooooo tam tahmin ettiğim gibi yakında şiddet göreceksin. hazır ol.

="muzdaripgelin, post: 49507573, member: 797329"]acaba biz niye ailelerimize karşı böyle değiliz diye düşünüyorum. annelerimizi bu kadar çok sevmiyormuyuz? neden onlar daha üstün tutuyo? merak ettim
Ben de bunu düşünüyorum. Kadınlar niçin ailesini 2. Plana atıyor evlenince. Ne bileyim annesinin evinde iş yapmayan daha sözlenince bile kaynanasının evinde bir sürü iş yapıyor. Niye bayramlarda falan genelde eşin ailesine veya önce hep eşin ailesine gidiliyor. Bunun gibi bir sürü şey. Biz 3 kızız mesela hiçbirimiz böyle değiliz. Hiçbir bayram ailemizi yalnız bırakmayız. Tekimiz kesin gider anlaşırız. Hatta en son bayramda anlaştık üçümüz de gittik çok güzek bür bayram geçirdik. Ama annemin 3 erkek evladı bulunan komşusu gelmiş siz de erkek ailesi gibisiniz diyo. Gel de sinir olma. Bi şey de diyemiyosun koca kadın. Sanırım bu aile yetiştirme şeklinden geliyor. Bize mesela boşanmak çok kötüdür diye öğretilmedi ya da erkek hep haklıdır diye. Ya da bayramlarda öncelik eekepindir diye. Mesela 50 küsür yaşındaki halamı hatırlıyorum küçüklüğümden beri yaz tatileri bayramları hep sırayla gelirlerdi. Ki 20 sene öncesi dahil bahsettiğim. Bence kız anneleri biraz dik duruşu, özgüveni, ayakları üstünde durmanın önemini anlatmalı, öğretmeli.

Back
X