• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bıktım ben :(

bsrgms

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2011
248
0
66
Antalya
ben görücü usulü evlendim ama eşimi seviyorum... tek anlaşamadığımız noktada aileme gidip kalma noktası oluyor.neyse bayramdan bir hafta önce göndermek istedi gideceğim diye sevinçliydim ki AİLEM sağolsun tüm moralimi alt üst etti :( şimdi geliyormuşum eşim haftaya gelecek kaynanaya gidecez 1 gün kaynanada olacağım işte neymiş bayramda 2. gün gidip 3. gün geri kaynanaya döneceğim diye söylenmeye başladılar bile... eşime ezdiriyormuşum onları. ailemde kalcam diyemiyormusum adam erken gönderio ona bile sevinmiyorlar kaynanaya hizmet etcekmişi diğer gelin 1. gün gelip dönüyor sen niye bekliyorsun orayı diyorlar eltimin kendi evi yakın bayramlaşıp dönüyo ben 8 saatlik yoldan gitcem ailemde senin de evin var diyorlar.eşime ben desem birbirimize giriyoruz 2 senedir aynı konular bıktım ben.daha eşim askere gidecek ve bu sorunlar devam edecek ben ailemde kalmak isticem eşim ailemde kal dicek bunaldım herkesten herşeyden...kimse bana karşı anlayışlı değil benden anlayış bekliyorlar yarın gidecektim gelme diyor ailem şimdi :( laf geciremiyormusum eşime. ben ailem için eşimle yuvamı yıkayazdım ama halen aynılar...:14::14::14:

biraz karışık olmuş arkadaşım 2 kere okudum ama anlayamadım.Anladığım sen ailene gideceksin ve ailen bunu istemiyor kayınvalidene mi gitmeni istiyor?

Ailen çok düşüncesiz, diğer eltinin evi yakınmış normal zamanlarda da sürekli görüyordur sen sadece bayramlarda göreceğin için ve bayramdan 1 hafta önce, eşin olmadan rahat rahat ailenle hasretini de giderebileceğin için bayramda da orada bulunman gerekir. Sonuçta adam ailene gitme illa da 15 gün burda kalcaksın demiyo yani adaletli olduğu halde sen daha fazla kalmak için diretirsen birbirinize girersiniz evet. onun ailesini hiçe saymış hiç umursamamış konumuna düşersin. Bu konuyu hiç açma bence eşine, ailenle halletmeye çalış…

annenler de bir tuhafmış arkadaşım ya kusura bakma da....oraya gitmen gerekiyorsa git kızım diyemiyorlar demek....

canım ailen neden böyle şeyler söyledi ki!
ne güzel eşin 1hafta önceden gönderiyor
bayramdada kv lere gitmek gerekir onlarda oğullarını gelinlerini görmek isterler
ailenin gazına gelme seni üzmelerine izin verme
ailenin böyle düşündüğünüde eşine söylemeyesin
uzaktan gelen gelin enayi mi oluyor
bende uzaktayım bayramda en cok yanında kalan gelin benim
eltiler aynı mahallaede oturuyor bayramda 1 saat oturup giderler
ee bende o kadar yolu 1 gün kalmadan dönemem
bu şekilde izah et sen ailene
asker konusunda eşinle konuş anlaş nerde rahat ediyorsan orda kalacağını söyle
illede aileme gidecen dersede çok kalamam istediğim zaman dönerim haberin olsun sonra bana bunun hesabını sorma dersin

Son düzenleme:
genelde kız aileleri "aman orda bi sorun çıkmasında kızımızın huzuru bozulmasın" hesabı yaparlar...
sizinkilerde durum biraz faklıymış...
sen tabiki önce kendi yuvanı düşünmelisin..
bunuda ailene uygun bi dille anlatman lazım..
anlamıyolar diye bişey yok..
sen arada kalmak zorunda değilsin..
eşinde, ailende sonunda bi orta yolu kabul etmek zorunda...

cnm sende gitme ailene o zaman. Allah Allah yaa. Onların senin anlaması gerekir. onlarda tafra yapıyor. gidebilsen giderdin. söz geçirebilsen eşine geçirirdin herhalde. Ne demek ailen küsmesin diye yuvanı mı yıkcaksın. Tmm Haklılar eşin hatalı. Ailene gitmen gerekir. Senin ezilmeni istemiyorlar. böyle yaparak seni arada bırakıp daha çok ezip üzüyorlar. kabullenip boşver kızım diye seni telkin etmeleri gerekir.

Ne yapalım ki her zaman istediklerimiz olmuyor, hayat önümüze ne sunduysa onu yaşıyoruz bazen, bu bizim elimizde değil.

Yalnıııız daha büyük bir problem kapıda bekliyor seni cnm. Askerlik. o zaman ailenle kalmalısın . yoksa k.valide ile yüz göz olur 10 ka edeceğiniz mesafeyi, sabrı, hoşgörüyü bu sürede bitirirsiniz. sende bitersin . çok zor. hem eşin yok.ailesi ve sen korku filmi gibi valla :(((((

Ailende bir garip. Eşin bir hafta öncesinden seni gönderiyor ailenle hasret gidermen için bayramda bir gün kayınvalidenlerde kalmanı sorun ediyorlar. Madem öyle sende arefe günü eşinle birlikte git eşinin ailesine bayramlarını kutla bir gün orada kal oradan da ailene geçin ve bir gün de orada kalın sonra dönün olsun bitsin. Hem zaten bu durumda bir hafta önceden gitmeni de istemiyorlarmış.

benim annemler de uzakta esım sık sık gondermez yılda 1 kere falan.. ama ne annemden ne babamdan bır kere bıle bıze nıye gelmıyosunuz nıye uzun kalmıyosunuz dedıgını duymadım.. 2 kere yalnız gıttım kaldım degısen bısey yok.. esım tek cocuk oldugu ıcın kv kp hep beraber gıder kalırız aılem oyle daha cok mutlu olurlar.. annene aklını verme sakın.. bı kız, annesının sozuyle esıne karsı cıkıyorsa o yuvada huzursuzluk hıc eksık olmaz.. evlendın artık.. kendı aılenle mesafen olmalı.. esın ne dıyorsa esının aılesı sana nasıl davranıyorsa onemlı olan o.. bu sekılde kavgası eksık olmayan cok kısı tanıdım ben.. ınan sonu yok cozumu yok.. bı noktadan sonra esın senden sogur annenlerden sogur.. ama mesafelı olsan hersey cok daha guzel olur.. tabı sadece tavsıye benımkı senın fıkırlerın cok daha onemlı..

Canım hiç kendini üzme.
Eşin ile birlikte bir aile ziyaret planı yapın.
Önce kime gidilecek,kaç gün kalınacak...vb.
Bence burda önemli olan herkesin ailesine adaletli davranmak.Görüşme sıklığını,...vb. dikkate alarak kalınacak gün sayısını siz eşinle birlikte belirleyin.
Ortak kararınızıda ailelerinize kibarca ama net olarak açıklayın.Sonrasında kim ne derse desin duymayın....
Yoksa seninkiler,benimkiler tartışmasının sonu yok...
Siz eşinle birlikte hareket ederseniz,ailelerde zamanla sizin karalarınıza saygı duyar,inşallah.

ben görücü usulü evlendim ama eşimi seviyorum... tek anlaşamadığımız noktada aileme gidip kalma noktası oluyor.neyse bayramdan bir hafta önce göndermek istedi gideceğim diye sevinçliydim ki AİLEM sağolsun tüm moralimi alt üst etti :( şimdi geliyormuşum eşim haftaya gelecek kaynanaya gidecez 1 gün kaynanada olacağım işte neymiş bayramda 2. gün gidip 3. gün geri kaynanaya döneceğim diye söylenmeye başladılar bile... eşime ezdiriyormuşum onları. ailemde kalcam diyemiyormusum adam erken gönderio ona bile sevinmiyorlar kaynanaya hizmet etcekmişi diğer gelin 1. gün gelip dönüyor sen niye bekliyorsun orayı diyorlar eltimin kendi evi yakın bayramlaşıp dönüyo ben 8 saatlik yoldan gitcem ailemde senin de evin var diyorlar.eşime ben desem birbirimize giriyoruz 2 senedir aynı konular bıktım ben.daha eşim askere gidecek ve bu sorunlar devam edecek ben ailemde kalmak isticem eşim ailemde kal dicek bunaldım herkesten herşeyden...kimse bana karşı anlayışlı değil benden anlayış bekliyorlar yarın gidecektim gelme diyor ailem şimdi :( laf geciremiyormusum eşime. ben ailem için eşimle yuvamı yıkayazdım ama halen aynılar...:14::14::14:

her iki aile içinde bence eşinle aranı bozma
senede sayılı gün aileleri görüyorsunuz zaten
ailen yapıcı degil yıkıcı
genelde kız tarafı sorun çıkmasın diye ugraşır ama sizinkilerde bi gariplik var
eltin gidip geri dönüyormuş niye evi yakın
senin kalmanı tabiki beklerler normal bu
farklı şehirlerdesiniz
ailen bu kadar hayatınıza karışmasın
buna müsade etme
eşin askere gidince kendi evinde kal bence
sen annenlerde kalsan eşinde dogal olarak birazda bizimkilerde kal diyecek
işler iyice karışacak

Eğr sen ailene,biz eşimle böyle karar verdik desen sorun olmaz.Eğer sen daha önceleri,eşinin ailesini,eltini filan ailene çekiştirdiysen,onlarda kendilerince böyle yorum yapma hakkı bulurlar kendilerinde.

Bir evlilikte,nereye ne kadar gidilip ne kadar kalınacağına karı koca karar verir.Diğerlerine kapıyı açıp hoşgeldiniz demek düşer.
Ne bu,evlilik mi,yoksa kızla erkek tarafının bowling turnuvası mı?

Boşver canım ya amaaan...

Bu kadar hassas olmamak lazım. Eşim öyle uygun görüyor anne de geç git ya.

Annen sanki gençken babana kafa tutuyormuyduda senden bekliyor.

Olmadı annenle konuşunca haklısın anne de, eşinle konuşuncada haklısın kocacım de :9:

Kendi ailen biraz daha anlayışlı olması lazım eşinle aranın bozulmaması için ılımlı yaklaşması hatta seni bu yönde teşvik etmesi lazımken yangına körükle gidiyorlar enteresan eşinle ayrılsan babaevine dönsen sanki ailen daha mutlu olacak :31:

aileme gelmeyeceğim tafrasını sonra ben koydum babam aradı kaçta bineceksin bekliyoruz dedi nasip deim tabi eşime sölemedim bu olayları :D neyse gittik cok şükür hiç olmadığı kadar orda eşimle konusmalarımız pekala iyi idi eşimde aileme gecsem kaynanadan trip atardı bana o sürecte iyi idik yani :D eşim geldi kaynanaya gectik orda kaldık ve bayram zamanında eşimle ailemin yanına gidip 1 gün kaldık tabi bizimkiler tatmin oldu mu orası ayrı bi konu... ama ben eşimle cok güzel bi bayram geciridm askerliğe gelince çalışmıyorum ayrı şehirdeyim ve bebeğim var ailem beni evimde durdurmaz ondan dolayı mecburen memlekete gideceğim ama orada da nasıl olacağı muallakta...

Kusura bakma ama suç ailende.
Kızlarını iki arada bir derede bırakıyorlar resmen. Ki seni görücü usülüyle evlendirdiklerine göre onların onayını alan bir damat eşin.
Bence eşinle huzurunu bozma. Yeri geliyor benim annem de bana trip atıyor gelmiyorsun diye, gelmediğim de bir hafta :31: Boş yere üzülüyorum.
Burda senin konuşman gereken kişiler kendi ailen.

Back
X