BIKTIM BIKTIM...

Cevap vermediniz mi?

Görümcenizin sizde kalmasından daha büyük bir sorun bu. Eşiniz size saygı duymuyor hâliyle ailesi de duymaz. Normalde evinizde de böyle mi bilmiyorum ama size değer verse böyle davranmaz. Karşılık verseniz size şiddet uygulayan bir adam var karşınızda, çok şey yazmak istedim şuan eşinize, egosonu sizin üzerinizden tatmin etmesine izin vermeyin.
 

+1
 
Eşiniz çok ayıp etmiş.
Kendi koysun reçelini ya,hadi sizden istedi yaptınız bu tavır nedir?
Yerinizde olsam eve gidince konuşurum,"bir kez daha başkalarının yanında bana böyle davranırsan seninle değil ailenin yanına,insan içine bile çıkmayacağım "derim. Hatta bir süre cidden gitmeyin,annemlere gidelim dediğinde, kusura bakma ama ben azar işitmeye,hakarete meraklı değilim, ailenin yanında sen bunları yapıyorsun bu sebeple gelmiyorum deyin.
Bu nedir ya.
Annesi,babası da demiyor mu oğlum eşinle böyle konuşma diye?
Şaştım kaldım.
 
Yoğurt olayını ailesinin yanında mı yapiyoryok artık gerçi tek olsanız da hiç hoş değil. Bence sizin probleminiz eşinizle başkasıyla değil. O sorunu cözmeye calışın. Hiç konustunuz mı neden ailesinin yanında böyle yaptıgını ???
 

E Esyyyyyyyyyyy

çok konuştum her döndüğümüzde aynı konuşma. bidaha senle değil köyüne gitmek parka bile inmeyeceğim markete bile gitmeyeceğim, bana insan içinde düzgün davran, saygı duy, en azından duyuyomuş gibi yap, sen duymazsan onlar hiç duymaz, ben sana ailemin yanında öyle yapsam ne hissedersin vs vs vs.... bıktım artık aynı konuşmalardan. tamam diyor yine aynı. hatta köyde bile odaya çekip uyarıyorum tamam diyor çıkınca 1 saat geçsin yine aynı. aşırı öfke problemi var öfkesini duygularını kontrol edemiyor. bazen sinirlenilmeyecek bişeye sinirlenebiliyor sonra sakinleşince konuşunca kendi de anlıyor onun sinirlenicek bi şey olmadığını. ama yine aynı. tedavi görmesi lazım ama hasta olduğunu kabul etmiyor. sinirlendirme o zaman beni diyor.

Annesi,babası da demiyor mu oğlum eşinle böyle konuşma diye?

hayır demiyor. zaten onların zihniyeti yanlış en başta. düzgün yetiştirememişler öğretememişler. insanlığı, kadına nasıl davranılması gerektiğini bilmiyor. çünkü öyle görmüş öyle yetişmiş. babası hala bana diyor ki sinirlendi işte niye karşısında durup cevap veriyosun mutfağa git, hepiniz artistsiniz. yani ben de artistmişim. normal bi kayınpeder orda oğluna dönüp demez mi "ne azarlıyosun kızı hayırdır ne yaptı, sen haksızsın gelinime böyle davranma yanımızda" vs. böyle bi insan olsa babası, oğlu zaten bunu yapmazdı ki.

düşünün eşimin azarlaması zoruma gidiyor ağlayarak bahçeye iniyorum babası da bahçede, görüyor ağladığımı, kucağımdan çocuğu alıyor bana niye ağlıyosun kızım demiyor. kendilerini benimsetmiyorlar. ama ben benimsemedim diye suçlu oluyorum.

bugün dönerken oğlumun bezlerinin olduğu poşeti eşime verdim arabaya binerken, yol üstündeki çöpe at diye. babası da arabanın içi kokuyor kendi gitsin yürüyerek atsın demiş, eşim de bu sıcakta niye yürüsün zaten şimdi arabayla önünden geçicez demiş. çöp konteynırı uzak değil zaten arabaya binip gaza bas 30 saniye sonra ordasın ama köy aşırı sıcak olduğu için yürüyerek gitmek işkence. 30 saniyede arabayı ne kadar kokutabilir ya cam açsan uçar gider zaten.

neyse az zaman geçti, babası eşimin omzuna vurdu "sen niye artistlik yapıyon lan" dedi. ben de sandım ki beni savunacak, saflığıma bakın. (arabaya binmeden önce de azarladı eşim beni, onu kastederek soruyor sandım) meğer çöpü kendisi atsın dediği zaman eşim dediğini yapmadı cevap verdi diye öyle söylemiş durup durup.

bunlar belki başkalarına küçük detay ıvır zıvır gelebilir ama karşındaki insanı en çokta küçük detaylardan bir kelimeden tanıyosun, anlıyosun. o küçük detaylar zaten sevdiren ya da sevdirmeyen. iten ya da çeken. küçücük bi ima bile olsa. basit değil aslında bunlar.

ilk gittiğimiz gün, babası dişçiye gitmiş. diyorki "ne güzel kızlar vardı diş hekimi, gelin dediğin öyle olur." cümleye bakın, ne tipimizi gömmediği kalıyor ne tahsilimizi. bide gelin dediğin öyle olur diye ekliyor. gel de hadi yanlarında durmak isteğin gelsin. gel de ısın gel de benimse. benim ne günahım var? inanın her ziyarete gidip dönüşüm ben de travma etkisi yaratıyor kendime zor geliyorum evime dönünce.
 
kocaniza ve ailesine sirf cocugunuz var diye mi katlaniyorsunuz? yoksa kocanizi seviyor musunuz size karsi takintigi tum saygisiz ve sevgisiz davranislara ragmen?
 
Çok haklısınız. Hani derler ya balık baştan kokar,o hesap olmuş bu.
Babası böyleyse eşinize çok normal geliyordur yaptıkları zaten.
 
Kendini çok güzel anlatıyorsun her şeyin farkındasın umarım Allah sana hayırlı kapılar açar çocuğunu kendini kurtarırsın
 
Acikcasi ben de istemem. Hadi uc gun bes gun olsa neyse de,ucu acik resmen. Ne zaman gidecek stresiyle mi gececek gunler? Bu durumda nasil denir bilmiyorum ama bir sekilde onune gecmek lazim. Su yatili kalma merakini da anlamiyorum. Akrabam dahil kimsede yatili kalmak istemem. Mecbur kalmadikca da yatili misafir agirlamam.
 
Ya yazdıklarınızı okuyunca aklı başında, mantıklı, durumları güzel analiz eden bir kadın olduğunuz anlaşılıyor.
Böyle bir kadının böyle bir kütükle ne işi olur kısmını gerçekten anlayamadım. Ne eşinizde ne eşinizin ailesinde iş yok. Bunlar nasıl muameleler, nasıl muhabbetler? Yani aslında bunlardan çok, sizin böyle bir adamla evli olmanıza şaşırdım gerçekten. Şu bilince sahip bir kadın, neden bu hayatın içinde?
 
Yuh boyle diyen yengem olsa bi zekasindan suphe ederim sanirim
 
Erkek ailelerinde var bu huy malesef ya benim kaynanamda oturacağım evde iki kişilik eski bir yatak tutuyordu burada kalsın annen yada ben gelince onda yatarız diyordu.Annem üç km kaynanam 200-300 metre uzakta oturuyor sen düşün zor bela evden çıkardık.
 
kocaniza ve ailesine sirf cocugunuz var diye mi katlaniyorsunuz? yoksa kocanizi seviyor musunuz size karsi takintigi tum saygisiz ve sevgisiz davranislara ragmen?
ya ailesiyle alakamız yokken yalnızken kavga etsekte hemen gelir barışmaya çalışır büyütmez bi şeyleri. ailesi dışında tek kavgamız temizlik. ev her zaman tertemiz olsun istiyor ama yardım etmiyor. ben hem kendisi hem çocuk hem ev herşeyi dört dörtlük yapamıyorum ama yapayım istiyor. ailesi dışında sadece bu konuda sürtüşüyoruz ama hemen geri gelir konuşmaya çalışır. ama söz konusu ailesi olunca ben bu adamı tanıyamıyorum
 
Kendi ailesinin evi tertemiz dört dörtlük müymüş hiç sanmıyorum.Benim eşimde biraz dağınıklık olsa konuşurdu ama yattığı yatağı içtiği bardağı görmüş biri olarak onu susturdum...Hepsi aile gazları bunların hepsi emin ol.
 
ailesi de olene dek hayatinizin icinde olacagina gore, siz kanser olursunuz.
bence bi caresini bulun. omur boyu hayatta cekilmez.
 
köye geçen gittiğimiz gün kız kardeşi evde olmasına rağmen heryer darmadağındı ve mutfakta pisti :) biz gidince ayaklandı toparlamaya başladı :) geçenlerde de mutfaklarını süpürürken buzdolabıyla duvar arasında kalan boşluk örümcek ağı tutmuştu. hiç süpürge vurulmamış. ama sorsan ben temiz değilim onlar çok temiz :)
 
ailesi de olene dek hayatinizin icinde olacagina gore, siz kanser olursunuz.
bence bi caresini bulun. omur boyu hayatta cekilmez.
ya diyorum ki ailesinden uzakta olursak daha mutlu oluruz daha az kavga ederiz öyle büyük kavgalarımız olmaz. çok istiyorum uzak bi şehirden iş bulsun gidelim diye. kendi ailemden uzaklaşmayı bile göze aldım o derece bıktım artık.
 
Tahmin edebiliyorum kaynanam mutfağı küçük diye iki duvar boyu dolap tezgah yaptırdı hala dağınık hala tıkış tıkış herşeyi geçtim kullanılmış peçetelerin tezgah üstünde ne işi varsonrada böyleleri konuşur işte cevabını ver çekinme.Benim gördüğüm bardak cam rengiyken kahverengiye dönmüştü abartmıyorum sararma değildi o yani
 


her gidişimizde bi temizlik şovları bi abartılı iş yapmalar :) halı kilim çıkarıp yıkamalar gereksiz yere bahçedeki otu süpürmeler. ama biz bi pazar habersiz gittiğimizde kayınvalidem elinde telefon balkonda oturuyordu mutfak bulaşıktan geçilmiyordu :))
 
Misafir gelince temizlik yapangiller onlarbenim eşimin babası bir ay hasta yattı eşim götürmedi onlara ev ne haldeydi tahmin edemiyorum birde demişler kimseye deme birkeresinde gittiğimizde de evin ortasında süpürge hortumu bez vardı temizlik durumu görünmüyordu ama ahhahahahaha ya çok gülüyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…