BIKTIM BIKTIM...

Bende yaşadım bu sorunu, herşey eşte bitiyor, benim kayınvalidem görümcem için, x abisinin evinde kalacak bende babanın yanına gideceğim demişti. Kayınpederim şehir dışında çalışıyordu o zaman. Bende konu mankeniyim zaten, abisinin evi dediği benimde evim.

Eşimle konuştum ben kesinlikle istemiyorum diye, birde emri vaki yapıyorlar, hatta odasında ki eşyaları bizim boş olan odaya koyup orayı kızına oda yapmayı bile planlamıştı benim kayınvalidem 💆ne oldu, eşim kabul etmedi. Ama ben kötü gelin , kötü yenge oldum. Kayinvalidemlerle arayı düzelttik bir şekilde ama görümcemle hiç iyi olmadı aramız. Yani eşiniz, sınır koyacak burada, siz ne yapsanız olmaz.
kayinvalidelere zaten yaranilmiyor. kotu olmaniz cok muhim degil. sizin dediginiz olmus, onemli olan bu.
esinize de bravo.

O zaman en basta sorun esinizde bence .. bunu konustunuz mu esinizle neden böyke degistigini ..? Cünkü siz sürekli o insanlarla hasir nesir olacaksiniz ve hep böyle mi davranacak yani size ..? Bence ilk önce bunu cözmeye calisin
E sonunda benim düşündüğüm konuya parmak basan aklı başında bir insan . Öperim seni💕

Bir kere burada baş sorunlu kişi eşiniz. Ne demek ailesinin yanında değişiyor size karşı ya.

benimle muhatap dahi olmuyor. abisine söylüyor abisi tamam diyince geliyor. beni hesaba almıyor bile. daha önceden tartışmıştık bana "orası abimin evi gelirim de kalırım da sen kimsin ki" demişti. abisinden de sözde uyarı almıştı o lafı için, yani eşim uyardığını söylüyor.
Size böyle dediğinde siz ne dediniz bu ne terbiyesizlik. Kendisi de nişanliymiş yaşattıklarini yaşayacak mı bakalım..

Kızlar çok stresliyim çok sinirliyim ama bıktım artık ya. Az önce eşim ailesiyle görüntülü konuşuyordu. kız kardeşi dedi ki "ben burda ders çalışamıyorum size gelip kalıyım kütüphaneye gidip çalışıyım" dedi. kendileri köyde. sinirim zıpladı ya bu kız 2 günlüğüne geldiğinde bile benim eşimle huzurum kalmıyor eşim bana kötü davranıyor bu şekilde temelli düşünemiyorum. hiçbir şeye yardım etmez elini sürmez, şimdi bi de dersi bahane edecek hiç elini sürmeyecek kendimi iyice hizmetçisiymişim gibi hissettirecek.

kaldı ki ben eşimle nasıl rahat edeyim yanımızda sürekli 3. kişi varken? zaten aramız yeni yeni düzeldi yine aramız bozulacak diye endişeleniyorum çok canım sıkıldı ya. salonda sarılıp film izleyemeyecek miyiz biz? kilitli kapılar ardında mı özelimizi yaşayacağız kendi evimizde? böyle iş mi olur ya bu ne düşüncesizlik evli bi çiftin yanına gelip kalınır mı hem de keyfi yere? evinde neden çalışamıyormuş onu anlamıyorum, evi var odası var masası var. yeter artık vallahi ya. benim kız kardeşim eşim evde diye gelip kalmıyor "ben de rahat edemem siz de karı-koca olarak rahat edemezsiniz" diyor, bizim etrafımızdaki insanlar neden bu kadar düşüncesiz?
nedir bu başka yerde kalma merakı anlamıyorum. ben kimsenin evine gidip kalamıyorum rahat edemiyorum, rahatsızlık vermek istemiyorum, bu insanlardaki rahatlık beni öldürüyor ya.

eşime de söyledim ne özelimiz kalır ne bişey 3 ev arkadaşı gibi yaşayamam ben dedim, ses etmedi karşı çıkmadı o da beni anlıyor. ama bu düşüncesizliklerden bıktım gerçekten. azıcık insanların yüzüne gülsem sıcak davransam hemen böyle iyi niyetimi suistimal ediyolar, napayım illa mesafeli mi olayım illa konuşmayım mı soğuk mu davranayım onu mu istiyolar anlamıyorum. yarın oraya gidip iki üç gün kalıp geleceğiz bakalım ne olacak. eşime açık açık söyledim buna rağmen getirirse naparım bilmiyorum.
Haklı olduğunuz yerler tabiki var ama gerçekten şunu da söylemeden edemeyeceğim eşinizin ailesi sizin düşmanı değil o kızda sizin kurmanız değil eşinize olan sevgi ve saygıdan ötürü onlara da belli bir saygı da olmalısınız ki onlarda size aynı saygıyla gelsin. Ayrıca anladığım kadarıyla kızın önemli bir sınavı var siz kendi kardeşinizi böyle önemli bir sınava hazırlanırken rahat etmesini istemez misiniz? Demek ki rahat bir ortamı yok huzuru yok hiç sınava hazırlanmak bir oda bir masayla olmuyor bunun psikolojik yanıda var lütfen bu kadar fevri laflar etmeden önce bunları bir düşünün derim

bana kalsa gider kalır mıyım? hep eşimin zoru. orası köy diyor uzak diyor gitmişken bi kaç gün kalırız aynı gün mü döneceğiz diyor. kendilerine kalsa eşim eve dönse bile ben yanlarında kalayım işlerini yapayım, böyle tuhaf istekleri var inanın ben eşime kendimi anlatamasaydım eşim beni bu konuda anlamasaydı beni kendi evimde oturtmazlardı o derece.
Esim eve donse bile ben evlerinde kalayim islerini yapayim istiyorlar demissiniz ya daha gecen oyle bir konu vardi burda. Kadincagiz yaz tatilinde diye zorla cagiriyorlardi esini birak gel burda is yap diye, agzim acik kalmisti okurken. Simdi siz de boyle yazinca yine sasirdim. Bu kadarina da pes yani gercekten.. Konunuza gelince gorumceniz gelince huzurunuz falan kalmaz insallah esiniz bu duruma engel olur. Cunku ona is dusuyor bu durumda maalesef.

Haklı olduğunuz yerler tabiki var ama gerçekten şunu da söylemeden edemeyeceğim eşinizin ailesi sizin düşmanı değil o kızda sizin kurmanız değil eşinize olan sevgi ve saygıdan ötürü onlara da belli bir saygı da olmalısınız ki onlarda size aynı saygıyla gelsin. Ayrıca anladığım kadarıyla kızın önemli bir sınavı var siz kendi kardeşinizi böyle önemli bir sınava hazırlanırken rahat etmesini istemez misiniz? Demek ki rahat bir ortamı yok huzuru yok hiç sınava hazırlanmak bir oda bir masayla olmuyor bunun psikolojik yanıda var lütfen bu kadar fevri laflar etmeden önce bunları bir düşünün derim

Benim kardesimin yarısı kadar olsa bu kadar sıkıntıya girmem emin olun. Dusmanligi yapan ben degilim onlar. Ben de o yüzden artik olabildigince az gorusmek istiyorum. Benim evimde küçük cocugum var biz hergun muzikti sesti oyunlardi kahkahalardi evi parka ceviriyoruz. Burda benim rahatsizligimi kenara bırakıyorum kendisinin de çalışacağı bi ortam yok. Salondan baska yaticagi bi oda da yok zaten ben salonumda yatak odası istemiyorum gece oglum uyanir da uyumazsa biz gidip salonda takiliyoruz. O keyfi yere bize gelmek istiyor diye ben neden sıkıntıya gireyim? Ayrica üni yi bitirdi bi sene dersaneue gidip kpss ye hazirlandi onun dışında acikogretim okudu ay yeter artik bitmedi okulu da sinavi da ben cok sıkıldım. Ayrica eski konularimi bi okuyun lutfen nasil biri oldugunu gorun. Kardes gibi olsak yine rahat edemem ama bi nebze idare ederim.

Benim kardesimin yarısı kadar olsa bu kadar sıkıntıya girmem emin olun. Dusmanligi yapan ben degilim onlar. Ben de o yüzden artik olabildigince az gorusmek istiyorum. Benim evimde küçük cocugum var biz hergun muzikti sesti oyunlardi kahkahalardi evi parka ceviriyoruz. Burda benim rahatsizligimi kenara bırakıyorum kendisinin de çalışacağı bi ortam yok. Salondan baska yaticagi bi oda da yok zaten ben salonumda yatak odası istemiyorum gece oglum uyanir da uyumazsa biz gidip salonda takiliyoruz. O keyfi yere bize gelmek istiyor diye ben neden sıkıntıya gireyim? Ayrica üni yi bitirdi bi sene dersaneue gidip kpss ye hazirlandi onun dışında acikogretim okudu ay yeter artik bitmedi okulu da sinavi da ben cok sıkıldım. Ayrica eski konularimi bi okuyun lutfen nasil biri oldugunu gorun. Kardes gibi olsak yine rahat edemem ama bi nebze idare ederim.

Bunları tüm herkes orada iken görümceye anlatın

Bizim ev çalışmaya müsait değil, bak burada ayrı odan var çoluk çocuk yok

Çekineceğin kimse yok diye söyleyeceksin

Bizim evde biz sana sen bize uyamazsın ikimiz de geriliriz vs anlatacaksın

yapmaniz gereken sey bu gercekten , burda anlattiginiz gibi gelme mevzsu acilinca bunlari söylemek

Ben esimi uyardım diyecegimi dedim hak verdi kendisi soyler artik. Cunku öyle insanlar ki zaten beni insan yerine koyup fikrimi soran yok, soylesem de hemen hepsi ooo kizimizi istemiyo diye velveleye verirler olayi.

Kızlar çok stresliyim çok sinirliyim ama bıktım artık ya. Az önce eşim ailesiyle görüntülü konuşuyordu. kız kardeşi dedi ki "ben burda ders çalışamıyorum size gelip kalıyım kütüphaneye gidip çalışıyım" dedi. kendileri köyde. sinirim zıpladı ya bu kız 2 günlüğüne geldiğinde bile benim eşimle huzurum kalmıyor eşim bana kötü davranıyor bu şekilde temelli düşünemiyorum. hiçbir şeye yardım etmez elini sürmez, şimdi bi de dersi bahane edecek hiç elini sürmeyecek kendimi iyice hizmetçisiymişim gibi hissettirecek.

kaldı ki ben eşimle nasıl rahat edeyim yanımızda sürekli 3. kişi varken? zaten aramız yeni yeni düzeldi yine aramız bozulacak diye endişeleniyorum çok canım sıkıldı ya. salonda sarılıp film izleyemeyecek miyiz biz? kilitli kapılar ardında mı özelimizi yaşayacağız kendi evimizde? böyle iş mi olur ya bu ne düşüncesizlik evli bi çiftin yanına gelip kalınır mı hem de keyfi yere? evinde neden çalışamıyormuş onu anlamıyorum, evi var odası var masası var. yeter artık vallahi ya. benim kız kardeşim eşim evde diye gelip kalmıyor "ben de rahat edemem siz de karı-koca olarak rahat edemezsiniz" diyor, bizim etrafımızdaki insanlar neden bu kadar düşüncesiz?
nedir bu başka yerde kalma merakı anlamıyorum. ben kimsenin evine gidip kalamıyorum rahat edemiyorum, rahatsızlık vermek istemiyorum, bu insanlardaki rahatlık beni öldürüyor ya.

eşime de söyledim ne özelimiz kalır ne bişey 3 ev arkadaşı gibi yaşayamam ben dedim, ses etmedi karşı çıkmadı o da beni anlıyor. ama bu düşüncesizliklerden bıktım gerçekten. azıcık insanların yüzüne gülsem sıcak davransam hemen böyle iyi niyetimi suistimal ediyolar, napayım illa mesafeli mi olayım illa konuşmayım mı soğuk mu davranayım onu mu istiyolar anlamıyorum. yarın oraya gidip iki üç gün kalıp geleceğiz bakalım ne olacak. eşime açık açık söyledim buna rağmen getirirse naparım bilmiyorum.
Bende cok sinir olurum baskasinin evinde kalana da bnde kalanada valla herkesin kendi evi

Daha ilk söylediklerinde,
Ben yatılı misafir sevmiyorum.
Hatta sürekli gelen misafir de sevmem.
Az ve öz olanı severim.
Diye daha ilk seferde hepsinin gözlerinin içine baka baka söyledim.
1-2 hafta baygınlık,ağlamak,laflar,dedikodular döndü.
Sonra herkes k*çının üzerine oturdu.

Eşime gelince,direk böyle söylememe üzüldü.
Yapacak bişey yok. Kendi aileme karşı da böyleyim.
Sonra kendi ailesinden yatılı misafir kalanların dedikolarını,memnuniyetsizliklerini,kavgalarını duya duya çok iyi yapmışsın dedi.

Sizin eşiniz nasıl karşılar bilemem.
Ama ben hiç düşünmeden söyledim.
Bunu istiyorum diye kopacaksa en başından kopsun kafasındaydım.

Ya bu yatılı misafir olayı bir bana mı saçma geliyor acaba? Bir defa kendim için bile makyaj malzemeleri,makyaj temizleme malzemeleri , kremler, pijama falan al et ,yazarken yoruldum resmen. Hani uzak mesafe olur kırk yılda bir gidilir o zaman başka.
Yakın mesafede yada zorunlu bir durum yokken o kadar yatak yorgan serme işi bana hengame geliyor . Ne gider kalırım ne gelinmesini isterim.
Bazen bakıyorum aynı şehrin içinde bile evcilik oynar gibi birbirinde kalanlar var:KK57:

Üstelik sınava hazırlanan insan evindeki bile dışarı yollamaya çalışır ki ev sessiz kalsın da ders çalışayım. Kendimden biliyorum eve misafir bile kabul ettirmezdim anneme üniversitedeyken vize final zamanı. Sizin küçük çocuğunuz da var üstelik o evde nasıl çalışacakmış acaba çok merak ettim. Bence o çalışmaya falan değil gezmeye yer arıyor. Erkek arkadaşı var demişsiniz sanırım , belki de onunla rahat görüşmek için geliyor size. Eşiniz evinizin müsait olmadığını çocuğun geceleri uyanıp salonda takıldığınızı falan söyleyerek kabul etmeyecek, başka yolu yok. Baktınız illa bir şekilde geldi o zaman kardeşinizi eve çağırın, akraba falan sürekli misafir doldurun eve onu da bulaşığa falan sokun anlasın müsait olmadığınızı.

Ben esimi uyardım diyecegimi dedim hak verdi kendisi soyler artik. Cunku öyle insanlar ki zaten beni insan yerine koyup fikrimi soran yok, soylesem de hemen hepsi ooo kizimizi istemiyo diye velveleye verirler olayi.

Versinler

Bakın eşinizin anne baba kardeşi onlar

Size hak verse de onun söylemesi zor çünkü yıllarca birlikte yaşadığı insandan rahatsız olacağını dile getirecek

Gelin doldurdu olacak

Oysa siz makul mantıklı bir şekilde, istemiyorum değil de şartlar müsait değil, senin evin uygun burada kalmalısın diyeceksiniz

Haaa onlar küserse de paşa Gönülleri bilir

Sorun yaratmak yerine çözmeyi deneseniz daha iyi olacak gibi. Kusura bakmayın ama okurken bile sorunun sizde olduğunu anladim. Evlilikte bunlar idare edebilecek şeyler. Ne var gelsin kalsın temelli size yerleşeceğim dememiş ki. Görümcenize arkadaş gibi yaklaşmayı deneyin. 3 günde sarılmayın nolmuş yani. Bunlari simdi den bu kadar büyütürseniz ohooo.. az anlayış yahu.

Sorun yaratmak yerine çözmeyi deneseniz daha iyi olacak gibi. Kusura bakmayın ama okurken bile sorunun sizde olduğunu anladim. Evlilikte bunlar idare edebilecek şeyler. Ne var gelsin kalsın temelli size yerleşeceğim dememiş ki. Görümcenize arkadaş gibi yaklaşmayı deneyin. 3 günde sarılmayın nolmuş yani. Bunlari simdi den bu kadar büyütürseniz ohooo.. az anlayış yahu.

Back
X