• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bıktım ''borsa'' merakından...

erkekler parasızken kadınların onlara değer vermeyeceğini düşünürler ki birçok kadın da fakir erkekle işim olmaz diyerek bu düşüncelerini perçinler o yüzden de para kazanmaya çalışırlar yani yarın sevgilin çulsuz kalsa bu sefer ıyy fakir bu ne yapayım bunla dersin bundan korktuğu için borsada zaman geçiriyor....

borsa yüzünden biz zaten hep parasızdık hayatım... sigara parasını benim verdiğim zamanları bilirim. ama bundan hiç sızlanmadım. o benim ufacık şeylerden mutlu olacağımı, gözümün yükseklerde olmadığını bilir. ayrıca 2 yıldır günde belki de 15 saat çalışarak kazandığı ortalama 50.000 tl lik alın terini borcunu kapatmak için harcadı. bir an şikayet etmedim. genellemeyelim lütfen...

evet ama ileride bunun değişeceğini hissediyordur yani şu an gayet fedakarsınız ama yarın evlenince aynı kalacakmısın?
bunu düşünmesi senin elinde olan brşey değil biraz içgüdüsel bir durum. erkek egosu yani biz anlayamayız pek..

Borsa çok farklı bir yatırım aracıdır, altın veya döviz alıp kenara atmaya benzemez, borsaya yatırım yapma demeniz erkek arkadaşınızı inatlaşmaya yöneltiyor olabilir, o yüzden ben sizin yerinizde olsam yatırım yaparken riski dağıtmalısın derim, tüm birikimi borsaya yatırmak bir anda hepsini kaybetmeye de sebep olabilir, o yüzden illa borsa da yatırım yapmak istiyorsan sermayeni doğru kullanmalısın, birikiminin hepsini bir hisseye yatırma, bir kısmını yatır, kalan birikimini başka alanlarda değerlendir derseniz ikna olur gibi geliyor bana, zira siz ne kadar diretirseniz diretin hisse alacaksa buna engel olamayacaksınız.

haklısınız isteğini perçinliyor olabilirim. ama ben onun borsada para kaybetmesine engel olmaktan ziyade, bu meraktan uzaklaşmasını istiyorum.

bir de asıl mevzuu hala akıllanmamış olması. borç ödemeye bıkmadı. ve bir insan evlenmeyi düşündüğü kadına nasıl '' ne düşündüğün umurumda değil. arkamda olmasan da, desteklemesen de oynarım.'' diyebiliyor. o zaman sevmiyor beni, ya da kırmaktan korkmuyor...

haklısınız isteğini perçinliyor olabilirim. ama ben onun borsada para kaybetmesine engel olmaktan ziyade, bu meraktan uzaklaşmasını istiyorum.

bir de asıl mevzuu hala akıllanmamış olması. borç ödemeye bıkmadı. ve bir insan evlenmeyi düşündüğü kadına nasıl '' ne düşündüğün umurumda değil. arkamda olmasan da, desteklemesen de oynarım.'' diyebiliyor. o zaman sevmiyor beni, ya da kırmaktan korkmuyor...

Öncelikle şunu söyleyeyim, borsaya yatırım yapmaktan uzaklaştıramazsınız, o yüzden ya borsa hakkında bilgi sahibi olup doğru yönlendirmeye çalışacaksınız ya da senin isteklerinle benim beklentilerim birbirinle uyuşmuyor diyerek ayrılacaksınız.

Çünkü size ne düşündüğün umrumda değil, arkamda olmasanda oynarım diyen bir adam son sözünü söylemiş bir adamdır, siz borsaya yatırım yapmasını istemiyorsunuz, o da borsama karışma diyor, ilerde evlensenizde bu konuda fikir çatışması yaşayacaksınız bu belli, o zaman yol yakınken kararınızı verin.

AmaN aman diyorum borsa bagimliligi olan bir insanla sakin evlenme
Sonunda mutlaka kaybeden olursun emin ol

Bu arada ebis zenginler borsada fakirler neden olmasin demis
Sorunun cevabi cumlenin icinde
Borsa oynamadim asla oynamM da ama ne nedir borsada cok iyi bilirim
Borsa kisaca zengin kumaridir
Hatta ultra zenginlerin kumaridir
Holdingi veya buyuk birkac sirketi olmayan birisi iseniz mutlaka uzak durmaniz gereken tehlikeli bir kumardir

Hangi kadına sorsak KUMAR oynayan biriyle evlenirmisin diye,cevap belli HAYIR der herkes...EE borsanın kumardan ne farkı var HİÇ...Kumar oynayıp elindeki parayı ya katlıyorsun ya kaybediyorsun...Ne amaç uğruna...

Tanıdığım biri sürekli oynar.Şuan 70.000 civarı borç içinde.tek etken borsa değil kredi kartları falan da ama o kredi kartlarınıda borsadan girdiği zarar sonucu aldı muhakkak...

EMEKSİZ YEMEK OLMAZ sözüne sonuna kadar katılıyorum.Borsa oynayan insanda hazırdan para kazanmak istiyordur...

Bu tarz huylar DEĞİŞTİRİLMEZ diye düşünüyorum...Bazı olaylar nettir,sonuçlarda hep beklendiği gibi olur...Her ne kadar düzelir sansakta...Umarım en hayırlısı olur sizin için...

Borsa gunahsa, ben finans muhendisi olarak cehennemde yanacagim demekki... Konu sahibine sadece sunu soyleyebilirim. Hayat tarzlariniz uymuyorsa daha neyi sorguluyorsun?

amacım o değildi ama sevgilin para kazanmak istiyor sen bence haram diyorsun her şey haram ona bakarsak sevgili edinmek namahrem erkekle konuşmak da dahil... neyse erkek para kazanmak zorunda yasadışı bir iş değil sonuçta bir çok şirketin borsada hissesi var ha bir bakkal dükkanı açmışsın ha borsada hisse almışsın aynı risk derecesi taşır.

Nasil bir mantik anlamadim. Simdi borsayla bir mahallede market acmak size gore ayni sey mi?
Bende diyordum borsa ne oluyor tam olarak. Demekki dukkan acmak gibi biseymis. E yatirim ve risk sonucta ;)

ilişkimiz 1.5 yıllık. biz tanıştığımızda borç ödüyordu, hala ödüyor, düşün. ama daha oynamadığına pişman... ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Konusmayi denedin mi? Yani korkunu anlattin mi? Bence bunu bi dene yapmadiysan. Sevgilin belki oturup dusunur. Bence biraz hirs yapmis. Kaybettigi parayi o sekilde geri kazancagini saniyor belki.

İşe dini boyutundan mı bakıyorsunuz sadece risk boyutundan mı pek anlayamadım.
Dini boyutu ise islami durumlara uygun olduğunu okumuştum. Sonuçta şirket zarar ediyorsa zarar, kar ediyorsa kar ediyorsunuz.
Risk boyutunda iseniz "borsa oynamayacaksın" demenizin zerrece bir faydası olmayacağı gibi daha sonradan gizli-saklı bu işi yapması da muhtemeldir. Bunun yerine belirli bir miktar belirleyerek işin içine girebilirsiniz. Riski de aza indirgemiş olur ve gizli saklı oynamasını önlemiş olursunuz. Ama diyosanız ki "ben borsa oynayan adamla birlikte olmam" o zaman onu boş yere değiştirmeye çalışmayın...

Borsaya oynamak için giren biri kaybeder, borsada yatırım yapan biri zor kaybeder, siyasi istikrar sürdüğü sürece kaybetmek çok zor. Ayrıca borsa haram değildir, hatta en helal yatırım araçlarından biridir, bir şirkete ortak oluyorsun, bu yüzden genelde cemaatçiler parayı bankada tutmaz hisse senetlerinde tutar.

Benim babam beni ve kardeşimi özel üniversitede borsada yaptığı sağlam yatırımlar sayesinde okuttu, 18 yaşıma bastığım anda altıma bmw 320d çekti, şimdi bana yeni range rover evoque aldı borsadan kazandığı paranın sadece bir kısmıyla.

Diceğim o ki, borsadan hırslı insanlar uzak dursun, ama devamlı yatırım aracı olarak bakan biri piyasalar iyi gittiği sürece kaybetmez. Ayrıca çelik gibi sinirler de olmalı, babam 2008 krizinde 1.5 milyon lira içeri girdi borsada, kriz bitince fazlasıyla kar'a geçti.

Son düzenleme:
Borsada olan biri olarsk söyleyeyim. Eşinizi borsadan hemen çekemezsiniz, size tepki verir. Ama şunları yaptırmak sizin kesinlikle hakkınız.
1) asla kredili işlem yaptırmayın. BUNU yaparsanız paranız sıfır tl olsa dahi eksiye düşmezsiniz.
2) Eşiniz borsayı yatırım yeri olarak görüyorsa ve asla vazgecmem diyorsa aylık 100tl kadar parayı borsaya koysun daha fazlasını değil.
3) Yatırım şirketindeki kızların %90 kaşardır. Eşinizin parasını almak için türlü türlü şaklabanlıklar yapabilir.
4) üste yazanın babası kazanmış olabilir ama borsadakilerin sadece 4 te 1 i kazanıyor.
5) Türkiyede borsada ve bireysel emeklilikte acayip dolandiricilik var

Saķin ama saķin prudegirl ün babasının yaptığı gibi kredili işlem YAPMAYİNIZ. Mesela istanbulda deprem olsaydı Suriye ile savaş cıksaydı. Babası şu an 1.500.000 tl borçlu biri, kendisi de şu an murat 131 alamayacak biri olurdu. KESİNLİKLE KOCANIZA KREDİLİ İŞLEM YAPTIRMAYIN.

parsayı kendi toplamak isteyen uyanıklar başkalarını o alandan çekmeye uğraşıyorlar ki alan onlara kalsın.. yemeyin bu numaraları para kaybetme riski her zaman her yerde vardır bıraksın kocası denesin kazanan nasıl kazanıyor bu kumar şans oyunu değil ki paradan anlayan adam götürür mangırları :)

Yine haram, helal karıştırılmış konuya, olayın dini boyutundan çıkın lütfen çünkü sitede dini yorum yasaktır, ayrıca aracı kurumlarda maaşla çalışan insanlar hakkında da ithamlarda bulunmayın.

Borsa bir yatırım aracıdır, altın almak, döviz almakta borsayla aynı kefededir, insanlar niye altın veya döviz alır, fiyat artsın, kar etsin diye, mantık aynı mı aynı. Döviz veya altının fiyatı niye değişir, uluslararası piyasa faktörlerini kenara bırakıp, yalın bir dille anlatmak gerekirse arz talebe göre, arzlar talepleri karşılamadığı zaman fiyat artar.

Burda asıl sorun, konu sahibesinin borsa sebebiyle erkek arkadaşıyla yaşadığı fikir çatışması, birinden biri fikir ayrılığına son vermediği sürece aralarındaki sorun çözülmeyecektir, eğrisini doğrusunu, ilişkinin artı ve eksilerini ölçüp tartarak karar vermek konu sahibesinin vereceği bir karar.
Hakkında hayırlısı olsun.

"Benim param senin paran yok" diyor ama o bildigini okuyor.
Bu demektir ki evlendikten sonra borcuna senide ortak edecek.
Cakallik diz boyu...
O resti cekiyorsa sende cek, "Ya ben, ya borsa!!!" diye.
Ben olsam oyle yapardim cunki.

Simdi anlamadigim bir sey var, basindan beri biliyordun bunu, neden onunla devam ettin ki bile bile?

sakın ola bu adamla evliliği falan düşünme ha borsa ha kumar hiç farkı yok bağımlı sevgiliniz belli ve tedavi olmadan da düzelmiyorlar kii sevgiliniz zaten halinden memnun..

şimdiden kendini üzüp hırpalama evlenince değişir gibi düşünceye de kapılma evlendikten sonra battığınızda gelen icralarla uğraşır durursunuz..

yolun başındayken bırak bu adamı daha fazla acı çekmeden...

sevgilim ve babası borsa merakı olan insanlar. benim ailemde yok böyle şeyler. ben haram olduğunu düşünüyorum, değil denilse de... sevgilim 2 yıl önce borsada batmış, hala borç ödüyor. babasının borsa sayesinde aldığı 2 evi var. ve bu durum beni çok rahatsız ediyor.

sevgilim hala akıllanmadı. geçen akşam borsadan kart alacakmış da, keşke alsaymış batar sanmış ama o yükselmiş de... ben de iyi olmuş dedim. belki de benim rızam yok diye olmuyor dedim. ben desteklemiyorum dedim. destekle ya da destekleme ben bunu oynayacağım, umrumda değil diyor.

düşünsenize. birlikte çalışıcaz, milyarlarımız olacak. bir tıkla gidecek hepsi... ya da kazanacak o parayı çatır çatır yicez. ben böyle bi gelecek istemiyorum...

bir kişi de çıksa, böyle laf olur mu ayrıl dese, inanın o noktadayım. dünden beri o ana küs, ben ona... haksız mıyım?

Bir finans sektörü çalışanı olarak söylüyorum; borsa oyunu tehlikelidir. Elinde 3-5 kuruş parası olan yatırımcının işi değildir. Genelde bir kumar gibi oynanır ve böyle bir insanın hayatı "şuna yatırsaydım şimdi bu kadar olmuştu" demekle ve "koyduğumu alayım, artık oynamıyorum" avuntularıyla geçer. Sonra yine bir "fırsat" görür ve herşey sil baştan başlar. Bir nevi bağımlılıktır. Yıllarca borsa ile uğraşıp onun stresinden hasta olan ama bırakamayan insanlar vardır. Kimileri tüm günü ekra başında geçirir. Birikimlerinizi kaybetme riskini saymıyorum bile.

Velhasılı; tehlikeli bir oyuncaktır. Ben şahsen pek risk seven biri olmadığımdan hiç bulaşmam. Oradan gelecek parayı da istemem. Evlilik için de ciddi sıkıntı doğurabilecek bir husustur, üzerinde önemle durulmalıdır.

Back
X