Bıktım bu insanlardan

• Konu Sahibi Konu Sahibi tupuk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tupuk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
524
3
0
Ankara
slm arkadaşlar

eşimin ailesiyle maddi açıdan fazlasıyla çatışıyoruz...küçük kaynım için bu insanlarla yaşadığım sorunu daha önce açtığım konuda bahsetmiştim..o layı bir şekilde çözdük...
ama bunlar beni öldürecek bir gün ya...yok çocuk yapmayın...yok ev almayın..yok eşimin abisne yardım edin..yok eşimin kardeşine yardım edin....bitmiyo sonu gelmiyo..
son olayda şu bu gün eşim beni işe bırakırken yoldanda kayınbabamı aldık...neyse kayınpeder çok zor durumdayız sizin düğün borcunuzu ödeyemiyorum falan die başladı..bu arada yalan bizim düğün borcumuzu falan ödemiyo..bilen arkadaşlar bilir...küçük kaynım evlenmeye kalkınca bunlar bütün faturayı bize çıkardı alın ödeyin die...

sonra saat 10.00 da eşim aradı..bana dediki "babam benden her ay için onlara 1000 lira vermemi istedi..bende veremem o kadar dedim" dedi..sonra kayın paderde 500 ver ozaman demiş eşim iy veriyim demiş..telefonda hiç bişey söylemedim..soğuk konuştum...ve telefonu yüzüne kapattım..

çok sinirliyim kızlar..ilk defa eşimden ayrılmayı düşünüyotrum..1 sene nişanlı kaldık ve çay kaşığımıza kadar eşim, ben ve benim annem aldık..sonra evlendik..yok sizin için falanca kişiden şunu aldık ödeyin,bunu aldık ödeyin...evleneli 10 ay olacak ama bitmiyo..evimdeki tek huzurlsuzluk bitmek bileyen borçalarımız ve eşimin ailesi..artık dayanamıyacam galiba çok seviyorum eşimi ama hayır demesini bilmemesi beni çıldırdıyo..ve bugün ilk defa boşansak daha mutlu olarum dedim..öncesinde hiç boşianmayı düşünmemiştim..hep çaba gösterdim ama artık içimden gelimyo..ne olur bişeyler soyleyin

esinizle aranizda kisisel sorunlariniz yoksa neden bosanacaksiniz?
ailesi yuzunden mi?
surekli onlara para veremiyeceginizi,kendi yolunuzu cizmeye basladiginizi kesin ve net bi sekilde soyleyin.
esinizin bu duruma cozum bulmasi lazim.​

bunu zaten söyluyorum..eşimi bırakın ben bunu eşimin ailesinede kimi zamn iyilikle kimi zaman cadılıkla söyledim..ama hiç birşey değişmiyo

sinirlendiğin böyle düşünüyosun... her kızdığında -ki eşine değil, ailesine kızıyorsun anladığım kadarıyla-
boşanmayı geçirme aklından lütfen...

aynı durumda arkadaşlarım var.. çok zor hakikatten anlıyorum. ama buna eşinimn bi çare bulması gerekiyor. onun da ailesi.. atsa atamaz, satsa satamaz... ama bir yol bulunmalı.
500 lira vericem dediyse varsa imkanınız onu versin başka da birşeylerine karışmasın...

sinir oluyorum böyle evlatlarını sömüren ailelere... ama onlar için eşinle huzunu bozma... bugünler de geçicek...

cok zor bi durum gercekten ama eşinizi seviyosanız eşinizle ciddi ciddi konusmalısınız .hatta belki olması gerekenden bıraz daha agır .senın kardesınıde abınıde ben dogurmadım onlara bakmak yada evlendırmek gıbı bı sorumlulugum yok ben esek gıbı calısıp kımseye yuk olmadan evlendım herkes basının caresıne baksın. bu konuda daha fazla uzarsa aynen bu sekılde eşinin aılesıylede konus bırak kotu sen ol o zaman zaten bu kadar yuz bulamazlar sanırım ...yada eşini ailesine bu denlı yardım edemıcek duruma getır ne bılıyım ev al arsa al yazlık al o tarafa bu kadar yardım edemıcek durumda olsun .onlar alma derlerse desınler bosver. yok alamyız falan derse esınde ozaman baskalarına bukadar kosucagına sen kendı aılenı cocugunun gelecegını falan dusun dersın. durumunuz sanırım fazlasıyla ıyı oyuzden sızı somurmeye calısıyolar gıbı geldı bana. herkese karsı durumunuz kotu oldugundan falan bahsedın sureklı borcumuz harcımız var vs gıbı konusmalar yapın. bız sureklı paramız yok dıyerek kurtulduk bu durumdan ama bu denlı dııldı bızımkı tabiki. eşinin aılesı gercekten zor durumda olsa tabıkı bakın edın yardım edın dıcem ama onlar sızden boyle bısı ıstemıyo kardesının masraflarını ustelenmenizi ıstıyo kabul edılebilir bişi diil..

ardı arkası kesilmez bunun..
eşinle otur konuş ama tatlı dille..
sakın konuşmanız kavgaya dönüşmesin.
onun da ailesi sonuçta..
eşin seni kötü beller. senden gizli para vermeye başlar.
hele de ailesine hayır diyemeyen biriyse çok zor işin.
bu hep böyle olmuştur.

evet kitie dediğin gibi eşim ailesine hayır diemiyo bütün sorun bu daha önce eşimle defalarca konuştum tartıştım ama yok tamam bu son dio..ilk başlarda hep beni haklı buldu yapmayacam dedi..ama annesi yada babası konuşunca yine olay başa dönüyo

zaten onların nazrında kötü gelin oldum ki hiç umurumda değil bunu sıkıntı yapmıyorum ben...paramız yok die hep söylüyorum zaten ki bu gerçek..hani yalan değil..karı koca iyi kaznıyo sayılırız ama borç ödemekten bırakın ev almayı falan bir sinemaya gidemez duruma geldik...

zaten tüm sinirim eşime benim benim tepkimi biliyo bu konuda tavrımı çokkk iyi ibiliyo...yaşadığımız sıkıntıyıda biliyo..ben neden her ayı ekside kapatırken dahada eksiye gidiyim

bundan önceki eşimin kardeşinden dolayı yaşadığımız sıkıntıları anlattığım konudada bahsetmiştim..kayınvalidemle her şekilde konuştum hatta kalem kalem aylık ödemelerimizi yazdım ya gözünün önünde aaa bu kadar oluyomu gerçekten dedi sadece ama yapacaklarından geri kalmadılar...o yüzden boşanmayı geçirir oldum aklımdan konuş kavga et yine arkandan yapacaklarını yapıyolar ..zaten o kadar düşünceslerki benim kabul etmeyeceğimi bildikleri için bu konuları benin yanımda açmazlar...oğullarını yanlız bulunca hepen tepesine çıkarlar..ee her dakikada adamın yanında olamamki ben..kendimi çok çarsiz hissediyorum...çok mutsuzum..

bunlar bize 3 yıl bebek yapmayın diyince inadına istedim..ama oda olmuyo..tedavi görüyorum neye elimi atsam olmuyo..hep onların istedikleri oluyo...çokk sıkıldım

yahu ben bu ailelerı anlayamıyorum.. çocuk evlendııryorlar borçları çocuugna ödettırıyorlar.vallahı kızlar benım abım evlendi.. 2side calıstıgı halde mobılyaları falan hep benım ailem odedi. hiç onlara borc bırakmadık. hem neredyse 2 senelık evlıler hala daha kıralarını annemler ödüyor bılmıyorum bızde boyle.. 20 mılarlık altınlarda cabası onalrın zaten.. duurmları falan yoksa yardım edebılırısnız bu ıstısnadır bunalr konusularak halledılerbılır ortaklaşa.bence iş eşinizde bıtıyor. oturup iice bi konusmalı bu durumu.

yahu ben bu ailelerı anlayamıyorum.. çocuk evlendııryorlar borçları çocuugna ödettırıyorlar.vallahı kızlar benım abım evlendi.. 2side calıstıgı halde mobılyaları falan hep benım ailem odedi. hiç onlara borc bırakmadık. hem neredyse 2 senelık evlıler hala daha kıralarını annemler ödüyor bılmıyorum bızde boyle.. 20 mılarlık altınlarda cabası onalrın zaten.. duurmları falan yoksa yardım edebılırısnız bu ıstısnadır bunalr konusularak halledılerbılır ortaklaşa.bence iş eşinizde bıtıyor. oturup iice bi konusmalı bu durumu.

benim altınlarımda gitti bunların uğuruna...ve eşim herşeyin farkında benle kavgalı husursuz olmayı göze alıyo ama onlara hayır demiyo...

kızalr konuşuyorum kocam olan insanla ama hiç bişey değişmiyo acaba ben mi beceremiyorum anlamadım ki...iyilikle konuştum..kavga ettim..tavır yaptım hatta kimi zaman gittim kanapede yattım ama bi şey değişmiyo bende mi bir sorum var acaba..yada gelibe eşim ağlar zirlar unutur mu dio anlayamıyorum artık

seni çok iyi anlıyorum canım.benim eşimde evimizin 2 kirasını kardeşine verdi oysa o parayı ben alacaktım peki niye verdi beyefendi kredi çekti araba aldı klima pc derken dağ gibi borca girdi sıkıştı abiside haline acıyıp verdi:41:bu ilk değil hep anlayış gösterdim ama bu son yaptığı beni iyice sinir etti :23:eşim senin dediğin gibi benimle kötü olmayı göze alıp yine verdi son dedi ama pek umudum yok
bu arada biz tek maaşla geçiniyoruz dünya kadar borcumuz var durumumuz öyle yardım etmeye müsait de değil:31:
bu erkekler nasıl akıllanacak bilmiyorum:50:sen yeni evlisin tepkin ağır olsun eşine iyi bir gözdağı ver ki bu düzen böyle devam etmesin yoksa benim sinir olup durursun:19:
kaldı ki sizden istenen meblağlar da az değil eşin yok demeyi öğrenmeli:6:

ben esime tatli dille sart kostum
haa tatli dille diyorum ama kararli bir sekilde
zaten durumumuz bariz ortada oldugu icin
baska turlu dusunemez
ailesi yardim bekledi ve ben esime
"hastalik olayi olmadigi muddetce kimseye bir euro yardim etmeyecegiz
ne zaman evimiz arabamiz en onemlisi borclarimiz biter o zaman ne yaparsan
yap karismam" dedim
onay verdi..
dusunemiyorum benim ailem bana destek olacak
borclarim olacak hesap kitap yapacam
birde para yardimi edecem keyiflerine
esim kafa tutsaydi ve yapmak zorundayim deseydi
tadimiz kalmazdi kesin
esinle konusmaktan baska caren yok
eger borcunuz yoksa neden hala borctan bahsediyor kayinpeder?
hesap kitap ortada olmali
demeliki biz bu kadar odedik varsa sizde bize odeyin
ama sizin odediginiz annenizin yaptigi yardimlar varken
onlarin oyle soylemeis kafa karistirici

senin geçen açıtğın konuda aynı sorunların hatta daha fazlasının bizdede olduğunu anlatmıştım.halada devam ediyor ve seni çok iyi anlıyorum cnm..bizimkilerde böyle ilk evlendiğimiz hafta başaldılar 3 yıl olucam evleneli hala devam ediyolar.resmen çıkarcılar ne zaman biraz aramız iyi olsa biraz fazla gidip gelseler ilgilenseler ardından bir sorunları çıkıyo hemen..eşimle hiçbir sorunum yok ailesi dışında.yaa ailesi iflas etti anlıyorum zor bir durum ama bize yardım edin diyolar başka birşey demiyolar yardım ediyoruz etmiyosunuz diyolar.yaptığımız iyilikleride inkar ediyo bizimkiler.bıktım artık inan eşimle iyi olmasam 5 dk çekmem hiçbirini.siz kendi geçiminize bakın bize bakmayın demiyolar ya devamlı elleri bizim cepte bizim maaşda.ha bu arada kaynım ve kayınpederim ikiside evde oturuyo iş bulamıyolarmış gelde delirme.ben geç saatlere kadar onca yolu çekip işe gidip geliyorum hiçbir özel zevkim yok aldığımı onlara vericem varmı böyle bir mantık ya..
ama benim fikrim bizimkiler böyle yapmaya devam ederse ben bir 3 yıl daha dayanamıycam..eşim onlara hayır diyemiyo ve hep beni üzüyo çünkü.
rabbim sanada banada yardım etsin cnm başka diyebileceğim hiç birşey yok.anne baba olmak herkesin harcı değil çok iyi anladım artık.

aynı enayi bendede var,, kendimi yiyip duruyorum ama boş.. bende elimden geldikçe kocamdan koparıp atıyom bi kenera.. böyle aileler olmaz olsun...

aynı enayi bendede var,, kendimi yiyip duruyorum ama boş.. bende elimden geldikçe kocamdan koparıp atıyom bi kenera.. böyle aileler olmaz olsun...

bu sorunu demek ki birçok kadın yaşıyor:23:
benim anlamadığım bu erkekler fazla mı merhametliler yada önceliklerini mi bilmiyorlar anlamıyorum ki:31:
nedense aynı dilden konuşamıyoruz benim eşim çoğunlukla haklısın diyor ama o kadar arkası gelmiyor
gelde delirme işte:19:

ne sinir insanlarmış. siz bide kadına harcananın hesabını vermişsiniz. sinema bile lüks oldu diyorsunuz bunlar utanmadan ayda 1000 lira istiyor bu ne yüzsüzlük ben anlamadım ya. kaynınızın düğün borcundan size ne! kendisi çalışsın ödesin ne münasebet!

boşanmayı düşünme şimdi de buna öyle bi tavır koy ki 1 kuruş bile istemesinler. arkadaşın dediği gibi ev aldır onun borcundan aileye verecek parası kalmasın.

Son düzenleme:
benim anlamadığım bu erkekler fazla mı merhametliler yada önceliklerini mi bilmiyorlar anlamıyorum ki:31:
nedense aynı dilden konuşamıyoruz benim eşim çoğunlukla haklısın diyor ama o kadar arkası gelmiyor

hepsi değil bazıları böyle heralde..onlarda bize denk geldi:41:ben merhamet olarak görmüyorum ama, enayilik diyorum. çünkü insan önce durumuna bakmalı, kendi eksiğini ihtiyacını gidermeli sonra yardımsa yardım.. ben helal etmedim, etmiyorumda en büyükten en küçüğüne...

ben esime tatli dille sart kostum
haa tatli dille diyorum ama kararli bir sekilde
zaten durumumuz bariz ortada oldugu icin
baska turlu dusunemez
ailesi yardim bekledi ve ben esime
"hastalik olayi olmadigi muddetce kimseye bir euro yardim etmeyecegiz
ne zaman evimiz arabamiz en onemlisi borclarimiz biter o zaman ne yaparsan
yap karismam" dedim
onay verdi..
dusunemiyorum benim ailem bana destek olacak
borclarim olacak hesap kitap yapacam
birde para yardimi edecem keyiflerine
esim kafa tutsaydi ve yapmak zorundayim deseydi
tadimiz kalmazdi kesin
esinle konusmaktan baska caren yok
eger borcunuz yoksa neden hala borctan bahsediyor kayinpeder?
hesap kitap ortada olmali
demeliki biz bu kadar odedik varsa sizde bize odeyin
ama sizin odediginiz annenizin yaptigi yardimlar varken
onlarin oyle soylemeis kafa karistirici

aslında durum şu eşimin küçük kardeşi bizden 2 ay sonra evlendiği için bu insanlar bize size bunları yaptık diyip borçu attılar üztümüze...diğer evleniyo die...yaptıkları bizden alıp büyüğe küçğge dağıtmak olan biten bu

merhametten çok kendilerini doğuran büyüten anne-babasına bunu çok görmediğinden kaynaklanıyordurki gayet doğru bir tutum ... çok acımasızsınız kızlar bir insan yıllarca onu büyütüp besleyip varoluşuna sebep olan insanlara sırt dönsün diyorsunuz :19: empatiye davet ediyorum sizi ...

aynı duruma kendi yaşlılığınızı koyun ne hallerle büyütüp beslediğiniz çocuğunuzun size maddi veya manevi herneyse zırnık koklatmadığını :19: bunu kız tarafı kendi ailesi için yapsa hiçte gözüne batmaz iş kaynana tarafına gelince gelinden dökülen inciler saymakla bitmiyor yazık ...

ben asla eşime tabu koymam bu konuda elimizde 2 kuruş ancak kalacağını bilsem genede 1 kuruşu annesine-babasına göndermesi taraftarıyım ... ihtiyaçları var yada yok olsun onlar anne-baba istediği zaman istediğini göndersin ... tarih tekerrürden ibarettir gün gelecek biz yaşlancaz bizde kaynana-kayınbaba olcaz ... etme bulma dunyası ...

senin geçen açıtğın konuda aynı sorunların hatta daha fazlasının bizdede olduğunu anlatmıştım.halada devam ediyor ve seni çok iyi anlıyorum cnm..bizimkilerde böyle ilk evlendiğimiz hafta başaldılar 3 yıl olucam evleneli hala devam ediyolar.resmen çıkarcılar ne zaman biraz aramız iyi olsa biraz fazla gidip gelseler ilgilenseler ardından bir sorunları çıkıyo hemen..eşimle hiçbir sorunum yok ailesi dışında.yaa ailesi iflas etti anlıyorum zor bir durum ama bize yardım edin diyolar başka birşey demiyolar yardım ediyoruz etmiyosunuz diyolar.yaptığımız iyilikleride inkar ediyo bizimkiler.bıktım artık inan eşimle iyi olmasam 5 dk çekmem hiçbirini.siz kendi geçiminize bakın bize bakmayın demiyolar ya devamlı elleri bizim cepte bizim maaşda.ha bu arada kaynım ve kayınpederim ikiside evde oturuyo iş bulamıyolarmış gelde delirme.ben geç saatlere kadar onca yolu çekip işe gidip geliyorum hiçbir özel zevkim yok aldığımı onlara vericem varmı böyle bir mantık ya..
ama benim fikrim bizimkiler böyle yapmaya devam ederse ben bir 3 yıl daha dayanamıycam..eşim onlara hayır diyemiyo ve hep beni üzüyo çünkü.
rabbim sanada banada yardım etsin cnm başka diyebileceğim hiç birşey yok.anne baba olmak herkesin harcı değil çok iyi anladım artık.

saol cnm ben dayanmıyorum artık..seninde dediğin gibi eşler bişey yapmadıkça bizden gidiyo herşey...dayanamıyorum kendşmş onlar için çalışıyomuş gibi hissediyorum

Back
X