Bıktım bu insanlardan

• Konu Sahibi Konu Sahibi tupuk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Canım, diğer konunu da biliyorum. Dur bir sakin ol, hemen boşanmayı düşünme.
Eşinin sana danışmadan her ay 500 TL gibi bir meblağı vermeye söz vermesi çok yanlış. Ama herhalde çok yoğun baskı uyguluyor bu yüzsüz insanlar.

Gidip şu k.pedere bir sorun. Ama ciddi ciddi, oturun açın konuyu. "Baba, bizim sana hangi sebepten kaç para borcumuz var, söyle de bir defa da ödeyelim, bitsin. Yoksa ömür boyu bitmeyecek bu borç" deyin. Bakalım ne diyecek, hangi masrafı gösterecek.

Bu iş böyle kendini tüketmekle olmaz arkadaşım. Makul şeyler söylemeyecekse eğer, o zaman her istediğinde bu konuyu açıp, sakız gibi uzatamaz.

Benim k.validem de benim düğünümden sonra hangi düğüne gitse "sizin borcunuzu ödüyorum" derdi. Oğluna da demiyor, ben yalnızken bana diyor. En sonunda böyle yaptım "anne, her düğün öncesi böyle söylemekle sen de yoruluyorsun ben de, toptan söyle kaç para borcum var, ödeşelim." dedim. Bir sustu, bir daha ağzını açmadı bu konuda.

ooh iyi yapmışsın canım valla helal olsun.oğullarının yanında demezler bir de onlar üzülmesin diye.el kızı üzülsün ama:57:

kızlar öncelikle yorumlarınınz için çok saolun, dün hiç giremedim maalesef bu sabah okudum tüm yorumlarınızı

bu olay patladığından beri eşimle tek kelime kopnuşmadım..ole tavır olsun die değil,hakiketen içimden gelmedi..kendimi bildiğiniz delirmiş gibi temizliğe verdim...bir pazarımız abartma bu kadar temizlik te ne dedi bana eşim, bende memnun değilsin benim işim bitene kadar dışarı çık gelme dedim.

suçunu bilidği için biraz kouşmaya falan çalıştı ama yok konuşmadım...sonra akşam üzeri kayınvalidemlere büyük oğlu gelmiş eşime sizde gelin ymek yiyelim dışarıda dedi...eşimde bana anlatıyo yok gelmiyecem görmek istemiyorum hiç birini dedim..ya lütfen hatırım için falan dedi..neyse eşimin ailesiyle çıktık yemeğe..o sırada benim annem aradı gelin bu akşam die bende tamam dedim...o sırada eşimde yemekle falan uğraşıyo...kayınvalidem kızım eşinede bir sorsarsaydın dedi..bende sinirliyim zaten "neden eşim bana soruyomu karar veririken,anneme gidiyorum bunun içinde kimseye danışmak zorunda değilim..isterse gelir istemezsede alır arabayı ben kendim giderim dedim...aman bişey demedim dedi...bende anne her hafta sonumu sizinle geçirmek sorunda değilim ben,yok misafırnız gelir,yok oğullarına gidilir,yok hep berber dışarı çıkılır..ben ağaç kavuğundan çıkmadım benim bir ailem var dedim..baya sert kaçtı...hemen oğluna söylemiş zaten ben lavodayken falan..

eşimde işte neden ole yaptın falan dedi..sözde kızdı..bnde benim sana karşı olan sınırım geçmedi...fazla üsteleme..sonra duyduklarından dolay da bozuk atma bana dedim...yok ole yok beole falan konuşmaya çalıştı...akşam eve gelince nnemlere gidiyorum arabanın anahtarını ver dedim..dur bende gelecem dedi...neyse annmlere gittik..allahtan onlara bi şey belli etmemyi başardık..sonra eve gelince benim bir sürü ihityacım var bu ay kendi maşşınla hazırla bütçeni dedim...sen para veriyorum die böle yapıyosun dedi..valla canın nasıl istiyosa ole anla umurumda değilsin dedim gittim yattım..

öfkem geçmiyo...konuşmuyorum ne olur bilmiyorum..bu parayı verir ama bende artık kendi bütçemi bilicem kızlr ona düşünüdüm...borçsa hep var..sizlerin dediği gibi de bi sorucam neyöiş şu bitmeyen düğün borçumuz kendilerine

kızlar öncelikle yorumlarınınz için çok saolun, dün hiç giremedim maalesef bu sabah okudum tüm yorumlarınızı

bu olay patladığından beri eşimle tek kelime kopnuşmadım..ole tavır olsun die değil,hakiketen içimden gelmedi..kendimi bildiğiniz delirmiş gibi temizliğe verdim...bir pazarımız abartma bu kadar temizlik te ne dedi bana eşim, bende memnun değilsin benim işim bitene kadar dışarı çık gelme dedim.

suçunu bilidği için biraz kouşmaya falan çalıştı ama yok konuşmadım...sonra akşam üzeri kayınvalidemlere büyük oğlu gelmiş eşime sizde gelin ymek yiyelim dışarıda dedi...eşimde bana anlatıyo yok gelmiyecem görmek istemiyorum hiç birini dedim..ya lütfen hatırım için falan dedi..neyse eşimin ailesiyle çıktık yemeğe..o sırada benim annem aradı gelin bu akşam die bende tamam dedim...o sırada eşimde yemekle falan uğraşıyo...kayınvalidem kızım eşinede bir sorsarsaydın dedi..bende sinirliyim zaten "neden eşim bana soruyomu karar veririken,anneme gidiyorum bunun içinde kimseye danışmak zorunda değilim..isterse gelir istemezsede alır arabayı ben kendim giderim dedim...aman bişey demedim dedi...bende anne her hafta sonumu sizinle geçirmek sorunda değilim ben,yok misafırnız gelir,yok oğullarına gidilir,yok hep berber dışarı çıkılır..ben ağaç kavuğundan çıkmadım benim bir ailem var dedim..baya sert kaçtı...hemen oğluna söylemiş zaten ben lavodayken falan..

eşimde işte neden ole yaptın falan dedi..sözde kızdı..bnde benim sana karşı olan sınırım geçmedi...fazla üsteleme..sonra duyduklarından dolay da bozuk atma bana dedim...yok ole yok beole falan konuşmaya çalıştı...akşam eve gelince nnemlere gidiyorum arabanın anahtarını ver dedim..dur bende gelecem dedi...neyse annmlere gittik..allahtan onlara bi şey belli etmemyi başardık..sonra eve gelince benim bir sürü ihityacım var bu ay kendi maşşınla hazırla bütçeni dedim...sen para veriyorum die böle yapıyosun dedi..valla canın nasıl istiyosa ole anla umurumda değilsin dedim gittim yattım..

öfkem geçmiyo...konuşmuyorum ne olur bilmiyorum..bu parayı verir ama bende artık kendi bütçemi bilicem kızlr ona düşünüdüm...borçsa hep var..sizlerin dediği gibi de bi sorucam neyöiş şu bitmeyen düğün borçumuz kendilerine
bazı kaynanalar evlilik boyuncu para kazanmamıştır hep erkeğe boyun eğmiştir aynı hareketleri gelinden beklerler, iş hayatında ezikmek,yorulmak nedir bilmezler dünyaları küçüktür ,olaya bakışları sınırlı asla kaynana seni anlamaz

evet ema1 aynen dediğin gibi..hiç çalışmamış...oğlumuzu okuttuk para döktük zihiniyeti var bizimkjilerde ama bende okudum benim ailemde bana para döktü...ben neden göze gözükmüyorum onu anlmadım

saol cnm..ama umudumu yitirdim bi şeylerin düzleceğine dair galiba o yüzden boşanma fikri düştü aklıma

Boşanmak en son seçenek ..eşine karşı tavrını koymuşsun..bence yumuşama kolay kolay ve kararlı ol ki bu tavrın eşinide değiştirsin...

inş...cnm ama eşim ilaaki hayır diyebilmeli ama şu aileside bi akıllansa kocaman insanlar ama düşüncesizlik hat saffada

Benim k.validem de benim düğünümden sonra hangi düğüne gitse "sizin borcunuzu ödüyorum" derdi. Oğluna da demiyor, ben yalnızken bana diyor. En sonunda böyle yaptım "anne, her düğün öncesi böyle söylemekle sen de yoruluyorsun ben de, toptan söyle kaç para borcum var, ödeşelim." dedim. Bir sustu, bir daha ağzını açmadı bu konuda.[/QUOTE]

vallahi tebrik ederim benim nişanlımın babası vefat ettiği için abileri para yollamış okurken oda az bir miktar biliyosunuz ünide başbakanlık bursu veriyorlar babası olmayana adam mezun olalı 8 sene oldu bitmedi o yolladıkları paralar, kendi çocukları da şimdi üni de olduğundanmıdır nedir anlamadım :) hatırlatıyolar habire sende yolla gibisine :)

kızlar size 3 yıllık evli ve tecrübe edinmiş bir bayan olarak diyorumki kayınvalidenizle kaynınızla kaynatanızla probleminizi onlarla halledin gözlerini öyle korkutunki dokunmaya cesaret edemesinler ama hiç birşeyi eşinize yansıtmayın kaynanaya kızıp kocaya sırt çevirmeyin eşler analarını atamaz yine olan size olur zaten bunada ençok karşı taraf sevinir onlar için eşinizden oldunuz die siz inadına eşinizle iyi olun konu para mı dağıtıyomu etrafa size gelince yok borç yok bilmemnemi dio benm gbi yapın her ay şukadar para veriosun haaa vermedinmi ben cüzdanda buldummu alırım kuaförüymüş ağdasıymış alışverişiymiş yap eğer kızarsa benm gbi ''hepsi senin için kocişşş ''erir yaağları sonra siz alınki başkasına vermeye bulamasın boşuna dememiş eskiler adamın 2 kaşığı varsa birini kırıcaksın!

kızlar size 3 yıllık evli ve tecrübe edinmiş bir bayan olarak diyorumki kayınvalidenizle kaynınızla kaynatanızla probleminizi onlarla halledin gözlerini öyle korkutunki dokunmaya cesaret edemesinler ama hiç birşeyi eşinize yansıtmayın kaynanaya kızıp kocaya sırt çevirmeyin eşler analarını atamaz yine olan size olur zaten bunada ençok karşı taraf sevinir onlar için eşinizden oldunuz die siz inadına eşinizle iyi olun konu para mı dağıtıyomu etrafa size gelince yok borç yok bilmemnemi dio benm gbi yapın her ay şukadar para veriosun haaa vermedinmi ben cüzdanda buldummu alırım kuaförüymüş ağdasıymış alışverişiymiş yap eğer kızarsa benm gbi ''hepsi senin için kocişşş ''erir yaağları sonra siz alınki başkasına vermeye bulamasın boşuna dememiş eskiler adamın 2 kaşığı varsa birini kırıcaksın!

parasal konularda anlaşılıyorda başka konularda yinede gelinle uğraşıyor benim kaynana yememiş içmemiş gitmiş eşime beni çamaşırları çırpmamış olduğumu eşime anlatmış kendisi hep mükemmeli oynarda böyleleri ne yapmalı acaba ayrıca yeni technoloji çamaşır makineler var kırıştırmaması için o düğmeye basıyorsun ama kaynananın kafası bunu basmıyor!

vallahi tebrik ederim benim nişanlımın babası vefat ettiği için abileri para yollamış okurken oda az bir miktar biliyosunuz ünide başbakanlık bursu veriyorlar babası olmayana adam mezun olalı 8 sene oldu bitmedi o yolladıkları paralar, kendi çocukları da şimdi üni de olduğundanmıdır nedir anlamadım :) hatırlatıyolar habire sende yolla gibisine :)[/QUOTE]

Madem başına kakacaktın neden yardım ettin zamanında, pes yani eloğlu da değil, yardım ettiysen kardeşine ettin.
Nedense bu tür yardımlar da, hep evlendikten sonra konuşulur. Aman gelin hanım da öğrensin, bilsin.
Yeri gelirde para pul istersek, mırın kırın etmesin, borçlu hissetsin kendini bize.:47:

Son düzenleme:
vallahi tebrik ederim benim nişanlımın babası vefat ettiği için abileri para yollamış okurken oda az bir miktar biliyosunuz ünide başbakanlık bursu veriyorlar babası olmayana adam mezun olalı 8 sene oldu bitmedi o yolladıkları paralar, kendi çocukları da şimdi üni de olduğundanmıdır nedir anlamadım :) hatırlatıyolar habire sende yolla gibisine :)

Madem başına kakacaktın neden yardım ettin zamanında, pes yani eloğlu da değil, yardım ettiysen kardeşine ettin.
Nedense bu tür yardımlar da, hep evlendikten sonra konuşulur. Aman gelin hanım da öğrensin, bilsin.
Yeri gelirde para pul istersek, mırın kırın etmesin, borçlu hissetsin kendini bize.:47:[/QUOTE]

evet önce kardeşler para yolluyor ünide okuyor diyede etrafa hava atıyorlar evlenince yaptıkları iyiliği yüze vuruyorlar birde üni okuyanlar hep yardım etmeye mecburmuş gibi piskolojik baskı uyguluyorlar ailecek evli olması önemli değil aileyi onlar kurtaracak baba annede işin içinden böyle sıyrılıyorlar üniyi bitiren bu rolü mecburen üstlenmek mecbur gibi sanki fazla çocuk doğurma büyüdùğünde zaten para yetmiyor hangi birini üni. Okutacaksın

cnm zaten benim maaşım olduğu gibi kalsa bana benim hiç bi şeye ihityaçım yok ama bende eve katkı olsun die yol paramı alıp sadece gerisini dağıtıyorum borçlara,ve dediğin gibi seç baş ağda falan ya kendim hallediyorum,yada arada kuaförede hallettiriyorum...olmuyo ya ben artık o kadar kinlendim ki bu konuya bu benim maaşım dokunma sen kendi maaşınla ne yaparsan yap bile demiyorum kendi maaşında da tek kuruş versin istemiyorum en azından şu borçlar bitene kadar...sonra ne halt yerse yesin ...hadi eşim bişey diyemiyo die arada kayınvalidem bana yüklenince bende söyleyeceğimi söylüyorum ama anlamak istemiyolar çünkü işlerine gelimyo ..annem dediği gibi eşeğe altın semer vursanda yine eşşek anlamıyorum artık kafam vallahi hiç almıyo kızlar

ben sadece eşimle bir hayat kurmak istiyorum üçüncü şahıslarda çok sıkıldım

Konunun sadece başını ve sonunu okudum farklı bi durum yaşamak lazım derler ya öyle bi durum. Ama şöyle bişey var yarın birgün sende anne olacaksın senin evladında sana yardım edebilir. He belki kayınvalidenler çok anlayışsızdır illallah demişsindir onu bilemem ama ne olursa olsun böyle bi sebep yüzünden eşinden ayrılmayı düşünme çünkü karşına çıkacak başka bir kişide aynı şeyi yapmayacak diye bişey yok erkek evladı aileye düşkündür. Eşini alıp karşına konuşmayı denedin mi hiç. Konuştuysan ne diyor bu durumlara

Yeri gelirde para pul istersek, mırın kırın etmesin, borçlu hissetsin kendini bize.:47:

aynen öyle oluyo ağlama modundalar sürekli çocuklar okuyo diye, bizimkide altında kalmayayım diye ha bire yolluyo paraları, psikolojik baskı yapmasalar zaten ben yolla yeğenlerine para dicem ama bıkkınlık geldi artık amaan amann çok zor işler bunlar :45:

Konunun sadece başını ve sonunu okudum farklı bi durum yaşamak lazım derler ya öyle bi durum. Ama şöyle bişey var yarın birgün sende anne olacaksın senin evladında sana yardım edebilir. He belki kayınvalidenler çok anlayışsızdır illallah demişsindir onu bilemem ama ne olursa olsun böyle bi sebep yüzünden eşinden ayrılmayı düşünme çünkü karşına çıkacak başka bir kişide aynı şeyi yapmayacak diye bişey yok erkek evladı aileye düşkündür. Eşini alıp karşına konuşmayı denedin mi hiç. Konuştuysan ne diyor bu durumlara

cnm tabiki verebilir..sorun o değil zaten..bize sürekli borç çıkarıyolar eşimin ailesi...neden die sorduğumuzda sizin için almıştık..hir bir açıklama yok...abine bu kadar borç ver kardeşinin evine bunu al..bana bu kadar ver...nereye kaadar..karı koca çalışıyoruz deli gibi ama sonuçta ne var elimizde hiç..bitmeyen borçlardan başka...hani elimizde olur verirsin o ayrı ona bişey demem..ama ben zaten ayın sonunu ekside çıkarıyorum aileye yardım die neden daha da eksiye gidiyim normal değil ki bu durum...allah korusun eşime yada bana bişey olsa onlar mı ödeyecek benim borçlarımı inan hiç sanmıyorum...evlenirken de o kadar yapılacak şey vardı elleri böğürlerinde beklediler...o yüzden onlardan bişey istediğinde kaçarlar ki onuda denedik hani ön yargı değil

hayatım bak şimdi ben bunu bilir buna inanırım baştan taviz vermiceksin bitti.nasıl alıştırırsan o öööyle gidiyo sanıyomusunki borçlar bitince senin ihtiyaçlarını kendi karşılıcak yine sana ödettiricek kendi parasınıda savurucakta savurucak bu hep böyledir eee ben ne anladım evlilikten ben 2 kişilik yaşıyorum ozaman hem çalış hem ev.haaa tavizi verdin şimdi geri dönüşü yok diyosun benim gibi yap.bana bir kötülükmü yaptı yada beni çok kızdırdı verdiğim tavizleri teek tek geri alıyorum kusura bakma canım benim ben sana iyilik olsun die yapıyodum sen bunu beni üzdüğün için hak etmiyosun bundan sonra benim kazancım kenarda durucak masraflarımı sen üstleniceksin hata yapmayıp kıymet bilicektin valla böyle.bunu bu şekilde yaparsan kötü olan sen olmassın o derki ben bunu hak ettim ama sen hiçbirşey yok gidip adama aranız güllük ballıkken banane ben niye ödüyorum sen öde dersen adam seni kötü bilir yapıcağı varsada yapmaz dimi ama ceza yöntemi herkezde işe yarar:31:3. şahıslara gelince yak kibriti gitsin söyle anne eşimin ansaısın saygım var ama benimle iyi olursan kendi yararına ama kötü olamk işine geliyosa bende ona göre davranırım salak yerinede koydurmam kendimi de ama eşine yada eşinin yanında deil baş başa iken söyle eşinede uygun bir dille anlat bukadar basit valla ben yakıyorum dünyalarını onlar kimmiş hıh:68:
cnm zaten benim maaşım olduğu gibi kalsa bana benim hiç bi şeye ihityaçım yok ama bende eve katkı olsun die yol paramı alıp sadece gerisini dağıtıyorum borçlara,ve dediğin gibi seç baş ağda falan ya kendim hallediyorum,yada arada kuaförede hallettiriyorum...olmuyo ya ben artık o kadar kinlendim ki bu konuya bu benim maaşım dokunma sen kendi maaşınla ne yaparsan yap bile demiyorum kendi maaşında da tek kuruş versin istemiyorum en azından şu borçlar bitene kadar...sonra ne halt yerse yesin ...hadi eşim bişey diyemiyo die arada kayınvalidem bana yüklenince bende söyleyeceğimi söylüyorum ama anlamak istemiyolar çünkü işlerine gelimyo ..annem dediği gibi eşeğe altın semer vursanda yine eşşek anlamıyorum artık kafam vallahi hiç almıyo kızlar

ben sadece eşimle bir hayat kurmak istiyorum üçüncü şahıslarda çok sıkıldım

parasal konularda anlaşılıyorda başka konularda yinede gelinle uğraşıyor benim kaynana yememiş içmemiş gitmiş eşime beni çamaşırları çırpmamış olduğumu eşime anlatmış kendisi hep mükemmeli oynarda böyleleri ne yapmalı acaba ayrıca yeni technoloji çamaşır makineler var kırıştırmaması için o düğmeye basıyorsun ama kaynananın kafası bunu basmıyor!

ay alemsin valla akşam akşam güldürdün beni kadın bunu şikayet ediyo bu teknoloji makinelerden bahsediyo.ne makinesi anacım merdaneyle yıkarım çırpmam genede karıştırmam.one ya öyle onumu derdetmişte yetiştiriyo kocana.sen diyemiyomusun senin benimle ne zorun var die çırpmam çırpmam kimene çamaşır benim deilmi hayır bir sor bakalım kendisi dört dörtlükmüymüş.bendede var ondan birtane kendisi ermiş ya kimsenin yaptığını beğenmez.bende kendi kusurlarını insanların yanında yüzüne vuruyorum öyle yanlızkende değil oooo nasıl korktu sonra benden biliyomusun gıkı çıkmıyo hem birkere ben bukadar kendime karıştırma taraftarı değilim herkez haddini bilicek kesinlikle kabul etme çırp mıyorum çünkü çamaşırlar uzuyo gevşiyo fasa fiso de.aaa evet ya ben çırpmıyorum hata yaptım haklısın dersen habire karışır bide şikayette eder anacım eşinin anası olabilir saygı sonsuz ama sende insan evladısın evlatlık gelmedinki söyle bana güvenmeseydi ailem beni yetişitrmeseydi evlendirmezdi kimsede karışmasın de baştan alıştır karışmasın okadar:31:

aynen öyle oluyo ağlama modundalar sürekli çocuklar okuyo diye, bizimkide altında kalmayayım diye ha bire yolluyo paraları, psikolojik baskı yapmasalar zaten ben yolla yeğenlerine para dicem ama bıkkınlık geldi artık amaan amann çok zor işler bunlar :45:

birşey diyeyimmi her ailede var bu.benim eşimede sen bekarken bize hiç katkın olmadı şimdide evini sen alıcaksın dediler.anammmm şimşekler çaktı beynimde onedemek ya nedemek ben neciyim burda bekarlık halinden banane kaynımın derdinden banane evlilik öncesi borçlardan banane onedemek gelinde bilsinde vay anam vay az fena deillermiş bunlar gelin bilsin ki harcama yapmasın sussun otursun ayy vallahi ilk zamanlarım aklıma geldi şimdi bak hararetlendim.birkere kimse kimseye hak etmediği zulmü gösteremez kaynımın borcundan banane ben niye çekiyorum cezasını benm kocam bekar deilki sorumlulukları var deyin canım aaaasizde.2.si düğün borcu düğün borcu ne borçmuş bu bee ver bakalım makbuzları senetleri borçlar nekadar ben gider öderim size niye veriyim parayı hem hepsini neden ben ödüyorum ya anne babanın vazifesi evlatlarının düğününüde karşılamaktır haa birazını öderim bir kısmını ama ötesine karışmam deyin canım eşinizede söyleyin yani ben hep borç harç ödemem benmkinin ailesi habire bana borç bindiricek öylemi sıkar biraz bende ona göre mesafe koyarım arama sıkıyosa yapsınlar insanlık edene insanlık edilir ayyy coştum valla birileri olsa yanımdada eskileri deşsem:1:

Back
X