Bıktım bu insanlardan

• Konu Sahibi Konu Sahibi tupuk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ailesi eşinin zaafını biliyor

Ah ah aynı şeyleri biz de yaşadık canım Allah sabır versin

Maaşını koyma önümüzdeki ay ortaya; evi kendisi geçindirsin artarsa ailesine versin eşin... Sen onlara çalışıyorsun valla... Eşin evliliği hala özümsememiş anlaşılan... Bu zamana kadar ki konuşmalarınız ve tepkileriniz işe yaramadıysa daha sert ve eşinizin aklını başına getirecek bir şeyler yapmanız gerek sanırım...

Benim abim evleniyor, haziranda düğünü, babam her ay sorar abime ne kadar para göndereyim diye (başka şehirdeler çünkü). Kardeşim bekar ve birlikte yaşıyorlar, hiç para istemedi ondan babam da annem de... Babam, Allah razı olsun, abime ve kardeşime arabalarını alırken bana da evimizi alırken destek çıktı, düğünümde beyaz eşya ve mobilyaların bir kısmını aldı, kayınpederimde aynı şekilde yardımcı oldu ve ev alınca da her ay gönderebildiği kadar para gönderiyor sağolsun.
Ben anlamıyorum çok zor durumda olmadıkça çocuklarını para yüzünden zor duruma sokmalarını ailelerin...

Son düzenleme:
Boşanıcam diyip sakın emek verdiğiniz evden ayrılmayın içiniz cız eder.Boşanmak istiyorsanız ya da blöf yapmak onu gonderin ailesine.

Kızlar Allah bu sıkıntıyı yaşayanlara yardım etsin. biz de aynı sıkıntıları yaşıyorduk eşiğinden döndük mü desem. benim eşim güneydoğunun bir ilinde doğup büyümüş. oraların kültürü ile devam etsin istedi babası. kayınbabam diyor ki .....(eşim) en büyük çocuk olduğu için kız kardeşlerinin düğününü o yapacak, erkekleri iş sahibi yapacak iş yeri açacak ve evlendirecek... bizde böyledir. eee be adam sen baba olarak ne yapacaksın. bu adam mı senin çocuklarının babası. hakkını yemeyeyim kayınvalidem kocasının bu huyundan ve çocuklarına karşı sorumluluklarını yerine getirmemesinden çok rahatsız neredeyse utanıyor diyeceğim. biz ilk yıl düğün borcu 2. yıl öğrenim kredisi ödedik. o sırada oğlum doğdu. eşim ev alalım dedi para biriktirmeye başladık bu arada bizden para istiyorlar sürekli o yıl kaynım da yanımızda onu dershaneye gönderdik masraflarını karşıladık ve yurtta kalacağım dedi yurt masrafı ödedik ve 3 gün yurtta 4 gün evde kaldı. diğer kaynımın düğün işi çıktı o zamanlar daha saftım biz her ay 1000 lira gönderdik. birimizin maaşı diyebilirim. bebeğim 3 aylıktı çalışmaya başladım onlara para gönderdikçe bunalıma girdim madem çalışıyorum o parayı göndermeyelim. göndereceksem pra çalışmam. dedim dedim oturdum. kaynımın düğünü oldu ve kayınbabam biz ona hiç para göndermemişiz gibi davrandı. surat yaptı. çok üzüldü eşim. tabi eşimin dedesi ve amcaları da bütün paranı babana ver diye eşime baskı yaptılar. oradan geldikten sonra biz kafaya koyduk ev almadan bunlar bizim yakamızdan düşmeyecek diye . Allahtan benim şansım eşim benimle aynı fikirde. evi almadan babasına sorduk mrın kırın etti. sonra biz aldık. çok kızdı o paraya o ev alınır mı diye. 163 mr2 şahane bir ev aldık 7 aydır oturuyoruz ve babası bir kere hayırlı olsun demedi. bize çok kızgınlar evimize gelmediler daha. eşime her telefonda soğuk davranyor. sebebi belli. para akmıyor da ondan. a

tek üzüldüğüm nokta eşim çok üzülüyor ailesinin tavrına.şunu ekleyeyim ailelerimiz zengin değil ama fakir de değil. örnek : 1.500 tl kaynım bekarken gönderdi ve bu paraya çok ihtiyacımız var diyerek istediler. ben daha sonra br gün saf saf neden paraya ihtiyacınız oldu ne yaptınız o parayla dedim
sıkı durun cevap: kayınbabam ve bir görümceme tlfon alınmış kalanı ile de kontör......

her yıl tlf değiştiriyorlar. ben 6 yıl aynı tlf kullandım eşim de. bana hala bu kütüğü mü kullanıyorsun diyorlar. israf haaram tlf çalışırken atıp yenisini alamam dedim... amaaaaaaan işte benim meseleler de böyle. Tekrar ediyorum
Allah yardımcınız olsun

Kızlar Allah bu sıkıntıyı yaşayanlara yardım etsin. biz de aynı sıkıntıları yaşıyorduk eşiğinden döndük mü desem. benim eşim güneydoğunun bir ilinde doğup büyümüş. oraların kültürü ile devam etsin istedi babası. kayınbabam diyor ki .....(eşim) en büyük çocuk olduğu için kız kardeşlerinin düğününü o yapacak, erkekleri iş sahibi yapacak iş yeri açacak ve evlendirecek... bizde böyledir. eee be adam sen baba olarak ne yapacaksın. bu adam mı senin çocuklarının babası. hakkını yemeyeyim kayınvalidem kocasının bu huyundan ve çocuklarına karşı sorumluluklarını yerine getirmemesinden çok rahatsız neredeyse utanıyor diyeceğim. biz ilk yıl düğün borcu 2. yıl öğrenim kredisi ödedik. o sırada oğlum doğdu. eşim ev alalım dedi para biriktirmeye başladık bu arada bizden para istiyorlar sürekli o yıl kaynım da yanımızda onu dershaneye gönderdik masraflarını karşıladık ve yurtta kalacağım dedi yurt masrafı ödedik ve 3 gün yurtta 4 gün evde kaldı. diğer kaynımın düğün işi çıktı o zamanlar daha saftım biz her ay 1000 lira gönderdik. birimizin maaşı diyebilirim. bebeğim 3 aylıktı çalışmaya başladım onlara para gönderdikçe bunalıma girdim madem çalışıyorum o parayı göndermeyelim. göndereceksem pra çalışmam. dedim dedim oturdum. kaynımın düğünü oldu ve kayınbabam biz ona hiç para göndermemişiz gibi davrandı. surat yaptı. çok üzüldü eşim. tabi eşimin dedesi ve amcaları da bütün paranı babana ver diye eşime baskı yaptılar. oradan geldikten sonra biz kafaya koyduk ev almadan bunlar bizim yakamızdan düşmeyecek diye . Allahtan benim şansım eşim benimle aynı fikirde. evi almadan babasına sorduk mrın kırın etti. sonra biz aldık. çok kızdı o paraya o ev alınır mı diye. 163 mr2 şahane bir ev aldık 7 aydır oturuyoruz ve babası bir kere hayırlı olsun demedi. bize çok kızgınlar evimize gelmediler daha. eşime her telefonda soğuk davranyor. sebebi belli. para akmıyor da ondan. a

tek üzüldüğüm nokta eşim çok üzülüyor ailesinin tavrına.şunu ekleyeyim ailelerimiz zengin değil ama fakir de değil. örnek : 1.500 tl kaynım bekarken gönderdi ve bu paraya çok ihtiyacımız var diyerek istediler. ben daha sonra br gün saf saf neden paraya ihtiyacınız oldu ne yaptınız o parayla dedim
sıkı durun cevap: kayınbabam ve bir görümceme tlfon alınmış kalanı ile de kontör......

her yıl tlf değiştiriyorlar. ben 6 yıl aynı tlf kullandım eşim de. bana hala bu kütüğü mü kullanıyorsun diyorlar. israf haaram tlf çalışırken atıp yenisini alamam dedim... amaaaaaaan işte benim meseleler de böyle. Tekrar ediyorum
Allah yardımcınız olsun

:53::53::37::37:

İlk açtığın konudada dedim sana yolun başındasın diye, bunun gibi sorunlar pat diye bitmez aşamaları vardır biz deniz kenarında müstakil ev yapınca ki borcumuz var para musluğu kapanınca kimse para isteyemiyor

Allah yardımcınız olsun

:53::53::37::37:

al benden de o kadar.çalışıp eve katkı yapan kadını gördüm.
kocası çalışmayıp kocasına bakanı da gördüm.
ama kocasının ailesini lüx içinde yaşatmak için çalışan kadını da ilk kez görüyorum.:60::60:
arkadaşım sen saflıkta doruğa çıkmışsın.:26:

ahh ahh sanki beni anlatmışsın canım yaaa.inan bende sapıttım napcamı.çıkamıyorum işin içinden eşim hayr demesini asla bilmiyor.sinirden geberip gidicem artık ya

bu para mevzusu çok kötü bişey ya..gerçekten yuva yıkıyor..çünkü herkesin bir hayatı var geçim derdi var,düşüncesizce bize ver bize ver diyenler yüzünden kavgalar,soğumalar ortaya çıkıyor..
bazı arkadaşların dediği gibi tek çaren borç altına girip ev araba vs almak.
arkadaşımda aynı durumda onada aynı tavsiyede bulundum zamanında..elinde para durmayacak yatırım yapamacaksanız derhal ev borcunun altına girin isteyemesinler dedim.ne yüzsüzlük yaaaa,ona yardım et buna yardım et onu öde bunu öde para ver...

merhabalarr...herşeyden önce şunu belirteyim bizler ne söylersek söyleyelim işin içinde olan sensinnn.malesef ki evliliklerde eşlerin uyumu çok iyiyken bile dış etkenler yüzünden huzursuzluklar çıkabiliyor.Allah kimsenin yuvasının huzurunu bozmasın.erkekler evlenince aileleri tarafından bi kıymetli olunuyor ve düşkünlük aşamaları başlıyor.tabi bu göstermelik ilgiden başka birşey değil.ve eşlerimizde malesef saflaşıyor ve aldanıyorlar.her neyse çok dağıtmayım ama şunu söyleyim en başından hata yapmaya başlamışsın.daha yeni evlisinn.ve en güzel yıllarını böyle saçma sapan şeyler için kötü geçirme.evlilikte ortak bütçeden yanayım tabiki eve giren para 2 kişiye aittir.ama şu da bir gerçek ki eşin ne olursa olsun sana bakmak zorunda öyle düşün.senin emeğin olan paranın 1 tl sini bile verme.tabiki eşinden para saklamak vermemek kötü ama sonuçta önünüzde çok uzun yıllar var.gelecek varr.eşinin maaşıyla evin ihtiyaçlarını,borçları vs ödeyin.senin maaşının 1 kuruşunu bile eve dahi harcama.eşin seninde maaşının olmasına güveniyor.paranı asla verme.bırak eşin ne yapıyorsa yapsın.evimi geçindirecek yoksa sevgili ailesinin ihtiyaçlarını mı karşılayacak.umarımm herşey iyi olurrr ama önlem alll.ve asla boşanma gibi birşeyin lafını etme.

Allahım yalnız değilim:61 benim de sıkıntım aynı üstelik biz henüz nişanlıyız ve galiba uzunn yıllar böyle kalacaz. Allah insanlara merhamet versin ne diyeyim.

benim ki bir senedir abisinin kredisini ödüyor. kardeşlerini dershanelere gönderdi. biri askerdeydi onun bütün borçlarını ödedi hiç gözüme gelmedi. yapsın kardeşleridir dedim. ama bu son kredi olayı anlatsam inanın dilim varmıyor. elim bağrımda seyrediyorum nasıl birşeye bulaştım diye.

Üniversite okumuş kariyer yapmış olan erkeklerin ailesinde asalak çok oluyor diğerler okumadıysa sanki gelinler bunları ömür boyu desteklemek içinde imza atmış oluyor aile kalabalık ise asalak kendine bakamayan erkek asalaklar bıyıkları var ama erkek değil bunlar kendilerine bakmaktan acizler sonra oğlum diye övünürler kaynanalar gelinin başına beladan başka birşey değil parasız adam gereksiz adam kendine faydası yok kimseye faydası yok

bence sıf eşinin ailesi yüzünden niçin boşanmaya kalkıyorsun.eşinle konuş bu olayların çozümünü tabiki ailem böyle devam edecek derse, bu işi bçözmek gerekecek,herşey eşinden kaynaklanıyor,eşler bir hayır demesini bilseler her şey daha iyi olur fakat böyle sömürmeye devam ederse ömür boyu da devam edebilir,çünkü bendede böyle şeyler oldu eşimin ailesin her dediğine evet dedikce ardı arkası kesilmedi...

merhametten çok kendilerini doğuran büyüten anne-babasına bunu çok görmediğinden kaynaklanıyordurki gayet doğru bir tutum ... çok acımasızsınız kızlar bir insan yıllarca onu büyütüp besleyip varoluşuna sebep olan insanlara sırt dönsün diyorsunuz :19: empatiye davet ediyorum sizi ...

aynı duruma kendi yaşlılığınızı koyun ne hallerle büyütüp beslediğiniz çocuğunuzun size maddi veya manevi herneyse zırnık koklatmadığını :19: bunu kız tarafı kendi ailesi için yapsa hiçte gözüne batmaz iş kaynana tarafına gelince gelinden dökülen inciler saymakla bitmiyor yazık ...

ben asla eşime tabu koymam bu konuda elimizde 2 kuruş ancak kalacağını bilsem genede 1 kuruşu annesine-babasına göndermesi taraftarıyım ... ihtiyaçları var yada yok olsun onlar anne-baba istediği zaman istediğini göndersin ... tarih tekerrürden ibarettir gün gelecek biz yaşlancaz bizde kaynana-kayınbaba olcaz ... etme bulma dunyası ...

canım benim eşim anne babasına değil sorumsuz kardeşine destek çıkıyor.kaynım işsiz olsa yardım etse yine bir sözüm yok ama biz kaynıma araba klima pc aldı diye yardım ediyoruz :23:yani zor durumda olduğu için değil.biz çok zengin değiliz 3 çocuğum var ev araba borcu ödüyoruz şu şartlarda ben ne mecburum sorumsuz kaynımın borçlarını ödemeye:15:
keşke anne baba olsa bu kadar dert etmezdim sonuçta onların eşimin üstünde hakları var derdim kaynımın ne hakkı var ki:31:

bu para mevzusu çok kötü bişey ya..gerçekten yuva yıkıyor..çünkü herkesin bir hayatı var geçim derdi var,düşüncesizce bize ver bize ver diyenler yüzünden kavgalar,soğumalar ortaya çıkıyor..
bazı arkadaşların dediği gibi tek çaren borç altına girip ev araba vs almak.
arkadaşımda aynı durumda onada aynı tavsiyede bulundum zamanında..elinde para durmayacak yatırım yapamacaksanız derhal ev borcunun altına girin isteyemesinler dedim.ne yüzsüzlük yaaaa,ona yardım et buna yardım et onu öde bunu öde para ver...

böyle erkeklerde bazen buda fayda etmiyor canım
bizde ev araba borcu da var eşim sağolsun yine de kardeşine destek çıkıyor.aklıma geldikçe sinirleniyorum:19:

konu sahibi arkadaşım seni çok iyi anlıyorum. balayına giderken elindeki son üç kuruş nakit parayı da gözümün önünde annesinin eline sayan eşim, yine bi kaç hafta geçmeden erkek kardeşi arayıp ailesinin parası ve kendisinin de bizden fazla maaşı olduğu halde para isteyince yine mutfak masrafımız olarak kalan parayı kardeşine yollamıştı( beyoğlunda barlarda kızlarla sabahla amacıyla istemiş meğer)
tabi bu iki durum üstüste ve biz yeni evliyken olunca, bi daha göndermiceksin diye tavrımı koymuştum.
şimdi eşimin maaşını borçlara harcarız, onun parası bitince ben ona verirm. yani onun hesabında para bile bırakmak istemiyorum sırf bu yüzden.

slm arkadaşlar

eşimin ailesiyle maddi açıdan fazlasıyla çatışıyoruz...küçük kaynım için bu insanlarla yaşadığım sorunu daha önce açtığım konuda bahsetmiştim..o layı bir şekilde çözdük...
ama bunlar beni öldürecek bir gün ya...yok çocuk yapmayın...yok ev almayın..yok eşimin abisne yardım edin..yok eşimin kardeşine yardım edin....bitmiyo sonu gelmiyo..
son olayda şu bu gün eşim beni işe bırakırken yoldanda kayınbabamı aldık...neyse kayınpeder çok zor durumdayız sizin düğün borcunuzu ödeyemiyorum falan die başladı..bu arada yalan bizim düğün borcumuzu falan ödemiyo..bilen arkadaşlar bilir...küçük kaynım evlenmeye kalkınca bunlar bütün faturayı bize çıkardı alın ödeyin die...

sonra saat 10.00 da eşim aradı..bana dediki "babam benden her ay için onlara 1000 lira vermemi istedi..bende veremem o kadar dedim" dedi..sonra kayın paderde 500 ver ozaman demiş eşim iy veriyim demiş..telefonda hiç bişey söylemedim..soğuk konuştum...ve telefonu yüzüne kapattım..

çok sinirliyim kızlar..ilk defa eşimden ayrılmayı düşünüyotrum..1 sene nişanlı kaldık ve çay kaşığımıza kadar eşim, ben ve benim annem aldık..sonra evlendik..yok sizin için falanca kişiden şunu aldık ödeyin,bunu aldık ödeyin...evleneli 10 ay olacak ama bitmiyo..evimdeki tek huzurlsuzluk bitmek bileyen borçalarımız ve eşimin ailesi..artık dayanamıyacam galiba çok seviyorum eşimi ama hayır demesini bilmemesi beni çıldırdıyo..ve bugün ilk defa boşansak daha mutlu olarum dedim..öncesinde hiç boşianmayı düşünmemiştim..hep çaba gösterdim ama artık içimden gelimyo..ne olur bişeyler soyleyin

Canım, diğer konunu da biliyorum. Dur bir sakin ol, hemen boşanmayı düşünme.
Eşinin sana danışmadan her ay 500 TL gibi bir meblağı vermeye söz vermesi çok yanlış. Ama herhalde çok yoğun baskı uyguluyor bu yüzsüz insanlar.

Gidip şu k.pedere bir sorun. Ama ciddi ciddi, oturun açın konuyu. "Baba, bizim sana hangi sebepten kaç para borcumuz var, söyle de bir defa da ödeyelim, bitsin. Yoksa ömür boyu bitmeyecek bu borç" deyin. Bakalım ne diyecek, hangi masrafı gösterecek.

Bu iş böyle kendini tüketmekle olmaz arkadaşım. Makul şeyler söylemeyecekse eğer, o zaman her istediğinde bu konuyu açıp, sakız gibi uzatamaz.

Benim k.validem de benim düğünümden sonra hangi düğüne gitse "sizin borcunuzu ödüyorum" derdi. Oğluna da demiyor, ben yalnızken bana diyor. En sonunda böyle yaptım "anne, her düğün öncesi böyle söylemekle sen de yoruluyorsun ben de, toptan söyle kaç para borcum var, ödeşelim." dedim. Bir sustu, bir daha ağzını açmadı bu konuda.

Son düzenleme:
Back
X