biktim bu irkciliktan

Elaray

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2014
707
567
158
Günaydin arkadaslar.. Fazla uzatmadan meseleye gireyim. Ben almanyada yasayan ögretmenlik okumus; üniversiteyi kisa süre önce bitirmis 25 yasinda biriyim. O kadar yorulmus ve bikmis haldeyim ki anlatamam.

Üniversite bittigi icin staj dönemindeyim suan. Burada sistem biraz daha degisik. Bir bucuk sene staj döneminden sonra tekrar sinavlara girmek gerekiyor. Haftanin 4 günü okulda; 1 günüde seminerde oluyorum. Öyle yerlere düsmüsüm ki aklim almiyor. Irkciligin bukadar yogun oldugunu hic hissetmemistim.

Seminerde tek türk benim. Bir azerbaycanli bir de rus var. Sadece 3 yabanciyiz ve dislaniyoruz malesef. Sürekli asalayici bakislar ve sözler. Ücümüzde cok mutsuzuz..

Okul deseniz ayni. Ögretmenler odasina giriyorum herkese günaydin diyorum; yüzüme bile bakmayanlar var. Ders plani cikarip verdiler. Bende ona göre derslere girdim. Bir ögretmenin haberi yokmus bana demedigi kalmadi. Benim sucum neyse. Tüm sinifin önünde kavga etti benimle. O kadar zoruma gitti ki zor tuttum kendimi.

Bir sorum oluyor söylüyorum ilgilenen cevaplayan yok. Ama alman stajerler bisey sorsun aninda ilgileniyorlar. Anlamiyorum niye bu irkcilik...

Arkadaslarimla konusuyorum duyduklarim beni daha da sinirlendiriyor. Hepimiz ayni durumdayiz, istenmeyen, basarisiz olmamiz icin ellerinden geleni yaptiklari "türkler".. arkadasim okuldaki ilk gününde ögretmenler odasina girer girmez, okul müdürü "olamaaaz simdide türkler ögretmenler odasina mi girdi" diye bagirarak cikmis. Yüzünede bakmamis.

Cok mutsuzum huzursuzum. Bir bucuk sene bu irkciliga nasil katalanirim bilmiyorum. Icimdeki heves istek hepsi gitti. Aslinda cocuklari seven bu isi yapmak isteyen biriydim. Ama suan sadece buralari terk edesim var. Ne yapsam bilmiyorum. Sadece caresiz hissediyorum. 5 sene okudum cabaladim simdi bu yasadiklarim büyük bir hayal kirikligi :KK43:

Dua edin bana nolur. Rabbim bana sabir ve dayanma gücü versin..

Güncelleme:
bir sene olmus bu konuyu acali. O zamanda cok üzgün ve saskindim. Suan cok daha kötü bir haldeyim. Yasadiklarimdan bikmis hayattan sogumus bir durumdayim. Artik psikolojim bozuldu. Her türlü haksizliga ugradim hakkim yenildi. Inancimi kaybetmek istemiyorum. Allah büyüktür elbet. Ama tüm cabalarima ragmen hakkimin yenilmesine dayanamiyorum.. sinavlarim genellikle cok iyi gecti. Seminerden notlarim süper. Gel görelim okulda notlarim b..tan.. öyle seyler yazilmiski karneme var olmayan seyler.. hic sasirmadim en basindan tahmin ettigim gibi oldu hersey. Sadece daha kötüsü geldi basima.. ögretmenlerden yakiniyordum ama malesef ögrencim bile irkcilik yapti.. kizmiyorum ona hasta oldugu icin.. ama yoruldum cok yoruldum.. NE zormus ögretmen olmak. Önüme bu kadar tas koyulacagini düsünmezdim..

Son düzenleme:
Ogretmenler bile bunu yapiyorsa...

Malesef ögretmenlerin geneli böyle. Bende tahmin etmezdim. Yasayinca anladim. Keske tek benim bulundugum ortamda olsa ama her yerde türk düsmanligi varmis. Kiminle konussam derdimi anlatsam yine halime sükrediyorum daha beteri varmis diyorum.

Ablam avukat. Oda yeni meslege basladi ve yasadiklari benzer seyler.. tasinacak ev ariyor suan. Inanirmisiniz bulamadi. Neredeyse hepsi ismini duyar duymaz suratina kapatmis telefonu..

Amin. Hic kolay degil. Türkiyede yasiyor olmak icin nelerimi vermezdim...
Ben de kaçmak için :) Meslektaşız, öğretmenlik okuyorum. Almanya'da değil de Finlandiya'da falan öğretmen olmak isterdim şahsen.
Almanlara gelince bana kalırsa, yeni bir durum değil onların bu halleri. Var olan güçlerini de bu ırkçılıktan alıyorlar bence. Önce kendi ırkları geliyor, korumacı bir tutum ama işte bunu yaparken de başkalarını eziyorlar.

Ben de kaçmak için :) Meslektaşız, öğretmenlik okuyorum. Almanya'da değil de Finlandiya'da falan öğretmen olmak isterdim şahsen.
Almanlara gelince bana kalırsa, yeni bir durum değil onların bu halleri. Var olan güçlerini de bu ırkçılıktan alıyorlar bence. Önce kendi ırkları geliyor, korumacı bir tutum ama işte bunu yaparken de başkalarını eziyorlar.

Allah bize sabir versin.. evet yeni bir durum degil ama ilk defa böyle zorlaniyorum bu konuda..
Kolay bir meslek degil tabi. Birde yoluna tas koyanlar olunca daha zor oluyor hersey. Allah seninde gönlüne göre versin :)

Allah bize sabir versin.. evet yeni bir durum degil ama ilk defa böyle zorlaniyorum bu konuda..
Kolay bir meslek degil tabi. Birde yoluna tas koyanlar olunca daha zor oluyor hersey. Allah seninde gönlüne göre versin :)
isin zor allah kolaylik versin nediyeyim

Amin canım. Ama Türkiye de mükemmel değil, burada da işsizlik var, terör var, tecavüz var, gasp var, cinayet var, mülteci problemi var. İşin aslı burada da ırkçılık var, gündemi takip ediyorsan biliyorsundur. Şimdi cidden de her şeyini verir misin buraya gelmek için?
Almanya'da yok mu cinayet, gasp diyeceksin ama orasıyla burası hiç bir mi? Burada 100 oluyorsa orada 10'dur. Cezalar daha caydırıcı olabilir.
Bizim burada her şey her felaket hayretle karşılanıyor, ertesi gün ayrı bir şey çıkıyor hatırlamaya fırsat kalmıyor biliyor musun? Şok üstüne şok.

isin zor allah kolaylik versin nediyeyim akrabalarinda ayni surumdan sikayetci kuzenim bi ara bunun yuzunden bunaluma girdi en cok duydugu laf bis turk

isin zor allah kolaylik versin nediyeyim akrabalarinda ayni surumdan sikayetci kuzenim bi ara bunun yuzunden bunaluma girdi en cok duydugu laf bis turk

Amin Allah razi olsun. Vallahi bende bunalima girmeye yakinim. Hem okul hem seminer sürekli dislanma sürekli asagilanma. Cok zor Allah büyük insallah bu günlerdr gecer..

Amin canım. Ama Türkiye de mükemmel değil, burada da işsizlik var, terör var, tecavüz var, gasp var, cinayet var, mülteci problemi var. İşin aslı burada da ırkçılık var, gündemi takip ediyorsan biliyorsundur. Şimdi cidden de her şeyini verir misin buraya gelmek için?
Almanya'da yok mu cinayet, gasp diyeceksin ama orasıyla burası hiç bir mi? Burada 100 oluyorsa orada 10'dur. Cezalar daha caydırıcı olabilir.
Bizim burada her şey her felaket hayretle karşılanıyor, ertesi gün ayrı bir şey çıkıyor hatırlamaya fırsat kalmıyor biliyor musun? Şok üstüne şok.

Tabiki biliyorum türkiyede de hersey mükemmel degil. Orada yasamakta kolay degil eminim. Ama okadar yoruldum ki son zamanlar yasadiklarimdan. Sürekli türkler türkler diyip konusmalari asagilamalari. Mutsuzum artik ve terk edesim var buralari :(
Evet burdada olaylar oluyor ama malesef hepsinin üzeri örtülüyor. Televizyonlara cikmiyor..

Tabiki biliyorum türkiyede de hersey mükemmel degil. Orada yasamakta kolay degil eminim. Ama okadar yoruldum ki son zamanlar yasadiklarimdan. Sürekli türkler türkler diyip konusmalari asagilamalari. Mutsuzum artik ve terk edesim var buralari :KK43:
Evet burdada olaylar oluyor ama malesef hepsinin üzeri örtülüyor. Televizyonlara cikmiyor..
İşte nereye gidersen git bir sorun var. Genelimiz mutsuz, memnun olan azdır. Can güvenliğinin bile tehlikede olduğu bir yerde yaşamak çok zor, hele de kalabalık bir yer görünce oradan geçmeye korkar hale geldiysen.
Sen de diyorsun ki aşağılanmaktan bıktım, haklısın elbette. Ama yapılabilecek ne var ki? Orası onların ülkesi, kendilerine yontarlar illaki. Ya mesleği bırakıp buraya döneceksin ki dönünce de işsizlik karşılar seni ya da devam edeceksin. Önerisi olan varsa yazsın yani.

Back
X