• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biktim bu irkciliktan

İşte nereye gidersen git bir sorun var. Genelimiz mutsuz, memnun olan azdır. Can güvenliğinin bile tehlikede olduğu bir yerde yaşamak çok zor, hele de kalabalık bir yer görünce oradan geçmeye korkar hale geldiysen.
Sen de diyorsun ki aşağılanmaktan bıktım, haklısın elbette. Ama yapılabilecek ne var ki? Orası onların ülkesi, kendilerine yontarlar illaki. Ya mesleği bırakıp buraya döneceksin ki dönünce de işsizlik karşılar seni ya da devam edeceksin. Önerisi olan varsa yazsın yani.

Pes etmiyorum elbette. Sonuna kadar elimden geleni yapip bitiricem staji insallah. Ama kolay olmayacak cok sorunlar yasicam simdiden sinyallerini veriyorlar.. bu durumda beni zorluyor. Nasil umursamaz olabilirim bunlarin üstesinden nasil gelebilirim bilmiyorum..

Pes etmiyorum elbette. Sonuna kadar elimden geleni yapip bitiricem staji insallah. Ama kolay olmayacak cok sorunlar yasicam simdiden sinyallerini veriyorlar.. bu durumda beni zorluyor. Nasil umursamaz olabilirim bunlarin üstesinden nasil gelebilirim bilmiyorum..
İnadına üstesinden geleceksin, başarıyla bitireceksin o stajı. Eğer bırakırsan istediklerini yapmış olacaksın. Ekmeklerine yağ sürme şunların.

Dogma büyüme almanyadayim
Ve asla böyle birseyle karsilasmadim , sasirdim dogrusu simdi..
Hangi sehirdesiniz ?

Bende okul hayatimda hic sorun yasamadim. Üniversite hayatimda iyi gecti aslinda. Sadece en son zamanlarinda biraz sknti oldu ama genel olarak iyidi. Günlük hayatimda da öyle sorunlar olmadi.

Ama gel gelelim nezaman üniversite bitti tüm bu irkciliklar basladi. Seminerim oberhausen sehrinde. Aslinda türklerin oldugu bir yer ama hem seminerdeki hemde okuldaki insanlar yabanci görmek istemiyor aralarinda anladigim kadariyla..

Hep duyardim arkadaslardan anlatirlardi. Yok ya abartiyorlar derdim bende fazla inanmazdim. Ama yasayinca anliyormus insan. Bulundugunuz ortama göre degisiyor bakislar..

Bende okul hayatimda hic sorun yasamadim. Üniversite hayatimda iyi gecti aslinda. Sadece en son zamanlarinda biraz sknti oldu ama genel olarak iyidi. Günlük hayatimda da öyle sorunlar olmadi.

Ama gel gelelim nezaman üniversite bitti tüm bu irkciliklar basladi. Seminerim oberhausen sehrinde. Aslinda türklerin oldugu bir yer ama hem seminerdeki hemde okuldaki insanlar yabanci görmek istemiyor aralarinda anladigim kadariyla..
Oberhausen nerdeyse hemen hemen hepsi Türk , bende irdan uzak degilim ve inan cok sasirdim
Belki sana denk geldi , simdi Münschen deseydin yine bir ihtimal orda oluyo böyle seyler derdim.
Ama demekki göremedigimiz yerlerde varmis irkcilik..

Günaydin arkadaslar.. Fazla uzatmadan meseleye gireyim. Ben almanyada yasayan ögretmenlik okumus; üniversiteyi kisa süre önce bitirmis 25 yasinda biriyim. O kadar yorulmus ve bikmis haldeyim ki anlatamam.

Üniversite bittigi icin staj dönemindeyim suan. Burada sistem biraz daha degisik. Bir bucuk sene staj döneminden sonra tekrar sinavlara girmek gerekiyor. Haftanin 4 günü okulda; 1 günüde seminerde oluyorum. Öyle yerlere düsmüsüm ki aklim almiyor. Irkciligin bukadar yogun oldugunu hic hissetmemistim.

Seminerde tek türk benim. Bir azerbaycanli bir de rus var. Sadece 3 yabanciyiz ve dislaniyoruz malesef. Sürekli asalayici bakislar ve sözler. Ücümüzde cok mutsuzuz..

Okul deseniz ayni. Ögretmenler odasina giriyorum herkese günaydin diyorum; yüzüme bile bakmayanlar var. Ders plani cikarip verdiler. Bende ona göre derslere girdim. Bir ögretmenin haberi yokmus bana demedigi kalmadi. Benim sucum neyse. Tüm sinifin önünde kavga etti benimle. O kadar zoruma gitti ki zor tuttum kendimi.

Bir sorum oluyor söylüyorum ilgilenen cevaplayan yok. Ama alman stajerler bisey sorsun aninda ilgileniyorlar. Anlamiyorum niye bu irkcilik...

Arkadaslarimla konusuyorum duyduklarim beni daha da sinirlendiriyor. Hepimiz ayni durumdayiz, istenmeyen, basarisiz olmamiz icin ellerinden geleni yaptiklari "türkler".. arkadasim okuldaki ilk gününde ögretmenler odasina girer girmez, okul müdürü "olamaaaz simdide türkler ögretmenler odasina mi girdi" diye bagirarak cikmis. Yüzünede bakmamis.

Cok mutsuzum huzursuzum. Bir bucuk sene bu irkciliga nasil katalanirim bilmiyorum. Icimdeki heves istek hepsi gitti. Aslinda cocuklari seven bu isi yapmak isteyen biriydim. Ama suan sadece buralari terk edesim var. Ne yapsam bilmiyorum. Sadece caresiz hissediyorum. 5 sene okudum cabaladim simdi bu yasadiklarim büyük bir hayal kirikligi :KK43:

Dua edin bana nolur. Rabbim bana sabir ve dayanma gücü versin..

Aksine daha çok çalışıp ırkçı olmatan nesiller yetiştirmek için öğretmenliğe sıkı sıkı sarılmalısın. Bence bunlardan kendine ders çıkarmalısın. Asla umutsuzluğa kapılma

Oberhausen nerdeyse hemen hemen hepsi Türk , bende irdan uzak degilim ve inan cok sasirdim
Belki sana denk geldi , simdi Münschen deseydin yine bir ihtimal orda oluyo böyle seyler derdim.

Yabancıların yoğunlukta olduğu yerlerde almanlar arasında ırkçılık daha çok körükleniyor sanki..

Hep duyardim arkadaslardan anlatirlardi. Yok ya abartiyorlar derdim bende fazla inanmazdim. Ama yasayinca anliyormus insan. Bulundugunuz ortama göre degisiyor bakislar..
Yani türklerin hep orada işçi olarak çalışmasına alıştılar ve onu kabullendiler ama öğretmenlik olunca avukatlık olunca bunu kabullenemiyorlar anlaşılan. Buraya gelsen öğretmen olabilirmisin burada da?

Aynen öyle. Bende cok saskinim. Oberhausen ciktiginda ne kadar cok sevinmistim. Türk doludur sorun olmaz diyordum ama seminerde tek türk benim malesef. Okulu hic demiyorum. Okul duisburgda birde tamami türk neredeyse. Okulu ögrenince havalara ucmustum. Iyi ögretmenler var; yok diyemem. Ama geneli selam dahi vermiyor bana..

Yani türklerin hep orada işçi olarak çalışmasına alıştılar ve onu kabullendiler ama öğretmenlik olunca avukatlık olunca bunu kabullenemiyorlar anlaşılan. Buraya gelsen öğretmen olabilirmisin burada da?

Tam üstüne bastin. Günlük hayatta sorun yok. Ama bir yabanci iyi yerlere geliyorsa farkli bakiyorlar. Istemiyorlar. Kac kisiye birak yapamazsin dediler tanidigim. Amacimda o aslinda. Staj bitsin türkiyede ögretmenlik yapmak istiyorum. Arastirmam lazim bu konuyu..

Her yerde var ırkçılık. Kendi ülkemizde bile kürt,arap diye ayrılırken birbirine kız bile vermezken başka ülkeden başka dinden birinin ayrımcılığa uğramasını artık çok normal karşılıyorum.
Hı taraftar mıyım ? Kesinlikle değil. Ne zaman sadece hepimizin İNSAN olduğunu göreceğiz anlayacağız bilmiyorum.
Allah yardımcın olsun.

Her yerde var ırkçılık. Kendi ülkemizde bile kürt,arap diye ayrılırken birbirine kız bile vermezken başka ülkeden başka dinden birinin ayrımcılığa uğramasını artık çok normal karşılıyorum.
Hı taraftar mıyım ? Kesinlikle değil. Ne zaman sadece hepimizin İNSAN olduğunu göreceğiz anlayacağız bilmiyorum.
Allah yardımcın olsun.

Amin Allah razi olsun. Keske hic biyerde olmasa irkcilik..

Malesef ögretmenlerin geneli böyle. Bende tahmin etmezdim. Yasayinca anladim. Keske tek benim bulundugum ortamda olsa ama her yerde türk düsmanligi varmis. Kiminle konussam derdimi anlatsam yine halime sükrediyorum daha beteri varmis diyorum.

Ablam avukat. Oda yeni meslege basladi ve yasadiklari benzer seyler.. tasinacak ev ariyor suan. Inanirmisiniz bulamadi. Neredeyse hepsi ismini duyar duymaz suratina kapatmis telefonu..

Nasil yani isim soy isimden mi anlamis Türk oldugunu da telefonu suratina kapatmis?? Belki o kisinin ailesine veya kendisine de biz Türkler tarafindan irkcilik yapilmistir. Hic böyle de düsündünüz mü? Cocukken Türk arkadasinin ailesi tarafindan ahlaksiz gavur denmistir belki kendisine? Malesef önyargi var ve kirilmasi cok zor. Bana hic denk gelmedi irkci davranislar tavirlar. Çuvaldizi biraz da kendimize batirmamiz lazim. Bazen ben bile gördügüme duyduguma yuh diyorum.

Almanya'ya ilk isci olarak gidenler garibanlarmis. Dil yol bilmeden hic tanimadiklari bir kültürün icinde bulmuslar kendilerini. Hakli olarak kendilerini ve ailelerini korumak adina kapali yasamislar. Cocugumuzun ahlaki bozulmasin diye yabancilarla görüsmemisler. Cocuklar 17-18 yasina gelince nisanlayip 20'sinde evlendirmisler. Flört sevgililik mümkün degil tabi. Onlar da kendi cocuklarini ayni sekilde yetistirmisler. Yani yabancilar ahlaksiz, gavur ve asla yanyana bile bulunulmaz onlarla gibi sacma fikirlerini cocuklara da asilamislar. Almanlar da kendilerini böyle gören insanlari niye sevsin. O ülkede yasayacaksan kurallarina uyacaksin. Zorunlu yüzme dersi olur yok ben cocugumu göndermem, cocuk arkadasinin evine gitmek ister yok gidemezsin onlar domuz eti yiyorlar. Sinemaya gitmek ister yok onlar ahlaksiz kim bilir neler yapiyor karanlik sinemada.... Okul daha baslamadan kagitlar gelir ve orada sorarlar domuz eti hassasiyeti var mi diye. Var dersen özel yemek cikartirlar senin cocugun icin. Kim kendi toplumunun milletinin böyle asagilanmasini hos görür? Alman kizlari hep o...u, Türk kizlari cok namuslu. Sana namussuz geliyorlarsa dön kendi ülkene.

Bizimkilerin yaptigi da irkcilik degil mi? O ülke o toplum sana uymuyorsa döner gelirsin ülkene. Her imkanini kullan, coluk cocuk düzen huzur icinde yasa ama yine de pis gavur de. Vatandaslik hatta oturum izni alabilmek icin ne taklalar atiliyor bir bilseniz. Adam yillar önce hasbel kader gelmis, vatandaslik almis simdi ülkeye yasal olmayan yollardan kacak sokuyor. Adam basi para aldigi gibi kacak calistirdigi iscinin maasindan komisyon aliyor her ay. Kendilerine yapilan sosyal yardimlar icin enayi bunlar ya her ay ödüyorlar esek gibi denir mi? Malulen emekli olabilmek icin bir gözü kör numarasi yapan da var, issizim deyip sosyal yardim parasi aldigi halde yine bizimkilerin isyerinde kacak calisip paraya para demeyen de var. Cocuk parasi alabilmek icin Türkiye'de köydeki yegenlerini nüfusuna alan var. Adamin zihinsel engelli cocugu var diye aileye her yil ulasim karti veriyorlar. Tüm ülkede istedigin yere git bu biletle. Ki Avrupa'da ulasim pahalidir. Kari koca bu bileti gidip parayla satiyor baskasina. Kimse kusura bakmasin bizim millet de az üc kagit cevirmiyor burada.

Esimin ailesi 70'li yillarda gitmisler. Cocuklarinin egitimine cok önem vermisler, yabanci gavur dememisler her milletten insanla görüsmüsler. Kayinvalidem kendine ayakkabi alamamis ama cocuklarini eksik birakmamis. O gavur bu namussuz demeyip her kültürden cocukla arkadaslik yapmalarina izin vermisler. Devletin ücretsiz verdigi her kursa götürmüs. Tenis, yüzme, piyano, yabanci dil kurslari... Esim Türkce haric 4 dil konusur ve IT sektöründe üst düzey calisan, görümcem yine ayni dilleri konusur ve dr. kendisi. Ha bu dillerin biri de Arapca. 10 sene Cidde'de bir Alman firmasinda calismis kayinpederim.

Ben 7 sene olacak Isvicre'de yasiyorum. Hic irkciliga denk gelmedim. Arkadas cevrem olsun cocuklarin okulu ögretmenleri olsun hep güleryüzlü davraniyorlar. Burada da Türk dedin mi hafif yüzleri düser cünkü trenlere kacak binen, sosyal devleti sonuna kadar sömüren, karisinin sirtinda sandalye kiran millet olarak acik ara önde gidiyoruz cünkü. Alisveris merkezine marketine gitsen bal dök yala, sabah 05.30 'da her yeri siler süpürürler. Yazin serin kisin sicak tutarlar. Bizim Türk marketlerinde her yeri b.k götürdügü gibi kasadaki kizlar montla titreye titreye calisir cünkü isitmak demek para demek. Banane iscinin sagligindan üsümesinden derler. Asya'li göcmenlerden kimse sikayetci degil cünkü kurallara uyuyorlar, saygililar ve olay cikarmiyorlar. Karilarini cocuklarini dövüp katakulli pesinde kosmuyorlar bütün gün.

Özetleyecek olursam bu irkciligin olusmasinda bizim de sucumuz var. Hep onlar kötü hep onlar irkci diyemeyiz.

Tam üstüne bastin. Günlük hayatta sorun yok. Ama bir yabanci iyi yerlere geliyorsa farkli bakiyorlar. Istemiyorlar. Kac kisiye birak yapamazsin dediler tanidigim. Amacimda o aslinda. Staj bitsin türkiyede ögretmenlik yapmak istiyorum. Arastirmam lazim bu konuyu..

Türkiyede özel okullarda almanca öğretmenliği yapabilirsin öğretmenlik formasyonun olduğu için. Ama bence gelme :)

Günaydin arkadaslar.. Fazla uzatmadan meseleye gireyim. Ben almanyada yasayan ögretmenlik okumus; üniversiteyi kisa süre önce bitirmis 25 yasinda biriyim. O kadar yorulmus ve bikmis haldeyim ki anlatamam.

Üniversite bittigi icin staj dönemindeyim suan. Burada sistem biraz daha degisik. Bir bucuk sene staj döneminden sonra tekrar sinavlara girmek gerekiyor. Haftanin 4 günü okulda; 1 günüde seminerde oluyorum. Öyle yerlere düsmüsüm ki aklim almiyor. Irkciligin bukadar yogun oldugunu hic hissetmemistim.

Seminerde tek türk benim. Bir azerbaycanli bir de rus var. Sadece 3 yabanciyiz ve dislaniyoruz malesef. Sürekli asalayici bakislar ve sözler. Ücümüzde cok mutsuzuz..

Okul deseniz ayni. Ögretmenler odasina giriyorum herkese günaydin diyorum; yüzüme bile bakmayanlar var. Ders plani cikarip verdiler. Bende ona göre derslere girdim. Bir ögretmenin haberi yokmus bana demedigi kalmadi. Benim sucum neyse. Tüm sinifin önünde kavga etti benimle. O kadar zoruma gitti ki zor tuttum kendimi.

Bir sorum oluyor söylüyorum ilgilenen cevaplayan yok. Ama alman stajerler bisey sorsun aninda ilgileniyorlar. Anlamiyorum niye bu irkcilik...

Arkadaslarimla konusuyorum duyduklarim beni daha da sinirlendiriyor. Hepimiz ayni durumdayiz, istenmeyen, basarisiz olmamiz icin ellerinden geleni yaptiklari "türkler".. arkadasim okuldaki ilk gününde ögretmenler odasina girer girmez, okul müdürü "olamaaaz simdide türkler ögretmenler odasina mi girdi" diye bagirarak cikmis. Yüzünede bakmamis.

Cok mutsuzum huzursuzum. Bir bucuk sene bu irkciliga nasil katalanirim bilmiyorum. Icimdeki heves istek hepsi gitti. Aslinda cocuklari seven bu isi yapmak isteyen biriydim. Ama suan sadece buralari terk edesim var. Ne yapsam bilmiyorum. Sadece caresiz hissediyorum. 5 sene okudum cabaladim simdi bu yasadiklarim büyük bir hayal kirikligi :KK43:

Dua edin bana nolur. Rabbim bana sabir ve dayanma gücü versin..

yüzlerine okuyup üfleyin..çaktırmadan:KK53:

Back
X