• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biktim bu irkciliktan

Nasil yani isim soy isimden mi anlamis Türk oldugunu da telefonu suratina kapatmis?? Belki o kisinin ailesine veya kendisine de biz Türkler tarafindan irkcilik yapilmistir. Hic böyle de düsündünüz mü? Cocukken Türk arkadasinin ailesi tarafindan ahlaksiz gavur denmistir belki kendisine? Malesef önyargi var ve kirilmasi cok zor. Bana hic denk gelmedi irkci davranislar tavirlar. Çuvaldizi biraz da kendimize batirmamiz lazim. Bazen ben bile gördügüme duyduguma yuh diyorum.

Almanya'ya ilk isci olarak gidenler garibanlarmis. Dil yol bilmeden hic tanimadiklari bir kültürün icinde bulmuslar kendilerini. Hakli olarak kendilerini ve ailelerini korumak adina kapali yasamislar. Cocugumuzun ahlaki bozulmasin diye yabancilarla görüsmemisler. Cocuklar 17-18 yasina gelince nisanlayip 20'sinde evlendirmisler. Flört sevgililik mümkün degil tabi. Onlar da kendi cocuklarini ayni sekilde yetistirmisler. Yani yabancilar ahlaksiz, gavur ve asla yanyana bile bulunulmaz onlarla gibi sacma fikirlerini cocuklara da asilamislar. Almanlar da kendilerini böyle gören insanlari niye sevsin. O ülkede yasayacaksan kurallarina uyacaksin. Zorunlu yüzme dersi olur yok ben cocugumu göndermem, cocuk arkadasinin evine gitmek ister yok gidemezsin onlar domuz eti yiyorlar. Sinemaya gitmek ister yok onlar ahlaksiz kim bilir neler yapiyor karanlik sinemada.... Okul daha baslamadan kagitlar gelir ve orada sorarlar domuz eti hassasiyeti var mi diye. Var dersen özel yemek cikartirlar senin cocugun icin. Kim kendi toplumunun milletinin böyle asagilanmasini hos görür? Alman kizlari hep o...u, Türk kizlari cok namuslu. Sana namussuz geliyorlarsa dön kendi ülkene.

Bizimkilerin yaptigi da irkcilik degil mi? O ülke o toplum sana uymuyorsa döner gelirsin ülkene. Her imkanini kullan, coluk cocuk düzen huzur icinde yasa ama yine de pis gavur de. Vatandaslik hatta oturum izni alabilmek icin ne taklalar atiliyor bir bilseniz. Adam yillar önce hasbel kader gelmis, vatandaslik almis simdi ülkeye yasal olmayan yollardan kacak sokuyor. Adam basi para aldigi gibi kacak calistirdigi iscinin maasindan komisyon aliyor her ay. Kendilerine yapilan sosyal yardimlar icin enayi bunlar ya her ay ödüyorlar esek gibi denir mi? Malulen emekli olabilmek icin bir gözü kör numarasi yapan da var, issizim deyip sosyal yardim parasi aldigi halde yine bizimkilerin isyerinde kacak calisip paraya para demeyen de var. Cocuk parasi alabilmek icin Türkiye'de köydeki yegenlerini nüfusuna alan var. Adamin zihinsel engelli cocugu var diye aileye her yil ulasim karti veriyorlar. Tüm ülkede istedigin yere git bu biletle. Ki Avrupa'da ulasim pahalidir. Kari koca bu bileti gidip parayla satiyor baskasina. Kimse kusura bakmasin bizim millet de az üc kagit cevirmiyor burada.

Esimin ailesi 70'li yillarda gitmisler. Cocuklarinin egitimine cok önem vermisler, yabanci gavur dememisler her milletten insanla görüsmüsler. Kayinvalidem kendine ayakkabi alamamis ama cocuklarini eksik birakmamis. O gavur bu namussuz demeyip her kültürden cocukla arkadaslik yapmalarina izin vermisler. Devletin ücretsiz verdigi her kursa götürmüs. Tenis, yüzme, piyano, yabanci dil kurslari... Esim Türkce haric 4 dil konusur ve IT sektöründe üst düzey calisan, görümcem yine ayni dilleri konusur ve dr. kendisi. Ha bu dillerin biri de Arapca. 10 sene Cidde'de bir Alman firmasinda calismis kayinpederim.

Ben 7 sene olacak Isvicre'de yasiyorum. Hic irkciliga denk gelmedim. Arkadas cevrem olsun cocuklarin okulu ögretmenleri olsun hep güleryüzlü davraniyorlar. Burada da Türk dedin mi hafif yüzleri düser cünkü trenlere kacak binen, sosyal devleti sonuna kadar sömüren, karisinin sirtinda sandalye kiran millet olarak acik ara önde gidiyoruz cünkü. Alisveris merkezine marketine gitsen bal dök yala, sabah 05.30 'da her yeri siler süpürürler. Yazin serin kisin sicak tutarlar. Bizim Türk marketlerinde her yeri b.k götürdügü gibi kasadaki kizlar montla titreye titreye calisir cünkü isitmak demek para demek. Banane iscinin sagligindan üsümesinden derler. Asya'li göcmenlerden kimse sikayetci degil cünkü kurallara uyuyorlar, saygililar ve olay cikarmiyorlar. Karilarini cocuklarini dövüp katakulli pesinde kosmuyorlar bütün gün.

Özetleyecek olursam bu irkciligin olusmasinda bizim de sucumuz var. Hep onlar kötü hep onlar irkci diyemeyiz.

Hakli oldugun noktalar var ama önemli olan önyargili olmamak. Senin dedigin gibi düsünülürse tüm irkcilar hakli kiliniyor. Kimse kimsenin ne yasadigini bilemez. Yasanilanlardan da bütün bir toplumu sorumlu tutmak adaletsizlik bana göre.

Günaydin arkadaslar.. Fazla uzatmadan meseleye gireyim. Ben almanyada yasayan ögretmenlik okumus; üniversiteyi kisa süre önce bitirmis 25 yasinda biriyim. O kadar yorulmus ve bikmis haldeyim ki anlatamam.

Üniversite bittigi icin staj dönemindeyim suan. Burada sistem biraz daha degisik. Bir bucuk sene staj döneminden sonra tekrar sinavlara girmek gerekiyor. Haftanin 4 günü okulda; 1 günüde seminerde oluyorum. Öyle yerlere düsmüsüm ki aklim almiyor. Irkciligin bukadar yogun oldugunu hic hissetmemistim.

Seminerde tek türk benim. Bir azerbaycanli bir de rus var. Sadece 3 yabanciyiz ve dislaniyoruz malesef. Sürekli asalayici bakislar ve sözler. Ücümüzde cok mutsuzuz..

Okul deseniz ayni. Ögretmenler odasina giriyorum herkese günaydin diyorum; yüzüme bile bakmayanlar var. Ders plani cikarip verdiler. Bende ona göre derslere girdim. Bir ögretmenin haberi yokmus bana demedigi kalmadi. Benim sucum neyse. Tüm sinifin önünde kavga etti benimle. O kadar zoruma gitti ki zor tuttum kendimi.

Bir sorum oluyor söylüyorum ilgilenen cevaplayan yok. Ama alman stajerler bisey sorsun aninda ilgileniyorlar. Anlamiyorum niye bu irkcilik...

Arkadaslarimla konusuyorum duyduklarim beni daha da sinirlendiriyor. Hepimiz ayni durumdayiz, istenmeyen, basarisiz olmamiz icin ellerinden geleni yaptiklari "türkler".. arkadasim okuldaki ilk gününde ögretmenler odasina girer girmez, okul müdürü "olamaaaz simdide türkler ögretmenler odasina mi girdi" diye bagirarak cikmis. Yüzünede bakmamis.

Cok mutsuzum huzursuzum. Bir bucuk sene bu irkciliga nasil katalanirim bilmiyorum. Icimdeki heves istek hepsi gitti. Aslinda cocuklari seven bu isi yapmak isteyen biriydim. Ama suan sadece buralari terk edesim var. Ne yapsam bilmiyorum. Sadece caresiz hissediyorum. 5 sene okudum cabaladim simdi bu yasadiklarim büyük bir hayal kirikligi :KK43:

Dua edin bana nolur. Rabbim bana sabir ve dayanma gücü versin..

Cok uzgunum. Burada seni en iyi ben anlarim. Sakin ustune alinma ve isini birakma. Ikinci bir Yahudi vakasini biz yasiyoruz.

Tam üstüne bastin. Günlük hayatta sorun yok. Ama bir yabanci iyi yerlere geliyorsa farkli bakiyorlar. Istemiyorlar. Kac kisiye birak yapamazsin dediler tanidigim. Amacimda o aslinda. Staj bitsin türkiyede ögretmenlik yapmak istiyorum. Arastirmam lazim bu konuyu..
Peki öğrenci velileri nasıl davranıyor?

Hakli oldugun noktalar var ama önemli olan önyargili olmamak. Senin dedigin gibi düsünülürse tüm irkcilar hakli kiliniyor. Kimse kimsenin ne yasadigini bilemez. Yasanilanlardan da bütün bir toplumu sorumlu tutmak adaletsizlik bana göre.

Ayni seyi konusuyoruz iste, yasanilanlardan dolayi bütün bir toplumu biz de onlarda sorumlu tutuyoruz. Ama onlar irkci oluyor biz degil. Biz de önyargili olup gavur demisiz ahlaksiz demisiz. Kizlarina kadinlarina disarida rahat serbest geziyor diye o...u demisiz. Bu önyargi degil mi? Biz onlarin ülkesine gittigimiz, sosyal haklari imkanlari sonuna kadar kullandigimiz halde gavur deyip düsmanca bakmisiz davranmisiz. Ben insanin önce davranislarina bakarim. Etrafina ailesine nasil davraniyor. Bunlar iyiyse dini milliyeti beni ilgilendirmez. Bana böyle irkci biri denk gelse oturup sohbet bile etmem. Dünyada bir o mu kaldi derim gecerim. Asyali göcmenlere niye irkcilik yapilmiyor peki. Siddeti sevmeyen sakin kurallara uyan bir toplum cünkü.

Irkciligi asla hakli bulmam. Durduk yere milliyetine göre bir insanin asagilanmasi ezilmesi fikrini asla kabul etmem. Ama "ya bunlarin hepsi kötü hic birsey yapmadigimiz halde bize söyle yaptilar böyle davrandilar " bunu da dogru bulmuyorum. Zamaninda ne ektiysek onu biciyoruz simdi. Adamlar bizi zorla kacirip ülkelerine almiyor. Konsolosluklarin önünde sabahliyoruz vize oturum aile birlesimi diye.

Ben de fransa da yasiyorum ben de ogretmenim, daha dogrusu yuksek lisansim egitimim her seyim tam ama turkiye deki tabirle atanmam olmadi.
Bu paristeki olaylar yuzunden de cok canimiz silkllacak belli ki.

AMA ben hakli bulmasamda onlari anliyorum. Gocmenlere bakiyorum da ayni seyler turkiyede yapilinca benim zoruma gidiyor.
Mesela pkk bi saldiri yapiyor ya sunlar bi defolup gitseler diyoruz (kendi ulkemizde yasamadigimiz halde),
Haberlerde suriyelilerin yaptigi kotu bisey gorunce ne yazik ki on yargili oluyoruz üff bunlar da çöreklendiler ulkemize bi de nankorluk ediyorlar diye.
Malesef irkcilik her yerde var.

arkadaşım gidip adamların memleketine kene gibi yapışıyoruz sonra her türlü haktan faydalanıyoruz iş bulmaya gelince türklerin çoğubelinden hasta evde yatıp işsizlik maaşı al be var bunda ben de alman olsam sinir olurdum ben de almanya doğumluyum babam beni görüremedi ülkemde yaşamayı tercih ettim milletin memleketinde 2. sınıf vatandaş olarak neden yaşayayım 1 kez geliyorum dünyaya

Her almanin icinde birazda olsa nazilik vardir bence. Kimisi acik acik belli eder kimisi etmez. Bende almanyada yasiyorum, senin kadar olmasa da bakislariyla dik dik bakiyolar trende, carsida orda burda insan görmemis gibi.

Bi keresinde almanin biri bana ne güzel almanca konusuyosunuz demisti. Aklinca asagilamaya calisiyo. Bende sagol sizde güzel konusuyosunuz demistim. Insan evladi ne cevap verecegini sasirmisti :KK70:

Şöyle ki Almanları da ben bir noktaya kadar haklı buluyorum. Bu insanlar ülkelerinde neden bizim insanlarımızı ağırlamak zorunda? Yani Almanlar neden bizimkileri ülkelerinde barındırmak, sosyal şartlar sağlamak, ekonomik olarak desteklemek zorunda? Almanları da bıktıkları için suçlayamayız bence bir noktaya kadar. Toplanın ülkenize gidin demek hakları aslında.

Konu sahibesi size gelince bence geçin gitsin aldırmayın sinirinizi bozmayın. İşinizi en iyi şekilde yapmaya odaklanın.

Bana Almanya' da banka görevlisi artislik yapmıştı, ortalığı ayağa kaldırmıştım. Davet mektubum var sizin ülkenizdeki Prof. bizzat çağırdı beni buraya dedim. Kadın özür diledi. Yüz vermeyin şunlara.

Şöyle ki Almanları da ben bir noktaya kadar haklı buluyorum. Bu insanlar ülkelerinde neden bizim insanlarımızı ağırlamak zorunda? Yani Almanların bizimkileri ülkelerinde barındırmak, sosyal şartlar sağlamak, ekonomik olarak desteklemek zorunda? Almanları da bıktıkları için suçlayamayız bence bir noktaya kadar. Toplanın ülkenize gidin demek hakları aslında.

Konu sahibesi size gelince bence geçin gitsin aldırmayın sinirinizi bozmayın. İşinizi en iyi şekilde yapmaya odaklanın.
Kısmen be Cherry. Bu kız vasıfsız değil ki. Yiyiciler var doğru ama herkesi aynı kefeye koymamalılar.

ben size nedenini anlatıyım.
Türkler oralara göç ettiğinde gittiler kendilerine türk mahalleleri kurdular.alman halkıyla entegre olmadılar.yıllarca oralarda yaşayıp almanca öğrenme zahmetine dahi girmediler.medeniyet namına hiçbir şey öğrenmediler.çoğu kıro ve medeniyetsiz bir şekilde yaşamaya devam ederek(şalvarlarla gezeni mi dersin, otobüslerde ketçap mayonezli soğanlı dönerler yiyenleri mi ararsın, her türlü ayılık var) alman halkını da rahatsız ettiler.çocuk yapıp yapıp ürediler, devletten paralar aldılar, devleti dolandırdılar ve özet olarak çalışmaya giden vatandaşlar devlete fayda sağlamaktansa mali ve kültürel yük haline geldiler.ben şimdi ülkemde bi suriyelinin neden benden daha iyi yerlere gelmesini isteyim ki.yıllardır ben benim anam babam dedelerim bu ülkeyi kalkındırdı, vergisini verdi.elin suriyelisi gelip havadan neden benim yaptıklarıma ortak olsun ki.üstüne bi de benden iyi kazansın oldu.tabi bunların yanında çarşaflıları falan saymıyorum da.

bazıları diyo ki kılık kıyafet medeniyet midir vıdı vıdı.arkadaşım avrupa her şeyden önce bir hristiyan birliğidir.öyle olmasa onlar da gider arabistanda yaşarlardı.yani istemiyolar müslümanlığı demek ki, istemiyolar çarşafı, istemiyolar islamı.kendi gibi olmayanları istemiyolar işte neden bu zorlama anlamıyorum.yani belirli sosyo-kültürel ve dini dinamiklere sahip ülkelere gidip ben böyleyim diyemezsin anlatabiliyo muyum.ya uymak zorundasın o kültüre, ya da dışlanırsın, istenmezsin, ırkçılığa maruz kalırsın.bunu senin için söylemiyorum.türkler yıllarca böyle yaptığı için söylüyorum,çünkü o insanların gözünde sen de ne kadar eğitimli olsan da bunlardan birisin.

biz mesela bi hristiyana, hadi hristiyanı da geçtim kendi ülkemizde bi aleviye karşı bile ne kadar saygılıyız ki yani elin hristiyanının kendi ülkesinde bizi sevip saymasını bekliyoruz?

Türkler oralara göç ettiğinde gittiler kendilerine türk mahalleleri kurdular.alman halkıyla entegre olmadılar.yıllarca oralarda yaşayıp almanca öğrenme zahmetine dahi girmediler.medeniyet namına hiçbir şey öğrenmediler.çoğu kıro ve medeniyetsiz bir şekilde yaşamaya devam ederek(şalvarlarla gezeni mi dersin, otobüslerde ketçap mayonezli soğanlı dönerler yiyenleri mi ararsın, her türlü ayılık var) alman halkını da rahatsız ettiler.çocuk yapıp yapıp ürediler, devletten paralar aldılar, devleti dolandırdılar ve özet olarak çalışmaya giden vatandaşlar devlete fayda sağlamaktansa mali ve kültürel yük haline geldiler.ben şimdi ülkemde bi suriyelinin neden benden daha iyi yerlere gelmesini isteyim ki.yıllardır ben benim anam babam dedelerim bu ülkeyi kalkındırdı, vergisini verdi.elin suriyelisi gelip havadan neden benim yaptıklarıma ortak olsun ki.üstüne bi de benden iyi kazansın oldu.tabi bunların yanında çarşaflıları falan saymıyorum da.

bazıları diyo ki kılık kıyafet medeniyet midir vıdı vıdı.arkadaşım avrupa her şeyden önce bir hristiyan birliğidir.öyle olmasa onlar da gider arabistanda yaşarlardı.yani istemiyolar müslümanlığı demek ki, istemiyolar çarşafı, istemiyolar islamı.kendi gibi olmayanları istemiyolar işte neden bu zorlama anlamıyorum.yani belirli sosyo-kültürel ve dini dinamiklere sahip ülkelere gidip ben böyleyim diyemezsin anlatabiliyo muyum.ya uymak zorundasın o kültüre, ya da dışlanırsın, istenmezsin, ırkçılığa maruz kalırsın.bunu senin için söylemiyorum.türkler yıllarca böyle yaptığı için söylüyorum,çünkü o insanların gözünde sen de ne kadar eğitimli olsan da bunlardan birisin.

biz mesela bi hristiyana, hadi hristiyanı da geçtim kendi ülkemizde bi aleviye karşı bile ne kadar saygılıyız ki yani elin hristiyanının kendi ülkesinde bizi sevip saymasını bekliyoruz?
Kısmen katılıyorum.

Yalnız unutmayın, ilk işçi alımlarının olduğu dönem Almanya' yı Türkler kalkındırdı.

Buda su götürmez bir gerçek.

Şimdi de orada okuyan, vasıflı, meslek sahibi çok Türk var. Ama sünepelerde var yani. Doğru ya doğru.

Her yerde var ırkçılık. Kendi ülkemizde bile kürt,arap diye ayrılırken birbirine kız bile vermezken başka ülkeden başka dinden birinin ayrımcılığa uğramasını artık çok normal karşılıyorum.
Hı taraftar mıyım ? Kesinlikle değil. Ne zaman sadece hepimizin İNSAN olduğunu göreceğiz anlayacağız bilmiyorum.
Allah yardımcın olsun.
cok dogru söylemişsin
avrupada türkler , türkiyedeki suriyeliler gibi görülüyo demekkio_O

Kısmen be Cherry. Bu kız vasıfsız değil ki. Yiyiciler var doğru ama herkesi aynı kefeye koymamalılar.

Obiviyante, ben genel zihniyetten bahsettim aslında. Yabancı bir topluluğu vasıflı vasıfsız olarak ayırmak değil mesele, mesele ülkede neden alakasız azınlık bir topluluğu bulundurmalıyız bu bence. Kaldı ki Almanlar bu topluluğa pekçok olanak sağlıyor mecburiyetleri olmadan. Yani mesela Türkiye'de 4 milyonluk bir Tayvanlı topluluğu yaşasa, ben çıkar sorarım: Arkadaş biz ülkemizin olanaklarını neden bu insanlarla paylaşıyoruz? Gitsinler kendi ülkelerine derim ve haklı olurum.

kesinlikle cok dogru bi tesbit

Günaydin arkadaslar.. Fazla uzatmadan meseleye gireyim. Ben almanyada yasayan ögretmenlik okumus; üniversiteyi kisa süre önce bitirmis 25 yasinda biriyim. O kadar yorulmus ve bikmis haldeyim ki anlatamam.

Üniversite bittigi icin staj dönemindeyim suan. Burada sistem biraz daha degisik. Bir bucuk sene staj döneminden sonra tekrar sinavlara girmek gerekiyor. Haftanin 4 günü okulda; 1 günüde seminerde oluyorum. Öyle yerlere düsmüsüm ki aklim almiyor. Irkciligin bukadar yogun oldugunu hic hissetmemistim.

Seminerde tek türk benim. Bir azerbaycanli bir de rus var. Sadece 3 yabanciyiz ve dislaniyoruz malesef. Sürekli asalayici bakislar ve sözler. Ücümüzde cok mutsuzuz..

Okul deseniz ayni. Ögretmenler odasina giriyorum herkese günaydin diyorum; yüzüme bile bakmayanlar var. Ders plani cikarip verdiler. Bende ona göre derslere girdim. Bir ögretmenin haberi yokmus bana demedigi kalmadi. Benim sucum neyse. Tüm sinifin önünde kavga etti benimle. O kadar zoruma gitti ki zor tuttum kendimi.

Bir sorum oluyor söylüyorum ilgilenen cevaplayan yok. Ama alman stajerler bisey sorsun aninda ilgileniyorlar. Anlamiyorum niye bu irkcilik...

Arkadaslarimla konusuyorum duyduklarim beni daha da sinirlendiriyor. Hepimiz ayni durumdayiz, istenmeyen, basarisiz olmamiz icin ellerinden geleni yaptiklari "türkler".. arkadasim okuldaki ilk gününde ögretmenler odasina girer girmez, okul müdürü "olamaaaz simdide türkler ögretmenler odasina mi girdi" diye bagirarak cikmis. Yüzünede bakmamis.

Cok mutsuzum huzursuzum. Bir bucuk sene bu irkciliga nasil katalanirim bilmiyorum. Icimdeki heves istek hepsi gitti. Aslinda cocuklari seven bu isi yapmak isteyen biriydim. Ama suan sadece buralari terk edesim var. Ne yapsam bilmiyorum. Sadece caresiz hissediyorum. 5 sene okudum cabaladim simdi bu yasadiklarim büyük bir hayal kirikligi :KK43:

Dua edin bana nolur. Rabbim bana sabir ve dayanma gücü versin..

Bir de düsün ki donradan gelmissin ve dil bilmiyorsun , konussan bile sonradan ögrendigin bariz. Benim de cok abuk olaylar geldi basima. Ama iyi insanlarda cok burda. Allah yolunu acik etsin

Kısmen katılıyorum.

Yalnız unutmayın, ilk işçi alımlarının olduğu dönem Almanya' yı Türkler kalkındırdı.

Buda su götürmez bir gerçek.

Şimdi de orada okuyan, vasıflı, meslek sahibi çok Türk var. Ama sünepelerde var yani. Doğru ya doğru.

Bu uyanık Almanlar bizimkileri çalıştırıp çalıştırıp sonra da geri göndermeyi planlıyorlardı galiba:KK70::KK70::KK70: Böyle bakınca Almanlar haketmiş aslında yok öyle insanları sömürüp bırakmak:KK70:

Yurt dışında yaşamak öyle dizilerdeki gibi kolay değil malesef.
Başka bir ülkede olsaydınız sizi oldurebilirlerdi bile...
Avrupai takilmaniz lazım yani batılılaşmak işe yarar belki.ahh be ne güzel ülkemiz var bence en kısa zamanda dönün.

Obiviyante, ben genel zihniyetten bahsettim aslında. Yabancı bir topluluğu vasıflı vasıfsız olarak ayırmak değil mesele, mesele ülkede neden alakasız azınlık bir topluluğu bulundurmalıyız bu bence. Kaldı ki Almanlar bu topluluğa pekçok olanak sağlıyor mecburiyetleri olmadan. Yani mesela Türkiye'de 4 milyonluk bir Tayvanlı topluluğu yaşasa, ben çıkar sorarım: Arkadaş biz ülkemizin olanaklarını neden bu insanlarla paylaşıyoruz? Gitsinler kendi ülkelerine derim ve haklı olurum.
Ama canım bizim ortak bir tarihimiz var. Biz savaşlarda bu adamlar yüzünden bedel ödemişiz. Doğu Batı Almanya birleştiğinde çok zor günler geçirmişler, bizim insanımız orada çalışıp onlara çok destek olmuş.

Ama genel olarak haklısın. Şimdikiler yiyici yani. Bizide rezil ediyor bir kısmı. Kızıyorum aslında.

Back
X