biktim bu kizdan!

benim kardeşimde aynı şekilde.. oda 19 yaşında.. sabah hepimiz işe gidiyoruz , hergün evde akşam eve geldiğimizde yataklar kapatılmamış , 2 bulaşık makinaya atılmamış , yetmez gibi yemek yemiş onun bulaşıkları bile ortada , duş alır havlusu hep odasında, orda burda.. işten gelip arkasını topluyoruz hanımefendinin.. iş söylendiğinde hep hasta ama konu gezme tozma olunca hiç bişeysi yok.. yapacak bişey yok , huzursuzluk olmasın diye yapıyoruz işte :31:

tatlım bu kadar hırpalama kendini siz kardeşsiniz..... huylu huyundan malesef vazgeçmiyo sen sinirlendiğinle kalıyosun ... buarada aynı yaştayız sanırım(24) ve kardeşlerimzde aynı yaşta(22) o yzden seni anlıyorum... bzmde en büyük problemimiz kıyafet ve özel eşyalar oluyo(du)... ben kendime yeni bi kıayet alırdım 1 hafta snra deli dana gbi arar tarardım yok nerde diye ortalığı ayağa kaldırırdım yok... snra bkaç gn geçer hanfendinin arkadası bze gelir aa bi bakarım bnm kıyafetm arkadasının üstnde!!! işin ilginç tarafı oda benle arıyodu kıyafeti eşek sıpası:))) parfüm alırdım 3 güne biterdi ben kullanmadan... ayakkabımı bi gyerdi bidaha gylmicek hale gelirdi.... daha neleer nelerrrr ha bunlardan vazgeçtimi hayır sadece ben evlendiğim için braz zor oluyo ulaşması:)) sövsen olmuyo dövsen olmuyo kuzu kardeş işte can napalım idare etmek zorundayız herşeyimiz onlar bizim....

hmmm, evet ayni ya$lardayiz, ya benim karde$im o kadar bencilki hayatta bir$eyini kimseye vermez!!!!! kimsedende tenezzül edip almaz!!! yani ne bileyim tek bir kalem istesem sanki kendi parasiyla almi$ gibi bir ton laf sayar vermez yada bagira çagira alirim odasindan.
ya inanki ona kar$i pek bir sevgim kalmadi, kimseyle anla$amiyor, bamba$ka bir ki$ilik, mesela hiçbir zaman demezki "bu bana iyilik yapti" hep "bu bana $u kadar yil önce $unu demi$ti" ya ne bileyim iyilikten falan anlamaz çokta nankör :((

bi evde nekadar çok kız olursa okadar zor sanırım :9:
bizim kuzenler var evde 3 kız ev kokuyo arkadaş :120: o ona o otekine evlendi ikisi peşpeşe birinin yemeğini çarşısını kaynanası yapıyo bılmıyokı :9:

benim kardeşimde böyleydı aramızda 5 yaş var yemeği yer gıder tv izlerdi butun işler annemle bana ama annem ona karışmayınca bende kızıp yapmazdım
ama işler başa düşüncede pırılpırıl yapar
bence sizde bi süre onun arkasını toplamayın evide kendi haline bırakın bakın nasıl ufaktan ufaktan başlıycak 22 ufak bi yaş diil ergen ergen tavırlar falan :22:

ya annem olsa bana acirdi eve geldigimde yorgunum diye i$ yaptirmazdi, ben anneme annemde bana kiyamazdi ama annem gitti i$ler bana kaldi, annem zaten hiçbir zaman sen $unu yap o bunu yapsin demezdi hep i$i bölerdik ama o kendi i$ini hiç düzgün yapmazdi

benim kardeşimde aynı şekilde.. oda 19 yaşında.. sabah hepimiz işe gidiyoruz , hergün evde akşam eve geldiğimizde yataklar kapatılmamış , 2 bulaşık makinaya atılmamış , yetmez gibi yemek yemiş onun bulaşıkları bile ortada , duş alır havlusu hep odasında, orda burda.. işten gelip arkasını topluyoruz hanımefendinin.. iş söylendiğinde hep hasta ama konu gezme tozma olunca hiç bişeysi yok.. yapacak bişey yok , huzursuzluk olmasın diye yapıyoruz işte :31:

offff ne olacak ya bunlarin hali, hanimefendi $u anda kahvalti yapiyor yani ne kadar uyuyor anlarsiniz....

ya kizlar az önce yine beni sinir etmeyi ba$ardi!!!

çama$irlari makineden çikardim, astim ve tekrar çama$irlari atacaktim bi baktimki kirli sepeti dolmu$ 5-6 badi koymu$ hepsi yeni yikanmi$ üstelik, yine bagirdim neden bir ton temiz kiyafetleri sepete attin diye, diyorki "temizmiydi onlar?" ya $aka gibi kendi çama$irlarinidami ben kontrol edicem yaa

offff ne olacak ya bunlarin hali, hanimefendi $u anda kahvalti yapiyor yani ne kadar uyuyor anlarsiniz....

annem "seni alan bana sövecek 'seni yetiştiren annenin..' diye" söylüyo.. yapacak bişey yok , biz her yolu denedik canım.. iyilik , kavga , ceza ama değişmiyo :ssz:

aileyle alakasi yok canim, annem küçüklügümzden beri bize her i$te yardim etmemizi isterdi, bildim bilelide hep ikimizede sorumluluk verir ama yok bu kizdan adam olmaz yani eminim yemin edecek kadar, annem bazen agliyor bu haline, babam ise kara kara dü$ünüyor bu kizi alan olmaz diye hiçbir$eyi beceremiyor malesef :( msela yillardir annemde bende salonu ve mutfagi süpürmeyiz hep o yapar ama onuda kötü yapar, birde i$ payla$imi için hep kavga ediyoruz kendisi ne kadar i$ yapsa bende ayni miktarini yapmaliymi$im diyor, ben i$e gidiyorum dedigimde mecbursun diyor :(

evlenince öyle de güzel yapar ki..

annem "seni alan bana sövecek 'seni yetiştiren annenin..' diye" söylüyo.. yapacak bişey yok , biz her yolu denedik canım.. iyilik , kavga , ceza ama değişmiyo :ssz:

:1::1::1::1: annem aynisini söylüyor ama alan olmazki diyor, zatende karde$im öyle herkesi begenmez, açik konu$mak gerekirse karde$im güzel degil, boylu poslu degil ama begendigi erkekler muhte$em ötesi :)

evlenince öyle de güzel yapar ki..

bence yapmaz zor durumda kalsa bile yapmiyor, asla kimsenin i$ini yapmaz o kadar bencil

bence böyle alışmış.. sizide alıştırmış.. keyfine bakıyor..

mecburen ona katlaniyoruz, ali$tirmayla alakasi yok malesef

ya kizlar $u an o kadar sinirliyimki anlatamam! bu kiz karde$im beni deli edecek sinirimden ölüyorum resmen! sorumsuzlugunda bu kadari! biktim artik ondan okullar açilsada yüzünü daha az görsem!

aramizda 2 ya$ var, hiç anla$amiyoruz :(
babam iki haftadir kizim doktora git bana herzamanki reçetemi yazdir dedi hanimefendi saat 11 olmu$ hala kalkipta aramiyor üstelik babam $eker hastasi ilaçsiz duramaz, bu yüzden yine bagirdim ona diyorki "zaten arasamda dr cevap vermes" denedinmiki diye bagirdim gitti aradi..

ben hem okuyor hem çali$iyorum ama yaz tatili oldugu için sadece çali$iyorum, annem yazliga gitti, karde$im ve ben evdeyiz babamla, ben i$e gitmeden önce çama$irlari asiyorum veya makinaya dolduruyorum, banyolari temizliyorum ve yemegi yapiyorum öyle gidiyorum, eve geldigimde saat 9 oluyor ak$am, ve hanimefende hiçbir$ey yapmami$ oluyor bende ona bagiriyorum diyorki sen neden yapmiyorsun!! ya insan bu kadar acimasiz olurmu? yeri geldiginde senin i$inde asla çali$amam çok yorucu diyor, ama konu ev i$i olunca ikimizde ayni miktarda i$ yapmaliymi$iz kiz ak$ama kadar ya TV ya bilgisayar ba$inda beni beklicekmi$ki i$ler bitsin!

hergün kavga ede ede artik evi süpürüyor ben gelmeden, olan bula$igi öylece makinaya "atiyor" ben ak$am geldigimde tekrardan çikarip geri düzüyorum, sepetle çama$ir veriyorum eline katla diye 2 hafta geçiyor bagira bagira bir hal oluyorum öyle yapiyor, ya bu kiz normalmi sizce? nerdeyse aglicam sinirden ya benmi abartiyorum?

kom$ular geldiginde suratini asiyor o derece belli ediyorki kom$ular "kiz sen hastamisin?" diye soruyor oda "hayir" diyor kafasini çeviriyor bu konudada beni ve ailemi utandiriyor ergenlik degilki sabredeyim geçer diyeyim 22 ya$inda ne zaman akillanacak bu :14:

Bu kadar olmasada bende bekarken biraz tembeldim.Yemek hiç yapmadım ev temizlemedim ama evlenince alıştım.Gerçi benim eşim bana yardım etmese ben genede altından kalkamam ama en azından bekarlıktaki gibi değilim.Kardeşinde de yapı meselesi herhalde.Sizi çok iyi anlıyorum.Sizi yoran iş yapmak değil onun sorumsuzluğuna üzülüyorsunuz,haliyle nasıl düzelecek diye düşünüyorsunuz.Arkadaşların dediği gibi bi süre onun yapması gerekenleri yapmayın ama ona verdiğiniz görevler evi ayakta tutan sorumluluklar olsun.Mesela yemek yapmak veya çamaşlırlarınızı ayırın kendi çamaşırını kendisi yıkasın.Bunu mecbur kalacaktır yapmaya giysisiz duramayacağına göre.Kesinlikle çamaşırınızı ayırın ki yapmazsa siz mağdur olmayın.

Bir an kendi kardeşimi gördüm gerçekten.:1:
Benim kardeşimde 20 yaşında aramızda 6 yaş var.
Bugüne kadar bir kere bile adam gibi odasını toplamamıştır. Elektrik süpürgesinin nasıl çalıştırıldığını dahi bilmez, çay demleyemez tek yapabildiği yumurta kırmak. Evde 5 gün yalnız kalsa sabah akşam sadece yağda yumurta, ekmek üzerine margarin yer ve 40 yıl bu şekilde kalsada başka bişi yapma ihtiyacıda duymaz.
Biz de bırakalım kendi odasını toplasın diye bir süre direttik sonuç olarak en son dayanamayıp zavallı 55 yaşındaki babam odayı toplamış, temizlemiş. Akşam eve geldiğimizde biz o topladı sanıyoruz aaa sen mi topladın filan dedik yaptığı tek şey karşımıza geçip sırıtarak "babam topladıki" demek oldu. İnanın şiddete çok karşıyım ama bazen resmen gel beni yerden yere vur diyor sanki!!
Sürekli kedi köpek gibi didişiyoruz bizde. zavallı annem çok üzülüyor siz kardeşsiniz hakkımı helal etmem nasıl geçinemezsiniz diye. Sonuç olarak kardeşime sokakta, işte vs her hangi bir insan gibi denk gelsem oturupta asla arkadaşlık kurmayacağım en ufak muhabbete bile girmeyeceğim bir kişiliğe sahip ama mecburum malesef.

Sonuç: Tek sen değilsin arkadaşım. Allah bütün ablalara, sana - bana gani gani sabır versin.

belkide düzelir canim ilerde bilemezsin..
benim kiz kardesimde böyleydi..her is bana bakardi.. ütü, bulasik, temizlik okuldan vakitlice gelebilirsem yemekte..
bazen ellemiyodum mesela tuvalet temizlemekten cok tiksinirdi..nasil olsa utanir yapar diyodum artik el havlusunun rengi degisiyodu inan yine is basa düsüyodu...
ayni annem yani oda hic sevmezdi temizlik yapmayi söyle bi süpürüverir tamam..
simdi evli ve inan evini bal dök yala..
cok titiz oldu..canimciiimmm benim..
seninkininde en kisa zamanda düzelmesi ümidiyle canim..:15:

nasıl bir kardeşlik duygusu var anlıyamıyorum bence yetişirilmekten kaynaklanmıyor bu sonuçlar insanın içindede olacak bi kardeş ablasına nasıl yardımcı olmaz.garip bir durum vicdanla alakalı bence.benim ikiz eşim var herzaman birlikteydik ve tüm sorumluluk bana aitti her konudaçünkü ben öyle isityordum. temizlik hariç annem okuyoruz diye temizlik işlerine bizi sokmadı yıllarca.fakat aramızdahiçbirzaman kıskançlık olmadı herzaman kardeşim için en güzelini isterim ikimizde evlendik sorumluluk duygusu bilmeyen kardeşim her konuda bana yardımcı oldu içinden gelcek bi kişinin.ikimizde birbirimiz için herşeyimizi feda edebiliriz..yaşımız 30 oldu tabiki kavga gürültü yaptığımız çok oldu fakat bunlar olmasa zaten anlaşmakta olmaz.o yoruluyor diye üzülüyrum ben yoruluyorum diye o üzülüyor hep birbirimizleyiz ve hep birbirimize yardımcıyız.

Kardeşiniz normal mi bilemiycem ama çok sorumsuz bencil ve rahat olduğu ortada gamsız bir kişilik belli ki pek değişeceğini sanmıyorum:50: 22 yaş küçük bir yaş değil bu yaşlarda bir çok genç kız evin sorumluluğunu almış oluyor evli yada bekar olsada:31: ben 21 yaşında evli bir çocuk annesiydim :34:

merak ediyorum kızkardeşin evlenince evini nasıl çevirecek:26:belli ki çok rahatına düşkün tembel bencil biri
belki bir ihtimal evlenince iş başa düşünce düzelir diyeceğim ama çok zorlanacağı kesin.iyilikle güzellikle konuşun olmuyorsada kendini üzme öyle kabullen ne yapacaksın canım başka yolu yok:50:

valla sanki ben yazmışım gibi okudum ama benim kardeşim 14 yaşında:))

can çıkar huy çıkmaz kendini yıpratma canım.

sen bir gün evden ayrılınca,işler ona kalınca azıcık akıllanır belki..
ama çoğu kişinin de dediği gibi huyu böyleyse çok da yapıcak bişi yok.
istersen üstüne gitmeyi bırakıp kendi haline bırak,hem sen de sinirlerini yıpratmamış olursun :34:

Bu kadar olmasada bende bekarken biraz tembeldim.Yemek hiç yapmadım ev temizlemedim ama evlenince alıştım.Gerçi benim eşim bana yardım etmese ben genede altından kalkamam ama en azından bekarlıktaki gibi değilim.Kardeşinde de yapı meselesi herhalde.Sizi çok iyi anlıyorum.Sizi yoran iş yapmak değil onun sorumsuzluğuna üzülüyorsunuz,haliyle nasıl düzelecek diye düşünüyorsunuz.Arkadaşların dediği gibi bi süre onun yapması gerekenleri yapmayın ama ona verdiğiniz görevler evi ayakta tutan sorumluluklar olsun.Mesela yemek yapmak veya çamaşlırlarınızı ayırın kendi çamaşırını kendisi yıkasın.Bunu mecbur kalacaktır yapmaya giysisiz duramayacağına göre.Kesinlikle çamaşırınızı ayırın ki yapmazsa siz mağdur olmayın.

canim ilgilendigin için te$ekkürler, ya ona i$ biraktigimda oldu, ama nasil desem kendi halinde 24 saat evde biraksan, evin i$ini 5-6 da anca bitiriyor benimde ödüm kopuyor biri gelip mutfagi görecek diye çama$ir konusundada yapmayacagindan eminim, zaten kirli sepetine bile koymuyor, herzaman 6-7 badi giyer giyer odasina bir kö$eye atar ben diye diye bir hal olurum sonra kirli sepetine koyar...

Bir an kendi kardeşimi gördüm gerçekten.:1:
Benim kardeşimde 20 yaşında aramızda 6 yaş var.
Bugüne kadar bir kere bile adam gibi odasını toplamamıştır. Elektrik süpürgesinin nasıl çalıştırıldığını dahi bilmez, çay demleyemez tek yapabildiği yumurta kırmak. Evde 5 gün yalnız kalsa sabah akşam sadece yağda yumurta, ekmek üzerine margarin yer ve 40 yıl bu şekilde kalsada başka bişi yapma ihtiyacıda duymaz.
Biz de bırakalım kendi odasını toplasın diye bir süre direttik sonuç olarak en son dayanamayıp zavallı 55 yaşındaki babam odayı toplamış, temizlemiş. Akşam eve geldiğimizde biz o topladı sanıyoruz aaa sen mi topladın filan dedik yaptığı tek şey karşımıza geçip sırıtarak "babam topladıki" demek oldu. İnanın şiddete çok karşıyım ama bazen resmen gel beni yerden yere vur diyor sanki!!
Sürekli kedi köpek gibi didişiyoruz bizde. zavallı annem çok üzülüyor siz kardeşsiniz hakkımı helal etmem nasıl geçinemezsiniz diye. Sonuç olarak kardeşime sokakta, işte vs her hangi bir insan gibi denk gelsem oturupta asla arkadaşlık kurmayacağım en ufak muhabbete bile girmeyeceğim bir kişiliğe sahip ama mecburum malesef.

Sonuç: Tek sen değilsin arkadaşım. Allah bütün ablalara, sana - bana gani gani sabır versin.

beterin beteri varmi$ biz odasina hiç kari$mayiz idare eder ama temizde degildir, ben zaten temizlik derken sade ve sadece salonla mutfak var ben zaten babamin odasi ve kendi odami topluyorum hanimefendi bunu bile yapmak istemiyor :((

amin canim

Back
X